Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η επικείμενη επίσκεψη της Αγ. Μέρκελ στην Ελλάδα σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας
  • [02] Κ. Άστον: Η ΕΕ ενωμένη στην αποφασιστικότητά της παρεμβαίνει στην ουκρανική κρίση
  • [03] Φ. Κουβέλης: Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει συνομιλητής της πολιτικής ζωής η ΧΑ
  • [04] Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing
  • [05] Παραμένει ο αποκλεισμός του YouTube στην Τουρκία

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Η επικείμενη επίσκεψη της Αγ. Μέρκελ στην Ελλάδα σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας

    Στη διάρκεια συζήτησής του με δημοσιογράφους αμέσως μετά το τέλος του άτυπου Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ στο Ζάππειο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ κ. Βενιζέλος κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το τι σηματοδοτεί η επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α.Μέρκελ στην Αθήνα. Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος: «Η άφιξη της κ. Μέρκελ σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας. Έρχεται να στηρίξει την ελληνική οικονομία εν όψει και της διαφαινόμενης εξόδου στις αγορές, η οποία, όπως έχουμε εξηγήσει, δεν είναι αναγκαία και απαραίτητη για την Ελλάδα, διότι η χώρα μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες. Αποτελεί μια ευκαιρία να γίνει η επανατοποθέτηση της χώρας στις διεθνείς αγορές. Να αποτιμηθεί η χώρα εμπορικά, από πλευράς τίτλων».

    [02] Κ. Άστον: Η ΕΕ ενωμένη στην αποφασιστικότητά της παρεμβαίνει στην ουκρανική κρίση

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταβάλει μια προσπάθεια να παρέμβει αποτελεσματικά στην ουκρανική κρίση, «με σταθερότητα και ενωμένοι στην αποφασιστικότητά μας», τόνισε η βαρώνη 'Αστον συνοψίζοντας τις εργασίες του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών. Και αν αυτή η προσπάθεια δεν αποδώσει άμεσα, προσέθεσε, τότε η εναλλακτική πολιτική της θα εστιαστεί στη λήψη μέτρων («έχουμε προετοιμαστεί γι΄αυτό» σημείωσε) και στην πίεση προς τη Ρωσία για αποκλιμάκωση.

    Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο, η ύπατη αξιωματούχος της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σημείωσε επίσης, ότι το θέμα της Ουκρανίας συζητήθηκε προ ημερών στο συμβούλιο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες (υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η διατήρηση της ενότητας των χωρών-μελών της Συμμαχίας επί του θέματος) και ανέφερε σχετικά ότι η ΕΕ συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ για την Ουκρανική κρίση, εξετάζοντας τις επιπτώσεις στο μέλλον. Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία σύνδεσης της ΕΕ με την Ουκρανία, η κ. 'Αστον παρατήρησε ότι όπως η ΕΕ διαμήνυσε και στη Ρωσία, μια οικονομική συμφωνία του τύπου της ζώνης ελεύθερου εμπορίου θα ωφελήσει και την ίδια.

    «Οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε στο πλαίσιο πάντα του διεθνούς δικαίου και με στόχο τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Ουκρανία.

    [03] Φ. Κουβέλης: Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει συνομιλητής της πολιτικής ζωής η ΧΑ

    Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει συνομιλητής της πολιτικής ζωής η Χρυσή Αυγή, τόνισε στην Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης προσθέτοντας ότι είναι μείζον πολιτικό ζήτημα τα όσα συνέβησαν με τον πρώην γ.γ της κυβέρνησης και χρειάζονται εξηγήσεις.

    Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ υπερασπίζεται την ηθική της δημοκρατίας και πώς το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής πρέπει να εκριζωθεί με θεσμικό και δικαστικό τρόπο στηρίζοντας παράλληλα τη δικαιοσύνη η οποία όπως είπε, «λειτουργεί με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους».

    [04] Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing

    Η Μαλαισία δεσμεύτηκε σήμερα να εντείνει τις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, αν και οι επιχειρήσεις που διεξάγονται για σχεδόν ένα μήνα, με τη συμμετοχή διαφόρων χωρών, από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό, δεν απέφεραν ακόμη κανένα στοιχείο.Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν δήλωσε πως η χώρα του δεν θα σταματήσει να ψάχνει για το αεροπλάνο και δεν θα υπολογίσει το κόστος των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων.

    Ένα βρετανικό υποβρύχιο και δύο αυστραλιανά σκάφη με υποβρύχιο ερευνητικό εξοπλισμό έχουν εντείνει τις υποβρύχιες έρευνες με την ελπίδα να εντοπίσουν ένα σήμα του μαύρου κουτιού του αεροπλάνου. Η δυνατότητα εκπομπής σήματος σύντομα θα εκλείψει. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μία έκταση περίπου 217.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Ινδικό Ωκεανό, περίπου 1.700 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ.

    [05] Παραμένει ο αποκλεισμός του YouTube στην Τουρκία

    Το YouTube θα παραμείνει μη προσβάσιμο στην Τουρκία όσο 15 αμφισβητούμενα βίντεο παραμένουν αναρτημένα σε αυτό, αποφάσισε το ίδιο δικαστήριο που είχε διατάξει μερικές ώρες νωρίτερα την άρση του αποκλεισμού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε σήμερα τουρκικό δικαστήριο. Δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε την Παρασκευή (χθες) την άρση της απαγόρευσης του YouTube που είχε αποφασίσει στις 27 Μαρτίου η τουρκική κυβέρνηση έπειτα από τη μετάδοση απόρρητων πρακτικών μιας συνάντησης. Όμως το ίδιο δικαστήριο αποφάσισε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας να μπλοκάρει την πρόσβαση σε 15 βίντεο και ανακοίνωσε ότι παραμένει ο πλήρης αποκλεισμός του μέσου κοινωνικής δικτύωσης όσο δεν αποσύρονται αυτά τα βίντεο, γράφει η εφημερίδα Χουριέτ.

    Η ισλαμο-συντηρητική κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία στην Άγκυρα είχε διατάξει το κλείσιμο του YouTube στις 27 Μαρτίου, επικαλούμενη λόγους «εθνικής ασφάλειας» μετά τη μετάδοση μιας υποκλαπείσας ηχογράφησης στην οποία τούρκοι αξιωματούχοι αναφέρονται σε σχέδια στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία. Μεταξύ των 15 βίντεο βρίσκεται και εκείνο αυτής της συνάντησης. Η απόφαση να αρθεί ο αποκλεισμός του YouTube, που είναι εφέσιμη, ελήφθη μετά την άρση την Πέμπτη (προχθές) της απαγόρευσης στην Τουρκία του Twitter, έπειτα από μία απόφαση της ανώτατης δικαστικής αρχής της χώρας που έκρινε την απαγόρευση αυτή αντίθετη στην ελευθερία της έκφρασης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 April 2014 - 12:30:28 UTC