Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Μιχ. Χρυσοχοΐδη - Σ. Ρουαγιάλ για τα σιδηροδρομικά δίκτυα
  • [02] Από αύριο η παραλαβή πινακίδων κυκλοφορίας με την πληρωμή των τελών για τους υπόλοιπους μήνες του έτους
  • [03] Αρνητικός πληθωρισμός για οκτώ κράτη - μέλη της ΕΕ
  • [04] Οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος
  • [05] Οι ίδιοι Ρώσοι πράκτορες που ήταν στην Κριμαία δρουν στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με την ουκρανική αντικατασκοπεία
  • [06] Ένταση έξω από το γήπεδο της Τούμπας

  • [01] Συνάντηση Μιχ. Χρυσοχοΐδη - Σ. Ρουαγιάλ για τα σιδηροδρομικά δίκτυα

    Συνάντηση με τη Γαλλίδα υπουργό Οικολογίας, βιώσιμης ανάπτυξης και ενέργειας Σεγκολέν Ρουαγιάλ είχε στο Παρίσι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η συνάντηση των δύο αξιωματούχων έγινε στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και αφορούσε στη σιδηροδρομική πολιτική της Ευρώπης.

    Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου συζητήθηκε -μεταξύ άλλων- το γεγονός ότι η Ελληνική Προεδρία «ολοκλήρωσε δύο σημαντικά ζητήματα: 1. Το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο για την πολιτική σιδηροδρόμων στην Ευρώπη και 2. Το πρόγραμμα SHIFT2RAIL το οποίο ανέρχεται σε 1 δις ευρώ και που μετά από επιτυχή διαπραγμάτευση ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., ιδιώτες επιχειρηματίες, ινστιτούτα και Πανεπιστήμια».

    [02] Από αύριο η παραλαβή πινακίδων κυκλοφορίας με την πληρωμή των τελών για τους υπόλοιπους μήνες του έτους

    Υπογράφηκε και στάλθηκε στις ΔΟΥ η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να παραλάβουν τις πινακίδες που έχουν καταθέσει εφόσον πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες από αναλογούν από τώρα και στο εξής έως το τέλος του έτους.

    Έτσι από αύριο οι ιδιοκτήτες ΙΧ που επιθυμούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής θα μπορούν να απευθύνονται στις εφορίες για να παραλάβουν τις πινακίδες τους πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας.

    [03] Αρνητικός πληθωρισμός για οκτώ κράτη - μέλη της ΕΕ

    Αρνητικό πληθωρισμό εμφάνισαν τον Μάρτιο οκτώ κράτη - μέλη της ΕΕ, ενώ μόνο σε τέσσερα εξ αυτών ο ετήσιος πληθωρισμός ξεπέρασε το 1%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

    Η μεγαλύτερη μείωση τιμών εμφανίσθηκε στη Βουλγαρία (-2%) στη συνέχεια στην Ελλάδα (-1,5%) και στην Κύπρο (-0,9%) ενώ η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στη Βρετανία (1,5%), στην Αυστρία και τη Μάλτα (1,4%).

    Κατά μέσο όρο ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν τον Μάρτιο στην Ευρωζώνη στο 0,5% (0,7% τον Φεβρουάριο) ενώ προ ενός έτους ήταν στο 1,7%.

    [04] Οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος

    Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, το ύψος του, οι κατηγορίες των δικαιούχων, ο φορέας, η διαδικασία και ο χρόνος και τρόπος καταβολής του. Για τους δικαιούχους που θα υποβάλουν αίτηση ως το τέλος Απριλίου η καταβολή του μερίσματος θα γίνει ως τις 15 Μαΐου, για όσους υποβάλουν αίτηση έως το τέλος Μαΐου η καταβολή θα γίνει ως τις 10 Ιουνίου, ενώ για όσους υποβάλουν αίτηση έως 30 Ιουνίου που είναι και η καταληκτική ημερομηνία το μέρισμα θα καταβληθεί ως τις 10 Ιουλίου.

