Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βολές σε Ε.Ε από Γ. Παπανδρέου για ελληνική κρίση
  • [02] Έρευνες ανοιχτά της Μυτιλήνης για ακυβέρνητο σκάφος με παράτυπους μετανάστες
  • [03] Αλλάζει από το Μάιο ο τρόπος πληρωμής των συντάξεων
  • [04] Ισχυρός σεισμός στο Αφγανιστάν με 4 νεκρούς
  • [05] Με μειωμένη ένταση έφτασε στην Αυστραλία ο κυκλώνας Ίτα
  • [06] Κλήση μυστήριο από το συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης του Μπόινγκ της Malaysia Airlines

  • [01] Βολές σε Ε.Ε από Γ. Παπανδρέου για ελληνική κρίση

    «Χαίρομαι που η Ελλάδα ξανακέρδισε μια κάποια εμπιστοσύνη, αλλά μένει η πίκρα για το ότι χρειάσθηκε υπερβολικά πολύς χρόνος. Αν η Ευρώπη δρούσε άμεσα και ενωτικά, ίσως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την εξορία από τις αγορές», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του προς την ιταλική εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα». «Ο Παπανδρέου διάλεξε την οδυνηρή πορεία διαφάνειας ενώπιον της διεθνούς κοινότητας και ενέκρινε το πρώτο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Τέσσερα χρόνια αργότερα, με την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, η Ιστορία αρχίζει να τον δικαιώνει», γράφει η ιταλική εφημερίδα.

    Σε σχέση με την «αλλοίωση των στοιχείων της δημόσιας οικονομίας», στην οποία αναφέρεται η «Κορριέρε», ο κύριος Παπανδρέου απαντά: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ παρακολουθούσαν την κατάσταση. Μπορεί και να απέστειλαν προειδοποιητικές επιστολές στον τότε πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών. Δεν δημοσιοποιήθηκε, όμως, τίποτα. Η κυβέρνησή μου κλήθηκε να αποκαλύψει το μεγάλο ψεύδος, και για να αποδείξει ότι ήταν πρόθυμη να αλλάξει ριζικά την όλη κατάσταση. Εγώ και η κυβέρνησή μου τιμωρηθήκαμε για αμαρτίες που έκαναν άλλοι, αλλά νομίζω ότι άξιζε τον κόπο. Θα προτιμούσα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- πριν από τις εκλογές του 2009, τις οποίες κερδίσαμε - να έλεγαν με σαφήνεια πως είχε η όλη κατάσταση».

    [02] Έρευνες ανοιχτά της Μυτιλήνης για ακυβέρνητο σκάφος με παράτυπους μετανάστες

    Σε εξέλιξη είναι έρευνες του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή νοτιανατολικά του Πλωμαρίου στη Μυτιλήνη, για τον εντοπισμό άγνωστου αριθμού λαθρομεταναστών που επιβαίνουν σε λέμβο και κάλεσαν σε άμεση βοήθεια, μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης.Κατά δήλωσή τους στο σκάφος επιβαίνουν περίπου 50 άτομα.

    Στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή παίρνουν μέρος δύο πλωτά του λιμενικού και ένα σκάφος της frontex. Επίσης πληροφορίες αναφέρουν, ότι το πρωί στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης εντόπισαν σε παραλία της Γέρας περίπου 20 παράτυπους μετανάστες.

    Οι λιμενικές αρχές δεν αποκλείουν οι παράτυποι αυτοί μετανάστες να προέρχονται από το σκάφος που εξέπεμψε σήμα κινδύνου και οι υπόλοιποι να διασκορπίστηκαν σε διάφορες περιοχές του νησιού.

    [03] Αλλάζει από το Μάιο ο τρόπος πληρωμής των συντάξεων

    Το υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει από την 1η Μαΐου και την πληρωμή των συντάξεων , με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση στο εξής η πληρωμή των συντάξεων και βοηθημάτων του δημοσίου θα γίνεται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης , μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων, όπως γίνονται και οι πληρωμές των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα.

    Έως τώρα, η πληρωμή των συνταξιούχων του Δημοσίου γίνονταν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά με την ένταξη του συστήματος πληρωμής στην Η.?Ι.ΚΑ., το υπουργείο Εργασίας, καθίσταται στο εξής, ο κεντρικός φορέας ηλεκτρονικής διασταύρωσης και ελέγχου και διαχείρισης του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

    Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης έχει αναλάβει την πληρωμή των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα, από την 1η Ιουλίου του 2013. Από τη ρύθμιση αυτή είχε εξαιρεθεί η πληρωμή των συντάξεων του δημοσίου.

