Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οριακά φθηνότερο το πασχαλινό τραπέζι εφέτος
  • [02] Εγκρίθηκε νομοσχέδιο για την εγγύηση καταθέσεων έως και 100.000 ευρώ
  • [03] Αποκλίσεις στους προϋπολογισμούς πέντε φορέων του Δημοσίου το 2013
  • [04] Μια φάλαγγα ουκρανικών θωρακισμένων βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ από την Σλαβιάνσκ
  • [05] «Κατασκευασμένο πρόσχημα» χαρακτήρισε τις ταραχές στην ανατολική Ουκρανία, ο πρεσβευτής του Κιέβου στον ΟΗΕ
  • [06] Οι τραυματικές εμπειρίες προκαλούν ψυχικές διαταραχές σε διαδοχικές γενιές

  • [01] Οριακά φθηνότερο το πασχαλινό τραπέζι εφέτος

    Σε ελαφρά χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, εκτιμά το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων σε σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές αλλά και στην Κεντρική Αγορά Αθηνών (Βαρβάκειος), τα κρεατικά εμφανίζονται φθηνότερα κατά 4,51% κατά μέσο όρο, με την τιμή του αρνιού να υποχωρεί κατά 5,26% (μέση τιμή 5,40 ευρώ το κιλό), ενώ οι τιμές των λαχανικών και των φρούτων καταγράφουν πτώση της τάξης του 2,18%.

    Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της ΕΣΕΕ για τη διακύμανση της αγοραστικής κίνησης την Κυριακή 13 Απριλίου 2014 σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, το κοινό συμπέρασμα που συνάγεται, συνηγορεί στο γεγονός πως η πλειοψηφία των εμπόρων το εφετινό Πάσχα δεν έμεινε ικανοποιημένη από την καταγεγραμμένη επισκεψιμότητα έως σήμερα, καθώς η μέχρι στιγμής πορεία της χαρακτηρίζεται ως υποτονική - ελέω και των άσχημων καιρικών συνθηκών σε αρκετές περιοχές- με αποτέλεσμα στην καλύτερη των περιπτώσεων να διαμορφώνεται στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.

    [02] Εγκρίθηκε νομοσχέδιο για την εγγύηση καταθέσεων έως και 100.000 ευρώ

    Νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την εγγύηση των καταθέσεων των ευρωπαίων πολιτών κάτω των 100.000 ευρώ ενέκρινε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εγκρίνοντας κατά πλειοψηφία την έκθεση του Γερμανού ευρωβουλευτή της Ομάδας των Σοσιαλιστών Πέτερ Σάιμον, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τάχθηκε υπέρ ενός συστήματος εγγύησης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ για όλους τους ευρωπαίους πολίτες. Με το νομοσχέδιο θα διασφαλίζεται ότι οι καταθέτες θα λαμβάνουν τα χρήματά τους πίσω πολύ πιο γρήγορα σε περίπτωση αδυναμίας μιας τράπεζας να τους αποζημιώσει η ίδια. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται επίσης, η υποχρέωση των τραπεζών να τροφοδοτούν τα συστήματα εγγύησης με «πραγματικό χρήμα» και όχι απλώς με εγγυήσεις.

    [03] Αποκλίσεις στους προϋπολογισμούς πέντε φορέων του Δημοσίου το 2013

    Πέντε φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν απόκλιση από τους στόχους που είχαν τεθεί στον προϋπολογισμό τους το 2013. Πρόκειται για το Πράσινο Ταμείο, το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γονέων, τον ΕΟΤ, το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης ( ΕΤΕΑΝ) και τον Ειδικό Λογαριασμό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σχετικά με την επίτευξη των στόχων των φορέων της γενικής κυβέρνησης και των νομικών προσώπων με προϋπολογισμό άνω των 20 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία αν και όλοι αυτοί οι φορείς πρέπει να αποστέλλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στοιχεία με τους στόχους και την πορεία εκτέλεσης των προϋπολογισμών τους εντούτοις: - Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν έχει υποβάλει στοχοθεσία για το 2013. - Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπέβαλε στοχοθεσία μόνο για το τελευταίο τρίμηνο του 2013. Από τους υπόλοιπους φορείς οι δεκαεννέα βρίσκονται εντός στόχου το δωδεκάμηνο 2013.

