Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Οι πολίτες, με την ψήφο τους, να πουν «όχι» στον άξονα των μνημονίων
  • [02] Ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές
  • [03] Άρχισαν τα τηλεφωνικά ραντεβού με το ΠΕΔΥ
  • [04] Στα θρανία σήμερα οι μαθητές σε 500 σχολεία
  • [05] Στρατιωτικά γυμνάσια στην Κασπία πραγματοποιεί το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό
  • [06] Στους 150 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Ν. Κορέα
  • [07] Το αυστραλιανό ABC είναι ο πρώτος ξένος σταθμός που θα εκπέμπει σε όλη την Κίνα
  • [08] Αναβλήθηκε η Θεία Λειτουργία στον Άγ. Γεώργιο Εξορινό, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο
  • [09] Ο Τζ. Κέρι προειδοποίησε τον Σ. Λαβρόφ για το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων στη Ρωσία
  • [10] Ταραχές στο Ρίο μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου χορευτή από αστυνομικούς

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Οι πολίτες, με την ψήφο τους, να πουν «όχι» στον άξονα των μνημονίων

    Τους πολίτες να αναδείξουν με την ψήφο τους τις δυνάμεις της ανατροπής ώστε μέσα από την τριπλή κάλπη των εκλογών του Μαίου να ηττηθούν οι δυνάμεις των μνημονίων και να ανοίξει ο δρόμος για μια κυβέρνηση της αριστεράς στη χώρα, κάλεσε σε ομιλία του στα Χανιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ της Τρίτης. «Σε αυτές τις εκλογές τρεις θα είναι οι κάλπες αλλά μια μόνο η επιλογή. Να τελειώνομε με αυτούς που μας έχουν καταστρέψει, να νικήσουμε, να γυρίσομε σελίδα» είπε ο κ. Τσίπρας. Παράλληλα επανέλαβε ότι «το πραγματικό δίλημμα αυτών των ευρωεκλογών δεν είναι αν είναι καλύτερος ο Τσίπρας ή ο Σαμαράς. Το πραγματικό δίλημμα είναι με τη Μέρκελ ή με την Ελλάδα; Είναι με τον Σόϊμπλε και τα μνημόνια ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, την ανατροπή και την αξιοπρέπεια του λαού μας;». Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να πουν με την ψήφο τους όχι στον άξονα των μνημονίων και να καθορίσουν όπως τόνισε αυτοί την ατζέντα.

    Από τα Χανιά ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε βέβαιος για νίκη του κόμματος του στις εκλογές του Μαϊου υποστηρίζοντας ότι σύντομα θα στηθούν και εθνικές κάλπες λέγοντας ότι «η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να καθίσουν στο σκαμνί όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο της οικειοποίησης των τραπεζών από τους ίδιους ανθρώπους που τις οδήγησαν στην πτώχευση και θα εξαντλήσει όλα τα όπλα της δημοκρατίας, του Συντάγματος, και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης για να εξαλείψει το καρκίνωμα της διαπλοκής που παραμορφώνει το σώμα της πατρίδας, υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, μετατρέπει την πολιτική σε σέρβις μεγάλων συμφερόντων».

    [02] Ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές

    Ξεκίνησε από την Τρίτη η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 Μαΐου 2014, καθώς χθες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο προκηρύσσονται οι ευρωεκλογές. Στο ίδιο Προεδρικό Διάταγμα ορίζεται η 24η Μαΐου ως ημέρα ψηφοφορίας για τους Έλληνες που θα ψηφίσουν σε άλλα κράτη-μέλη όπου διαμένουν νόμιμα ή πρόκειται να βρίσκονται την ημέρα των εκλογών.

    [03] Άρχισαν τα τηλεφωνικά ραντεβού με το ΠΕΔΥ

    Σε μεγάλο αριθμό μονάδων του ΠΕΔΥ μπορούν να απευθύνονται από σήμερα οι πολίτες, καθώς επαναλειτουργεί το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού μέσω των 5ψήφιων αριθμών, προκειμένου οι πολίτες να εξυπηρετούνται από τις Μονάδες Υγείας (πρώην Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ) του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). Οι πολίτες μπορούν να καλούν για προγραμματισμό επισκέψεων στα 5ψήφια τηλεφωνικά νούμερα: 14554, 14784, 14884, 14900 και τις ώρες 7:00- 19:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ.

    [04] Στα θρανία σήμερα οι μαθητές σε 500 σχολεία

    Σήμερα χτύπησε το κουδούνι για εκατοντάδες σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα αντί της προσεχούς Δευτέρας προκειμένου να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις. Την απόφαση για το πρόωρο τέλος των πασχαλινών διακοπών των μαθητών 500 σχολείων (κάποια άνοιξαν σήμερα, κάποια άλλα την Πέμπτη και άλλα την Παρασκευή) έλαβε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία έχει εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας (8 πμ -11 πμ) για σήμερα Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

    [05] Στρατιωτικά γυμνάσια στην Κασπία πραγματοποιεί το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό

    Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποιεί στρατιωτικά γυμνάσια στα οποία συμμετέχει κι ο ρωσικός στόλος της Κασπίας Θάλασσας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας. Τα γυμνάσια θα διαρκέσουν επτά ημέρες και περιλαμβάνουν περίπου 10 πλοία και 400 ναύτες. Η Κασπία Θάλασσα περιβάλλεται από το Ιράν, τη Ρωσία, το Καζακστάν, το Τουρκμενιστάν και το Αζερμπαϊτζάν και στην περιοχή βρίσκονται πετρελαιαγωγοί και αγωγοί φυσικού αερίου. Η Ρωσία έχει αυξήσει τον αριθμό των σύντομων στρατιωτικών γυμνασίων της από τότε που ξεκίνησε η κρίση με τη γειτονική της Ουκρανία.

