Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Tώρα πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε τις σκληρές θυσίες του λαού»
  • [02] Κινητοποιήσεις στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης
  • [03] Χειροβομβίδα σε σπίτι στη Νέα Πέραμο
  • [04] Έρχεται βροχή με λάσπη
  • [05] Πέντε χρόνια από τον φονικό σεισμό της Λ' Άκουιλα, στην Ιταλία

  • [01] «Tώρα πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε τις σκληρές θυσίες του λαού»

    «Οι επόμενοι δύο μήνες έως τις ευρωεκλογές είναι εξαιρετικά πυκνοί, κρίνεται η στρατηγική κατεύθυνση της χώρας, τώρα πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε τις σκληρές θυσίες του λαού γιατί η χώρα μπορεί να αποκαταστήσει τη φυσιογνωμία της, να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να γίνει ξανά ουσιαστικά ισότιμο μέλος της Ε.Ε.», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην εισαγωγική τοποθέτησή του στην εν εξελίξει συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, για τις προτεραιότητες του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

    Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στους 6 πυλώνες (πολιτικός, δημοσιονομικός, αναπτυξιακός, κοινωνικός, θεσμικός, διεθνής και ευρωπαϊκός) για τον «δρόμο της ανάκαμψης» «που ανοίγεται μπροστά μας», κάτι που, όπως είπε, πιστοποίησε και ο ίδιος στις επαφές, κάτι που γνωρίζουν οι ξένοι ηγέτες, «πολύ περισσότερο η κ. Μέρκελ». Υποστήριξε δε ότι αν και δεν έχουμε περάσει την κρίση ακόμα, «είμαστε πολύ κοντά, στη στροφή για την έξοδο από την κρίση και σημείωσε ότι «η σταθερότητα της χώρας είναι εθνικό αγαθό που κανείς δεν μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση ούτε άμεσα ούτε έμμεσα».

    Επιπλέον, είπε ότι και με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου και την αναζωπύρωση της συζήτησης για τη Χρυσή Αυγή φαίνεται ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ μέσα στην κυβέρνηση, όπως και οι διαφορές του, ιστορικές ιδεολογικές, θεσμικές, με τη ΝΔ. Τόνισε δε ότι εάν στηριχθεί οι προοδευτικός πόλος στις επικείμενες εκλογές οι εσωτερικοί συσχετισμοί στην κυβέρνηση θα είναι καλύτεροι για τον τόπο. Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή, είπε πως φαίνεται ότι έχουμε μια εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί πλήρως και χαρακτήρισε «θλιβερό» ότι «υπήρξε κυβερνητικός στέλεχος που φέρθηκε όπως φέρθηκε ο κ. Μπαλτάκος». Χαρακτήρισε δε την «Ελιά» όχημα που επιτρέπει να κινηθεί όλη η παράταξη μαζί, αν όχι στις ερχόμενες εκλογές, τότε μετά από αυτές.

    [02] Κινητοποιήσεις στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

    Άμεση είναι η απάντηση των εργαζομένων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην κίνηση του ΤΑΙΠΕΔ να καταθέσει, την Παρασκευή, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του Οργανισμού Λιμένα της πόλης (ΟΛΘ). Ως ημέρα συζήτησης του θέματος ορίστηκε η προσεχής Τρίτη, στις 5 το απόγευμα, κάτι που ωστόσο δεν αποκλείεται να μεταφερθεί για τις 11 Απριλίου. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης προχωρούν αύριο σε στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου μέχρι και τις 11 το πρωί, ενώ την ημέρα συζήτησης θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και θα κατέβουν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Βουλή.

    Την Τετάρτη 9 Απριλίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ θα συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, επιδιώκοντας μάλιστα η πώληση του ΟΛΘ να είναι το κεντρικό θέμα στην απεργιακή συγκέντρωση.

    [03] Χειροβομβίδα σε σπίτι στη Νέα Πέραμο

    Χειροβομβίδα βρέθηκε σήμερα το πρωί, στο προαύλιο μονοκατοικίας, στην οποία είχε γίνει ληστεία πριν από τρεις μέρες, στη Νέα Πέραμο Αττικής. Η ληστεία διαπράχτηκε τα ξημερώματα της 3/4/2014, απο δύο άγνωστους, πιθανότατα Ρομά. Οι δράστες παραβίασαν την αυλόπορτα, εισέβαλαν στο σπίτι απο ανάσφάλιστη μπαλκονόπορτα και αφού ακινητοποίησαν την 56χρονη ιδιοκτήτρια, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν. Σήμερα το πρωί, η γυναίκα είδε στο προαύλιο του σπιτιού μια χειρομβίδα και ειδοποίησε την αστυνομία.

    Επιτόπου μετέβη κλικιο του Τμήματος Εξουδεταίρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που διαπίστωσε οτι πρόκειται για λειτουργική χειροβομβίδα αμυτντικού τύπου και ειδοποίσε πυροτεχνουργούς του στρατού, οι οποίοι την παρέλαβαν. Από την Αστυνομία εξετάζεται το ενδεχόμενο να έπεσε η χειροβομβίδα από κάποιον εκ των δραστών της ληστείας, χωρίς να αποκλείεται οποιαδήποτε άλλη εκδοχή. Προανάκριση για το περιστατικό ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής.

    [04] Έρχεται βροχή με λάσπη

    Ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευμένες τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προβλέπονται για σήμερα αρχικά στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο και από τις μεσημεριανές ώρες και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

    Παράλληλα, πολλές περιοχές της χώρας θα βρεθούν αντιμέτωπες με λασποβροχές, εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης. Τα φαινόμενα αρχικά θα εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα και στη συνέχεια θα επεκταθούν στα κεντρικά, στα βόρεια, αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

    Σταδιακά τις βραδυνές ώρες τα φαινόμενα θα ασθενήσουν κυρίως στο Ιόνιο και τις βόρειες περιοχές. Ύφεση των φαινομένων και βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Τρίτη.

    [05] Πέντε χρόνια από τον φονικό σεισμό της Λ' Άκουιλα, στην Ιταλία

    Στις τρεις και τριάντα δυο λεπτά, την περασμένη νύχτα, όλοι οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Λ' 'Ακουιλα. Πέντε χρόνια μετά τον φονικό σεισμό, αναγνώσθηκαν τα ονόματα των τριακοσίων οκτώ θυμάτων του. Οι καμπάνες των εκκλησιών, χτύπησαν, συγχρόνως, τριακόσιες οκτώ φορές. Στα ονόματα των θυμάτων, και εκείνο του 'Ελληνα φοιτητή Βασίλη Κουφολιά ο οποίος έχασε τη ζωή του, κάτω από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην οποία ζούσε, κοντά στην δημοτική βίλα της πόλης.

    Για μια ακόμη φορά, για μια ακόμη επέτειο, τα μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του Αμπρούτσο, στην κεντρική Ιταλία, δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Τους τελευταίους μήνες έχουν ανοίξει, επιτέλους, εκατοντάδες εργοτάξια, αλλά το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι, ουσιαστικά, ακόμη έρημο, λείπει ένα ενιαίο σχέδιο για την γρήγορη αποκατάστασή του κοινωνικού και οικονομικού ιστού του. Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Ντάριο Φραντσεσκίνι, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το 2019 η λαβωμένη αυτή πόλη θα έχει καταφέρει να επανέλθει στους ρυθμούς και στην ζωή που την χαρακτήριζαν μέχρι το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου, στις 6 Απριλίου του 2009.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 April 2014 - 12:30:24 UTC