    [04] Μια φάλαγγα ουκρανικών θωρακισμένων βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ από την Σλαβιάνσκ

    Μια φάλαγγα θωρακισμένων και μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε απόσταση σαράντα χιλιομέτρων από τη Σλαβιάνσκ, μια τοποθεσία στην ανατολική Ουκρανία, τον έλεγχο της οποίας έχουν πάρει από το Σάββατο ένοπλες φιλορωσικές ομάδες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε περίπου 10 θωρακισμένα, 7 άρματα μάχης και 7 οχήματα μεταφοράς προσωπικού με μέλη των ειδικών δυνάμεων κοντά στην τοποθεσία Ιζιούμ, η οποία βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βόρεια της Σλαβιάνσκ, στην οδική αρτηρία που οδηγεί εκεί από το Χάρκοβο.

    Οι στρατιωτικοί, οι οποίοι συνοδεύονται από αστυνομικούς, εγκατέστησαν στον δρόμο ένα σημείο ελέγχου, με ένα ελαφρύ θωρακισμένο, που προστατεύεται από φράγματα από μπετόν. Αυτοί ελέγχουν όλα τα οχήματα που διέρχονται από το σημείο αυτό. Αυτό που βλέπει κανείς είναι συνολικά περίπου 100 άνδρες, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

    [05] «Κατασκευασμένο πρόσχημα» χαρακτήρισε τις ταραχές στην ανατολική Ουκρανία, ο πρεσβευτής του Κιέβου στον ΟΗΕ

    Οι ταραχές στην ανατολική Ουκρανία αποτελούν ένα «κατασκευασμένο πρόσχημα» που επινόησε η Ρωσία με στόχο την διατάραξη των τετραμερών συνομιλιών για την Ουκρανία που θα διεξαχθούν την Μ. Πέμπτη στην Γενεύη, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής του Κιέβου στον ΟΗΕ. Ο Γιούρι Κλιμένκο πρόσθεσε ότι η Ουκρανία θέλει να χρησιμοποιήσει τις συνομιλίες αυτές, στις οποίες θα μετάσχουν υψηλόβαθμοι διπλωμάτες των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, για να αμβλυνθούν οι εντάσεις στην μεθόριό της με την Ρωσία και για να συμβάλουν στην αναβίωση του εμπορίου με την Ρωσία. Ωστόσο η Ουκρανία δεν θα συζητήσει σε αυτές εσωτερικά της ζητήματα, πρόσθεσε. «Δεν θα συζητήσουμε την ομοσπονδοποίηση της Ουκρανίας. Το θέμα αυτό δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη» πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    Ο προσωρινός πρόεδρος της χώρας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ ανακοίνωσε ότι άρχισε η επιχείρηση στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ, αν και αυτή, όπως σημείωσε, θα γίνει σε στάδια και «με σύνεση». Παράλληλα ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα πρέπει να δείξει πως πράγματι επιθυμεί μια αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία δεσμευόμενη για συγκεκριμένα βήματα με τα οποία θα αμβλυνθούν οι εντάσεις στις τετραμερείς συνομιλίες της Πέμπτης στην Γενεύη.

    Διαβάστε επίσης:Μια φάλαγγα ουκρανικών θωρακισμένων βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ από την Σλαβιάνσκ

    [06] Οι τραυματικές εμπειρίες προκαλούν ψυχικές διαταραχές σε διαδοχικές γενιές

    Το ψυχικό στρες από τις τραυματικές εμπειρίες μπορεί να «κληρονομηθεί» στους απογόνους και να συνεχίσει να επηρεάζει τις επόμενες γενιές, χωρίς καν να έχουν μεσολαβήσει αλλαγές στον γενετικό κώδικα, έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα ελβετική επιστημονική έρευνα.

    Μάλιστα, για πρώτη φορά, η νέα μελέτη ανακάλυψε ένα βιολογικό μηχανισμό που ρίχνει φως στον μυστηριώδη μέχρι σήμερα τρόπο (τη λεγόμενη «επιγενετική κληρονομικότητα») που οι γονείς «περνάνε» τα ψυχικά τραύματά τους στα παιδιά και στα εγγόνια τους, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο των τελευταίων να εκδηλώσουν ψυχικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη, σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή κ.α. Εδώ και καιρό οι επιστήμονες έχουν ενδείξεις ότι σοβαρές τραυματικές εμπειρίες μπορούν να επηρεάσουν τους απογόνους και τα ψυχοσωματικά σοκ να επιφέρουν χημικές - κυτταρικές αλλαγές, οι οποίες κληρονομούνται στις επόμενες γενιές. Έτσι, ένα ψυχικό τραύμα μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη και άλλες διαταραχές της συμπεριφοράς, που κληρονομούνται στα παιδιά ή ακόμη στα παιδιά των παιδιών κοκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 April 2014 - 14:30:25 UTC