Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Γλέζος: Αποφασισμένη εξαρχής η υποψηφιότητα μου για τις ευρεωκλογές
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ παντού, σε όλες τις κάλπες, είναι ο στόχος του κόμματος
  • [03] Σ. Κεδίκογλου: «Εμείς προχωράμε. Οι άλλοι ας συνεχίσουν να ονειρεύονται νέα μνημόνια»
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Το νέο μνημόνιο είναι το κρυφό προεκλογικό πρόγραμμα Σαμαρά
  • [05] Τετραήμερη περιοδεία Π. Καμμένου στην Κρήτη
  • [06] Το ΠΑΣΟΚ για τον έλεγχο των οικονομικών του
  • [07] Ευ. Βενιζέλος: Στοίχημα των εκλογών η διαφύλαξη της κυβερνητικής σταθερότητας
  • [08] Ομάδα διαπραγματευτών στέλνει στην ανατολική Ουκρανία ο ΟΑΣΕ
  • [09] Στο δεύτερο γύρο θα αναδειχθεί ο πρόεδρος του Αφγανιστάν

  • [01] Μ. Γλέζος: Αποφασισμένη εξαρχής η υποψηφιότητα μου για τις ευρεωκλογές

    Αποφασισμένη εξαρχής ήταν η υποψηφιότητα του για τις ευρεωκλογές, δηλώνει στο «Βήμα της Κυριακής» ο Μανώλης Γλέζος και την αποσυνδέει από τις εξελίξεις με τις αποσύρσεις υποψηφιοτήτων στη Θράκη.

    Πάντως, δηλώνει για το θέμα πως υπήρξε «επιπολαιότητα και μικροκομματισμός».

    Παίρνει σαφή θέση για τη μουσουλμανική μειονότητα ότι «δεν είναι ένα συμπαγές σώμα αλλά αποτελείται από Τσιγγάνους ( Ρομά), από Πομάκους και τουρκογενείς».

    Σε ότι αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις υπογραμμίζει πως η πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο αναφέρει και παραπέμπει στην ουσία στη διακρατική λύση. Συνεπώς μόνο πολιτικά θα λυθεί το θέμα.

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ παντού, σε όλες τις κάλπες, είναι ο στόχος του κόμματος

    Ισχυρό ΚΚΕ παντού, σε όλες τις κάλπες! Αυτό θα είναι το διαφορετικό, το ελπιδοφόρο εκλογικό αποτέλεσμα, που κανείς δεν μπορεί να το διαβάσει διαφορετικά», είναι ο στόχος του κόμματος όπως δηλώνει ο γ.γ. του ΚΚΕ κ Δημήτρης Κουτσούμπας στη Realnews.

    Υποστηρίζει πως «η Κουμουνδούρου δεν θέλει να λέμε την αλήθεια στο λαό, πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αντώνης Σαμαράς διαγκωνίζονται για το ποιος θα γίνει ο εκλεκτός της καπιταλιστικής ΕΕ, των μονοπωλίων, του ΣΕΒ».

    Τονίζει ότι «την επόμενη ημέρα των εκλογών, όποιος και αν έλθει πρώτος - η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ- θα είναι εδώ η ανεργία, οι κομμένοι μισθοί και συντάξεις, τα χαράτσια, η διάλυση της παιδείας, της υγείας».

    Εκτιμά ότι η επόμενη μέρα των ευρωεκλογών το πιο πιθανό είναι να επιταχύνει την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και με τα κόμματα που ήδη «προβάρονται», όπως οι «'Ελιές» και τα «Ποτάμια» ή άλλα που μπορεί να προκύψουν μετεκλογικά. Χαρακτηρίζει το «Ποτάμι» ως «τσόντα» σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση.

    [03] Σ. Κεδίκογλου: «Εμείς προχωράμε. Οι άλλοι ας συνεχίσουν να ονειρεύονται νέα μνημόνια»

    O κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι έχει πονέσει πολλούς η επιτυχία της Ελλάδας.

    "Εμείς προχωράμε. Οι άλλοι ας συνεχίσουν να ονειρεύονται νέα μνημόνια ή να επαναλαμβάνουν τα λάθη τους", πρόσθεσε.

