Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημαντικό πρώτο βήμα χαρακτήρισε ο Ευ. Βενιζέλος τη συμφωνία για την Ουκρανία
  • [02] Ικανοποιημένος για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δηλώνει ο Β. Σόιμπλε
  • [03] «Δεν έχω κανένα λόγο να είμαι υποψήφιος» το 2017 εάν η ανεργία δε μειωθεί, διαμηνύει ο Φρ. Ολάντ
  • [04] Σεισμός 7,5 βαθμών στο Μεξικό

  • [01] Σημαντικό πρώτο βήμα χαρακτήρισε ο Ευ. Βενιζέλος τη συμφωνία για την Ουκρανία

    Σημαντικό πρώτο βήμα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης χαρακτήρισε τη συμφωνία της τετραμερούς συνόδου (ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ, Ουκρανία) στη Γενεύη για την Ουκρανία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    «Τα σημεία που συμφωνήθηκαν στη Γενεύη είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης και τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων υπέρβασης της κρίσης στην Ουκρανία» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος εκ μέρους της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.«Τώρα, σημασία έχει η συνεπής εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν, προκειμένου να αποκατασταθεί, σε όλα τα επίπεδα, κλίμα εμπιστοσύνης και αίσθημα ασφάλειας» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

    [02] Ικανοποιημένος για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δηλώνει ο Β. Σόιμπλε

    «Ικανοποιημένος για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα Καθημερινή , λίγο πριν αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον, όπου συμμετείχε στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, επισημαίνοντας όμως ότι ο κύριος κίνδυνος τώρα είναι ο εφησυχασμός.

    «Ήταν το πρώτο τεστ για την Ελλάδα και η αντίδραση των αγορών ήταν πολύ θετική. Η χώρα σας θα αποκτήσει σταδιακά πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. Βέβαια, θα χρειασθεί χρόνος, και εδώ ο κύριος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός. Αλλά η Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσουν στη σωστή κατεύθυνση που κινούνται». Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε στην « Κ» την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον υπoυργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα.

    Διαβάστε επίσης: Φ. Λεγκρέν:«Η ΕΕ έκανε λάθος διάγνωση στην κρίση στην ευρωζώνη και συνέστησε το λάθος φάρμακο»

    [03] «Δεν έχω κανένα λόγο να είμαι υποψήφιος» το 2017 εάν η ανεργία δε μειωθεί, διαμηνύει ο Φρ. Ολάντ

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει «κανένα λόγο να είναι υποψήφιος» για μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο εάν η ανεργία δε μειωθεί έως το 2017, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Κλερμόντ Φεράντ (στα κεντρικά της χώρας). «Εάν η ανεργία δε μειωθεί από σήμερα έως το 2017, εγώ δεν έχω ούτε κανένα λόγο να είμαι υποψήφιος ούτε καμια πιθανότητα να επανεκλεγώ» είπε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους κατά τη διάρκεια ενός γεύματος μαζί με περίπου 20 μισθωτούς, διευθυντικά στελέχη και συνδικαλιστές της εταιρείας Michelin.

    Ο Γάλλος πρόεδρος έδωσε αυτήν την απάντηση σε κάποιον από τους συνδαιτυμόνες του που τον ρώτησε για το θέμα της ανεργίας. Ο Φρανσούα Ολάντ υπενθύμισε ότι η απασχόληση αποτελεί «προτεραιότητά» του και κυρίως η απασχόληση των νέων. «Θα εναποθέσουμε όλη μας την ενέργεια σε αυτό καθώς δεν υπάρχει άλλο διακύβευμα» προσέθεσε ο ίδιος.

    [04] Σεισμός 7,5 βαθμών στο Μεξικό

    Ισχυρός σεισμός έπληξε σήμερα το Μεξικό, σείοντας κτίρια στην πρωτεύουσα και στέλνοντας πανικόβλητους ανθρώπους στους δρόμους.

    Ο σεισμός, μεγέθους 7,5 βαθμών, είχε επίκεντρο τη δυτική πολιτεία Γκερέρο, βόρεια του παραθαλάσσιου θέρετρου Ακαπούλκο, ανέφερε το Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για μεγάλες υλικές ζημιές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 April 2014 - 16:30:23 UTC