Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση στη ΧΑ εξαπέλυσε στη Βουλή ο Βασίλης Κεγκέρογλου
  • [02] Ν. Τσούκαλης: Η επίσκεψη Μέρκελ, αν και προεκλογικά, μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου
  • [03] Ν. Σοφιανός: Οι αντίπαλοί μας έχουν έναν ενιαίο πολιτικό λόγο σε κρίσιμα ζητήματα
  • [04] Στην Αθήνα φθάνει η Αγ. Μέρκελ την επαύριο της εξόδου στις αγορές
  • [05] To Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας
  • [06] Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, έξω από το κτίριο της ΤτΕ
  • [07] Κυρίως σε Βρετανούς θεσμικούς επενδυτές το νέο πενταετές ομόλογο
  • [08] Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρ. Γιατσενιούκ επισκέπτεται το Ντόνετσκ
  • [09] Το μυστήριο της κερασιάς που επέστρεψε από ταξίδι στο διάστημα
  • [10] Συντηρήθηκε ο ναός της Παναγίας των Αρμενίων του 14ου αιώνα στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας
  • [11] Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας ακύρωσε μέρος της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης
  • [12] Η Μόσχα δεν θα εκδώσει τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς στην Ουκρανία

  • [01] Επίθεση στη ΧΑ εξαπέλυσε στη Βουλή ο Βασίλης Κεγκέρογλου

    Επίθεση στη Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, χαρακτηρίζοντάς την «αποτύπωση του φαρισαϊσμού» και καταγγέλλοντάς την ότι, ενώ επιτίθεται στους «Γιατρούς του Κόσμου» στο Πέραμα, παράλληλα, βουλευτής - επιχειρηματίας του κόμματος της κάνει «μπίζνες» με την οργάνωση. Ταυτόχρονα, κατέθεσε δύο τιμολόγια του βουλευτή-επιχειρηματία προς την Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου», τα οποία, όπως είπε, έχει ήδη στείλει και στο ΣΔΟΕ και στον εισαγγελέα. Αφορμή ήταν επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στους άνεργους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

    [02] Ν. Τσούκαλης: Η επίσκεψη Μέρκελ, αν και προεκλογικά, μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου

    «Η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ, αν και προεκλογικά, θεωρούμε ότι μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου γενικότερα με την Ευρώπη και ειδικότερα με τη Γερμανία για τα μεγάλα ζητούμενα που έχει η χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ο κ. Τσούκαλης σημειώνει ότι τα μεγάλα ζητούμενα για τη χώρα είναι «οι νέες πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν στην Ευρώπη, η αλλαγή του δόγματος της λιτότητας, η περιοριστική πολιτική πρέπει να συμβαδίζει και με την ανάπτυξη, τις αναπτυξιακές διαδικασίες». Τονίζει όμως ότι «οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος προσδιόρισε με πολύ μεγάλη σαφήνεια το δόγμα της Γερμανίας, δεν με καθιστά ιδιαίτερα αισιόδοξο. Ο κ. Σόιμπλε επαναλαμβάνει ουσιαστικά το δόγμα της Γερμανίας πρώτα λιτότητα, δημοσιονομική προσαρμογή και μετά αφού επιτευχθεί, συζητάμε για την ανάπτυξη».

    [03] Ν. Σοφιανός: Οι αντίπαλοί μας έχουν έναν ενιαίο πολιτικό λόγο σε κρίσιμα ζητήματα

    «Διεκδικούμε με τη ψήφο του λαού της Αθήνας να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις, ώστε ο λαός μας να φτιάξει τη δική του δυναμική στο δήμο» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-MΠE ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Σοφιανός. Τονίζει ότι το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που διαφοροποιείται ουσιαστικά από τις υπόλοιπες: «Θεωρούμε ότι οι αντίπαλοί μας έχουν έναν ενιαίο πολιτικό λόγο σε κρίσιμα ζητήματα». Και γι αυτό το ΚΚΕ στο β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν πρόκειται να στηρίξει κάποιον υποψήφιο.

    O Νίκος Σοφιανός σημειώνει ότι «η μάχη στο δήμο, στην περιφέρεια, στις ευρωεκλογές, είναι πολιτική. Είναι κουβάρι αξεδιάλυτο και τα τρία μαζί. Η πολιτική που υλοποιείται στους δήμους είναι το ευρω-ενωσιακό μοντέλο του «δήμου-επιχειρηματία» και αυτή την πολιτική την υλοποιούν και την υιοθετούν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι των κομμάτων. Γι' αυτό μιλάνε με εκθέσεις ιδεών ή με παραμύθια, και δεν μιλάνε για συγκεκριμένα θέματα: που σημαίνει χτυπάω τη φορομπηξία, κόβω την πορεία ιδιωτικοποίησης λειτουργιών, διώχνω τις ΜΚΟ από το Δήμο, αλλάζω μια σειρά δεδομένα που έχουν διαμορφώσει, ώστε να υπερασπιστώ το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών, χωρίς ανταπόδοση. Μπορούν αυτά να γίνουν ξαφνικά, από τη μια μέρα στην άλλη; Δεν μπορούν. Αποτελούν αντικείμενο πάλης, διεκδίκησης, κινητοποίησης, αλλά και πολιτικής απόφασης και αποφασιστικότητας ότι αυτά τα αλλάζουμε. Παλεύουμε. Τα διεκδικούμε και τα αλλάζουμε».