    Μέσω της υπηρεσίας αυτής, γίνεται το «φιλτράρισμα», και οι κρατήσεις που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, ενώ πραγματοποιούνται κάθε μήνα διασταυρώσεις των στοιχείων των συνταξιούχων, ώστε να εντοπίζεται η παραβατικότητα.

    [04] Ισχυρός σεισμός στο Αφγανιστάν με 4 νεκρούς

    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότερες από 100 κατοικίες υπέστησαν ζημιές όταν σεισμός έπληξε νωρίς σήμερα το πρωί δύο χωριά στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία."Ο πολύ ισχυρός σεισμός έπληξε τα χωριά Χουάτζα Χαϊράκ και Πέστα Μαζάρ στην περιφέρεια Ρόστακ στις 2:30 π.μ. (τοπική ώρα, 01:00 ώρα Ελλάδας)", δήλωσε ο Χαλίλ Ασίρ, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία Ταχάρ.

    "Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες μας, τέσσερις χωρικοί σκοτώθηκαν και περισσότερα από 100 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές", δήλωσε ο Ασίρ, προσθέτοντας πως σωστικά συνεργεία εστάλησαν στην περιοχή."Εκφράζονται φόβοι ότι τα θύματα και οι ζημιές θα αυξηθούν", δήλωσε ακόμη.

    Χιλιάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στο σεισμό που είχε σημειωθεί το 1997 στην ίδια περιοχή.

    [05] Με μειωμένη ένταση έφτασε στην Αυστραλία ο κυκλώνας Ίτα

    Ο τροπικός κυκλώνας Ίτα έπληξε σήμερα την ανατολική ακτή της Αυστραλίας προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες χιλιάδων ανθρώπων, ενώ οι αρχές προειδοποιούν πως η καταιγίδα "θα συνεχίσει να αποτελεί απειλή" παρόλο που ή έντασή της έχει μειωθεί.

    Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι παρέμειναν σε καταφύγια από το βράδυ της Παρασκευής, αναμένοντας το πέρασμα του κυκλώνα, ωστόσο δεν καταγράφηκαν θύματα ούτε μεγάλες καταστροφές, ενώ η καταιγίδα, η οποία είχε βαθμολογηθεί με 4 στην 5βαθμη κλίμακα, όταν έφθασε στην ανατολική ακτή, έχασε ενέργεια σήμερα το πρωί και υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα ισχύος 1.

    Ο πρωθυπουργός της Πολιτείας Κουίνσλαντ Κάμπελ Νιούμαν δήλωσε προς τους δημοσιογράφους πως πολλές χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν ηλεκτροδότηση και προειδοποίησε πως η καταιγίδα "θα συνεχίσει να αποτελεί απειλή" καθώς κατευθύνεται προς νότο.

    [06] Κλήση μυστήριο από το συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης του Μπόινγκ της Malaysia Airlines

    Μια κλήση έγινε από το κινητό τηλέφωνο του συγκυβερνήτη του αγνοούμενου αεροπλάνου της Malaysia Airlines μετά την απογραμμάτιστη στροφή 180 μοιρών που πραγματοποίησε το αεροσκάφος και λίγο πριν χαθεί η επαφή του με τους δορυφόρους και τα ραντάρ, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της τοπική εφημερίδα.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "New Straits Times", πηγές που δεν κατονομάζονται δήλωσαν πως το Μπόινγκ 777 πετούσε σε αρκετά χαμηλό ύψος ώστε να πιάσει τηλεφωνικό σήμα ένας πύργος τηλεπικοινωνιών στο βόρεια πολιτεία Πενάνγκ. Ερευνητές διαπίστωσαν πως η κλήση --η οποία τερματίσθηκε ξαφνικά-- προερχόταν από το τηλέφωνο που ανήκει στον 27χρονο συγκυβερνήτη της πτήσης MH370.

    Πλοία και αεροσκάφη συνεχίζουν σήμερα την αναζήτηση των συντριμμιών του Boeing στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, παρότι τις τελευταίες ώρες δεν υπήρξαν νέα ακουστικά σήματα από το εξαφανισμένο αεροσκάφος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 April 2014 - 10:30:26 UTC