Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Τη δημιουργία κλίματος φόβου και ενίσχυσης της καταστολής εξυπηρετεί η βομβιστική ενέργεια στην ΤτΕ
  • [02] «Η έξοδος στις αγορές, επιβεβαίωση της αλλαγής σελίδας στη χώρα»
  • [03] Κοινή άσκηση διάσωσης με Ελλάδα, Ισραήλ και ΗΠΑ
  • [04] Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την έκρηξη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας
  • [05] Χ. Αλμούνια: Μια καλή μέρα για την Ελλάδα
  • [06] Υποχωρούν οι αποδόσεις και των 10ετών ομολόγων
  • [07] «Κλείνει ένας επώδυνος κύκλος προσαρμογής» εκτιμά η Alpha Βank για την έξοδο του Δημοσίου στις αγορές
  • [08] «Η Ελλάδα κερδίζει σιγά - σιγά την εμπιστοσύνη των αγορών»
  • [09] Στο μικροσκόπιο του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου 635 υποθέσεις
  • [10] Στα 3 δισ. ευρώ η άντληση μέσω πενταετούς ομολόγου
  • [11] Χ. Αλμούνια: Η Ελλάδα ακολούθησε τον σωστό δρόμο και θα τα καταφέρει
  • [12] Το Κίεβο εγγυάται ότι οι φιλορώσοι καταληψίες δεν θα διωχθούν, εάν παραδώσουν τα όπλα και αποχωρήσουν
  • [13] Η Μόσχα λέει πως το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί την κρίση στην Ουκρανία για να γίνει πιο ελκυστικό
  • [14] Μεγάλες υλικές ζημιές στο θέατρο «Αλίκη», λόγω της έκρηξης έξω από την ΤτΕ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Τη δημιουργία κλίματος φόβου και ενίσχυσης της καταστολής εξυπηρετεί η βομβιστική ενέργεια στην ΤτΕ

    «Η βομβιστική ενέργεια έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος το μόνο που εξυπηρετεί είναι στη δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένου φόβου, αποπροσανατολισμού και ενίσχυσης της καταστολής» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Ο λαός μας έχει τα δικά του μέσα πάλης, τους μαζικούς ειρηνικούς αγώνες για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

    [02] «Η έξοδος στις αγορές, επιβεβαίωση της αλλαγής σελίδας στη χώρα»

    Το μεγάλο γεγονός είναι η επάνοδος στις χρηματαγορές. Είναι η επίσημη πανηγυρική, χειροπιαστή επιβεβαίωση της αλλαγής σελίδας, στη χώρα. Γινόμαστε ξανά αυτεξούσιοι, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Οι αγορές δίνουν αποστομωτική απάντηση. Ξαναγινόμαστε η Ελλάδα που ξέρουμε. Και όλα αυτά έγιναν με τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού. Στον λαό ανήκει αυτή η τιμή, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος. Στην Ελλάδα έχουμε αρχηγούς που στεναχωριούνται που η χώρα επιστρέφει στην ομαλότητα. Αντί να χαίρονται με τη χαρά της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, λυπούνται, σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

    [03] Κοινή άσκηση διάσωσης με Ελλάδα, Ισραήλ και ΗΠΑ

    Μεγάλης κλίμακας Πολυεθνική Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης με την ονομασία «Νέμεσις» πραγματοποιείται από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, σε περιοχή μεταξύ της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου και του Ισραήλ. Στην άσκηση μετέχουν αεροναυτικές δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ισραήλ, της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η άσκηση, που άρχισε με προσφώνηση του υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη, αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας και του συντονισμού για άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης σε πλοία και πλατφόρμες εξόρυξης καθώς και σε άλλες ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

    [04] Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την έκρηξη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των πυροτεχνουργών του ΤΕΕΜ, στο σημείο που έγινε η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου νωρίς το πρωί, έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στην οδό Αμερικής 4.

    Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έχουν αρχίσει ήδη τη συλλογή πληροφοριών και στοιχείων από την περιοχή, προκειμένου να διευκρινίσουν πως κινήθηκαν οι δράστες.

    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άτομο άφησε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε τρέχοντας, ενώ λίγα λεπτά μετά έγιναν τα τηλεφωνήματα. Σημειώνεται ότι, στο σημείο που άφησαν το αυτοκίνητο απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση ΙΧ και η περιοχή θεωρείται από τις πλέον φυλασσόμενες, λόγω των οργανισμών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί.

