Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Βρισκόμαστε σε διαδικασία συνολικής αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού
  • [02] Μειωμένη σήμερα η έξοδος των εκδρομέων
  • [03] Το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων - Έως τις 20:00 ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ
  • [04] Β. Πούτιν: Η εξομάλυνση των σχέσεων Ρωσίας - Δύσης δεν εξαρτάται μόνον από εμάς
  • [05] Ο Ομπάμα υπέγραψε νόμο ο οποίος πρακτικά απαγορεύει σε Ιρανό διπλωμάτη να αναλάβει καθήκοντα στον ΟΗΕ
  • [06] Συγκρούσεις χριστιανών και μουσουλμάνων στην Αίγυπτο
  • [07] Ο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα επανεξελέγη πρόεδρος στην Αλγερία
  • [08] Μετά τον Επιτάφιο, προγραμματίζονται δύο αναστάσιμες λειτουργίες στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Βρισκόμαστε σε διαδικασία συνολικής αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού

    «Ούτε στον καπιταλισμό, ούτε στον σοσιαλισμό γίνονται θαύματα. Τα πάντα γύρω μας είναι δημιουργήματα της ανθρώπινης εργασίας, χειρωνακτικής και πνευματικής» δηλώνει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Ο κ. Κουτσούμπας επισημαίνει ότι «οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός της πατρίδας μας, όλοι οι λαοί του κόσμου, δεν προσδοκούν "ανάσταση νεκρών", αλλά πραγματική "ανάσταση ζώντων", μέσα από μια γνήσια εργατική λαϊκή Ανάσταση- Επανάσταση. Γι? αυτή την αναγέννηση του λαού μας, με πρωτοπόρα την εργατική τάξη, δουλεύουμε από σήμερα, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να ανατρέψουμε αρνητικούς, δυσμενείς συσχετισμούς, προωθώντας τη Λαϊκή Συμμαχία με ένα πολύ ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας» αναφέρει. Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην οικονομία, ο γγ του ΚΚΕ σημειώνει ότι «το πραγματικό γεγονός στην οικονομία, είναι ότι το 2014 θα είναι χρονιά σχετικής σταθεροποίησης της οικονομίας, μετά από μια πενταετή -και πλέον- βαθιά οικονομική κρίση». Επισημαίνει ότι «και αυτή η χρονιά της "στασιμότητας", εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ασταθής» και τονίζει πως «σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν θα ανακοπούν στο ελάχιστο οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που έχουν ξεκινήσει, δεν θα πάψουν να υπάρχουν οι αντιλαϊκοί νόμοι και μέτρα, τα μνημόνια διαρκείας, οι κανόνες και οι μηχανισμοί επιτήρησης και εποπτείας από την σφηκοφωλιά της ΕΕ». Εξάλλου, ο γγ του ΚΚΕ εκτιμά ότι «βρισκόμαστε σε διαδικασία συνολικής αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Αναμόρφωση που επιδιώκει να δώσει ανάσα στο σάπιο σύστημα που έχει όνομα καπιταλισμός, να δώσει παράταση ζωής στο διεφθαρμένο αστικό κράτος το οποίο δεν γιατρεύεται με μικροβελτιώσεις». Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει ότι «στην πολιτική δεν ισχύει το "είσαι ότι δηλώσεις... ", ούτε ξεμπερδεύεις με τα πολιτικά αμαρτήματά σου, αν δηλώσεις απλά "αριστερός"». Επισημαίνει δε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ «διαλαλεί ότι θέλει να κυβερνήσει με την ΕΕ των καπιταλιστών και τις ντιρεκτίβες τους, γι? αυτό διεκδικεί και την προεδρία του πιο αντιδραστικού της μηχανισμού, της Κομισιόν. Θέλει να κυβερνήσει με τα μονοπώλια στην εξουσία, γι? αυτό φλερτάρει άγρια με το ΣΕΒ, προβάλει την καπιταλιστική παραγωγική ανασυγκρότηση, τους "υγιείς" επιχειρηματίες, που θα εφαρμόζουν πιστά τους αντιλαϊκούς νόμους».

