Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν
  • [02] Από 7 μέχρι 9 Απριλίου η δημόσια προσφορά για τις νέες μετοχές της Πειραιώς
  • [03] Ι. Στουρνάρας: Πολύ σύντομα η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές
  • [04] Ι. Βρούτσης: Για την ανεργία δεν ευθύνεται μόνο η ύφεση αλλά και τα διαρθρωτικά ελλείμματα
  • [05] Lamda Development: Σε 25 χρόνια θα ολοκληρωθεί η επένδυση στο Ελληνικό
  • [06] Η Μόσχα ανακάλεσε τον εκπρόσωπό της στο ΝΑΤΟ

  • [01] Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

    Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς σήμερα το απόγευμα.

    Στην επικοινωνία, που διήρκησε μισή ώρα, συζητήθηκαν τρία θέματα: οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η ενέργεια και η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

    [02] Από 7 μέχρι 9 Απριλίου η δημόσια προσφορά για τις νέες μετοχές της Πειραιώς

    Τρεις ημέρες, από τις 7 μέχρι τις 9 Απριλίου, θα διαρκέσει η δημόσια προσφορά για τις νέες μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωσή η τράπεζα.

    Η τιμή διάθεσης για κάθε μία νέα μετοχή ορίσθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των κοινών μετόχων της Τράπεζας, στις 28.03.2014, σε 1,70 ευρώ.

    Η Τιμή Διάθεσης θα είναι κοινή για όλους τους επενδυτές (επενδυτές στο εξωτερικό μέσω της Διεθνούς Προσφοράς και επενδυτές στην Ελλάδα μέσω της Δημόσιας Προσφοράς), οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην παρούσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Σημειώνεται ότι δεν θα εκδοθούν κλάσματα μετοχών.

    [03] Ι. Στουρνάρας: Πολύ σύντομα η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές

    Τα θετικά βήματα που έχουν γίνει στην ελληνική Οικονομία επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά, με βασικό θέμα τα αποτελέσματα της Συνόδου του Eurogroup και του Ecofin στην Αθήνα. Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε πολύ θετικές τις εξελίξεις, τονίζοντας πως η προσωπική επαφή του πρωθυπουργού με τον κ., Ντάισελμπλουμ, τον κ. Σόιμπλε και με όλους τους υπουργούς της ευρωζώνης έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς όπως είπε, πλέον υπάρχει μια προσωπική επαφή με τους παράγοντες της ευρωζώνης, κάτι που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο.

    Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο εξόδου στις αγορές, επισημαίνοντας πως η ημερομηνία της έκδοσης των ομολόγων θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις. «Το θετικό είναι πως η Ελλάδα πια δεν γύρισε απλώς σελίδα ή κεφάλαιο, άλλαξε βιβλίο. Η διεθνής οικονομική κοινότητα περιβάλλει την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία με πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη, τα σπρεντς συνεχίζουν και πέφτουν, και αυτό είναι μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη» τόνισε.

    [04] Ι. Βρούτσης: Για την ανεργία δεν ευθύνεται μόνο η ύφεση αλλά και τα διαρθρωτικά ελλείμματα

    «Η καθίζηση της ελληνικής αγοράς εργασίας μόλις σε τρία χρόνια - από τα μέσα του 2009 έως τα μέσα του 2012 - δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο της κρίσης και της ύφεσης, αλλά οφειλόταν κατά βάση σε διαρθρωτικούς λόγους» υποστήριξε μεταξύ άλλων, μιλώντας σήμερα στην εκδήλωση «Drivers of the Economic Growth-The Day after Greece» στο Deree College», ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

    Στα διαρθρωτικά ελλείμματα της ελληνικής αγοράς εργασίας ο κ. Βρούτσης συμπεριέλαβε τον «παραγωγικό προσανατολισμό της οικονομίας και τις δυσκαμψίες της αγοράς εργασίας που εμπόδισαν μια πιο ήπια προσαρμογή της απασχόλησης».