    [05] Χ. Αλμούνια: Μια καλή μέρα για την Ελλάδα

    Μια «καλή ημέρα» για την Ελλάδα χαρακτήρισε τη σημερινή ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος επίτροπος για τον Ανταγωνισμό Χοακίν Αλμούνια, αμέσως μετά τη συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ο κ. Αλμούνια ανέφερε, στις δηλώσεις του, ότι «είναι ευτυχής για τα εξαιρετικά καλά νέα και τα πολύ καλά αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία, για την υπερκάλυψη της έκδοσης και την επιστροφή στις αγορές, που δικαιώνουν τις προσπάθειες του λαού και των ελληνικών Αρχών για την υπέρβαση από την κρίση». Πρόσθεσε, δε, ότι ενισχύεται η εμπιστοσύνη και επιστρέφει η αισιοδοξία στην ελληνική οικονομία.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ερωτηθείς πώς θα απαντήσει στους μικροομολογιούχους που επλήγησαν από το PSI και στους άνεργους, επισήμανε ότι «ο καλύτερος τρόπος αποζημίωσης όλων ημών που έχουμε πληγεί από την κρίση, είτε με μείωση μισθών, είτε με αύξηση φόρων, είναι η ανάκαμψη της οικονομίας. Τα πρώτα σημάδια είναι ήδη ορατά. Ο δρόμος που έχουμε χαράξει, είναι η καλύτερη συνταγή, ώστε σταδιακά και σε ένα διάστημα χρόνου, να αποκαταστήσουμε τις απώλειες που έχουμε υποστεί». Για την έκδοση των 5ετών ομολόγων, ο υπουργός δήλωσε ότι «επιβραβεύτηκε η σοβαρότητα, η συνέπεια και ο καλός συντονισμός».Σχετικά δε, με το γεγονός ότι η έκδοση γίνεται υπό το αγγλικό δίκαιο, ο υπουργός δήλωσε ότι «δεν προβλέπεται κατάσχεση σε κανένα κράτος (σ.σ. σε περίπτωση αθέτησης των υποχρεώσεων της Ελλάδας στους δανειστές της)».

    [06] Υποχωρούν οι αποδόσεις και των 10ετών ομολόγων

    H απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε στο 5,90%, έχοντας φθάσει χθες και στο 5,80%, καθώς η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές με την έκδοση 5ετών ομολόγων ύψους 3 δισ. ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Η ζήτηση για την ελληνική έκδοση υπερβαίνει τα 20 δισ. ευρώ με τον αριθμό των εντολών αγορών να είναι μεγαλύτερος από 550, ενώ το επιτόκιο της έκδοσης (κουπόνι) θα είναι 4,75% και η απόδοση των ομολόγων 4,95%, δήλωσε πρόσωπο με γνώση του θέματος στο Bloomberg.

    [07] «Κλείνει ένας επώδυνος κύκλος προσαρμογής» εκτιμά η Alpha Βank για την έξοδο του Δημοσίου στις αγορές

    «Με την ολική επαναφορά της χώρας στις αγορές κλείνει ένας επώδυνος κύκλος προσαρμογής, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ξένοι επενδυτές ότι η προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας θα συνεχισθεί και ότι η ανάκαμψη θα είναι βιώσιμη, διασκεδάζοντας τις αβεβαιότητες περί ύπαρξης χρηματοδοτικού κενού» αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο σημερινό οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

    [08] «Η Ελλάδα κερδίζει σιγά - σιγά την εμπιστοσύνη των αγορών»

    «Ξεκάθαρο βήμα προς τα εμπρός» χαρακτηρίζει την έξοδο στις αγορές ο δρ. Αναστάσιος Φραγκουλίδης, επικεφαλής οικονομολόγος της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας, της «Zurcher Kantonalbank». «Η χώρα κερδίζει σιγά-σιγά την εμπιστοσύνη των αγορών. Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλα βήματα σε ότι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή» σημειώνει ο δρ. Φραγκουλίδης.

    «Όλο και περισσότεροι Έλληνες κατανοούν πλέον ότι οι συνθήκες αρχίζουν να βελτιώνονται τουλάχιστον στις διεθνείς αγορές και αυτός είναι προπομπός μιας βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης στη χώρα στο μέλλον, εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος της «Zurcher Kantonalbank» και προσθέτει: «Ο Έλληνας θα καταλάβει στο εισόδημά του ή στο θέμα των θέσεων εργασίας σε ένα-δύο χρόνια μια βελτίωση, αλλά παρ` όλα οι πληροφορίες που έχουμε σήμερα δείχνουν ότι υπάρχουν τάσεις βελτίωσης. Άρα δεν βλέπω λόγους να υπάρξει τώρα μια χειροτέρευση του πολιτικού κλίματος, εφόσον έχουν περάσει οι χειρότερες εποχές».

