Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ανάσταση Λαών», ευχήθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας
  • [02] Το φως που έχει ο λαός στην ψυχή του θα βγάλει όλους τους Έλληνες νικητές, δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς
  • [03] Έρχεται ζέστη και σκόνη από την Αφρική
  • [04] Στο νοσοκομείο τέσσερα άτομα λόγω τραυματισμού από βαρελότο στη Σαντορίνη
  • [05] Χαρούμενοι αλλά καταβεβλημένοι οι τέσσερις Γάλλοι δημοσιογράφοι που απελευθερώθηκαν μετά από δεκάμηνη ομηρεία στη Συρία
  • [06] Ο Γερμανός ΥΠΕΞ ζητεί προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης με τη Ρωσία και όχι εκτόξευσης απειλών
  • [07] Νέα βίαια επεισόδια δυτικά της Βαγδάτης, με 29 νεκρούς
  • [08] Την προσαγωγή στη Δικαιοσύνη όσων μοίραζαν αντισημιτικά φυλλάδια ζητά ο Ουκρανός πρωθυπουργός
  • [09] Επίθεση ενόπλων εναντίον φιλορώσων αυτονομιστών στο Σλαβιάνσκ, με τέσσερις νεκρούς
  • [10] Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους πιστούς να μεταφέρουν την πίστη «έως τα άκρα της Γης»
  • [11] Δύο ξένοι απεβίωσαν από τον κορονοϊό MERS στη Τζέντα
  • [12] Ο Λιούις Χάμιλτον νικητής στο κινεζικό GP της Formula 1

  • [01] «Ανάσταση Λαών», ευχήθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

    «Αντιλαϊκές κυβερνήσεις και κόμματα που ορκίζονται στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό μονόδρομο, "σταύρωσαν" τον λαό μας, χρόνια τώρα» δήλωσε σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Η ευχή μας σήμερα για "Ανάσταση Λαών" μπορεί να γίνει πράξη μόνο εάν σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων, με μια ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση σήμερα, με ισχυρό ΚΚΕ, που θα μας οδηγήσει στη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική, με τον λαό στην εξουσία».

    [02] Το φως που έχει ο λαός στην ψυχή του θα βγάλει όλους τους Έλληνες νικητές, δήλωσε ο Αντ. Σαμαράς

    Στο Ναύπλιο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος χθες το βράδυ, πρακολούθησε την αναστάσιμη ακολουθία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, της πόλης. Μετά την Ανάσταση ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Η παράδοση θέλει το λαό μας να ονομάζει την Ανάσταση "Λαμπρή". Γιατί έχει μέσα στην ψυχή του ο λαός μας το φως, την αισιοδοξία και τη δύναμη. Και είναι αυτό το φως που μας κρατάει όρθιους. Και είναι αυτό το φως που θα βγάλει όλους τους Έλληνες νικητές. Χριστός Ανέστη σε όλους».

    [03] Έρχεται ζέστη και σκόνη από την Αφρική

    Βελτίωση παρουσιάζει στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός, με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας.

    Από αύριο Δευτέρα, ουδράργυρος θα σημειώσει περαιτέρωάνοδο ενώαραιές νεφώσεις θα προκαλέσουν βροχές στα κεντρικά και βόρεια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

    Το ίδιο σκηνικό του καιρού θα διατηρηθεί και την Τρίτη με περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας.

    [04] Στο νοσοκομείο τέσσερα άτομα λόγω τραυματισμού από βαρελότο στη Σαντορίνη

    Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου νοσηλεύονται τέσσερα άτομα που τραυματίσθηκαν από βαρελότο στη Σαντορίνη το βράδυ της Ανάστασης. Ένας από αυτούς φέρει τραύματα στο μάτι, ένας άλλος στα πόδια και οι υπόλοιποι φέρουν τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Τα τέσσερα άτομα -τρεις τουρίστες από τις ΗΠΑ και ένας Έλληνας- μεταφέρθηκαν το βράδυ του Σαββάτου με ιδιωτικό αεροσκάφος από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο και στη συνέχεια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από την ίδια έκρηξη του βαρελότου σε εκκλησία της Οίας, τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα, αλλά δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο καθώς είχαν ελαφρότερα τραύματα.

