Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διατάχθηκε έρευνα για πιθανά νέα βίντεο της Χρυσής Αυγής με συνομιλίες πολιτικών προσώπων
  • [02] Να ψηφίσουν «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, κάλεσε τους πολίτες ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Για «προστατευμένη έξοδο στις αγορές που δεν μειώνει το χρέος» κάνει λόγο ο Ι. Μηλιός
  • [04] Ξεκίνησε η δίκη για τις παράνομες αμοιβές τεσσάρων πρώην στελεχών του ΥΕΘΑ για το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ»
  • [05] Σόιμπλε και Σαπέν τάσονται υπέρ της εφαρμογής του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών πριν από τις Ευρωεκλογές
  • [06] Την πρόθεση της Αθήνας να επιστρέψει στις αγορές χαιρέτισε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών
  • [07] Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα
  • [08] Ζημίες 220 εκατ. ευρώ κατέγραψαν οι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας

  • [01] Διατάχθηκε έρευνα για πιθανά νέα βίντεο της Χρυσής Αυγής με συνομιλίες πολιτικών προσώπων

    Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάσθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η αναφορά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, μαζί με σχετικά δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, που κάνουν αναφορά για το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό από μέλη της «Χρυσής Αυγής». Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διαβίβασε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου τον σχετικό φάκελο. Με το ίδιο διαβιβαστικό έγγραφο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει ο επίμαχος φάκελος να συσχετιστεί με την υπάρχουσα δικογραφία για την οποία εξετάστηκε ως μάρτυρας ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παν. Μπαλτάκος, να αξιολογηθεί και να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί ή όχι η τέλεση του αδικήματος της βίας, ή απειλής βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος (άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα) ή άλλη αξιόποινη πράξη. Επίσης η κ. Κουτζαμάνη ζητάει την ταχύτατη περαίωση της έρευνας και παράλληλα παρήγγειλε ότι «εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού, να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, έστω κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία» και προσθέτει ότι «τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα».

    [02] Να ψηφίσουν «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, κάλεσε τους πολίτες ο Αλ. Τσίπρας

    Οι Θεσσαλονικείς να στείλουν ένα καθαρό και σημαντικό πολιτικό μήνυμα ψηφίζοντας «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, στο άτυπο δημοψήφισμα που θα διενεργηθεί στις 18 Μαΐου μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με το συντονιστικό πολιτών και φορέων «SOSTE το Νερό» στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 93,4». Τα μέλη του συντονιστικού ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα για τους αγώνες κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και σημείωσαν πως αυτοί δεν σταματούν στο δημοψήφισμα, αλλά θα συνεχίσουν και μετά τις εκλογές, γιατί περιμένουν πως η κυβέρνηση θα επισπεύσει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης.

    [03] Για «προστατευμένη έξοδο στις αγορές που δεν μειώνει το χρέος» κάνει λόγο ο Ι. Μηλιός

    Για «προστατευμένη έξοδο στις αγορές», που «δεν μειώνει το χρέος, αλλά το επιβαρύνει, δεν βελτιώνει σε τίποτα το ζήτημα της χρηματοπιστωτικής αναξιοπιστίας του ελληνικού Δημοσίου και κατ΄επέκταση το ζήτημα των υψηλών επιτοκίων του ιδιωτικού τομέα» κάνει λόγο ο επικεφαλής της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ. Μηλιός εκτιμά ότι η έξοδος στις αγορές θα πραγματοποιηθεί πριν τις ευρωεκλογές και προσθέτει: «Η κυβέρνηση έχοντας μπροστά της τις ευρωεκλογέςκαι τις αυτοδιοικητικές εκλογές, βλέπει ότι μια συντριβή θα σήμαινε την εξάντληση του πολιτικού της χρόνου και προσπαθεί με διάφορα τρικ και επικοινωνιακά παιγνίδια -μέσα σε αυτά είναι και η έξοδος στις αγορές- να διαχειριστεί την κατάσταση».