    Ο δρ. Φραγκουλίδης σημειώνει με έμφαση πάντως ότι το γεγονός ότι «η έκδοση του πενταετούς ομολόγου έγινε με βάση το αγγλικό δίκαιο έχει μια διαφορά σε σχέση με μια έκδοση που θα γινόταν με βάση το ελληνικό δίκαιο. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα αν βρεθεί αύριο σε δύσκολη θέση δεν θα μπορεί εύκολα να αλλάξει τους όρους της αποπληρωμής, κάτι που θα μπορούσε να κάνει πιο εύκολα με βάση το ελληνικό δίκαιο. Παρ` όλα αυτά είναι μια πρώτη τάση βελτίωσης και εμπιστοσύνης των αγορών, αλλά βέβαια με ένα σχετικά υψηλό επιτόκιο και με βάση το βρετανικό δίκαιο που δίνει στον πιστωτή περισσότερες δυνατότητες από ότι αν είχαμε το δίκαιο της χώρας στην οποία εκδίδεται το ομόλογο».

    [09] Στο μικροσκόπιο του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου 635 υποθέσεις

    Στοιχεία για τις εντολές ελέγχου που εκδόθηκαν το πρώτο δίμηνο του 2014 από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων προς το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) διαβίβασε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Σύμφωνα με το έγγραφο, το διάστημα από 1.1.2014 έως 26.2.2014 οι εντολές ελέγχου προς το ΚΕΦΟΜΕΠ ανήλθαν σε 635. Το ίδιο διάστημα, οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ασχολήθηκαν και με τη διενέργεια ελέγχων για τους οποίους η εντολή είχε εκδοθεί έως την 31.12.2013 και αφορούσαν παραγραφόμενες υποθέσεις, επιστροφή φόρων κλπ. Οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά μετά το πέρας αυτών. Την ίδια ώρα, το ΣΔΟΕ σε εκτέλεση σχετικών παραγγελιών, συνεχίζει τον έλεγχο των υποθέσεων της «λίστας Λαγκάρντ» ενώ η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μετά τις τελευταίες εισαγγελικές παραγγελίες, προχωρά σε φορολογικό έλεγχο κάποιων από τις υποθέσεις αυτές. Τα στοιχεία για τις εντολές ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προς το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου είχε ζητήσει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

    [10] Στα 3 δισ. ευρώ η άντληση μέσω πενταετούς ομολόγου

    Η Ελλάδα θα αντλήσει το ποσό των 3 δισ. ευρώ από την πρώτη έκδοση ομολόγου της μετά από μία 4ετία, για το οποίο εκδηλώθηκε ζήτηση μεγαλύτερη από 20 δισ. ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

    Σύμφωνα με τραπεζίτες που εργάζονται για την έκδοση, η απόδοση του ομολόγου θα διαμορφωθεί στο 4,95% - πολύ χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις που ήταν μεταξύ 5,25% και 5,5% - σημειώνει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι εντολές αγοράς δόθηκαν από περίπου 550 λογαριασμούς επενδυτών.

    Νωρίτερα, άλλο δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερ ανέφερε ότι η ζήτηση για το ομόλογο υπερέβη τα 17,5 δισ. ευρώ και οι εντολές αγοράς ήταν περισσότερες από 450, με την απόδοσή του να προβλέπεται να διαμορφωθεί αργότερα στη διάρκεια της ημέρας σε ένα εύρος 5 μονάδων βάσης γύρω από το 5% (σ.σ.: από 4,95% έως 5,05%).

    [11] Χ. Αλμούνια: Η Ελλάδα ακολούθησε τον σωστό δρόμο και θα τα καταφέρει

    Καλή επιτυχία στην έξοδο της χώρας στις αγορές ευχήθηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, σήμερα το πρωί, και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει ακολουθήσει τον σωστό δρόμο και θα τα καταφέρει στο τέλος να βγει από την κρίση. Από το βήμα του συνεδρίου της ελληνικής Προεδρίας για τον Ανταγωνισμό ο κ. Αλμούνια σημείωσε: «Θυμάμαι την αρχή της κρίσης του χρέους. Από τότε η Ελλάδα έχει θεσπίσει φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Η πορεία δεν έχει ακόμη τελειώσει. Ο δρόμος είναι μακρύς και καθόλου εύκολος. Δεν πρόκειται όμως για αγώνα ταχύτητας αλλά αντοχής». Για τις τράπεζες είπε ότι στηρίζει η ΕΕ τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης αλλά παρακολουθεί αν η μεγάλη βοήθεια που λαμβάνουν οι τράπεζες θα πάει στην πραγματική οικονομία. Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, συνεχίζουν και μένουν σε θετικό δρόμο οι ελληνικές τράπεζες, αλλά παραμένουν οι προκλήσεις, για να γυρίσουν στην κερδοφορία. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι είμαστε αρκετά κοντά σε μία τραπεζική ένωση που εγγυάται την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος στην Ευρώπη, ενώ πέρα από την πρόοδο σε θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος η Ελλάδα πέτυχε να είναι πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση. «Από την αιτία της κρίσης, δηλαδή, τα πολύ ψηλά ελλείμματα, πετύχαμε πλεονάσματα. Τώρα πρέπει να δοθεί έμφαση στη δημιουργία ενός νέου προτύπου ανάπτυξης, με έμφαση στην τεχνολογία και την εξωστρέφεια καθώς το μέσο εισόδημα έχει μειωθεί 30% από την αρχή της κρίσης» ενώ τόνισε ότι «μέσα από την ανταγωνιστικότητα πρέπει να πετύχουμε περισσότερα, καθώς σε επίπεδο τιμών δεν είχαμε μειώσεις λόγω δυσκαμψιών στην αγορά». Ο δρόμος είναι μακρύς και υπάρχουν χρονιές δυσκαμψίες που πρέπει να ρυθμιστούν, όπως στην αγορά εργασίας που είναι αυστηρά ρυθμιζόμενη, δύσκολα δημιουργούνται νέες θέσεις απασχόλησης, συμπλήρωσε ο υπουργός. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η αλλαγή πορείας της Ελλάδας δεν ήρθε τυχαία αλλά ήταν αποτέλεσμα διαρθρωτικών αλλαγών. Η ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας που στηρίζει την απασχόληση και βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη είναι στόχοι της κυβέρνησης. Ο υπουργός σημείωσε, ακόμη, τη σημασία μείωσης των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης και αναφέρθηκε στον πρόσφατο νόμο ενώ πρόσθεσε ότι οι αντιδράσεις που υπήρξαν ήταν δικαιολογημένες.

