Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Σουλτς: Ένδειξη εμπιστοσύνης στις προσπάθειες της Ελλάδας, η επιτυχημένη έξοδος στις αγορές
  • [02] «Η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα επισφραγίσθηκε από τον πιο αντικειμενικό κριτή: από τις αγορές»
  • [03] Υπερψηφίστηκε η τροπολογία που απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες τα μέλη του ΔΣ του ΟΑΕΕ
  • [04] Ο Δ. Κουτσούμπας παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
  • [05] Υπερψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
  • [06] Δ. Κουτσούμπα: Προτεραιότητά μας είναι να ξεφύγει η Περιφέρεια από τη μνημονιακή λογική
  • [07] Πεντάωρη στάση εργασίας αύριο, των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία
  • [08] Κρ. Λαγκάρντ: Η Ελλάδα προχωράει προς τη σωστή κατεύθυνση
  • [09] Η Gazprom Neft ανακοινώνει ότι οι πελάτες της στην Ασία συμφωνούν οι συναλλαγές να γίνονται σε ευρώ
  • [10] Επικοινωνία Πούτιν με ευρωπαίους ηγέτες για το ζήτημα του ουκρανικού χρέους προς την Gazprom
  • [11] Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του YouTube στην Τουρκία, παρά τις δικαστικές αποφάσεις

  • [01] Μ. Σουλτς: Ένδειξη εμπιστοσύνης στις προσπάθειες της Ελλάδας, η επιτυχημένη έξοδος στις αγορές

    Την ικανοποίησή του για την «επιτυχημένη επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματοπιστωτικές αγορές» εκφράζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο από τις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, ο κ. Σουλτς τονίζει ότι η «σημερινή επιτυχημένη έκδοση ελληνικών ομολόγων» είναι ένδειξη εμπιστοσύνης στις προσπάθειες που έχουν κάνει η Ελλάδα και η ευρωζώνη για να αφήσουν πίσω τους την κρίση χρέους. Ο ίδιος τονίζει ότι πρόκειται για «βήμα προς την κανονικότητα και τη σταθερότητα» και πως είναι επίτευγμα για τον ελληνικό λαό που έπρεπε να υπομείνει σκληρές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, ο Μ. Σουλτς σημειώνει ότι η πλήρης επιτυχία θα έρθει όταν οι Έλληνες πολίτες αρχίσουν να βλέπουν βελτιώσεις στο βιοτικό τους επίπεδο και όταν η ανεργία μειωθεί σημαντικά.

    [02] «Η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα επισφραγίσθηκε από τον πιο αντικειμενικό κριτή: από τις αγορές»

    Τη σημασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, ανέλυσε ο πρωθυπουργος, Αντώνης Σαμαράς, σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, υπογραμμίζοντας ότι οι διεθνείς αγορές εκφράζουν με τον πιο αδιαμφησβήτητο τρόπο την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία. Σημείωσε ότι η επιτυχία του δανεισμού σηματοδοτεί «την εμπιστοσύνη των αγορών στο μέλλον της Ελλάδας, γιατί σε αυτό το μέλλον επενδύουν, την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα της χώρας να βγει από την κρίση, και μάλιστα νωρίτερα απ' ό,τι πολλοί πίστευαν ως πρόσφατα». Ανέφερε ότι είχε προηγηθεί η μείωση του κόστους δανεισμού της Ελλάδας, εδώ και μήνες και η έξοδος ελληνικών τραπεζών σε διεθνείς αγορές, όπου κατάφεραν να βρουν μόνες τους σημαντικά κεφάλαια, επιταχύνοντας την επιστροφή ρευστότητας στην ελληνική οικονομία. Είχαν προηγηθεί τέλος, πολύ εγκωμιαστικά δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, για τη«θεαματική» -όπως τη λένε- επιστροφή της Ελλάδας στην ομαλότητα. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η σημερινή επιτυχία συνιστά ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα εξόδου από την κρίση και συμπλήρωσε: «Μετά το πρωτογενές πλεόνασμα, που κανείς δεν περίμενε ότι θα πετυχαίναμε φέτος, μετά τη διανομή του πλεονάσματος, που θα δοθεί σε έναν μήνα και θα προσφέρει ανακούφιση σε ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας, σήμερα βγήκαμε στις διεθνείς αγορές». Ανφέρθηκε, δε, και στα τεχνικά σημεία του δανεισμού επισημαίνοντας: «Η υποδοχή του 5ετούς ελληνικού ομολόγου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ζητήσαμε 2,5 δισεκατομμύρια, μας προσέφεραν πάνω από 20, με επιτόκιο κάτω από 5%:4,75%. Ενώ όλα τα επιτόκια του ελληνικού δανεισμού, βραχυχρόνια και μακροχρόνια υποχωρούν συνεχώς, εδώ και μέρες. Και τώρα πέφτουν ακόμα περισσότερο. Και με συμμετοχή πολλών εκατοντάδων επενδυτών -μεγάλων και μικρών - απ' όλο τον κόσμο στη ζήτηση του νέου ελληνικού ομολόγου».

