Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤτΕ: Στα 932 εκατ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού, στο τρίμηνο
  • [02] Νόμιμος τίτλος ιδιοκτησίας με την καταβολή της αντικειμενικής αξίας του καταπατημένου ακινήτου
  • [03] Ο Ουκρανός πρωθυπουργός δεν έχει «μεγάλες προσδοκίες» από τη συνάντηση στη Γενεύη
  • [04] Στα 38 του, ο άνδρας γίνεται σαν τον πατέρα του, υποστηρίζει νέα μελέτη
  • [05] Ο Πούτιν λέει πως η χώρα του δεν έχει συμφέρον να υπάρξει ένα νέο «Σιδηρούν Παραπέτασμα»
  • [06] Χιλιάδες εργάτες προστίθενται καθημερινά στους απεργούς στο εργοστάσιο αθλητικών παπουτσιών, στην Κίνα
  • [07] Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Μαριούπολη εναντίον του Κιέβου
  • [08] Φρ. Ολάντ: Επέκταση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, αν δεν βρεθεί λύση

  • [01] ΤτΕ: Στα 932 εκατ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού, στο τρίμηνο

    Στα 932 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου του 2014. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2014 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 1.141 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 2.760 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Κατά την περίοδο αυτήν, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού, στα οποία δεν περιλαμβάνονται έσοδα ύψους 62 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος, διαμορφώθηκαν σε 10.529 εκατ. ευρώ, από 10.250 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 99 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 12.595 εκατ. ευρώ, από 13.889 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2013.

    [02] Νόμιμος τίτλος ιδιοκτησίας με την καταβολή της αντικειμενικής αξίας του καταπατημένου ακινήτου

    Με την καταβολή της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, ο ιδιοκτήτης του καταπατημένου ακινήτου θα μπορεί να το εξαγοράσει από το Δημόσιο και να αποκτήσει νόμιμο τίτλο κυριότητας υπό την προϋπόθεση ότι το έχει ήδη στην κατοχή του για τουλάχιστον 20 χρόνια. Αυτό, μεταξύ άλλων, προβλέπεται στο ένα από τα τρία νομοσχέδια με τα οποία το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να βάλει τάξη στην άναρχη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Δημόσια Περιουσία. Ειδικότερα, το νομοσχέδιο, που δίνει τη δυνατότητα εξαγοράς από ιδιώτες καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου, προβλέπει μεταξύ άλλων: - Εξαγορά ακινήτων του δημοσίου που κατέχονται αυθαίρετα από ιδιώτες υπό την προϋπόθεση ότι τα έχουν στην κατοχή τους για 20 χρόνια. Ειδικότερα, θα εξαγοράζονται ακίνητα με έκταση μέχρι 5 στρέμματα σε οικισμούς 2.000 κατοίκων όταν πρόκειται για αστικά ακίνητα. Επίσης ακίνητα με ενιαία έκταση μέχρι 10 στρέμματα και ως 20 στρέμματα συνολικά όταν πρόκειται για αγροτικά ακίνητα. - Η εξαγορά ακινήτου που έχει κτίσμα σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιεί το κτίσμα. Για τη νομιμοποίησή του απαιτείται να υποβληθεί αίτηση εντός 12 μηνών για νομιμοποίησή του. - Ως τίμημα εξαγοράς ορίζεται η αντικειμενική αξία του ακινήτου η οποία θα προσαυξάνεται 20% αν μέσα στο ακίνητο υπάρχει και κτίσμα. Το ποσό αυτό θα καταβάλλεται είτε εφάπαξ με έκπτωση 5%, είτε σε διμηνιαίες δόσεις 800 ευρώ κατά ελάχιστο η κάθε μία.

    [03] Ο Ουκρανός πρωθυπουργός δεν έχει «μεγάλες προσδοκίες» από τη συνάντηση στη Γενεύη

    Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει «μεγάλες προσδοκίες» από τις τετραμερείς συνομιλίες που διεξάγονται στη Γενεύη με στόχο την επίλυση της ουκρανικής κρίσης. «Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες από αυτή τη συνάντηση, καθώς δεν εμπιστεύομαι τη ρωσική πλευρά. Η Ρωσία επικεντρώνεται σε ένα μόνο πράγμα και αυτό είναι η περαιτέρω κλιμάκωση», δήλωσε ο Γιατσενιούκ. Εξάλλου ο Γιατσενιούκ κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι προσπαθεί να εμποδίσει τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία, ενώ πρόσθεσε ότι η Μόσχα ευθύνεται για τους θανάτους στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

    [04] Στα 38 του, ο άνδρας γίνεται σαν τον πατέρα του, υποστηρίζει νέα μελέτη

    Στην ηλικία των 38 ετών κατά μέσο όρο, ο άνδρας γίνεται όπως ο πατέρας του, αναφέρεται σε βρετανική έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και στην οποία εντοπίζονται πρόδρομες ενδείξεις που δείχνουν ότι, αυτό ήταν, έχετε πλέον εισέλθει στην κατηγορία των «γέρων». Το να αποκοιμιέσαι μπροστά στην τηλεόραση και να έχεις μια ορισμένη δική σου θέση, στην οποία ουδείς άλλος έχει δικαίωμα να κάθεται, έρχονται επικεφαλής ανάμεσα στις εν λόγω ενδείξεις σύμφωνα μ' αυτή τη μελέτη, η οποία παραγγέλθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Gold και βασίζεται στις μαρτυρίες 2.000 ανδρών και γυναικών που ζουν σε ζευγάρια.

