Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μποτιλιάρισμα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας
  • [02] Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα
  • [03] «Ξεμπλοκάρει» η αγορά ακινήτων
  • [04] Σ. Λαβρόφ: Συμφωνία για αποκλιμάκωση στην Ουκρανία
  • [05] Σε εξέλιξη οι συνομιλίες στη Γενεύη για την ουκρανική κρίση
  • [06] «Ανακαλύφθηκε μια δεύτερη Γη»

  • [01] Μποτιλιάρισμα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

    Με χαμηλές ταχύτητες είναι υποχρεωμένα να κινούνται τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, λίγο πριν τη Λαμία λόγω των έργων που εξελίσσονται στην περιοχή.

    Αυτή την ώρα η ουρά των οχημάτων ξεπερνά τα 5 χιλιόμετρα και σύμφωνα με τους αστυνομικούς όσο περνάει η ώρα, αυτή θα μεγαλώνει με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία για τους οδηγούς. Όπως μάλιστα σημειώνουν οι αστυνομικοί έχοντας στοιχεία από την κίνηση των αυτοκινήτων στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο έως την Αθήνα, τα προβλήματα στην κίνηση αναμένεται να κορυφωθούν κοντά στις 9 το βράδυ και θα συνεχιστούν μέχρι τα μεσάνυχτα.

    Ακόμη στο συγκεκριμένο σημείο, δηλαδή από τη διασταύρωση των Θερμοπυλών στο 200ο χλμ της ΝΕΟ Αθηνών-Λαμίας έως και την είσοδο της Λαμίας, για μια απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων, επιτρέπεται να κυκλοφορούν και τα φορτηγά οχήματα με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνεται μεγαλύτερο .

    Η Τροχαία που βρίσκεται στην περιοχή δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση, απλά μόνο προσπαθεί να επιταχύνει την κίνηση των αυτοκινήτων.

    [02] Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα

    Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κινείται σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από την Αθήνα. Η κίνηση παραμένει αυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα αυτήν την ώρα και στις δύο εξόδους από την Αθήνα, τόσο στην Αθηνών - Λαμίας όσο και στην Αθηνών - Κορίνθου.

    Από τα διόδια της Ελευσίνας από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα καταγράφηκαν 42.176 διελεύσεις προς την Κόρινθο, ενώ μέγιστη ώρα αιχμής ήταν το δίωρο 4 μ.μ. με 6 μ.μ., όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της Ολυμπίας Οδού. Επίσης σημείωσε πως ήδη η κίνηση αρχίζει και μειώνεται, ενώ ο αριθμός των οχημάτων είναι μέχρι ώρας στα ίδια επίπεδα με πέρυσι (1% κάτω σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά).

    Από τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Νέας Οδού, που έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Αθηνών - Λαμίας καταγράφηκαν 30.937 διελεύσεις οχημάτων από Αφίδνες προς Λαμία, στο ίδιο χρονικό διάστημα (6 π.μ. - 6 μ.μ.), με αντίστοιχη μικρή πτώση σε σχέση με πέρυσι, συνυπολογιζόμενης και της σύμπτωσης της περσινής αντίστοιχης μέρας με την έξοδο της Πρωτομαγιάς.

    Σύμφωνα με την τροχαία, η κίνηση και στους δύο οδικούς άξονες διεξάγεται ομαλά, με εξαίρεση μικρές καθυστερήσεις στο ύψος της Ακράτας, λόγω μίας λωρίδος κυκλοφορίας στο σημείο, όπως και στο ύψος του Ρίου που υπήρξε μικρή καθυστέρηση λόγω ατυχήματος.

    [03] «Ξεμπλοκάρει» η αγορά ακινήτων

    Εκδόθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών δύο κρίσιμες αποφάσεις για την εφαρμογή του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων οι οποίες οδεύουν προς το Εθνικό Τυπογραφείο, μετά από συμφωνία που επιτεύχθηκε και με την Ένωση των Συμβολαιογράφων. Με τις δύο αποφάσεις «ξεμπλοκάρει» η αγορά ακινήτων καθώς η εκκρεμότητα της υπογραφής και έκδοσής τους είχε σαν αποτέλεσμα να μην γίνονται αγοραπωλησίες ακινήτων από τους συμβολαιογράφους.

    Η πρώτη απόφαση αφορά κρίσιμα ζητήματα καθορισμού του χρόνου κτήσης του ακινήτου, τα οποία δημιουργούσαν ερμηνευτικές ασάφειες υπό το παλαιό νομοθετικό καθεστώς και αβεβαιότητα όσον αφορά τον προσδιορισμό του φόρου.

    Με τη δεύτερη απόφαση καθορίζεται η διαδικασία και αλλά και το έντυπο της υποβολής της δήλωσης φόρου υπεραξίας.

    [04] Σ. Λαβρόφ: Συμφωνία για αποκλιμάκωση στην Ουκρανία

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε σήμερα από τη Γενεύη την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της ΕΕ και της Ουκρανίας πάνω στα στάδια που θα ακολουθηθούν για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία.

    Ο ίδιος διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την ελβετική αυτή πόλη ότι η συμφωνία προβλέπει τον αφοπλισμό των παράνομων ενόπλων ομάδων και την παράδοση των κτιρίων που έχουν καταληφθεί από ενόπλους στην ανατολική Ουκρανία.

