Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
  • [02] Εντοπίστηκε ο οδηγός ΤΑΧΙ που μετέφερε τον 69χρονο ασθενή που πάσχει από τον κοροναϊό MERS
  • [03] Τραγωδία με έναν νεκρό και έναν τραυματία από μπαλωθιές σε πασχαλινό γλέντι
  • [04] Μεσολαβητής του ΟΑΣΕ συναντήθηκε με τους αυτονομιστές της πόλης Σλαβιάνσκ

  • [01] Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

    Ομαλά ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, παρά τις κατά τόπους βροχές. Στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας παρουσιάζεται μικρή πτώση των διερχόμενων αυτοκινήτων (περίπου 6%) σε σχέση με τα περσινά στοιχεία. Σε λεωφορεία, πλοία και τα αεροπλάνα σημειώνεται μεγάλη πληρότητα.

    Αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα και γι' αυτό τον λόγο η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα. Ειδικότερα, στο ύψος των διοδίων του Ρίου πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας προς την παλαιά εθνική οδό Πατρών- Αθηνών, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση των οχημάτων.

    Μποτιλιάρισμα σε μήκος πέντε χιλιομέτρων παρατηρείται αυτή την ώρα στο εθνικό δίκτυοΑθηνών -Λαμίαςμε τα προβλήματα να αρχίζουν στο 210 χλμ, λίγο πριν τον κόμβο της Λαμίας στο ρεύμα καθόδου προς Αθήνα. Παράλληλα υπομονή πρέπει να κάνουν οι οδηγοί στο ύψος της Στυλίδας καθώς παρατηρείται ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση αυτή την ώρα προς Αθήνα.

    Στα διόδια της Αγίας Τριάδας έχει σχηματιστεί ουρά που ξεπερνά τα 2 χιλιόμετρα ενώ περίπου δύο χιλιόμετρα είναι το μποτιλιάρισμα στη συμβολή της εθνικής οδού με το δρόμο Λαμίας - Δομοκού. Αιτία είναι τα δημόσια έργα στον κόμβο της Λαμίας και έτσι τα αυτοκίνητα είναι υποχρεωμένα να κινούνται μόνο από μία λωρίδα κυκλοφορίας.

    Η Τροχαία έχει ξεκινήσειτηνπαράκαμψη της κυκλοφορίας προς το επαρχιακό δίκτυο.

    [02] Εντοπίστηκε ο οδηγός ΤΑΧΙ που μετέφερε τον 69χρονο ασθενή που πάσχει από τον κοροναϊό MERS

    Εντοπίστηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ο οδηγός ΤΑΧΙ που μετέφερε την Μ. Πέμπτη από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αμφιάλη Κερατσινίου τον 69χρονο που πάσχει από βαρύ σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας από τον κοροναϊό MERS. Ο οδηγός ΤΑΧΙ υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις , προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει προσβληθεί και ο ίδιος από τον ιό. Η ιχνηλάτηση όλων των επαφών του, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από την Αραβική χερσόνησο έως την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Στο μεταξύ, ο 69χρονος ασθενής μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη.

    [03] Τραγωδία με έναν νεκρό και έναν τραυματία από μπαλωθιές σε πασχαλινό γλέντι

    Ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματίας στο κεφάλι είναι το τραγικό αποτέλεσμα των άσκοπων πυροβολισμών κατά τη διάρκεια πασχαλινού γλεντιού χθες, σε χωριό του Ρεθύμνου.

    Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία στα Μυριοκέφαλα και την Ασή Γωνιά, από την τραγωδία που χτύπησε κυρίως την οικογένεια τουθανόντα Γιώργου Γυπαράκη όταν ένας 40χρονος πήρε το όπλο και άρχισε να ρίχνει άσκοπους πυροβολισμούς στον αέρα, σύμφωνα με το άτυπο αλλά πολλές φορές αιματοβαμμένο «έθιμο» αυτό με τις μπαλωθιές, που επικρατεί στη μεγαλόνησο.

    Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε και ένας 23χρονος ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με τραύμα στο κεφάλι και συγκεκριμένα στην περιοχή του ματιού.

    Διαβάστε επίσης:Στο ΚΑΤ 25χρονος, με σοβαρό τραυματισμό στο χέρι από κροτίδα

    [04] Μεσολαβητής του ΟΑΣΕ συναντήθηκε με τους αυτονομιστές της πόλης Σλαβιάνσκ

    Ο υψηλόβαθμος ευρωπαίος μεσολαβητής στην ανατολική Ουκρανία είχε σήμερα τις πρώτες συνομιλίες του με τον ηγέτη των φιλορώσων αυτονομιστών στην πόλη Σλαβιάνσκ, σημείο ανάφλεξης της κρίσης. Ο Μαρκ Εθέρινγκτον συναντήθηκε με τον αυτόκλητο αυτονομιστή δήμαρχο, Βιατσεσλάβ Πονομαριόφ, για δύο ώρες. Ρώτησε κατά πόσον ο Πονομαριόφ και η ομάδα του θα συμμορφωθούν με τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα στη Γενεύη η Ρωσία και η Ουκρανία, που προβλέπει ότι οι μαχητές θα πρέπει να αφοπλιστούν και να εγκαταλείψουν τα δημόσια κτίρια που έχουν καταλάβει. Ο Εθέρινγκτον δεν είπε πώς αντέδρασε ο αυτονομιστής ηγέτης ούτε έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Είπε πως ρώτησε επίσης για τους ανθρώπους που κρατούνται στο Σλαβιάνσκ, περιλαμβανομένου και του πρώην δημάρχου, για τις πληροφορίες σχετικά με την κακομεταχείριση της μειονότητας των Ρομά και για μια ανταλλαγή πυροβολισμών την Κυριακή (χθες) κατά την οποία τουλάχιστον τρεις άνδρες σκοτώθηκαν.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 April 2014 - 14:30:22 UTC