Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι νέες υπηρεσίες επικοινωνίας στη διάθεση των συνταξιούχων
  • [02] Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού στον νομό Ιωαννίνων
  • [03] Τουλάχιστον 300 άνθρωποι αγνοούνται μετά το ναυάγιο νοτιοκορεατικού πλοίου
  • [04] Φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων με τη ρωσική σημαία εισήλθε στο Σλαβιάνσκ της Ουκρανίας
  • [05] Θεατρική αυλαία μετά το Πάσχα
  • [06] Ακόμα και η περιστασιακή χρήση μαριχουάνας, προκαλεί εγκεφαλικές αλλοιώσεις

  • [01] Οι νέες υπηρεσίες επικοινωνίας στη διάθεση των συνταξιούχων

    Σειρά εναλλακτικών τρόπων επικοινωνίας για την καθημερινή εξυπηρέτηση τυχόν ερωτημάτων συνταξιούχων έχει θέσει σε λειτουργία το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως ανακοινώθηκε «στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, και ειδικότερα στην Γενική Δ/νση Συντάξεων του Δημοσίου, μεταξύ άλλων, τέθηκε ως στόχος η ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών». «Πιο συγκεκριμένα» όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «διαμορφώνεται πλέον ένα ολοκληρωμένο δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και της Γενικής Δ/νσης Συντάξεων.

    Ειδικότερα:

    1ον. Από τη Δευτέρα 14 Απριλίου 2014, ξεκίνησε, πιλοτικά, η λειτουργία νέου τηλεφωνικού κέντρου που φιλοδοξεί να καλύψει στο μέτρο του εφικτού, λόγω της πολυπλοκότητας και ιδιαιτερότητας των ζητημάτων, το μεγαλύτερο εύρος των ερωτημάτων των συνταξιούχων και υπό συνταξιοδότηση υπαλλήλων του Δημοσίου. Το νέο τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί υπό τον αριθμό 210-3329900, σε πενθήμερη βάση και εργάσιμες ώρες (07:30 π.μ. έως τις 15:30 μ.μ.). Ο πολίτης για την εξυπηρέτησή του, θα πρέπει να έχει διαθέσιμο, το σχετικό αριθμό μητρώου και το ΑΦΜ του.

    2ον. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω διαδικτύου, η επικοινωνία μπορεί να γίνει στο e-mail της Υπηρεσίας Συντάξεων syntaxeis@glk.gr. Το σύστημα λειτουργεί από 15 Μαρτίου 2014, έχουν ήδη καταχωρηθεί 752 e-mails και έχουν απαντηθεί τα περισσότερα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εξυπηρέτηση του πολίτη είναι η αναφορά του ονοματεπώνυμου, της διεύθυνσης κατοικίας, ενός τηλέφωνου επικοινωνίας (σταθερό ή κινητό), καθώς και του αριθμού μητρώου της σύνταξης.

    3ον. Ταυτόχρονα, διατηρείται η απευθείας επικοινωνία με την Υπηρεσία Συντάξεων (Κάνιγγος 29, Αθήνα), κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 11:30 - 14:30, με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων πληροφοριών.

    4ον. Παράλληλα, έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την ανεύρεση νέου, συγχρόνου, ευρύχωρου, ειδικά διαμορφωμένου χώρου για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

    Συμπερασματικά, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, αξιοποιώντας τις διαθέσιμες τεχνολογίες, αναβαθμίζει συνεχώς την εξυπηρέτηση των πολιτών με τον ποιοτικότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο».

    [02] Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού στον νομό Ιωαννίνων

    Έντονα καιρικά φαινόμενα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν από τα ξημερώματα τον νομό Ιωαννίνων. Η καταιγίδα που σημειώθηκε στις 8 το πρωί, δημιούργησε προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς έπεσαν κεραυνοί σε υποσταθμούς, με αποτέλεσμα δημόσιες υπηρεσίες καθώς και η μισή πόλη των Ιωαννίνων, να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Κεραυνοί έπεσαν και στους αναμεταδότες των τηλεοπτικών σταθμών που βρίσκονται στο Μητσικέλι και τους έθεσαν εκτός λειτουργίας. Στα ορεινά χωριά του νομού και σε υψόμετρο πάνω από 1.100 μέτρα, χιονίζει από τα ξημερώματα και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

    Με ανακοίνωσή της, η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» συνιστά την προσοχή στους οδηγούς λόγω των καιρικών φαινομένων.

