Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει στους τρομοκράτες να περάσουν την ατζέντα τους
  • [02] Σήμερα η δεύτερη ανάγνωση του αντιρατσιστικού, στην κοινοβουλευτική επιτροπή
  • [03] Eκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας
  • [04] «Μπλόκο» Nετανιάχου στη συνεργασία με τα παλαιστινιακά υπουργεία
  • [05] Οι ερευνητές αισιοδοξούν πως ψάχνουν στο «σωστό σημείο» για το Βoeing
  • [06] Ένα παιδί σκοτώθηκε όταν αυτοκίνητο «εισέβαλε» σε παιδικό σταθμό, στις ΗΠΑ
  • [07] «O Πάτρικ Λη Φέρμορ παρέμεινε Βρετανός αλλά στην Ελλάδα ανέπτυξε όλη του τη ζωντάνια»
  • [08] Εικόνες εγκατάλειψης στα πάρκα της Αττικής

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει στους τρομοκράτες να περάσουν την ατζέντα τους

    «Προφανής στόχος των δραστών είναι να αλλάξουν την ατζέντα. Δε θα επιστρέψουμε στους τρομοκράτες να πετύχουν τον στόχο τους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στην έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας. «Πάνω απ' όλα αυτή τη στιγμή είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

    [02] Σήμερα η δεύτερη ανάγνωση του αντιρατσιστικού, στην κοινοβουλευτική επιτροπή

    Σε δεύτερη ανάγνωση εισάγεται σήμερα, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Πρόκειται για το σχέδιο νόμου «Τροποποίηση του ν.927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου» που είχε κατατεθεί στη Βουλή τον περασμένο Νοέμβριο και έχει ολοκληρωθεί η πρώτη ανάγνωσή του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, από τις αρχές Δεκεμβρίου. Εισηγητές έχουν οριστεί από τη ΝΔ ο Ανδρέας Κουτσούμπας και από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Κατά τη διαδικασία της πρώτης ανάγνωσης και την ψηφοφορία επί της αρχής, η ΝΔ είχε ψηφίσει «ναι», ο ΣΥΡΙΖΑ «παρών», το ΠΑΣΟΚ «ναι», οι ΑΝΕΛ είχαν επιφυλαχθεί, η ΔΗΜΑΡ είχε ψηφίσει «ναι», το ΚΚΕ «όχι» και η ΧΑ «όχι».

    [03] Eκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των πυροτεχνουργών του ΤΕΕΜ, στο σημείο που έγινε η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στην οδό Αμερικής 4. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έχουν αρχίσει ήδη τη συλλογή πληροφοριών και στοιχείων από την περιοχή, προκειμένου να διευκρινίσουν πως κινήθηκαν οι δράστες. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άτομο το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε τρέχοντας, ενώ λίγα λεπτά μετά έγιναν τα τηλεφωνήματα. Σημειώνεται ότι, στο σημείο που άφησαν το αυτοκίνητο απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση ΙΧ και η περιοχή θεωρείται από τις πλέον φυλασσόμενες, λόγω των οργανισμών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Σ. Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει στους τρομοκράτες να περάσουν την ατζέντα τους

    [04] «Μπλόκο» Nετανιάχου στη συνεργασία με τα παλαιστινιακά υπουργεία

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έδωσε εντολή την Τετάρτη όλα τα υπουργεία να διακόψουν κάθε συνεργασία με τα παλαιστινιακά υπουργεία, καθώς οι δύο πλευρές αυξάνουν τις κινήσεις «αντίποινων», την ίδια στιγμή που οι διαπραγματεύσεις από την πλευρά των ΗΠΑ αρχίζουν και παραπαίουν, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

    Ενώ η απόφαση αυτή υποδεικνύει την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, δεν επηρεάζει ωστόσο την επαφή μεταξύ των τομέων της ασφάλειας και της ανθρωπιστικής βοήθειας, δήλωσαν αξιωματούχοι. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε αφότου ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα οι Παλαιστίνιοι να ενταχθούν σε 15 διεθνείς οργανισμούς και συμβάσεις, κάτι που το Ισραήλ εξέλαβε ως μια κίνηση για την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.

    [05] Οι ερευνητές αισιοδοξούν πως ψάχνουν στο «σωστό σημείο» για το Βoeing

    Ερευνητές της επιχείρησης εντοπισμού του χαμένου αεροσκάφους της Malaysia Airlines πιστεύουν ότι βρίσκονται κοντά στο να ανακαλύψουν την ακριβή τοποθεσία στον Ινδικό Ωκεανό όπου έπεσε το αεροπλάνο. Το Boeing 777 εξαφανίστηκε πριν από περίπου ένα μήνα καθώς εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο, μεταφέροντας 239 επιβάτες.

    Ηχητικά σήματα, τα οποία πιστεύεται ότι προέρχονταν από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, εντοπίστηκαν για πρώτη φορά το περασμένο Σάββατο και πάλι την Τρίτη, κάτι που έχει δημιουργήσει ελπίδες στα μέλη της διεθνούς επιχείρησης εντοπισμού ότι βρίσκονται κοντά στο να ανακαλύψουν που χάθηκε το αεροσκάφος. «Νομίζω ότι ψάχνουμε στο σωστό σημείο, αλλά δεν μπορώ ακόμα να επιβεβαιώσω οτιδήποτε έως ότου εντοπίσουμε τα συντρίμμια», δήλωσε ο Άνγκους Χιούστον, επικεφαλής της αυστραλιανής ομάδας αναζήτησης.