    [03] Υπερψηφίστηκε η τροπολογία που απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες τα μέλη του ΔΣ του ΟΑΕΕ

    Με 140 ψήφους υπέρ και 99 κατά, υπερψηφίστηκε η τροπολογία η οποία απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης Ελεύθερων Επαγγελματιών. Την τροπολογία, η οποία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις Ευρωεκλογές και για την οποία είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξαν οι βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ την καταψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με ρυθμίσεις σχετικά με τις Ευρωεκλογές, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο σύνολο και επί των άρθρων και των τροπολογιών του, από την Ολομέλεια της Βουλής.

    [04] Ο Δ. Κουτσούμπας παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές

    «Σπάμε τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ, δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού» είναι το κεντρικό σύνθημα με το οποίο το κόμμα «θα δώσει ενιαία την μάχη σε όλη τη χώρα, με στόχο την αποφασιστική ισχυροποίησή του και στις ευρωεκλογές και στις εκλογές για την τοπική και περιφερειακή διοίκηση» υπογράμμισε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση στο «Τιτάνια» όπου παρουσιάστηκαν τα ονόματα των υποψηφίων που στηρίζει το ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές. Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές είναι το μόνο που μπορεί να εκφράσει γνήσια τη μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην ΕΕ και να αποτυπώσει την αντίθεση του λαού απέναντι «στην αντιλαϊκή πολιτική αυτής της καπιταλιστικής ένωσης». «Το ΚΚΕ παραμένει η μοναδική συνεπής πολιτική δύναμη, με την πιο καθαρή θέση: Αποδέσμευση από την ΕΕ- Μονομερή διαγραφή του χρέους για το οποίο δεν ευθύνεται ο λαός μας- Κοινωνικοποίηση του πλούτου, με τον λαό στην εξουσία» υπογράμμισε.

    [05] Υπερψηφίστηκε από την αρμόδια επιτροπή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

    Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη Β' ανάγνωσή του από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, με στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και τον εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» οι ΑΝΕΛ επιφυλάχθηκαν ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου υποσχέθηκε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, η οποία αναμένεται μετά τις εορτές του Πάσχα, θα ενσωματώσει βελτιωτικές αλλαγές που έχουν κατατεθεί από τα κόμματα.

    [06] Δ. Κουτσούμπα: Προτεραιότητά μας είναι να ξεφύγει η Περιφέρεια από τη μνημονιακή λογική

    «Η Αττική πρέπει να στείλει μήνυμα ανατροπής. Ανατροπής, όχι μόνον της κυβέρνησης, αλλά κι αυτής της πολιτικής» σημειώνει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συνδικαλίστρια στο υπουργείο Πολιτισμού Δέσποινα Κουτσούμπα, υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» που υποστηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. «Εμείς κατεβαίνουμε ουσιαστικά με τρία προτάγματα» λέει η κ. Κουτσούμπα και διευκρινίζει:«Το πρώτο είναι να εξηγήσουμε πως οι περιφέρειες κι οι δήμοι του Καλλικράτηδεν έχουν καμμία σχέση μ΄αυτό που λέμε Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν είναι "αυτοδιοίκηση των πολιτών",είναι το ανάποδο. Είναι ένα μικρό κράτος, το οποίο διέπεται απ΄όλες τις οδηγίες και τις δεσμεύσεις της ΕΕ και των Μνημονίων, καταστατικά, μέσα από τον Καλλικράτη. Το δεύτερο είναι να προβάλουμε έναν άλλον δρόμο, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος, χωρίς ευρωμνημόνια και δημόσιο χρέος, ο οποίος όμως περνάει μέσα από τις λαϊκές κινητοποιήσεις, που θα μπορέσουν να επιβάλουν τις λαϊκές ανάγκες. Το τρίτο, είναι να μιλήσουμε για τον πραγματικό βραχνά, που αποτελούν το ευρώ, τα μνημόνια και το, υποτιθέμενο, δημόσιο χρέος --που στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα χάρισμα στους τραπεζίτες των χρημάτων, που τα πληρώνουμε εμείς και με πολλούς τρόπους, όχι μόνον μέσω της φορολογίας, αλλά και μέσω της κατάργησης κάθε κοινωνικής δομής, κάθε δημόσιου αγαθού κι εδώ οι περιφέρειες, δυστυχώς, έχουν παίξει έναν πολύ άσχημο ρόλο». Αναφερόμενη στο αυτοδιοικητικό πρόγραμματης Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, η κ. Κουτσούμπα τονίζει:«προτεραιότητά μας είναι να ξεφύγει η Περιφέρεια από τη μνημονιακή λογική, που υπηρετεί με κάθε λεπτομέρεια ο κ. Σγουρός. Είναι αναγκαίο να εκφρασθούν μέσα από το περιφερειακό συμβούλιο, οι λαϊκές ανάγκες, οι ανάγκες των πολιτών και κυρίως τα κινήματα».

