Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Καμμένος: Καθαρά πολιτικοί οι λόγοι εξόδου στις αγορές
  • [02] Μ. Δαμανάκη: Επιθυμία για δεύτερη θητεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • [03] Ζ. Κ. Γιουνκέρ: Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δεν διευθετεί τα προβλήματα των Ελλήνων
  • [04] Με Έλληνες επιχειρηματίες συναντήθηκε ο Έντι Ράμα
  • [05] Ρωσική σημαία στο αρχηγείο της αστυνομίας του Ντονέτσκ

  • [01] Π. Καμμένος: Καθαρά πολιτικοί οι λόγοι εξόδου στις αγορές

    Κανένα θετικό μήνυμα δεν υπάρχει από την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, δηλώνει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στη εφημερίδα REALNEWS."Είναι εγκληματικό να μην βλέπει ο πρωθυπουργός ότι οι πολίτες είναι εξαθλιωμένοι... Δεν υπάρχουν οικονομικά κριτηρία αλλά καθαρά πολιτικά... Δεν βγήκαμε στις αγορές, ως ένα εθνικά κυρίαρχο κράτος... Εμείς δεν αναγνωρίζουμε ούτε το ομόλογο" αναφέρει μεταξύ άλλων. Θέτει δε,ως προϋπόθεση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμό κυβέρνησης,τη διαγραφή μονομερώς του χρέους.

    [02] Μ. Δαμανάκη: Επιθυμία για δεύτερη θητεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

    Την επιθυμία της να παραμείνει για μια νέα θητεία στην Κομισιόν εκφράζει, με συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής, η Μαρία Δαμανάκη. Αναφέρει πως μια δεύτερη θητεία για Έλληνα Επίτροπο αναβαθμίζει τον στόχο, για το χαρτοφυλάκιο, που θα αναλάβει η χώρα. Σημειώνει πάντως, πως δεν έχει συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό ούτε με τον αντιπρόεδορ της κυβέρνησης και προσθέτει: " Ό,τι και αν γίνει είμαι περήφανη για τη δουλειά μου". Σε ό,τι αφορα τις Ευρωεκλογές η κ. Δαμανάκη τονίζει ότι το αποτέλεσμα θα καθορίσει " αν η χώρα θα υπερβεί οριστικά την παρακμή επενδύοντας θετικά στις αιματηρές θυσίες των πολιτών ή θα ακολουθήσει το παράδειγμα του μυθολογικού Σίσυφου που ανεβοκατεβάζει την πέτρα. Προσωπικά, εμπιστεύομαι το αίσθημα αυτοσυντήρησης των Ελλήνων πολιτών".

    Στην ερώτηση εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ τι περιθώρια έχει γαι αλλαγές στις συμφωνίες η ελληνίδα Επίτροπος σημειώνει: " Αν η Ελλάδα επιθυμεί να παραμέινει στην ευρωζώνη, ο βασικός πυρήνας των υποχρεώσεων έχει αυτονόητη συνέχεια". Υπογραμμίζει ακόμη ότι με την έξοδο στις αγορές " το ελληνικό grexit τελείωσε και συμβολικά. Η ευρωζώνη κλείνει μια περίοδο δύσκολη".

    [03] Ζ. Κ. Γιουνκέρ: Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δεν διευθετεί τα προβλήματα των Ελλήνων

    Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ θεωρεί ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δεν διευθετεί τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι Ελληνες.

    "Το ότι η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές δεν οδηγεί αυτομάτως σε σημαντική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης" υπογραμμίζει ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου σε συνέντευξή του στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Tagesspiegel.

    "Στην Ελλάδα, η διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα" δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    "Οι συνθήκες διαβίωσης δεν μπορούν να βελτιωθούν παρά εάν το αβυσσαλέο ελληνικό χρέος μειωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα" συνεχίζει ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup.

    [04] Με Έλληνες επιχειρηματίες συναντήθηκε ο Έντι Ράμα

    Να ενισχύσουν τις επενδύσεις τους στην Αλβανία κάλεσε τους ΄Ελληνες επιχειρηματίες ο πρωθυπουργός της γείτονος, Έντι Ράμα, ο οποίος -στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων, στα Τίρανα- διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους: "Θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για τη βελτίωση των υπηρεσιών φορολόγησης και των τελωνείων".Πρόσθεσε ότι, προκειμένου αυτή η υπόσχεση να γίνει πραγματικότητα, είναι απαραίτητη η εταιρική σχέση με τις επιχειρήσεις, ώστε να καταπολεμηθούν όλα τα αρνητικά φαινόμενα.

    Μάλιστα, ο κ. Ράμα διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους έλληνες επιχειρηματίες ότι οποιοσδήποτε καταγγείλει παρατυπίες αρμοδίως στο Εθνικό Οικονομικό Συμβούλιο, θα πρέπει να είναι βέβαιος ότι οι καταγγελίες του θα εξετασθούν άμεσα και με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσει και τους υπόλοιπους επιχειρηματίες.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης για τις ελληνικές επενδύσεις στην Αλβανία, που διοργάνωσαν, χτες το βράδυ, η πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ), με την υποστήριξη της άτυπης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις ελληνικές επενδύσεις στην Αλβανία, η οποία συστάθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του αλβανού πρωθυπουργού.

    [05] Ρωσική σημαία στο αρχηγείο της αστυνομίας του Ντονέτσκ

    Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται υποκύπτοντας στις πιέσεις φιλορώσων διαδηλωτών.

    Πάνω από το αρχηγείο της αστυνομίας υψώθηκε η ρωσική σημαία και υπεστάλη η ουκρανική, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Ρόιτερς.

    "Σύμφωνα με το αίτημά σας, παραιτούμαι" είπε στους διαδηλωτές ο επικεφαλής της αστυνομίας Κονσταντίν Ποζιντάγεφ.

    Νωρίτερα σήμερα περίπου 200 ένοπλοι φιλορώσοι διαδηλωτές κατάφεραν να εισέλθουν στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Ντονέτσκ χωρίς να συναντήσουν αντίσταση.

    Διαβάστε επίσης:

    Ένοπλοι κατέλαβαν αστυνομικό τμήμα στην αν. Ουκρανία


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 April 2014 - 16:30:25 UTC