    [05] Χαρούμενοι αλλά καταβεβλημένοι οι τέσσερις Γάλλοι δημοσιογράφοι που απελευθερώθηκαν μετά από δεκάμηνη ομηρεία στη Συρία

    Φανερά αδυνατισμένοι και κουρασμένοι, οι τέσσερις Γάλλοι δημοσιογράφοι που απελευθερώθηκαν μετά από ομηρεία δέκα μηνών στη Συρία, στα χέρια μιας οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, έφτασαν σήμερα στο Παρίσι όπου τους υποδέχτηκαν οι οικογένειές τους και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Σχεδόν 24 ώρες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της απελευθέρωσής τους, οι δημοσιογράφοι έδωσαν κάποια πρώτα στοιχεία για την οδύσσεια που πέρασαν. Ο ένας από αυτούς, ο Νικολά Ενέν, αφηγήθηκε την αποτυχημένη απόπειρά του να αποδράσει και μια "μακρά πορεία από κρατητήριο σε κρατητήριο" σε μια χώρα σπαρασσόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ο σύντροφός του όλους αυτούς τους μήνες, ο έμπειρος ρεπόρτερ του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1 Ντιντιέ Φρανσουά, έκανε λόγο για "δέκα μήνες στα υπόγεια, χωρίς να βλέπουμε το φως της ημέρας" και αποκάλυψε ότι μερικές φορές οι απαγωγείς τους αλυσόδεναν μεταξύ τους. Οι τέσσερις δημοσιογράφοι εμφανίστηκαν σήμερα με ξυρισμένες τις μακριές γενειάδες τους --κληρονομιά της αιχμαλωσίας τους-- και έτυχαν θερμής υποδοχής από τον πρόεδρο Ολάντ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Βιλακουμπλέ, κοντά στο Παρίσι.

    [06] Ο Γερμανός ΥΠΕΞ ζητεί προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης με τη Ρωσία και όχι εκτόξευσης απειλών

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ δήλωσε ότι εύχεται να δινόταν εξίσου έμφαση στην αποφυγή της κλιμάκωσης των εντάσεων με τη Ρωσία εξαιτίας της Ουκρανίας με όση δίνεται αυτή τη στιγμή στη διατύπωση απειλών για οικονομικές κυρώσεις.

    Σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild am Sonntag, ο Σταϊνμάγερ αναφέρθηκε έμμεσα στις απειλές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και από τη Γερμανία σχετικά με την ανάγκη να επιβληθούν κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. «Μερικές φορές εύχομαι να υπήρξε η ίδια δέσμευση που υπάρχει στον διάλογο σχετικά με τις κυρώσεις και στις προσπάθειες να αποφευχθεί μια περαιτέρω κλιμάκωση», είπε ο Σταϊνμάγερ. «Πάντα συζητάμε εξαντλητικά το θέμα των κυρώσεων», πρόσθεσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Γερμανίας, κάνοντας ένα σχόλιο που η εφημερίδα σχολίασε ότι απευθυνόταν στην υπουργό Άμυνας Ούρσουλα φον ντεν Λάιεν, η οποία έχει καλέσει επανειλημμένα να επιβληθούν ακόμη βαρύτερες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

    [07] Νέα βίαια επεισόδια δυτικά της Βαγδάτης, με 29 νεκρούς

    Νέα βίαια επεισόδια στοίχισαν τη ζωή σε 29 ανθρώπους χθες Σάββατο, περιλαμβανομένων 23 οι οποίοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν όταν ο στρατός εξαπέλυσε επίθεση εναντίον ανταρτών κοντά στη Ράμαντι, δυτικά της πρωτεύουσας Βαγδάτης, δήλωσαν αξιωματούχοι. Χθες το πρωί οι δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επίθεση στην αλ Χαμίρα, μια κοινότητα νότια της Ράμαντι την οποία κατάφεραν να αποσπάσουν από τους αντάρτες, είπαν αξιωματικοί του στρατού και της αστυνομίας, διευκρινίζοντας ότι δύο στρατιώτες και 21 αντάρτες σκοτώθηκαν στις μάχες.

    Τα βίαια επεισόδια στην επαρχία αλ Άνμπαρ ξέσπασαν στα τέλη του Δεκεμβρίου, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν προχωρήσει σε μια αιματηρή επιχείρηση για να διαλύσουν έναν καταυλισμό αντικυβερνητικών διαδηλωτών κοντά στη Ράμαντι. Λίγο καιρό αργότερα, αντάρτες και φυλές που αντιτίθενται στην κυβέρνηση, στην οποία κυριαρχούν οι σιίτες, κατέλαβαν τη Ράμαντι και τη Φαλούτζα, 100 και 60 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης αντίστοιχα, μια εξέλιξη δίχως προηγούμενο μετά την εξέγερση που είχε ακολουθήσει την αμερικανική εισβολή του 2003. Ο στρατός του Ιράκ κατάφερε το τελευταίο διάστημα να ανακαταλάβει σχεδόν όλη τη Ράμαντι, αλλά η Φαλούτζα συνεχίζει ακόμη να ελέγχεται από τους ένοπλους.