    [02] Μειωμένη σήμερα η έξοδος των εκδρομέων

    Μειωμένη εμφανίζεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων από την Αττική συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες. Σήμερα, ως τις 11 το πρωί από τα διόδια των Αφιδνών πέρασαν 6.527 οχήματα. Από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν 12.400 οχήματα.

    Με βροχόπτωση και κακοκαιρία συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων για τη γιορτή του Πάσχα στη βόρεια Ελλάδα.

    Στην Κεντρική Μακεδονία η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά και μόνο στην επαρχιακή οδό Άρνισσας- Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, από το 12ο χιλιόμετρο μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο. Στη Δυτική Μακεδονία χιόνισε τις πρωινές ώρες στα ορεινά του νομού Φλώρινας χωρίς όμως να υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των εκδρομέων. Αλυσίδες θα χρειαστούν μόνο τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας- Καστοριάς μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 30ό χιλιόμετρο.

    Ο καιρός ωστόσο παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση.Την Κυριακή του Πάσχα στις περισσότερες περιοχές θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου. Εξαίρεση θα αποτελέσουν περιοχές στα βόρεια και στα βορειανατολικά της Ελλάδας και στο ανατολικό Αιγαίο, όπου μπορεί να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές.

    [03] Το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων - Έως τις 20:00 ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ

    Τελευταία μέρα σήμερα για τα ψώνια για το Πασχαλινό τραπέζι.

    Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά από τις 9:00 το πρωί έως τις15:00 και έως τις20:00 τα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ.

    Η Βαρβάκειος αγορά άνοιξε στις 6 το πρωί.

    Στη Θεσσαλονίκη τα εμπορικά καταστήματαάνοιξαν στις10:00 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις16:00.

    ΑύριοΚυριακή του Πάσχα καθώςκαι τη Δευτέρα του Πάσχα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

    [04] Β. Πούτιν: Η εξομάλυνση των σχέσεων Ρωσίας - Δύσης δεν εξαρτάται μόνον από εμάς

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι «τίποτε δεν θα εμπόδιζε» την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, οι οποίες περνούν την χειρότερη κρίση που έχουν αντιμετωπίσει από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία. «Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτε που θα εμπόδιζε την εξομάλυνση (των σχέσεων) και μια φυσιολογική συνεργασία» δήλωσε ο Πούτιν σε τηλεοπτική συνέντευξη. «Αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Όχι μόνον από εμάς. Αυτό εξαρτάται από τους εταίρους μας», σημείωσε.

    Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία θα έχει καλύτερες σχέσεις με το ΝΑΤΟ με τον νέο γενικό Γραμματέα του, τον πρώην πρωθυπουργό της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα τον Οκτώβριο.

    [05] Ο Ομπάμα υπέγραψε νόμο ο οποίος πρακτικά απαγορεύει σε Ιρανό διπλωμάτη να αναλάβει καθήκοντα στον ΟΗΕ

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε χθες ένα νόμο ο οποίος ουσιαστικά απαγορεύει σε έναν Ιρανό διπλωμάτη να μεταβεί και να υπηρετήσει ως ο πρεσβευτής της χώρας του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, εξαιτίας των υποψιών ότι είχε αναμιχθεί στην κρίση των ομήρων (1979-1981). Ο Ομπάμα υπέγραψε το νόμο ο οποίος εγκρίθηκε από το αμερικανικό Κογκρέσο και απαγορεύει σε οποιοδήποτε πρόσωπο που έχει αναμιχθεί σε κατασκοπεία, τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ή κρίνεται ότι απειλεί την εθνική ασφάλεια της χώρας να εισέρχεται στο έδαφός της.

    Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι δεν θα χορηγήσει βίζα στον διπλωμάτη που η Τεχεράνη σκοπεύει να διορίσει πρεσβευτή του Ιράν στον ΟΗΕ, επικαλούμενη την ανάμιξή του στην κρίση των ομήρων. Ο Ομπάμα δεχόταν ισχυρές πιέσεις να μην επιτρέψει στον Χαμίντ Αμπουταλεμπί να εισέλθει στη χώρα για να αναλάβει τα καθήκοντά του στη Νέα Υόρκη. Πάντως, παρά το ότι ο Ομπάμα υπέγραψε τον νόμο, έκανε σαφές ότι διατηρεί τις επιφυλάξεις του για τις δυνητικές συνέπειες που θα έχει σε άλλες περιπτώσεις στο μέλλον, ενώ άφησε επίσης να εννοηθεί πως δεν θα αφήσει το ζήτημα αυτό να πλήξει τις προσπάθειες της κυβέρνησής του να διαπραγματευθεί μια λύση στη διένεξη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

    [06] Συγκρούσεις χριστιανών και μουσουλμάνων στην Αίγυπτο

    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν σήμερα σε συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών βόρεια του Καΐρου, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αιγύπτου. Οι δυνάμεις ασφαλείας έσπευσαν στην πόλη αλ Χούσους της επαρχίας Καλιούμπια για να τερματίσουν τις συγκρούσεις, επεσήμανε η ίδια πηγή επικαλούμενη έναν αστυνομικό. «Τα βίαια επεισόδια δεν είχαν διαδογματική διάσταση. Ξέσπασαν εξαιτίας μια διαφωνίας οδηγών σε έναν επαρχιακό δρόμο», επεσήμανε ο ίδιος αστυνομικός χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

    [07] Ο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα επανεξελέγη πρόεδρος στην Αλγερία

    Ο 77χρονος πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, ο βετεράνος του αγώνα για την ανεξαρτησία της χώρας που παραμένει στην εξουσία επί 15 χρόνια, επανεξελέγη χθες με πάνω από το 80% των ψήφων έπειτα από μια εκλογική διαδικασία την οποία οι αντίπαλοί του κατήγγειλαν, κάνοντας λόγο περί εκτεταμένης νοθείας. Ο Μπουτεφλίκα, η υγεία του οποίου χαρακτηρίζεται το λιγότερο εύθραυστη, ψήφισε καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι την Πέμπτη, σε μια σπάνια δημόσια εμφάνισή του μετά το εγκεφαλικό που υπέστη πέρυσι, όταν είχαν ενταθεί οι αμφιβολίες για τη σταθερότητα στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, η οποία είναι μέλος του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ). Ο ηγέτης της Αλγερίας και το Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης (Front de Lib?ration Nationale, FLN) αναμενόταν ευρέως ότι θα κέρδιζαν στις εκλογές. Το FLN κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της Αλγερίας μετά την ανεξαρτησία της χώρας από τη Γαλλία, το 1962.

    [08] Μετά τον Επιτάφιο, προγραμματίζονται δύο αναστάσιμες λειτουργίες στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

    Μετά τον χθεσινό Επιτάφιο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο θα τελεστούν δύο αναστάσιμες Θείες Λειτουργίες από τον μητροπολίτη Κωνσταντίας- Αμμοχώστου Βασίλειο.

    Η πρώτη θα τελεστεί την Τετάρτη της Διακαινησίμου, 23 Απριλίου, εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον ομώνυμο ναού του Εξορινού, στην εντός των μεσαιωνικών τειχών περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου, όπου χθες τελέστηκε για πρώτη φορά μετά το 1957 η ακολουθία του Επιταφίου.

    Η δεύτερη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στις 4 Μαΐου, Κυριακή των Μυροφόρων, στο μοναστήρι του 12ου αιώνα της Παναγίας του Τοχνίου, έξω από το χωριό Μάνδρες. Το χωριό Μάνδρες ήταν αμιγώς ελληνικό και βρίσκεται στους νότιους πρόποδες του Πενταδακτύλου. Το χωριό είναι η γενέτειρα του μητροπολίτη Κωνσταντίας -Αμμοχώστου, Βασίλειου. Μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, ο ναός της Μονής καταστράφηκε και λεηλατήθηκαν τοιχογραφίες και εικόνες. Πριν μερικά χρόνια η Εκκλησία Κύπρου εντόπισε στη Ευρώπη και επαναπάτρισε δύο εικόνες από την Μονή της Παναγίας του Τοχνίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 April 2014 - 10:30:27 UTC