    [07] Πεντάωρη στάση εργασίας αύριο, των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

    Πανελλαδική στάση εργασίας 10:00- 15:00 προκήρυξε για αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τις προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για τα προβλήματα που προκαλεί, όπως επισημαίνει, η διαδικασία της διαθεσιμότητας των περίπου 1000 οδηγών του ΕΣΥ, η οποία θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα, κάνοντας λόγο για «λειτουργικό χάος» στα Νοσοκομεία ζητώντας την άμεση ανάκληση των διαθεσιμοτήτων. Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκεντρώσεις στις 12.00 το μεσημέρι για τα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου έξω από το Υπουργείο Υγείας και για την περιφέρεια έξω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες.

    [08] Κρ. Λαγκάρντ: Η Ελλάδα προχωράει προς τη σωστή κατεύθυνση

    Η Ελλάδα, η οποία άντλησε σήμερα κεφάλαια από τις αγορές για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια, προχωράει «προς τη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ. «Η Ελλάδα προχωράει προς την σωστή κατεύθυνση» και «διαγράφεται στον ορίζοντα» η πλήρης επιστροφή της στις αγορές, δήλωσε σήμερα η κ. Λαγκάρντ. Ωστόσο, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ πρόσθεσε ότι απομένουν ακόμη «πολλά να γίνουν» για να σταθεί ξανά στα πόδια της η χώρα, η οποία τελεί υπό διεθνή χρηματοπιστωτική βοήθεια από το 2010.

    [09] Η Gazprom Neft ανακοινώνει ότι οι πελάτες της στην Ασία συμφωνούν οι συναλλαγές να γίνονται σε ευρώ

    Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom Neft ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε θετικές απαντήσεις από πελάτες της στην Ασία σχετικά με το ενδεχόμενο να χρησιμοποιείται το ευρώ ως το νόμισμα για τις συναλλαγές τους. Η εταιρεία αυτή «είχε συζητήσεις με τους εταίρους της στην ανατολή για την πιθανότητα να γίνονται οι διακανονισμοί στο ευρωπαϊκό νόμισμα. Εκείνοι, με τη σειρά τους, εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για αυτό το ενδεχόμενο», ανέφερε η Gazprom Neft. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής της ρωσικής αυτής κρατικής επιχείρησης είχε πει πως η Gazprom Neft εξέταζε την ιδέα να απεμπολήσει το δολάριο, το οποίο παραδοσιακά είναι το νόμισμα επιλογής του τομέα της ενέργειας σε διεθνές επίπεδο, ως αντίδραση σε έναν ενδεχόμενο νέο γύρο δυτικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Στο μεταξύ η Gazprom ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την δημόσια επιχείρηση αερίου του Κιργιστάν έναντι ενός συμβολικού τιμήματος ?ένα δολάριο?, υποσχόμενη στη δημοκρατία αυτή της Κεντρικής Ασίας μια μείωση των τιμών της ενέργειας που της προμηθεύει και επενδύσεις για την ανάπτυξη της παραγωγής.

    [10] Επικοινωνία Πούτιν με ευρωπαίους ηγέτες για το ζήτημα του ουκρανικού χρέους προς την Gazprom

    «Κρίσιμη» χαρακτήρισε την κατάσταση όσον αφορά το χρέος της Ουκρανίας στη Ρωσία για την προμήθεια φυσικού αερίου σε μήνυμά του προς πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και προειδοποίησε πως μπορεί να υπάρξουν συνέπειες στην παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων πριν από λίγο.

    Ο Πούτιν εξέφρασε «τη βαθιά του ανησυχία για την κατάσταση γύρω από το χρέος της Ουκρανίας για το φυσικό αέριο και (. . .) τις παραδόσεις αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση» όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον Ντμίτρι Πεσκόφ, τον εκπρόσωπο του προέδρου της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Πούτιν πρότεινε την έναρξη μιας «επείγουσας διαβούλευσης» σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί με το ουκρανικό χρέος.

    [11] Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του YouTube στην Τουρκία, παρά τις δικαστικές αποφάσεις

    Οι τουρκικές Αρχές αψήφησαν δικαστικές εντολές και επιβεβαίωσαν την απαγόρευση του YouTube που επιβλήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση παράνομων ηχογραφήσεων άκρως απόρρητων συνομιλιών σχετικών με την ασφάλεια της χώρας, τις οποίες επικαλέσθηκε ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας πως αποτελούν τμήμα μιας «βρώμικης εκστρατείας» για την ανατροπή του. Η τουρκική Κανονιστική Αρχή των Τηλεπικοινωνιών (BTK) ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα τερματίσει τον αποκλεισμό του YouTube, παρά τις δικαστικές αποφάσεις για την άρση της απαγόρευσης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 April 2014 - 14:30:25 UTC