    [04] Στην Αθήνα φθάνει η Αγ. Μέρκελ την επαύριο της εξόδου στις αγορές

    Στον απόηχο της επιτυχούς εξόδου της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, αναμένεται σήμερα στην Αθήνα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

    Το πρόγραμμα της Καγκελαρίου αρχίζει στις 15:15, με την παρουσία της μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς, ακολούθως, δε στις 16:20, θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

    Στις 17:30 η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

    Από μόνη της η επίσκεψη της κ. Μέρκελ συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, καθώς μάλιστα συνδυάζεται με την υπερκάλυψη του στόχου του δανεισμού, εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές.

    Λόγω της επίσκεψης, δρακόντεια είναι τα μέτρα της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, όπου από το πρωί, κλείνουν σταδιακά δρόμοι, ενώ από τις 13:30 θα κλείσουν σταδιακά τέσσερις σταθμοί του μετρό.

    [05] To Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας

    Τη χθεσινή βομβιστική επίθεσε στο κέντρο της Αθήνας, καταδίκασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους χρησιμοποιούν βία για να επιτύχουν τους στόχους τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα είναι εταίροι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της» τόνισε η εκπρόσωπός του Τζένιφερ Ψάκι απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    Στην ερώτηση αν οι ΗΠΑ συνεργάζονται ή συμμετέχουν σ' αυτή την έρευνα (για τη διερεύνηση της βομβιστικής επίθεσης), η κα Ψάκι ανέφερε ότι «για πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, θα σας παραπέμψω στην ελληνική κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι δεν έχει επίγνωση του ρόλου των Ηνωμένων Πολιτειών σ' αυτό (το θέμα) και ότι (η έρευνα) θα πρέπει να καθοδηγείται από την κυβέρνηση της Ελλάδας.

    [06] Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, έξω από το κτίριο της ΤτΕ

    Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχει μπει το υλικό από κάμερες ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας για να διαπιστωθεί η διαδρομή που ακολούθησε ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.

    Τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, καταδίκασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους χρησιμοποιούν βία για να επιτύχουν τους στόχους τους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα είναι εταίροι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλες τις μορφές της» τόνισε η εκπρόσωπός του Τζένιφερ Ψάκι.

    [07] Κυρίως σε Βρετανούς θεσμικούς επενδυτές το νέο πενταετές ομόλογο

    Έλληνες επενδυτές απορρόφησαν τα 210 εκατ. ευρώ, από τα συνολικά 3 δισ. ευρώ που δανείστηκε το Δημόσιο με την έκδοση του 5ετούς ομολόγου. Σύμφωνα με αγγλόφωνη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το 47% (1,41 δισ. ευρώ) απορροφήθηκε από επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 31% (930 εκατ. ευρώ) από την υπόλοιπη Ευρώπη, το 15% (450 εκατ. ευρώ) από επενδυτές εκτός Ευρώπης και το 7% της έκδοσης (210 εκατ. ευρώ) από Έλληνες επενδυτές. Αναφορικά με το είδος των επενδυτών, οι οποίοι απορρόφησαν το ομόλογο με «ζεστό χρήμα», το 49% είναι διαχειριστές κεφαλαίων, το 33% είναι hedge funds, το 14% είναι τράπεζες και το εναπομείναν 4% είναι ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης, μετά την εκκαθάριση των προσφορών, οριστικοποιήθηκε ότι η απόδοση του 5ετούς ομολόγου είναι 4,95% (κουπόνι 4,75%).

    [08] Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρ. Γιατσενιούκ επισκέπτεται το Ντόνετσκ

    Ο Oυκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ μετέβη σήμερα στο Ντονέτσκ, στη ρωσόφωνη ανατολική περιφέρεια της χώρας, σε μια προσπάθεια για εκτόνωση της αντιπαράθεσης με τους φιλορώσους αυτονομιστές, τους οποίους το Κίεβο απειλεί να απομακρύνει δια της βίας. Ο Γιατσενιούκ είχε συνομιλίες με εκπροσώπους του δήμου και των τοπικών αρχών, όπως και με εκπροσώπους οικονομικών κύκλων, μεταξύ τους ο Ρινάτ Αχμέτοφ, ολιγάρχης και ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας ο οποίος υπήρξε επί μακρόν ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της πρώην φιλορωσικής κυβέρνησης.