    [12] Το Κίεβο εγγυάται ότι οι φιλορώσοι καταληψίες δεν θα διωχθούν, εάν παραδώσουν τα όπλα και αποχωρήσουν

    Οι Αρχές της Ουκρανίας δεν θα ασκήσουν δίωξη κατά των φιλορώσων ακτιβιστών, εάν αυτοί εγκαταλείψουν τα κυβερνητικά κτίρια που έχουν καταλάβει στο ανατολικό τμήμα της χώρας και παραδώσουν τα όπλα τους, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ. «Εγγυώμεθα ότι δεν θα υπάρξει δίωξη των ανθρώπων που θα παραδώσουν τα όπλα τους και θα αποχωρήσουν από τα κτίρια. Προτίθεμαι να εκδώσω σχετικό προεδρικό διάταγμα» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος ενώπιον του ουκρανικού κοινοβουλίου. Φιλορώσοι ακτιβιστές έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια στις πόλεις Λουχάνσκ και Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

    Σύμφωνα με το Κίεβο, η κατάσταση θα μπορούσε να αποτελέσει πρόσχημα για μία στρατιωτική επέμβαση στην ανατολική Ουκρανία.

    [13] Η Μόσχα λέει πως το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί την κρίση στην Ουκρανία για να γίνει πιο ελκυστικό

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε σήμερα το ΝΑΤΟ ότι χρησιμοποιεί την κρίση στην Ουκρανία για να γίνει πιο ελκυστικό για τα μέλη του και να δικαιολογήσει την ύπαρξη του συσπειρώνοντάς τα εναντίον μιας φανταστικής απειλής. Η Ρωσία και η Δύση βρίσκονται σε μια αντιπαράθεση που θυμίζει τον Ψυχρό Πόλεμο σχετικά με την Ουκρανία και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογ Ράσμουσεν είπε στη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα σύνορα με την Ουκρανία ή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες σε περίπτωση που αυτές επέμβουν. Το υπουργείο δήλωσε ότι τα σχόλια του Ράσμουσεν είναι συγκρουσιακά και ότι τους τελευταίους μήνες αυτός δεν έχει παρουσιάσει "καμιά εποικοδομητική ατζέντα" για την Ουκρανία, ενώ αντίθετα ενισχύει την αστάθεια στην περιοχή.

    [14] Μεγάλες υλικές ζημιές στο θέατρο «Αλίκη», λόγω της έκρηξης έξω από την ΤτΕ

    Μεγάλες υλικές ζημιές έχουν προκληθεί στο Θέατρο «Αλίκη», επί της οδού Αμερικής, λόγω της έκρηξης σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, τις πρωινές ώρες σήμερα. Νωρίτερα, έγινε γνωστό από τη διεύθυνση του θεάτρου, ότι η παράσταση «Ψύλλοι στα αφτιά» που φιλοξενείται στο θέατρο «Αλίκη» «ρίχνει αυλαία», από σήμερα μέχρι νεοτέρας. Στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι έχει υποστεί καταστροφή ως και η βιτρίνα με τα προσωπικά αντικείμενα και τα κοστούμια της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Το θέατρο «Αλίκη» αποτελεί έναν ξεχωριστό ιστορικό χώρο στην καρδιά της πόλης. Πριν περάσει στα χέρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη, το 1971, λειτουργούσε ως κινηματογράφος.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 April 2014 - 10:30:26 UTC