    "Όλες οι παράνομες ένοπλες ομάδες πρέπει να αφοπλιστούν, όλα τα παρανόμως καταληφθέντα κτίρια πρέπει να παραδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους, όλοι οι δρόμοι, οι πλατείες και οι λοιποί δημόσιοι χώροι στις ουκρανικές πόλεις πρέπει να απελευθερωθούν" αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.

    Το έγγραφο αυτό που υιοθετήθηκε προβλέπει επίσης τη χορήγηση αμνηστίας σε αυτούς που θα σεβαστούν τις διατάξεις της συμφωνίας με εξαίρεση "αυτούς που είναι ένοχοι για κακουργήματα" σημείωσε ο Ρώσος υπουργός, μετά τις τετραμερείς συνομιλίες που έγιναν στη Γενεύη με την συμμετοχή εκτός του Λαβρόφ, των υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Ντεστσίτσα, των ΗΠΑ Τζον Κέρι και της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον.

    Η Ρωσία δεν έχει καμία επιθυμία να αποστείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, διαβεβαίωσε ο Λαβρόφ και επανέλαβε το αίτημα της Μόσχας για αποκέντρωση στην Ουκρανία προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες της αρκετά μεγάλης ρωσικής μειονότητας.

    Από την πλευρά του,ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε ότι ηΡωσία θα αποσύρει τους στρατιώτες της που βρίσκονται κατά μήκος της μεθορίου με την Ουκρανία μόλις εφαρμοστεί η συμφωνία.

    Σε αντάλλαγμα, οι ΗΠΑ θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τις κυρώσεις τους κατά των Ρώσων ιδιωτών, πρόσθεσε.

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κατέστησε ωστόσο σαφές ότι και τα δύο αυτά βήματα δεν θα γίνουν στο άμεσο μέλλον.

    [05] Σε εξέλιξη οι συνομιλίες στη Γενεύη για την ουκρανική κρίση

    Οι τετραμερείς συζητήσεις μεταξύ της Ουκρανίας, της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ουκρανική κρίση συνεχίζονταν σήμερα το απόγευμα στη Γενεύη με τους συμμετέχοντες να εργάζονται για τη σύνταξη μιας κοινής ανακοίνωσης, όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

    Οι τέσσερις πλευρές εργάζονται για τη σύνταξη μιας κοινής ανακοίνωσης, στην οποία θα αναφέρονται τα επόμενα στάδια για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, όμως δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία, επεσήμανε μια δυτική διπλωματική πηγή.

    Περισσότερες από δύο ώρες μετά την ώρα που αρχικά αναμενόταν να έχει ολοκληρωθεί η τετραμερής συνάντηση, οι επικεφαλής της διπλωματίας των τεσσάρων πλευρών συνεχίζουν τη συνάντησή η οποία ξεκίνησε περίπου στις 12:00 ώρα Ελλάδας.

    Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρέι Ντεστσίτσα, ο Ρώσος Σεργκέι Λαβρόφ, ο Αμερικανός Τζον Κέρι και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον συμμετέχουν σε αυτή την τετραμερή συνάντηση που πραγματοποιείται σε ένα ξενοδοχείο της Γενεύης.

    Νωρίτερα σήμερα ο Κέρι συναντήθηκε ξεχωριστά με κάθε έναν από τους ομολόγους του.

    [06] «Ανακαλύφθηκε μια δεύτερη Γη»

    Για πρώτη φορά οι αστρονόμοι φαίνεται πως ανακάλυψαν αυτό που τόσο καιρό αναζητούσαν: μια δεύτερη Γη. Όπως ανακοίνωσαν, βρήκαν έναν εξωπλανήτη με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης και ο οποίος, επιπλέον, βρίσκεται στη λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη», δηλαδή στην κατάλληλη απόσταση από το μητρικό άστρο του για να έχει νερό σε υγρή μορφή και άρα δυνητικά μπορεί να φιλοξενήσει ζωή- κάτι πάντως που δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιωθεί. Ένας πλανήτης στην κατοικήσιμη ζώνη δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι όντως έχει υγρό νερό και φιλοξενεί ζωή, όμως αυτό -κρίνοντας από τη Γη- είναι πιθανό.

    Ο πλανήτης, με την ονομασία Κέπλερ-186f, έχει διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από της Γης (1,1 φορές ή 10%) και βρίσκεται σχετικά κοντά, σε απόσταση περίπου 490 ετών φωτός, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου. Κινείται γύρω από το αχνό άστρο - ερυθρό νάνο Κέπλερ-186, αποτελώντας το πέμπτο και πιο εξωτερικό μέλος του εν λόγω συστήματος (πράγμα που σημαίνει ότι το τυχόν υγρό νερό στην επιφάνειά του κινδυνεύει να παγώσει).

    Το έτος του πλανήτη (η διάρκεια μιας πλήρους περιφοράς του γύρω από το άστρο του) διαρκεί 130 γήινες μέρες. Η μάζα του και η πυκνότητά του, προς το παρόν, παραμένουν άγνωστες, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο εξωπλανήτης είναι βραχώδης. Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για τη σύσταση της ατμόσφαιράς του, κάτι που ίσως ανακαλύψουν μελλοντικά τα υπό κατασκευή μεγαλύτερα τηλεσκόπια, όπως το «Τζέημς Γουέμπ» της NASA.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 April 2014 - 18:30:23 UTC