    [08] Την προσαγωγή στη Δικαιοσύνη όσων μοίραζαν αντισημιτικά φυλλάδια ζητά ο Ουκρανός πρωθυπουργός

    Οργισμένος εμφανίστηκε ο Ουκρανός πρωθυπουργός για τα αντισημιτικά φυλλάδια που μοιράστηκαν στην ανατολική Ουκρανία και τα οποία διέταζαν τους Εβραίους κατοίκους της περιοχής να δηλωθούν στις νέες Αρχές. Αναστάτωση έχει προκληθεί στους κόλπους της εβραϊκής κοινότητας του Ντονέτσκ καθώς τα φυλλάδια αυτά ζητούν από τους Εβραίους να δηλώσουν την ιδιότητά τους και τα περιουσιακά τους στοιχεία στις νέες αυτονομιστικές, φιλορωσικές αρχές της επαρχίας, υπό την απειλή της απέλασης ή της κατάσχεσης των περιουσιών τους. Σε συνέντευξή του που πρόκειται να μεταδοθεί σήμερα από το κανάλι NBC ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ δήλωσε ότι θέλει «να πιέσει τις στρατιωτικές δυνάμεις, τις υπηρεσίες ασφαλείας και την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της χώρας να εντοπίσουν κατεπειγόντως αυτούς τους παλιανθρώπους (σ.σ. που μοίραζαν τα φυλλάδια) και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη». Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε την Τρίτη κοντά στη συναγωγή του Ντονέτσκ, κατά την έξοδο των πιστών που γιόρταζαν την δεύτερη ημέρα του εβραϊκού Πάσχα.

    [09] Επίθεση ενόπλων εναντίον φιλορώσων αυτονομιστών στο Σλαβιάνσκ, με τέσσερις νεκρούς

    Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι --κατ' άλλες πηγές πέντε-- σκοτώθηκαν σήμερα όταν ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση σε ένα φυλάκιο που είχαν στήσει φιλορώσοι αυτονομιστές κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο αλλά και δημοσιογράφους από την περιοχή στην ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκαν τρεις φιλορώσοι και ένας από τους επιτιθέμενους. Η ρωσική δημόσια τηλεόραση Ρασίγια 24, επικαλούμενη τον ανταποκριτή της στο Σλαβιάνσκ, μετέδωσε ότι οι νεκροί είναι πέντε: δύο από τους δράστες και τρεις από την ομάδα των φιλορώσων που έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους την πόλη.

    [10] Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους πιστούς να μεταφέρουν την πίστη «έως τα άκρα της Γης»

    O πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους Καθολικούς να μεταφέρουν την πίστη «έως τα άκρα της Γης» κατά τη διάρκεια της αναστάσιμης λειτουργίας στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη. Το μήνυμα του Ποντίφικα επαναλαμβάνει την επιθυμία του για μια καθολική Εκκλησία που θα στέκεται στο πλευρό των απλών ανθρώπων, μια Εκκλησία πιο οικουμενική και λιγότερο αυτοαναφορική και εστιασμένη στο ίδιο το Βατικανό. Ο Φραγκίσκος κάλεσε επίσης τους πιστούς να γίνουν «μάρτυρες» της ανάστασης του Χριστού, ενώ προσέθεσε: «Δεν πρόκειται για μια αναδρομή στο παρελθόν, δεν πρόκειται για μια νοσταλγία. Πρόκειται για μια επιστροφή στην πρώτη αγάπη, για να λάβουμε την φωτιά που ο Ιησούς άναψε στον κόσμο, και τη έφερε σε όλους, έως τα άκρα της Γης».

    [11] Δύο ξένοι απεβίωσαν από τον κορονοϊό MERS στη Τζέντα

    Δύο μετανάστες οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό ο οποίος προκαλεί το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS) απεβίωσαν στη Τζέντα, την μεγαλούπολη που αποτελεί το σημαντικότερο εμπορικό κέντρο της δυτικής Σαουδικής Αραβίας, ενώ διαγνώστηκαν παράλληλα ακόμη πέντε κρούσματα, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας της χώρας. Οι νέοι θάνατοι αύξησαν σε 76 τον απολογισμό των θυμάτων του κορονοϊού στη Σαουδική Αραβία, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από το MERS σε παγκόσμιο επίπεδο, με 231 κρούσματα, σύμφωνα με τις σαουδαραβικές αρχές. Οι δύο μετανάστες που απεβίωσαν ήταν 64 και 44 ετών, ανέφερε το υπουργείο χωρίς να προσδιορίσει τις εθνικότητές τους.

    [12] Ο Λιούις Χάμιλτον νικητής στο κινεζικό GP της Formula 1

    Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής στο Γκραν Πρι της Κίνας, το οποίο είναι ο τέταρτος αγώνας της χρονιάς στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα. Ο Βρετανός οδηγός πέτυχε τη τρίτη διαδοχική φετινή νίκη του και συνολικά 25η στην καριέρα του και άφησε στη δεύτερη θέση τον «ομόσταυλό» του, Νίκο Ρόσμπεργκ, με αποτέλεσμα η Μερτσέντες να πανηγυρίσει το «1-2». Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Φερνάντο Αλόνσο της Φεράρι.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 April 2014 - 10:30:27 UTC