    Σύμφωνα με την απόφαση, το κοινωνικό μέρισμα καταβάλλεται εφάπαξ για τη στήριξη των πολιτών και οικογενειών με χαμηλό συνολικό ετήσιο εισόδημα και ακίνητη περιουσία μικρής αξίας, με βάση τα ακόλουθα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά:

    - Το συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, ατομικό ή οικογενειακό, εισόδημα των δικαιούχων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα όρια που τίθενται στην κατωτέρω κλίμακα.

    Κλίμακα υπολογισμού του κοινωνικού μερίσματος:

    Δικαιούχοι Βασικό όριο εισοδήματος (Euro) Καταβαλλόμενο ποσό (Euro)

    Αιτών/ Αιτούσα 6.000 500,00

    Σύζυγος / φιλοξενούμενος ενήλικας + 2.000 +166,67

    Για κάθε προστατευόμενο τέκνο / φιλοξενούμενο ανήλικο + 1.000 + 83,33

    Μονογονεϊκές οικογένειες (για το 1ο προστατευόμενο τέκνο) +2.000 + 166,67

    Για ένα τουλάχιστον πρόσωπο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, +1.000 + 83,33

    - Η συνολική ακίνητη περιουσία των αιτούντων την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος θα προκύπτει από τα δεδομένα του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου για το έτος 2013 και δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 125.000 ευρώ. Σε περίπτωση δικαιούχου με σύζυγο ή προστατευόμενα τέκνα ή φιλοξενούμενα πρόσωπα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας τους δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

    [05] Οι ίδιοι Ρώσοι πράκτορες που ήταν στην Κριμαία δρουν στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με την ουκρανική αντικατασκοπεία

    Οι ίδιοι Ρώσοι πράκτορες που έδρασαν στην Κριμαία πριν από την προσάρτησή της από την Ρωσία, βρίσκονται τώρα στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της αντικατασκοπείας των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών. «Είναι οι ίδιοι πράκτορες που κατέλαβαν την Εθνοσυνέλευση στην Κριμαία. Το είδαμε από τις επικοινωνίες τους», πρόσθεσε ο Βιτάλι Νάιντα μιλώντας σε δημοσιογράφους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «περίπου 40 μέλη των ρωσικών υπηρεσιών και οι συνεργάτες τους», Ρώσοι πολίτες όπως και Ουκρανοί, έχουν συλληφθεί από την έναρξη της εξέγερσης αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας στις 6 Απριλίου. Οι Ρώσοι πράκτορες είναι επιφορτισμένοι να προκαλέσουν «την μέγιστη αποσταθεροποίηση» στο ουκρανικό έδαφος, κατέληξε.

    Εδώ και περίπου 10 ημέρες φιλορώσοι διαδηλωτές, όπως και ομάδες χωρίς διακριτικά, αλλά καλά οργανωμένες και οπλισμένες, έχουν καταλάβει δημόσια κτίρια σε περισσότερες από έξι πόλεις του ρωσόφωνου ανατολικού τμήματος της Ουκρανίας, φέρνοντας εκ νέου στο νου το σενάριο της Κριμαίας πριν από την προσάρτησή της στην Ρωσία τον Μάρτιο. Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε εξάλλου ότι έξι θωρακισμένα μιας ουκρανικής στρατιωτικής φάλαγγας κατελήφθησαν σήμερα από «μια ρωσική ομάδα τρομοκρατών δολιοφθορέων», αφού εθεάθησαν να αλλάζουν στρατόπεδο και να περνούν στις τάξεις των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία.

    [06] Ένταση έξω από το γήπεδο της Τούμπας

    Ένταση έχει δημιουργηθεί έξω από το γήπεδο της Τούμπας, περίπου μια ώρα πριν από την έναρξη του δεύτερου ημιτελικού του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα πέριξ του γηπέδου να έχει γίνει αποπνικτική και ο κόσμος να απομακρύνεται.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 April 2014 - 16:30:29 UTC