    [03] Τουλάχιστον 300 άνθρωποι αγνοούνται μετά το ναυάγιο νοτιοκορεατικού πλοίου

    Περισσότεροι από 300 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο ενός νοτιοκορεατικού οχηματαγωγού πλοίου στα ανοικτά της νοτιοδυτικής ακτής της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή, αυξάνοντας δραματικά τον αριθμό των αγνοούμενων που είχε ανακοινώσει νωρίτερα. Το πλοίο μετέφερε 477 ανθρώπους, από τους οποίους 164 έχει επιβεβαιωθεί πως διασώθηκαν, δήλωσαν αξιωματούχοι της ακτοφυλακής. Δύο άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί πως έχασαν τη ζωή τους αφού το οχηματαγωγό παρουσίασε μεγάλη κλίση και ανατράπηκε σε κατά τα φαινόμενα ήρεμες καιρικές συνθήκες.

    Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ασφάλειας και Δημόσιας Διοίκησης είχε ανακοινώσει πως 368 άνθρωποι είχαν διασωθεί και πως εξακολουθούσε να αγνοείται η τύχη 100, αλλά αργότερα ανακοίνωσε πως επρόκειτο για λάθος υπολογισμούς.

    [04] Φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων με τη ρωσική σημαία εισήλθε στο Σλαβιάνσκ της Ουκρανίας

    Εξι τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού εισήλθαν στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Στο πρώτο όχημα κυματίζει η ρωσική σημαία, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Περί τους δεκαπέντε ένοπλοι φορώντας ανόμοιες στολές μάχης χωρίς διακριτικά, και οι οποίοι φαίνεται ότι είναι φιλορώσοι ακτιβιστές, διευκρινίζει το πρακτορείο Ρόιτερς, κάθονταν στην οροφή των οχημάτων. Η φάλαγγα σταμάτησε έξω από το δημαρχείο της πόλης που έχει καταληφθεί από αυτονομιστές.

    Παράλληλα, ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν την έδρα της δημοτικής αρχής στην πόλη Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

    [05] Θεατρική αυλαία μετά το Πάσχα

    Μεγάλες παραγωγές που αναμένονται να κάνουν πρεμιέρα σε λίγες μέρες, φεστιβάλ, καθώς και ορισμένες παραστάσεις που εξαιτίας της θερμής ανταπόκρισης του κοινού δεν ήταν έτοιμες να κατεβάσουν αυλαία, όπως παραδοσιακά συνηθίζεται την Κυριακή των Βαΐων, διαμορφώνουν το θεατρικό τοπίο μετά το Πάσχα επιμηκύνοντας σημαντικά τη θεατρική σεζόν και προσφέροντας στον θεατή μία πλούσια παλέτα επιλογών μέχρι τις αρχές καλοκαιριού και την έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

    Μία από τις πολυαναμενόμενες αφίξεις είναι αυτή της Κομεντί Φρανσέζ. Πενήντα δύο ολόκληρα χρόνια από την τελευταία εμφάνισή της στην Ελλάδα, μετά τις «Κατεργαριές του Σκαπίνου» του Μολιέρου, το 1962 η πρώτη εθνική σκηνή της Γαλλίας καταφτάνει στην Αθήνα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία 2014», με ένα κορυφαίο έργο του σύγχρονου θεάτρου που έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις και έχει μελετηθεί όσο λίγα παγκοσμίως, την «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ. Μοντέρνα εκδοχή της ομώνυμης τραγωδίας, γραμμένη στην καρδιά της γερμανικής κατοχής, η «Αντιγόνη» θα ανέβει από το φημισμένο ιστορικό θέατρο για δύο βραδιές (26 και 27 Απριλίου) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε σκηνοθεσία Μαρκ Πακέν.

    [06] Ακόμα και η περιστασιακή χρήση μαριχουάνας, προκαλεί εγκεφαλικές αλλοιώσεις

    Οι νεαροί ενήλικες που καπνίζουν μαριχουάνα (κάνναβη) κατά καιρούς, μπορεί να εμφανίσουν σημαντικές αλλοιώσεις σε δύο περιοχές - κλειδιά του εγκεφάλου, που παίζουν σημαντικό ρόλο στα συναισθήματα και στα κίνητρα. Αυτό διαπίστωσε μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που πάντως δεν οδηγεί σε οριστικά συμπεράσματα για το κατά πόσο είναι επιβλαβής η εν λόγω ουσία σε μικρές έως μέτριες ποσότητες.

    Είναι η πρώτη μελέτη όμως που δείχνει ότι είναι δυνατό να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις ακόμη και από την περιστασιακή χρήση μαριχουάνας και μάλιστα όσο αυξάνεται η χρήση μέσα στην εβδομάδα, τόσο αυξάνονται και οι εγκεφαλικές βλάβες. Προηγούμενες έρευνες είχαν βρει εγκεφαλικές αλλοιώσεις σε χρόνιους και εντατικούς χρήστες μαριχουάνας (πάνω από 20 τσιγάρα την εβδομάδα επί πολλά συνεχόμενα χρόνια).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 April 2014 - 8:30:24 UTC