Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Το στοίχημα των εκλογών είναι η κυβερνητική σταθερότητα
  • [02] Κλειστές οι λαϊκές αγορές από τη Δευτέρα
  • [03] ΕΕ: Η Πορτογαλία πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και αφού βγει από το μνημόνιο
  • [04] Εγκρίθηκε από το EuroWorking Group η εκταμίευση τριών δόσεων
  • [05] Πέντε νεκροί σε συγκρούσεις στο Σλαβιάνσκ
  • [06] Αφέθηκε ελεύθερος ο Αμερικανός δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στο Σλαβιάνσκ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Το στοίχημα των εκλογών είναι η κυβερνητική σταθερότητα

    Σε αυτές τις ευρωεκλογές το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν αρκεί να κερδίσει τις εντυπώσεις, πρέπει να κερδίσει τις εκλογές, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση για νέους, που διοργανώθηκε από κοινού από την «Ελιά» και το ΕΣΚ και με την παρουσία των νέων υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η σύγκρουση μεταξύ του Σοσιαλιστικού και του Λαϊκού Κόμματος στην Ευρώπη είναι μεγάλη, γιατί μεγάλες είναι και οι διαφορές αντιλήψεων των δύο κομμάτων. Αυτές οι διαφορές, πρόσθεσε, υπάρχουν και στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το γεγονός της συνεργασίας με τη ΝΔ, η οποία γίνεται στο πλαίσιο της κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας.

    Στις εκλογές που έρχονται, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να δοθεί συνολική απάντηση στην κρίση του ευρωπαϊκού μοντέλου. Παράλληλα αναφέρθηκε στην επικίνδυνη εμφάνιση συντηρητικών ακροδεξιών και ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων, οι οποίες, πολλές φορές, εμφανίζονται με την προβιά του αριστερού ριζοσπαστισμού.

    Το στοίχημα των εκλογών, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, είναι η σταθερότητα και έδωσε έμφαση προσθέτοντας «η κυβερνητική σταθερότητα», για την οποία ο κρίσιμος παράγοντας είναι η ενίσχυση της «Ελιάς», δηλαδή του προοδευτικού πόλου.

    [02] Κλειστές οι λαϊκές αγορές από τη Δευτέρα

    «Κλειστές λαϊκές αγορές σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα 28 Απριλίου» προαναγγέλλει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου για τις Λαϊκές Αγορές και το Υπαίθριο Εμπόριο.

    Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στις 17 Απριλίου 2014 στη Βουλή προς ψήφιση και οι παραγωγοί εκτιμούν ότι με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου απειλούνται 50.000 οικογένειες.

    [03] ΕΕ: Η Πορτογαλία πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και αφού βγει από το μνημόνιο

    Η Πορτογαλία, που ετοιμάζεται να βγει από το μνημόνιο στις 17 Μαΐου, θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ώστε να βελτιώσει το δυναμικό της οικονομίας της και να το μεταβάλει σε βιώσιμη ανάπτυξη, βασισμένη στις εξαγωγές, υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην έκθεσή της για την 11η αξιολόγηση της εφαρμογής του σχεδίου διάσωσης της Λισαβόνας.

    Η εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης που έχει τεθεί σε ισχύ από το 2011 "παραμένει στο σωστό δρόμο", εκτιμούν οι Βρυξέλλες. Το υψηλό επίπεδο του δημοσίου χρέους ως προς το ΑΕΠ δείχνει ότι το χρέος είναι βιώσιμο υπό την προϋπόθεση ότι "οι μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική προσαρμογή θα συνεχιστούν" και μετά τη λήξη του προγράμματος, τονίζεται στο κείμενο.

    "Η πορτογαλική κυβέρνηση έχει ήδη υιοθετήσει μια σειρά από δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όμως, παρά τις πρώτες ενδείξεις, οι συνέπειές τους για τη λειτουργία της οικονομίας θα εμφανιστούν βαθμιαία" συνεχίζει η Επιτροπή.