    Κανένας εκπρόσωπος των αυτονομιστών που έχουν καταλάβει από την Κυριακή το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης απαιτώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένωση με τη Ρωσία δεν ήταν παρών. Ο Αχμέτοφ, ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες είχε αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο για επαφές μεταξύ των αρχών και των αυτονομιστών ακτιβιστών. Ο Γιατσενιούκ δεσμεύτηκε κατά τη συνάντηση που είχε, η οποία ήταν ανοικτή για τον Τύπο, να "ισορροπήσει τις εξουσίες μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και των περιφερειών" και να μην αγγίξει τους νόμους που καθιστούν άλλες γλώσσες, εκτός της ουκρανικής, και κυρίως τη ρωσική, επίσημες γλώσσες της χώρας.

    [09] Το μυστήριο της κερασιάς που επέστρεψε από ταξίδι στο διάστημα

    Μυστήριο περιβάλλει την πρόωρη ανθοφορία μιας γιαπωνέζικης κερασιάς που επέστρεψε από ένα ταξίδι στο διάστημα, αφήνοντας άφωνους τους μοναχούς βουδιστές και τους επιστήμονες που τη φροντίζουν με μεγάλη αγάπη. Το δένδρο αυτό ηλικίας τεσσάρων ετών άνθισε στις αρχές Απριλίου, έξι χρόνια νωρίτερα από το μέσο όρο των ομοίων του φυτών.

    To κουκούτσι από το οποίο αναπτύχθηκε αυτό το δένδρο προέρχεται από μια κερασιά που οι μοναχοί φροντίζουν με τη μέγιστη προσοχή εδώ και γενιές και η οποία, σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, φέρεται να έχει ηλικία 1.250 ετών.

    [10] Συντηρήθηκε ο ναός της Παναγίας των Αρμενίων του 14ου αιώνα στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας

    Σε ειδική εκδήλωση, πριν από μερικές μέρες, έγιναν τα εγκαίνια του αποκαταστημένου και συντηρημένου μοναστηριακού ναού της Παναγίας των Αρμενίων (αρχές 14ου αιώνα), ο οποίος είναι ένα από τα πιο αξιόλογα μνημεία του κατεχόμενου τμήματος της Λευκωσίας. Το δύσκολο έργο της αποκατάστασης και συντήρησης του ναού, των μοναστηριακών κτιρίων και του ημικατεστραμμένου μεγάρου της οικογένειας Μελικιάν ανέλαβε το 2007 το UNDP (Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών). Σημειώνεται ότι η παρουσία Αρμενίων στην Κύπρο καταγράφεται από το 578 μΧ, όταν ο στρατηγός και μετέπειτα αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μαυρίκιος μετέφερε και εγκατέστησε στο νησί περίπου 3.500 Αρμενίους, αποσκοπώντας πιθανότατα στη δημογραφική και στρατιωτική ενίσχυσή του. Ο ναός της Παναγίας των Αρμενίων βρίσκεται επί της οδού Βικτωρίας στη συνοικία Karaman Zade στο κατεχόμενο τμήμα της παλιάς Λευκωσίας. Εκεί κατοικούσε η πλειονότητα των Αρμενίων, πριν την προσφυγοποίησή τους στις δικοινοτικές ταραχές του 1963. Η τελευταία λειτουργία στον ναό έγινε την τελευταία Κυριακή του Δεκεμβρίου του 1963. Αμέσως μετά τις ταραχές της χρονιάς εκείνης το μοναστήρι και ο ναός μετατράπηκαν σε στρατόπεδο τουρκοκυπριακών ενόπλων δυνάμεων παραμένοντας έτσι τουλάχιστον μέχρι και το 1977.

    [11] Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας ακύρωσε μέρος της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης

    Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας ακύρωσε μέρος της μεταρρύθμισης που ενισχύει τον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας επί τις Δικαιοσύνης, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο ανώτατος δικαστικός θεσμός της χώρας έκρινε αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις του νόμου που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο, μεσούντος του πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου που πλήττει την κυβέρνηση Ερντογάν, οι οποίες προβλέπουν νέες εξουσίες για τον υπουργό Δικαιοσύνης, κυρίως ως προς τον διορισμό των δικαστών.

    [12] Η Μόσχα δεν θα εκδώσει τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς στην Ουκρανία

    Οι ρωσικές Αρχές δεν θα εκδώσουν τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας αποκαλώντας τον ανατραπέντα ηγέτη της Ουκρανίας «νόμιμο πρόεδρο με πλήρεις εξουσίες» μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. Οι νέες Αρχές στην Ουκρανία ξεκίνησαν τη διαδικασία για την έκδοση του Γιανουκόβιτς στα τέλη Φεβρουαρίου, λίγο μετά τη φυγή του από το Κίεβο και την άφιξή του στη Ρωσία, έπειτα από τρεις μήνες διαδηλώσεων λόγω της ξαφνικής μεταστροφής του όταν δεν υπέγραψε όπως αναμενόταν στα τέλη Νοεμβρίου του 2013 μια συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ για να στραφεί στη Ρωσία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 April 2014 - 10:30:30 UTC