    [04] Αλ. Τσίπρας: Το νέο μνημόνιο είναι το κρυφό προεκλογικό πρόγραμμα Σαμαρά

    «Λάβαμε την επίσημη απάντηση του υπουργού Οικονομικών, στην οποία επί της ουσίας παραδέχεται ότι υπάρχει νέο μνημόνιο» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη Realnews, επικαλούμενος την απάντηση του κ. Στουρνάρα στο αίτημα του, να κατατεθεί στη Βουλή η τελευταία συμφωνία με την τρόικα.

    Ο κ. Τσίπρας προσθέτει πως «αυτή η παραδοχή κάνει κομμάτια τους ισχυρισμούς του κ. Σαμαρά ότι το μνημόνιο τελείωσε και δεν θα υπάρξει νέο». Κατηγορεί τον κ. Στουρνάρα ότι προσβάλλει το Κοινοβούλιο, αφού στην απάντησή του λέει πως τα κείμενα αναρτώνται μετά την επικαιροποίηση τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείο Οικονομικών.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «τωρα τάζουν έξοδο από το μνημόνιο και θα εφαρμόσουν βύθιση στο μνημόνιο. Πιάστηκαν, όμως, όπως λέει ο λαός μας, με την γίδα στην πλάτη... Το νέο μνημόνιο είναι το κρυφό προεκλογικό πρόγραμμα Σαμαρά...».

    Οπως υποστηρίζει ο Αλ. Τσίπρας, προβλέπεται απελευθέρωση απολύσεων, γενίκευση της ενοικίασης των εργαζομένων ακόμα και στο Δημόσιο, κατάργηση τριετιών, κατάργηση οικογενειακών δικαιωμάτων και νέα μείωση των συντάξεων, ακόμα και των αναπηρικών.

    Διαβάστε επίσης:

    Σ. Κεδίκογλου: «Εμείς προχωράμε. Οι άλλοι ας συνεχίσουν να ονειρεύονται νέα μνημόνια»

    Ολοκληρώθηκε το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

    Μ. Γλέζος: Αποφασισμένη εξαρχής η υποψηφιότητα μου για τις ευρεωκλογές

    [05] Τετραήμερη περιοδεία Π. Καμμένου στην Κρήτη

    Τετραήμερη περιοδεία στην Κρήτη, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υποψηφίων ευρωβουλευτών, θα πραγματοποιήσει από αύριο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος το πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών.

    Συγκεκριμένα ο κ.Καμμένος αύριο θα μεταβεί στο νομό Χανίων, όπου θα έχει επαφές με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και θα παραστεί στην εκδήλωση διαμαρτυρίας - νηοδρομία στα Σφακιά για τα χημικά της Συρίας.

    Την Δευτέρα 28 Απριλίου θα βρίσκεται στο νομό Ρεθύμνου και την

    Τρίτη 29 Απριλίου θα μεταβεί στο νομό Ηρακλείου.

    Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 30 Απριλίου με την επίσκεψη στο νομό Λασιθίου.

    [06] Το ΠΑΣΟΚ για τον έλεγχο των οικονομικών του

    Με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», κάνει λόγο για «κάποιους κύκλους που ασχολούνται εργολαβικά με το ΠΑΣΟΚ» και οι οποίοι, όπως αναφέρει, «λόγω της προεκλογικής συγκυρίας και της τρέχουσας ειδησεογραφίας περί εσωτερικών προβλημάτων και τα γνωστά παρόμοια, ανέσυραν και πάλι τη πασίγνωστη υπόθεση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ που, όπως και άλλα κόμματα, κουβαλάει το βάρος ενός πολύ μεγάλου χρέους και ενός πολύ μεγάλου δανεισμού».

    Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι τόσο το ίδιο όπως και όλα τα κόμματα ελέγχονται ως προς την οικονομική τους διαχείριση από ειδικό όργανο προβλεπόμενο ρητά από το Σύνταγμα. «Το όργανο αυτό βασίζει τον έλεγχο του σε σχετικά πορίσματα ορκωτών ελεγκτών. Αυτά διαβιβάστηκαν στην κα Πταισματοδίκη που τα ζήτησε», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «ο έλεγχος που διενήργησαν από κοινού οι ελεγκτικές εταιρείες με εντολή του ΠΑΣΟΚ είναι πρόσθετος, ιδιωτικός και συμβουλευτικός καθώς έχει ως στόχο τη διαμόρφωση ενός διαχειριστικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος του κόμματος. Η διεξαγωγή του ελέγχου αυτού σημαίνει ότι υπάρχει πλήρης διαφάνεια στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ στα οποία είχαν πρόσβαση όλες οι έγκυρες ελεγκτικές εταιρείες της χώρας που όμως ούτε ήθελαν ούτε μπορούσαν να υποκαταστήσουν το μόνο αρμόδιο ελεγκτικό όργανο του άρθρου 29 του Συντάγματος, το οποίο ούτως ή άλλως βασίζεται σε ετήσιες εκθέσεις ορκωτών ελεγκτών- μελών των έγκυρων ελεγκτικών εταιρειών της χώρας».

    «Το ΠΑΣΟΚ δεν έβαλε στο ``συρτάρι`` το πόρισμα ως τεχνικό κείμενο, αλλά τη μικροπολιτική συζήτηση που εκλαμβάνει το οικονομικό πρόβλημα όλων ή έστω των περισσότερων κομμάτων ως πρόβλημα μόνο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα εσωκομματικό. Αν αυτού του είδους ο έλεγχος από ελεγκτικές εταιρείες κρίνεται κρίσιμος από τη δικαιοσύνη και συμβατός με την ειδική ρύθμιση του άρθρου 29 του Συντάγματος, τότε φανταζόμαστε ότι θα ζητηθεί να γίνει με ίδιους και ίσους όρους διαφάνειας από όλα τα κόμματα που στη συνέχεια θα υποβάλλουν τα σχετικά πορίσματα», καταλήγει η ανακοίνωση.

    [07] Ευ. Βενιζέλος: Στοίχημα των εκλογών η διαφύλαξη της κυβερνητικής σταθερότητας

    Στοίχημα των εκλογών είναι να διαφυλαχθεί η κυβερνητική σταθερότητα, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Τονίζει ότι στις εκλογές θα πρέπει να διαφυλαχθεί και «η ολοκλήρωση της μόνης εθνικής στρατηγικής που υπάρχει και αποδίδει πλέον καρπούς» καθώς, όπως προσθέτει: «βαδίζουμε στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο». Ο κ. Βενιζέλος διαμηνύει: «Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να θεωρείται απλά μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μετά τις 25 Μαΐου θέλουμε η κυβέρνηση να εκφράζει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου».

    Υπογραμμίζει, δε, ότι η ενίσχυση του προοδευτικού πόλου μέσα στο πλαίσιο της κυβερνητικής σταθερότητας έχει ιδιαίτερη σημασία και εκτιμά ότι η δημοκρατική παράταξη έχει και ρίζες και αντοχή, προσθέτοντας πως «θα έχει εντυπωσιακή παρουσία στους δήμους και στις περιφέρειες και θα υπερβεί κάθε δημοσκοπική πρόβλεψη στις ευρωεκλογές».

    Για τα περί «κουρέματος» του χρέους υπογραμμίζει: «Το να ζητάμε εμείς από το φινλανδικό, το ολλανδικό, το κυπριακό ή το ιρλανιδκό κοινοβούλιο, κόυρεμα, δηλαδή να αναλάβουν αυτοί στο δικό τους έλλειμμα και χρέος το δικό μας χρέος είναι πρώτον, πολιτικά μάταιο και δεύτερον, αρνητικό για την Ελλάδα...». Πάντως, επισημαίνει: «Χρειαζόμαστε βεβαίως παραμετρικές αλλαγές στα επιτόκια και τις λήξεις, ιδίως μετά την περίοδο χάριτος. Αλλά αυτό είναι εύκολο να γίνει και θα γίνει. Αυτό δεν αρέσει σε ορσιμένους κύκλους του ΔΝΤ και στην ελληνική "αντιμνημονιακή" αντιπολίτευση που τρέμει μήπως βγει η χώρα από την κρίση και το μνημόνιο, γιατί χάνει το πολιτικό της "ψωμί"».

