Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Έξοδος στις αγορές δε σημαίνει και έξοδος από την κρίση
  • [02] Στην Αθήνα την Παρασκευή η Αγ. Μέρκελ
  • [03] Κλειστοί την Παρασκευή τέσσερις σταθμοί του μετρό
  • [04] Συνεχίζεται η διαβούλευση για την αξιοποίηση του ΟΛΘ
  • [05] «Δεκτό το αίτημα Μπερλουσκόνι να εκτίσει την ποινή του προσφέροντας κοινωφελές έργο»
  • [06] Εκτός Συμβουλίου της Ευρώπης η Ρωσία

  • [01] Φ. Κουβέλης: Έξοδος στις αγορές δε σημαίνει και έξοδος από την κρίση

    «Έξοδος στις αγορές δε σημαίνει και έξοδος από την κρίση» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης από την Καβάλα όπου βρέθηκε σήμερα το απόγευμα, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

    Ο κ. Κουβέλης αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας στις αγορές έκανε λόγο για ένα χρέος δυσανάλογο σε σύγκριση με το ΑΕΠ της χώρας και σε πολύ υψηλότερα μεγέθη από αυτά του 2010, όταν η Ελλάδα μπήκε στον μηχανισμό στήριξης. Επισήμανε ότι πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, με χρονική επιμήκυνση και περιορισμό των επιτοκίων. Χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη για έκδοση ευρωομολόγου, ώστε ν? απορροφήσει αυτή την πολύ μεγάλη κρίση που έχει πέσει πάνω από την Ελλάδα και αρκετές ακόμη χώρες της Ευρωζώνης.

    Μίλησε για αναγκαιότητα «αναπτυξιακής έκρηξης», ώστε να δοθεί άμεση λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, που πλησιάζει το 56%-60% στους νέους ανθρώπους.

    [02] Στην Αθήνα την Παρασκευή η Αγ. Μέρκελ

    Στον απόηχο της επιτυχούς εξόδου της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, αναμένεται αύριο στην Αθήνα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

    Το πρόγραμμα της καγκελαρίου αρχίζει στις 15:15, με την παρουσία της μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς, ακολούθως, δε στις 16:20, θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Στις 17:30 η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

    Από μόνη της η επίσκεψη της κ. Μέρκελ συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς μάλιστα συνδυάζεται με την υπερκάλυψη του στόχου του δανεισμού, εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές. Σύμφωνα δε με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στις δηλώσεις της η κ. Μέρκελ θα εξάρει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού και θα τονίσει την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να συνεχιστεί η πορεία επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.

    [03] Κλειστοί την Παρασκευή τέσσερις σταθμοί του μετρό

    Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει αύριο το επιβατικό κοινό του μετρό, λόγω της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

    Συγκεκριμένα, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ θα κλείσουν στις 13.30 οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, ενώ στις 18.00 θα κλείσουν οι σταθμοί Σύνταγμα και Ακρόπολη. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις στους παραπάνω σταθμούς.

    [04] Συνεχίζεται η διαβούλευση για την αξιοποίηση του ΟΛΘ

    Σε περαιτέρω ενημέρωση των αρμόδιων φορέων και πολιτικών κομμάτων, πριν από την έναρξη του διαγωνισμού αξιοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), θα προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, μετά και από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε χθες στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο έκρινε ως μη ικανοποιητική τη βελτιωμένη οικονομική προσφορά της ΣΑΝΤΑ Α.Ε., μοναδικού συμμετέχοντος στον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του ακίνητου στην Αγία Τριάδα και κήρυξε τον διαγωνισμό άγονο.

    [05] «Δεκτό το αίτημα Μπερλουσκόνι να εκτίσει την ποινή του προσφέροντας κοινωφελές έργο»

    Δεκτό έγινε από το δικαστήριο το αίτημα των συνηγόρων του ηγέτη της κεντροδεξιάς της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι να εκτίσει προσφέροντας κοινωφελές έργο την ποινή 1 έτους φυλάκισης -που απομένει από το σύνολο των τεσσάρων ετών φυλάκισης, που του είχε επιβληθεί για φορολογική απάτη, μετά την παραγραφή των τριών- μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai επικαλούμενη δημοσιογραφικές πληροφορίες.

    Το δικαστήριο του Μιλάνου εξέτασε το απόγευμα το πώς θα κληθεί να εκτίσει ο Μπερλουσκόνι την ποινή του.

    Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως τις επόμενες ημέρες.

    [06] Εκτός Συμβουλίου της Ευρώπης η Ρωσία

    Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) ψήφισε σήμερα στο Στρασβούργο μια πρόταση που προβλέπει ότι θα ανασταλεί ως το τέλος του 2014 το δικαίωμα ψήφου των 18 Ρώσων που είναι μέλη της, ως ένα τιμωρητικό μέτρο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από πλευράς της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

    Η ΚΣΣΕ υιοθέτησε μια σχετική απόφαση με 145 ψήφους υπέρ εκ των παρόντων μελών της, έναντι 21 κατά και 22 αποχών. Οι Ρώσοι βουλευτές απείχαν από τον διάλογο που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, καταγγέλλοντας μια διαδικασία-«φάρσα».

    Για να δείξει «την καταδίκη και την αποδοκιμασία της για τις δολοπλοκίες της Ομοσπονδίας της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας», η Συνέλευση αποφάσισε να αναστείλει ως το τέλος του 2014 το δικαίωμα ψήφου της ρωσικής αντιπροσωπείας, αλλά και το δικαίωμά της να εκπροσωπείται σε διάφορες σημαντικές συνεδριάσεις της ΚΣΣΕ, καθώς και το δικαίωμά της να συμμετέχει σε αποστολές παρατηρητών σε εκλογές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 April 2014 - 18:30:23 UTC