    Τα ηχητικά σήματα που εντοπίστηκαν την Τρίτη είχαν διάρκεια 5 λεπτών, μικρότερη σε σχέση με αυτά που εντοπίστηκαν το Σάββατο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάτι τέτοιο πιθανόν σημαίνει ότι οι μπαταρίες των μαύρων κουτιών έχουν αρχίσει και εξασθενούν. Κάτι τέτοιο έχει δημιουργήσει ανησυχίες με αποτέλεσμα ο Χιούστον να προτείνει την αποστολή μη επανδρωμένου υποβρυχίου για τον εντοπισμό των συντριμμιών του αεροσκάφους στον πυθμένα του Ινδικού Ωκεανού.

    [06] Ένα παιδί σκοτώθηκε όταν αυτοκίνητο «εισέβαλε» σε παιδικό σταθμό, στις ΗΠΑ

    Ένα παιδί σκοτώθηκε και τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τετάρτη όταν ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε σε έναν παιδικό σταθμό κοντά στο Ορλάντο της Φλόριντα.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ένα άλλο όχημα τύπου SUV ανάγκασε το αυτοκίνητο να «εισβάλλει» στον παιδικό σταθμό. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν τραυματίστηκε, ωστόσο το SUV διέφυγε. Αργότερα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του οδηγού.

    [07] «O Πάτρικ Λη Φέρμορ παρέμεινε Βρετανός αλλά στην Ελλάδα ανέπτυξε όλη του τη ζωντάνια»

    «Παρέμεινε καθ' όλη τη διάρκεια του βίου του Βρετανός, αλλά στην Ελλάδα ένιωσε πιο ζωντανός». Έτσι ξεκίνησε την ομιλία της για τον Πάτρικ Λη Φέρμορ χθες το απόγευμα στις 7, στην κατάμεστη αίθουσα συνεδρίων του Μουσείου Μπενάκη (στο κτίριο της οδού Πειραιώς), η Άρτεμις Κούπερ, συγγραφέας της βιογραφίας «Πάτρικ Λη Φέρμορ. Μια περιπέτεια». Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Μουσείο Μπενάκη, του οποίου ο Φέρμορ είναι δωρητής και ευεργέτης, και οι εκδόσεις Μεταίχμιο, από τις οποίες κυκλοφορεί η βιογραφία του. Η Αρτ. Κούπερ εξιστόρησε χαρακτηριστικές λεπτομέρειες από την περιπλάνηση του Βρετανού περιηγητή στην Κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ελλάδα και αναφέρθηκε στην παραμονή του στην Καρδαμύλη από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 και μετά μέχρι και τον θάνατό του, το 2011 (πέθανε στα 96 του χρόνια).

    Για τη βιογραφία του Φέρμορ από την Αρτ. Κούπερ μίλησε ο Στέφανος Πεσμαζόγλου, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Για τον Φέρμορ ο ομιλητής σημείωσε πως κατόρθωσε με το έργο του να επιβληθεί ως διεθνής συγγραφέας ενώ από την άλλη μεριά συνδέθηκε με ό,τι καλύτερο διέθετε το ελληνικό έμψυχο δυναμικό, λαϊκό και λόγιο. Ως προς την ίδια τη βιογραφία της Αρτ. Κούπερ, ο Στ. Πεσμαόγλου παρατήρησε ότι είναι ένα βιβλίο «γραμμένο με γνώση και πάθος», που υμνεί και τιμά το μέγεθος της προσωπικότητας με την οποία έχει καταπιαστεί χωρίς ταυτοχρόνως να καταλήγει στη μυθοποίηση και την αγιογραφία.

    [08] Εικόνες εγκατάλειψης στα πάρκα της Αττικής

    Ελλιπή συντήρηση πρασίνου, παιδικές χαρές που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους και συσσώρευση απορριμμάτων εντόπισαν πολίτες κατά την καταγραφή χώρων πρασίνου σε τέσσερις δήμους της Αττικής: το Χαϊδάρι, το Χαλάνδρι, το Κερατσίνι και την Ηλιούπολη. Η καταγραφή διεξήχθη στο πλαίσιο σχετικής δράσης του «WWF», με στόχο την ενεργοποίηση των πολιτών για το πράσινο στην πόλη τους. Με κεντρικό σύνθημα «Ανακαλύπτουμε το πράσινο της πόλης μας», η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «WWF Ελλάς» διοργάνωσε καταγραφή χώρων πρασίνου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλύτερη Ζωή», σε συνεργασία με τις δημοτικές βιβλιοθήκες της κάθε περιοχής και με αφορμή τη σειρά δράσεων «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

    Η καταγραφή έγινε σε διάστημα τριών μηνών, από τον Δεκέμβριο του 2013 ως τον Φεβρουάριο του 2014. Από την καταγραφή στους τέσσερις δήμους της Αττικής προέκυψε, μεταξύ άλλων, ότι όλοι οι καταγεγραμμένοι χώροι χρήζουν βελτιώσεων, άλλοτε μικρών και άλλοτε μεγάλων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 April 2014 - 6:30:26 UTC