    «Στην Ελλάδα», πρόσθεσε, «δεν υπήρχε ένας οργανωμένος και έτοιμος μηχανισμός για τη μείωση του χρόνου εργασίας σε αντιστάθμισμα για τη διάσωση των θέσεων απασχόλησης, ούτε η θεσμική ωριμότητα, ούτε η κοινή συναντίληψη των κοινωνικών εταίρων για τη σύναψη συλλογικών συμφωνιών που θα προστάτευαν την απασχόληση».

    [05] Lamda Development: Σε 25 χρόνια θα ολοκληρωθεί η επένδυση στο Ελληνικό

    Σε διευκρινίσεις για το έργο αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό προχώρησε η Lamda Development. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επένδυσης εκτείνεται συνολικά σε 25 έτη από τη μεταβίβαση των μετοχών και επιμερίζεται σε διακριτές φάσεις. Οι τρεις πρώτες φάσεις υλοποίησης είναι πενταετούς διάρκειας.

    Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

    «- Ο προτιμητέος επενδυτής θα κληθεί να υπογράψει τη σχετική σύμβαση μεταβίβασης των μετοχών με το ΤΑΙΠΕΔ και το Ελληνικό Δημόσιο (εφεξής η «σύμβαση»), μετά την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η μεταβίβαση των μετοχών θα πραγματοποιηθεί, μετά την πλήρωση των αιρέσεων, που προβλέπονται στη σύμβαση.

    - Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επένδυσης εκτείνεται συνολικά σε 25 έτη από τη μεταβίβαση των μετοχών και επιμερίζεται σε διακριτές φάσεις. Οι τρεις πρώτες φάσεις υλοποίησης είναι πενταετούς διάρκειας η κάθε μία και έχουν αποτυπωθεί στο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας, αποσκοπώντας στο βέλτιστο από κάθε άποψη συνδυασμό κατασκευής του μητροπολιτικού πάρκου, των λοιπών έργων υποδομής και των εμπορικών, πολιτιστικών και κάθε άλλου είδους αναπτύξεων. Με τη σημείωση ότι η επένδυση βρίσκεται ακόμη στο αρχικό στάδιο σχεδιασμού, εκτιμάται ότι το ποσοστό υλοποίησης της θα ανέρχεται, μετά το τέλος της πρώτης πενταετίας, στο 20%, μετά το τέλος της δεύτερης πενταετίας, στο 40%, μετά το τέλος της τρίτης, στο 75%, με τελικό στόχο την ολοκλήρωσή της στον προαναφερθέντα χρόνο.

    [06] Η Μόσχα ανακάλεσε τον εκπρόσωπό της στο ΝΑΤΟ

    Η Ρωσία ανακάλεσε σήμερα τον ανώτατο στρατιωτικό εκπρόσωπό της στο ΝΑΤΟ για διαβουλεύσεις, λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα αναμένει διευκρινίσεις από τη Βορειοατλαντική Συμμαχία για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στην ανατολική Ευρώπη.

    Το ΝΑΤΟ διέκοψε τη συνεργασία του με τη Μόσχα με αφορμή την προσάρτηση της Κριμαίας. Ο οργανισμός αρνείται επίσης ότι έχει παραβιάσει μια συμφωνία με τη Ρωσία επειδή ενισχύει τις δυνάμεις του στην ανατολική Ευρώπη και αντιθέτως κατηγορεί τη Μόσχα ότι "παραβιάζει κάθε αρχή και διεθνή δέσμευσή της" με την κατάληψη της χερσονήσου της Κριμαίας.

    Από το Ταλίν, ο πρεσβευτής της Εσθονίας στο ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε σήμερα ότι ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Αμάρι θα μετατραπεί σε βάση από την οποία η Συμμαχία θα εποπτεύει αποτελεσματικότερα τον εναέριο χώρο της Βαλτικής. Ο Λάουρι Λέπικ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Postimees είπε ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να ενισχύσει την αστυνόμευση του εναέριου χώρου των χωρών της Βαλτικής, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή το 2004.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 April 2014 - 18:30:22 UTC