Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Κεφαλογιάννης: Στόχος μας, να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη πράγματα για τον ελληνικό λαό
  • [02] Επικείμενες προσλήψεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς
  • [03] Βύθιση φορτηγού πλοίου δυτικά της Κρήτης - Αγνοούνται τρία μέλη του πληρώματος
  • [04] Την έκδοση κοινού ομολόγου προγραμματίζει η Εθνική Τράπεζα
  • [05] Φονική επίθεση σε νοσοκομείο στο Αφγανιστάν
  • [06] Ο Ομπάμα κατηγορεί τη Ρωσία για μη τήρηση της συμφωνίας της Γενεύης

  • [01] Μ. Κεφαλογιάννης: Στόχος μας, να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη πράγματα για τον ελληνικό λαό

    H Ελλάδα, μπορεί και πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια και να προωθήσει με θετική διάθεση τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν για το καλό των λαών της. Αυτό επισημαίνει, σε συνέντευξη του στην διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ για τις εκλογές, Μανώλης Κεφαλογιάννης, και τονίζει πως στόχος του στην Ευρωβουλή, θα είναι να διεκδικήσει και να κερδίσει πράγματα για την Ελλάδα και τους πολίτες. Ο πρώην υπουργός, που είναι και ο ίδιος υποψήφιος για την Ευρωβουλή, ασκεί σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει μια εφηβική προσέγγιση για τα πράγματα με πρόσημο την ιδεοληψία» και ότι «υπόσχεται τα πάντα για να χαϊδέψει αυτιά ψηφοφόρων». «Σήμερα πληρώνουμε τα λάθη της δεκαετίας του 80. Ο λαϊκισμός εκείνης της εποχής μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ» υποστηρίζει.

    Ο πρώην γραμματέας της ΝΔ, υπογραμμίζει ότι «οι εκλογές του Μαΐου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι κρίσιμες όχι μόνον γιατί η χώρα δεν πρέπει, τώρα που η κατάσταση σταθεροποιείται, να κάνει βήματα προς τα πίσω, αλλά και γιατί ένα μεγάλο κομμάτι της επίλυσης του προβλήματός μας, σχετίζεται με την Ευρώπη».

    [02] Επικείμενες προσλήψεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς

    Συνολικά 720 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων σε οργανισμούς του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναμένεται να προκηρυχθούν εντός του 2014. Ειδικότερα, μετά τις ευρωεκλογές και μέχρι τέλη του έτους αναμένεται να προσληφθούν 450 στις Οδικές Συγκοινωνίες (λεωφορεία, τρόλει), 200 άτομα στο μετρό και 70 ακόμη άτομα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

    Στις Οδικές Συγκοινωνίες εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 450 θέσεων, 330 θέσεις οδηγών και 120 θέσεις τεχνιτών. Πιο συγκεκριμένα αφορούν τις παρακάτω ειδικότητες: 64 τεχνίτες οχημάτων, 12 αμαξοποιοί, 12 ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων, 3 τεχνίτες ελαστικών, 4 τεχνίτες ψυκτικοί, 4 εφαρμοστές , 4 ηλεκτρολόγοι εγκαταστάσεων, 7 ηλεκτρονικοί και 10 τεχνίτες σταθμών. Επίσης, στο Μετρό αναμένεται να προκηρυχθούν 200 θέσεις ηλεκτροδηγών, εκδοτών, ελεγκτών εισιτηρίων και τεχνικού προσωπικού, οι οποίες θα αφορούν κυρίως υποψηφίους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δοθεί προτεραιότητα στους συμβασιούχους που είχαν απολυθεί το 2009. Τέλος, στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναμένεται να προσληφθούν 70 υπάλληλοι. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος οποιουδήποτε ΑΕΙ, να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, να διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ, καθώς και πιστοποιητικό υγείας Γ' κατηγορίας.

    [03] Βύθιση φορτηγού πλοίου δυτικά της Κρήτης - Αγνοούνται τρία μέλη του πληρώματος

    Φορτηγό πλοίο βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες υπό αδιευκρίνιστη αιτία, σε θαλάσσια περιοχή 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κρήτης, με αποτέλεσμα να αγνοούνται τρία άτομα, μέλη του πληρώματος. Στο πλοίο Ag-Marina με σημαία Τόνγκο επέβαιναν συνολικά επτά άτομα πλήρωμα, πιθανόν Ρώσοι και τέσσερις από αυτούς, που είχαν επιβιβαστεί σε σωσίβια λέμβο, περισυνελέγησαν από άλλο φορτηγό πλοίο που έσπευσε προς παροχή βοήθειας.

    Στη θαλάσσια περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων από άλλα τέσσερα φορτηγά πλοία, ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα και πλωτό σκάφος του λιμενικού. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι μετέφερε το πλοίο, από που είχε αναχωρήσει και ποιος ήταν ο προορισμός του.

    [04] Την έκδοση κοινού ομολόγου προγραμματίζει η Εθνική Τράπεζα

    Την έκδοση κοινού ομόλογου προγραμματίζει η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο ενίσχυσης της μακροχρόνιας ρευστότητάς της, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η τράπεζα προγραμματίζει την έκδοση κοινού ομόλογου μέσω της θυγατρικής της, NBG Finance plc, πενταετούς διάρκειας, σταθερού επιτοκίου για ονομαστικό πόσο ύψους έως 750 εκατ. ευρώ. Το ομόλογο θα διατεθεί στη διεθνή αγορά (Reg S) και το βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει αυθημερόν. Συντονιστές της έκδοσης θα είναι οι τράπεζες Bank of America Merrill Lynch, Citi, Goldman Sachs, HSBC και Morgan Stanley.

    [05] Φονική επίθεση σε νοσοκομείο στο Αφγανιστάν

    Τουλάχιστον τρεις ξένοι γιατροί σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά ενός φρουρού ασφαλείας μέσα σε διεθνές νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, της Καμπούλ, ανακοίνωσαν αφγανικές πηγές ασφαλείας. Η επίθεση σημειώθηκε μέσα στο νοσοκομείο Cure International, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Καμπούλ κι ειδικεύεται στην παιδιατρική και στην μαιευτική. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας, όπου πολλοί γιατροί κάνουν την πρακτική τους άσκηση.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, από την επίθεση τραυματίστηκε ένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο καθώς κι ο ίδιος ο δράστης, ο οποίος και συνελήφθη.

    [06] Ο Ομπάμα κατηγορεί τη Ρωσία για μη τήρηση της συμφωνίας της Γενεύης

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία για μη τήρηση της διεθνούς συμφωνίας της Γενεύης που έχει στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία, ενώ προειδοποίησε τη Μόσχα με νέες κυρώσεις. «Μέχρι στιγμής, δεν είδαμε να σέβονται ούτε το πνεύμα ούτε το γράμμα της συμφωνίας της Γενεύης», δήλωσε ο Ομπάμα επικαλούμενος τη στάση των Ρώσων, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο.

    «Συνεχίζουμε να βλέπουμε κακόβουλους ενόπλους να καταλαμβάνουν κτίρια, να παρενοχλούν τον κόσμο που δεν συμφωνεί με αυτούς, να αποσταθεροποιούν την περιοχή και δεν είδαμε τη Ρωσία να παρέμβει για να τους αποθαρρύνει» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Ομπάμα πρόσθεσε ότι αν η Ρωσία συνεχίσει κατ' αυτόν τον τρόπο, θα υπάρξουν «συνέπειες και νέες κυρώσεις» των ΗΠΑ σε βάρος της, ενώ τόνισε ότι τα κατασταλτικά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται έχουν «αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 April 2014 - 8:30:25 UTC