    [06] Στους 150 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Ν. Κορέα

    Ψηλαφίζοντας, λόγω του σκοταδιού, αναζητούν σήμερα οι δύτες τις σορούς των αγνοουμένων στις καμπίνες, στους διαδρόμους και στα καταστρώματα του νοτιοκορεατικού οχηματαγωγού που ναυάγησε την περασμένη Τετάρτη την ώρα που σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 150. Από τους 476 επιβαίνοντες οι 339 ήταν μαθητές και οι καθηγητές τους ενός γυμνασίου που πήγαινε εκδρομή. Μόνο 174 άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ οι περισσότερες σοροί επιβατών βρέθηκαν στο τέταρτο κατάστρωμα.

    Οι αρχές που ερευνούν τις συνθήκες του ναυαγίου του οχηματαγωγού Sewol πραγματοποίησαν σήμερα έφοδο στο σπίτι του Γιού Μπιούνγκ-ουν, του επικεφαλής της πλοιοκτήτριας εταιρείας Chonghaejin Marine Co. Ltd. Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του Γιού καθώς και σε μία εκκλησία που επισκέπτεται στη Σεούλ. Η πολύπλοκη μετοχική δομή και η οικονομική κατάσταση της εταιρείας έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της έρευνας τις τελευταίες ημέρες. Ο Γιού είχε εκτίσει τετραετή ποινή φυλάκισης στις αρχές της δεκαετίας του 90 έχοντας καταδικαστεί για απάτη.

    [07] Το αυστραλιανό ABC είναι ο πρώτος ξένος σταθμός που θα εκπέμπει σε όλη την Κίνα

    Το κρατικό αυστραλιανό κανάλι του ABC είναι το πρώτο ξένο τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο οι Αρχές της Κίνας του 1,3 δισεκατομμυρίων ατόμων, έδωσε τα αποκλειστικά δικαιώματα να εκπέμπει σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό θεωρείται πολύ μεγάλη επιτυχία, όχι μόνο για την αναγνωρισμένη ποιότητα των προγραμμάτων του ABC, αλλά και της γενικότερης αποδοχής της Αυστραλίας εκ μέρους των Κινέζων.

    Μέχρι τώρα η κινεζικές Αρχές είχαν χορηγήσει τηλεοπτικές άδειες περιορισμένων εκπομπών στη χώρα τους μόνο στο BBC και CNN τα οποία και μπορούσε να παρακολουθήσει κάποιος μόνο μέσω των κλειστών κυκλωμάτων των μεγάλων διεθνών ξενοδοχείων και σε μέρη που σύχναζαν επισκέπτες από το εξωτερικό. Η σχετική συμφωνία μεταξύ του ABC και της αρχής ελέγχου τηλεπικοινωνιών της Κίνας, που είναι πλέον η μεγαλύτερη αγορά με τους περισσότερους τηλεθεατές στον κόσμο, αναμένεται να υπογραφεί την Πέμπτη.

    [08] Αναβλήθηκε η Θεία Λειτουργία στον Άγ. Γεώργιο Εξορινό, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

    Αναβλήθηκε, «λόγω του εργασίμου της σημερινής ημέρας», η προγραμματισμένη για Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου αναφέρεται πως η εορτή του Αγίου Γεωργίου «μεταφέρεται για την Κυριακή 25 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην κατεχόμενη Αμμόχωστο».

    [09] Ο Τζ. Κέρι προειδοποίησε τον Σ. Λαβρόφ για το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων στη Ρωσία

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, προειδοποίησε την Τετάρτη τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία εάν δεν επέλθει αποκλιμάκωση των εντάσεων στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου.

    [10] Ταραχές στο Ρίο μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου χορευτή από αστυνομικούς

    Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στην πόλη της Βραζιλίας Ρίο ντε Τζανέιρο μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός χορευτή από αστυνομικούς. Οι κεντρικότεροι δρόμοι στην τουριστική περιοχή της Κόπα Καμπάνα έκλεισαν καθώς οργισμένοι διαδηλωτές από γειτονική φαβέλα πυρπόλησαν οδοφράγματα που είχαν κατασκευάσει από ελαστικά αυτοκινήτων. Οι ταραχές που ξέσπασαν ύστερα από τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός χορευτή από αστυνομικούς, οι οποίοι τον πέρασαν για έμπορο ναρκωτικών, σημειώνονται σχεδόν δύο μήνες πριν από την διεξαγωγή από την Βραζιλία του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα, ενώ ένα αστυνομικό τμήμα δέχτηκε επίθεση και πυροβολισμοί ακούστηκαν από την φαβέλα Παβάο-Παβαοτζίνο.Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκίνησαν μετά τον θάνατο του 26χρονου επαγγελματία χορευτή, του Ντάγκλας Ραφαέλ ντα Σίλβα.Η οικογένειά του καταγγέλλει ότι ο Ντάγκλας έφερε στο σώμα του εμφανή σημάδια κακοποίησης και κατηγορεί την τοπική αστυνομία ότι τον χτύπησε μέχρι θανάτου επειδή τον πέρασε για ένα μέλος συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών της περιοχής. Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι περίπου 2.000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στην Βραζιλία εξαιτίας της αστυνομικής βίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 April 2014 - 6:30:28 UTC