    Σε ερώτηση περί αντικρουόμενων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική που σχεδιάζει να εφαρμόσει ως κυβέρνηση, ο κ. Μηλιός απαντά:«Σήμερα ο μεγάλος πλούτος, οι μεγάλες επιχειρήσεις ευνοούνται σκανδαλωδώς σε βάρος της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Αυτό θέλουμε να διορθώσουμε. Επομένως, τα χαράτσια και η υπερφορολόγηση θα καταργηθούν». Σχολιάζοντας τέλος τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑεπιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες, ο κ. Μηλιός τονίζει: «Τα πυρά του είναι άσφαιρα. Είναι προσπάθεια δημιουργίας τρόμου, έτσι ώστε να εκβιαστεί ο ελληνικός λαός και ευρύτερα οι ευρωπαϊκοί λαοί για να ψηφίσουν για τις ίδιες άδικες πολιτικές, που ευνοούν μια μικρή μειοψηφία σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού».

    [04] Ξεκίνησε η δίκη για τις παράνομες αμοιβές τεσσάρων πρώην στελεχών του ΥΕΘΑ για το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ»

    Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθησαν σήμερα, για την υπόθεση παράνομων αμοιβών για την προμήθεια του συστήματος «ΕΡΜΗΣ», οι άλλοτε υπεύθυνοι του τμήματος εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος και Αντώνης Κάντας, κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια σε απιστία στην υπηρεσία. Για την προμήθεια του ανωτέρω συστήματος τηλεπικοινωνιών του στρατού φέρεται να έχει τελέσει απιστία, κατά το κατηγορητήριο, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ά. Τσοχατζόπουλος, αδίκημα που ωστόσο έχει παραγραφεί καθώς δεν ασκήθηκε δίωξη από τη Βουλή. Ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, έχει ομολογήσει ότι δωροδοκήθηκε για το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, ενώ ο άλλοτε διευθυντής εξοπλισμών Ι. Σμπώκος αρνείται την κατηγορία. Συγκατηγορούμενοι των δυο πρώην στελεχών του ΥΠΕΘΑ, είναι άλλα δύο πρώην στελέχη της διεύθυνσης εξοπλισμών του υπουργείου, οι Ν. Λεονταρίτης και Ζ. Ανδρουλάκης. Η διαδικασία σήμερα ξεκίνησε με ένσταση που υπέβαλε η πλευρά των Γιάννη Σμπώκου και Αντώνη Κάντα. Η υπεράσπιση Κάντα επισήμανε ότι ουδέποτε ελέγχθηκε αν ο Άκης Τσοχατζόπουλος τέλεσε το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία και επομένως «δεν μπορούν να ελεγχθούν ούτε οι φερόμενοι συνεργοί του και θα πρέπει να κηρυχθεί απαράδεκτη η δίωξη σε βάρος τους». Αντίστοιχα, η πλευρά του Ν. Λεονταρίτη, που δηλώνει αθώος, υποστήριξε επίσης ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο της πράξης του λόγω παραγραφής. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Απριλίου οπότε αναμένεται να αποφανθεί το δικαστήριο για την ένσταση των κατηγορουμένων.

    [05] Σόιμπλε και Σαπέν τάσονται υπέρ της εφαρμογής του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών πριν από τις Ευρωεκλογές

    Οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας επανέλαβαν σήμερα πως έχουν στόχο να θέσουν σε εφαρμογή τουλάχιστον το "πρώτο στάδιο" ενός φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών πριν από το τέλος της τρέχουσας θητείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. "Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ένα πρώτο βήμα στο φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών ήδη απ' αυτό το Ευρωκοινοβούλιο", δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Μισέλ Σαπέν στο Βερολίνο. Οι επόμενες Ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στα τέλη Μαΐου. Ο Σαπέν, μιλώντας για την "ανάγκη" να θεσπιστεί αυτός ο φόρος, εξέφρασε την ευχή ότι η ΕΕ θα καταφέρει "να θέσει σε εφαρμογή ένα πρώτο πακέτο μέτρων" πριν από τις Ευρωεκλογές και στη συνέχεια "ένα δεύτερο κομμάτι", όπως είχαν υποσχεθεί το Φεβρουάριο ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ένδεκα χώρες της ΕΕ ?μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία? με στόχο να θεσπιστεί ένας τέτοιος φόρος προχωρούν με βήμα σημειωτόν εδώ και πολλούς μήνες, μπροστά στις πολύ έντονες πιέσεις από τους χρηματοπιστωτικούς κύκλους.

    [06] Την πρόθεση της Αθήνας να επιστρέψει στις αγορές χαιρέτισε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών

    Την πρόθεση της Αθήνας να επιστρέψει το προσεχές διάστημα στις αγορές χαιρέτισε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, χαρακτηρίζοντάς την ως δείγμα της επιτυχίας του προγράμματος που εφαρμόζεται. Η εκπρόσωπος του υπουργείου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για καινούργια σχέδια και δήλωσε ότι η πρόθεση για επιστροφή στις αγορές αποτελεί «δείγμα επιτυχίας της πορείας του προγράμματος» και επιστροφής της εμπιστοσύνης των χρηματαγορών.

    [07] Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα

    Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία έχει συγκεντρώσει χιλιάδες στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία και κάλεσε τη Μόσχα να λάβει μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης, την ώρα που ο προσωρινός ουκρανός πρόεδρος Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ υποστήριζε πως η αυτονομιστική δράση στην ανατολική Ουκρανία, όπου φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν δημόσια κτίρια, δείχνει πως βρίσκεται σε εφαρμογή το «δεύτερο στάδιο» των ειδικών επιχειρήσεων της Μόσχας με στόχο το διαμελισμό της Ουκρανίας. «Έχουμε ισχυρά στοιχεία ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στα σύνορα και μάλιστα όχι στις θέσεις ή τις φρουρές που είναι φυσιολογικές σε καιρό ειρήνης», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο αμερικανός πρεσβευτής Ντάνιελ Μπέιρ μετά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε ο 57μελής ΟΑΣΕ για να συζητήσει το θέμα.

    Στο μεταξύ, ο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, σε τηλεοπτική έκκλησή του προς το λαό, δήλωσε πως οι ενέργειες που γίνονται σε τρεις πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, το Χάρκοβο, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, δείχνουν πως οι εχθροί της Ουκρανίας «εφαρμόζουν το κριμαϊκό σενάριο» -- αναφορά στην κατάληψη της χερσονήσου από τους φιλορώσους και στην προσάρτησή της από τη Ρωσία.

    [08] Ζημίες 220 εκατ. ευρώ κατέγραψαν οι ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας

    Συσσωρευμένες ζημίες 220 εκατ. ευρώ και ζημίες προ φόρων 21,48 εκατ. ευρώ κατέγραψαν οι 17 ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες (ΠΑΕ), τη χρονική περίοδο 2012/2013, με εξαίρεση την Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ, που δεν είχε δημοσιεύσει ισολογισμό έως 31 Μαρτίου 2014.

    Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από την αποκλειστική έρευνα της Direction Business Reports για τις 17 ΠΑΕ για το 2012/2013, που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Η Direction Business Reports και το www.businessnews.gr συνέλεξαν και επεξεργάστηκαν τα οικονομικά στοιχεία των ΠΑΕ, που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας για την οικονομική χρήση 2012/2013 (01/07/2012 έως 30/06/2013), που αφορούν την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 και έκαναν τη σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία της οικονομικής χρήσης 2011/2012 (01/07/2011 έως 30/06/2012), που αφορούν την αγωνιστική περίοδο 2011-2012.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 April 2014 - 14:30:23 UTC