    [05] Ο Πούτιν λέει πως η χώρα του δεν έχει συμφέρον να υπάρξει ένα νέο «Σιδηρούν Παραπέτασμα»

    Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία δεν θα επιδιώξει να αποκοπεί από τον έξω κόσμο με ένα σοβιετικού στυλ «Σιδηρούν Παραπέτασμα». «Το Σιδηρούν Παραπέτασμα είναι μια σοβιετική επινόηση», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια της ετήσιας τηλεοπτικής επικοινωνίας του με τους ρώσους πολίτες. «Δεν έχουμε πρόθεση να απομονώσουμε τη χώρα μας και την κοινωνία μας από οποιονδήποτε». Όταν ερωτήθηκε αν θα ήταν πρόθυμος να παραμείνει ισόβιος πρόεδρος, ο Πούτιν δήλωσε: «Όχι».

    [06] Χιλιάδες εργάτες προστίθενται καθημερινά στους απεργούς στο εργοστάσιο αθλητικών παπουτσιών, στην Κίνα

    Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Γιουέ Γιουέν στην Κίνα απεργούν από την περασμένη εβδομάδα και αρνούνται να επιστρέψουν στην εργασία τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους μισθολογικούς όρους, τις συμβάσεις εργασίας και τα κενά στην παροχή κοινωνικών επιδομάτων. Ο αριθμός των απεργών αυξάνεται κατά περίπου 10.000 ημερησίως από τη Δευτέρα, οπότε απεργούσαν 30.000 άνθρωποι στο εργοστάσιο αυτό που βρίσκεται στην πόλη Ντονγκουάν, δήλωσε ο Λιν Ντονγκ αξιωματούχος μιας οργάνωσης για τα δικαιώματα των εργατών που έχει την έδρα της στη γειτονική πόλη Σενζέν. «Σήμερα περίπου 50.000 άνθρωποι δεν πήγαν στην εργασία τους», δήλωσε ο Λιν. Περίπου 10.000 από τους συνολικά 70.000 εργαζόμενους στο εργοστάσιο Γιουέ Γιουέν συγκεντρώθηκαν στην Ντονγκουάν, όμως δεν πραγματοποίησαν κάποια διαμαρτυρία, σημείωσε ο ίδιος. Την Τρίτη χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκρουστεί με την αστυνομία αφού πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη.

    [07] Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Μαριούπολη εναντίον του Κιέβου

    Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα εναντίον της φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης της Ουκρανίας στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, όπου μια επίθεση που σημειώθηκε τη νύχτα εναντίον μιας μονάδας της εθνοφρουράς προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το κτίριο της δημαρχίας της πόλης αυτής των 450.000 κατοίκων στην Αζοφική Θάλασσα, περίπου εκατό χιλιόμετρα νότια του Ντονέτσκ.

    Το κτίριο, που βρίσκεται στη διασταύρωση της λεωφόρου Λένιν με τη λεωφόρο Μεταλλουργών, έχει καταληφθεί από το Σαββατοκύριακο από φιλορώσους που επιθυμούν τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος με στόχο να αποκτήσει η επαρχία περισσότερη αυτονομία, στο πλαίσιο της ομοσπονδοποίησης της Ουκρανίας που έχει προτείνει η Μόσχα. Στη δημαρχία κυματίζει η σημαία της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ με τα χρώματα της Ρωσίας.

    [08] Φρ. Ολάντ: Επέκταση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, αν δεν βρεθεί λύση

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε σήμερα στην πιθανότητα να διευρυνθούν οι ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, αν δεν βρεθεί «λύση» στη διάρκεια της τετραμερούς συνάντησης στη Γενεύη για την ουκρανική κρίση. «Μπορούμε να αυξήσουμε το επίπεδο των κυρώσεων, αν δεν υπάρξει μια λύση που να οδηγεί προς την απεμπλοκή» της κατάστασης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ολάντ αφού έκανε δεκτό τον Τσέχο πρωθυπουργό Μπόχουσλαβ Σομπότκα. «Όμως δεν είναι αυτή η επιθυμία μας», πρόσθεσε την ώρα που διεξάγονται στη Γενεύη τετραμερείς συνομιλίες μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης.

    Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, η λύση αυτής της διεθνούς κρίσης περνά από «τον σεβασμό στην πολιτική ατζέντα» της Ουκρανίας, όπου έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στις 25 Μαΐου, οι οποίες αναμένεται να επιτρέψουν «την έξοδο από την κρίση».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 April 2014 - 14:30:23 UTC