    Τέλος, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει: «Έχουμε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις να προχωρήσουμε κανονικά χωρίς νέο δάνειο και νέο μνημόνιο. Χωρίς τρόικα». Σημειώνει ωστόσο ότι, όπως όλες οι χώρες της ευρωζώνης, θα έχει και η Ελλάδα αυστηρές υποχρεώσεις και θα υπάγεται σε πολυμερή εποπτεία.

    [08] Ομάδα διαπραγματευτών στέλνει στην ανατολική Ουκρανία ο ΟΑΣΕ

    Ο ΟΑΣΕ απέστειλε ομάδα διαπραγματευτών για να διασφαλίσει την απελευθέρωση των στρατιωτικών παρατηρητών του, οι οποίοι κρατούνται από φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα γερμανική πηγή.

    Αυτονομιστές στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας είναι έτοιμοι να ανταλλάξουν μια ομάδα διεθνών παρατηρητών τους οποίους κρατούν, με αντάρτες που κρατούνται από τις ουκρανικές αρχές, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός τους. Ερωτηθείς σχετικά με μια ανταλλαγή κρατουμένων, ο Βιατσεσλάβ Πονομαριόρ, ντε φάκτο δήμαρχος του Σλαβιάνσκ, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους: "Η χούντα του Κιέβου έχει τους συναδέλφους και συντρόφους μας γι' αυτό, αν υπάρχει δυνατότητα, είμαστε έτοιμοι για μια ανταλλαγή".

    Νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε όλες τις δυνατές ενέργειες για την απελευθέρωση των παρατηρητών του ΟΑΣΕ που κρατούνται από χθες από αυτονομιστές στην πόλη Σλαβιάνσκ.

    Οι αυτονομιστές κατηγόρησαν τους παρατηρητές ότι είναι "κατάσκοποι του ΝΑΤΟ" και δήλωσαν ότι δεν θα αφεθούν ελεύθεροι παρά μόνο αν ανταλλαγούν με δικούς τους "κρατούμενους".

    Την ίδια ώρα, ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Μιχάιλο Κόβαλ δήλωσε ότι ο ουκρανικός στρατός θα απαντήσει στρατιωτικά αν η Μόσχα στείλει στρατεύματα με την πρόφαση της ειρηνευτικής αποστολής, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax της Ουκρανίας. "Τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν δώσει καμία τέτοια (ειρηνευτική) εντολή στους Ρώσους. Όλοι έχουμε ήδη κουραστεί με τα παιχνίδια της Ρωσίας με τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις. Αν έρθουν, θα πάρουν αυτό που τους αναλογεί: θα πραγματοποιήσουμε στρατιωτικές επιχειρήσεις".

    [09] Στο δεύτερο γύρο θα αναδειχθεί ο πρόεδρος του Αφγανιστάν

    Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ, ο οποίος ήρθε με διαφορά πρώτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν συγκεντρώνοντας το 44,9% των ψήφων, θα αντιμετωπίσει στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας τον οικονομολόγο Ασράφ Γάνι, ο οποίος κέρδισε το 31,5% των ψήφων, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Ο Ζαλμάι Ρασούλ, ένας συνεργάτης του προέδρου Χαμίντ Καρζάι που θεωρούνταν υποψήφιος της απερχόμενης εξουσίας, δεν έλαβε παρά το 11,5%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά που ανακοινώθηκαν στην Καμπουλ από τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής (IEC) Άχμαντ Γιουσούφ Νουριστάνι.

    "Σύμφωνα με τα αποτελέσματά μας, φαίνεται πως η εκλογή θα έχει και δεύτερο γύρο", δήλωσε ο Νουριστάνι σε συνέντευξη Τύπου.

    Τα οριστικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου θα δημοσιοποιηθούν στις 14 Μαΐου αφού εξετασθούν ενδεχόμενες προσφυγές.

    Ο δεύτερος γύρος ανάμεσα στους Αμπντουλάχ και Γάνι μπορεί να διεξαχθεί στις 7 ιουνίου, ανακοίνωσε ο Νουριστάνι, εφόσον δεν ανακηρυχθεί ένας νικητής έπειτα απο διαπραγματεύσεις μεταξύ των υποψηφίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 April 2014 - 16:30:24 UTC