    [04] Εγκρίθηκε από το EuroWorking Group η εκταμίευση τριών δόσεων

    Η ομάδα εργασίας του συμβουλίου των υπουργών της Ευρωζώνης (EuroWorking Group), ενέκρινε και τυπικά σήμερα την εκταμίευση τριών δόσεων προς την Ελλάδα, με την πρώτη να ανέρχεται στα 6,3 δισ. ευρώ και τις επόμενες δύο από ένα δισ. η κάθε μια.

    Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές, το κλίμα στην σημερινή συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα θετικό για την Ελλάδα. Η ελληνική πλευρά παρουσίασε τους βασικούς άξονες για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας επικεντρώνοντας την προσοχή της τόσο στη χρηματοδοτική πτυχή όσο και στην πτυχή της τεχνικής βοήθειας. Πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι αντιμετωπίζουν το θέμα αυτό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με σαφή προθυμία για την παροχή βοήθειας.

    Τέλος, η ελληνική πλευρά δήλωσε προς τους εταίρους ότι μετά την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, τελεί εν αναμονή αποφάσεων για την περαιτέρω ρύθμιση του ζητήματος του ελληνικού χρέους.

    Η συζήτηση για το θέμα αυτό θα γίνει τους επόμενους μήνες και θα αποτελέσει αντικείμενο ενασχόλησης κατά τη διάρκεια της επόμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνας.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΝΤ: Στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 η συζήτηση για το χρέος

    [05] Πέντε νεκροί σε συγκρούσεις στο Σλαβιάνσκ

    Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν σήμερα μια φονική επίθεση εναντίον αυτονομιστών στην πόλη Σλαβιάνσκ, προπύργιο των φιλορώσων στο ανατολικό τμήμα της χώρας, μια εξέλιξη την οποία καταδίκασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έκανε λόγο περί ενός «εγκλήματος» το οποίο θα έχει «συνέπειες» στις διμερείς σχέσεις.

    Οι συγκρούσεις ανάμεσα στα ουκρανικά στρατεύματα, τα οποία υποστηρίζονταν από ελαφρά τεθωρακισμένα, και τους αυτονομιστές στο Σλαβιάνσκ στοίχισαν τη ζωή σε «έως και πέντε» ανθρώπους στις τάξεις των αυτονομιστών, ενώ ένας Ουκρανός στρατιωτικός τραυματίστηκε, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στο Κίεβο, προσθέτοντας ότι τρία οδοφράγματα που είχαν υψώσει οι φιλορώσοι κοντά στην είσοδο της πόλης «καταστράφηκαν».

    «Εάν πράγματι το σημερινό καθεστώς στο Κίεβο άρχισε να χρησιμοποιεί τον στρατό εναντίον του πληθυσμού σε αυτή τη χώρα, αυτό είναι ένα πολύ βαρύ έγκλημα εναντίον του ίδιου του λαού του» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος σε συνέντευξή του η οποία μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά καιπροειδοποίησε ότι η επιχείρηση αυτή θα έχει «συνέπειες για τους ανθρώπους οι οποίοι λαμβάνουν αποφάσεις» στο Κίεβο.

    [06] Αφέθηκε ελεύθερος ο Αμερικανός δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στο Σλαβιάνσκ

    Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Σάιμον Οστρόφσκι, ο οποίος είχε συλληφθεί το βράδυ της Δευτέρας από αυτονομιστές στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Ο δημοσιογράφος, που υποστηρίζει ότι τον ξυλοκόπησαν ενώ του είχαν κλείσει τα μάτια και του είχαν δέσει τα χέρια, απελευθερώθηκε γύρω στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα.

    "Αισθάνομαι καλά" είπε ο 33χρονος δημοσιογράφος που εργάζεται για τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Vice News ενώ κατευθυνόταν με αυτοκίνητο προς το Ντονέτσκ, συνοδευόμενος από συναδέλφους του. "Ήρθαν να με δουν και μου είπαν να μαζέψω τα πράγματά μου" πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 April 2014 - 18:30:24 UTC