Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα στον Γ. Καμίνη για τον δήμο Αθηναίων, δίνει νέα δημοσκόπηση
  • [02] Χρ. Σταϊκούρας: Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι πλήρως καλυμμένες
  • [03] Ένα εκατομμύριο πιστοί στην τελετή αγιοποίησης δύο παπών, στο Βατικανό
  • [04] Το Βατικανό θα ανακηρύξει αγίους δύο πάπες
  • [05] «Νέες κυρώσεις, για τις ρωσικές "προκλήσεις" στην Ουκρανία»
  • [06] Οκτώ νεκροί από πυρκαγιά σε κέντρο αποτοξίνωσης, στη Ρωσία
  • [07] Μπ. Ομπάμα: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια στις έρευνες για το Boeing
  • [08] Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ν. Κορέας, λόγω του ναυαγίου
  • [09] Ο Τζ. Κλούνεϊ αρραβωνιάστηκε, γράφει το περιοδικό People

  • [01] Προβάδισμα στον Γ. Καμίνη για τον δήμο Αθηναίων, δίνει νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα Καμίνη για τον δήμο Αθηναίων αλλά με τη ψαλίδα με τον 'Αρη Σπηλιωτόπουλο να μειώνεται καταγράφει δημοσκόπηση που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής». Στην πρόθεση ψήφου ο Γ. Καμίνης συγκεντρώνει ποσοστό 19,5%, ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος καταγράφει 17%, ο Γ. Σακελλαρίδης 14,8%, ο Ν. Κακλαμάνης 8%, ο Ηλ. Κασιδιάρης 7%, ο Βασίλης Καπερνάρος 3,8%, ο Νίκος Σοφιανός 3,4%, ο Νίκος Αβραμίδης 3%, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος 2,2%, η Ιωάννα Κοντούλη 2,2%, ο Πέτρος Κωνσταντίνου 0,5%, ο Μάριος Στρόφαλης 0,5% και ο Ιωάννης Σακκάς 0,1%.

    Οι αναποφάσιστοι κυμαίνονται στο 11,9%, ενώ αποχή, λευκό ή άκυρο επιλέγει το 5,6%.

    [02] Χρ. Σταϊκούρας: Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι πλήρως καλυμμένες

    «Η επίτευξη του εφετινού δημοσιονομικού στόχου και η ένταξη, ακόμη περισσότερο, του "αφανούς" τμήματος της οικονομίας στο "εμφανές" πεδίο της μπορούν να δρομολογήσουν τη μείωση των φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, όπως θα προβλέπεται και από το Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολίτικης. Αυτό αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση» αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Σε ερώτηση για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, ο κ.Σταϊκούρας αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Αυτό θα γίνει προς τους πιο αδύναμους οικονομικά συμπατριώτες μας, τους χαμηλότερα αμειβόμενους ενστόλους, τους αστέγους και τους ανασφάλιστους. Τα κριτήρια προέκυψαν από τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά στοιχεία που οι ίδιοι οι πολίτες έχουν δηλώσει το 2013, με στόχο να καλυφθεί όλο το προς διάθεση ποσό. Υπάρχει και πρόσθετη πρόβλεψη για χορήγηση "κοινωνικού μερίσματος" σε μακροχρόνια ανέργους με βάση τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του 2014. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και η πρώτη αξιολόγηση θα γίνει στο τέλος του μήνα. Σε κάθε περίπτωση, "εκπτώσεις" στο προς διανομή ποσό δεν θα γίνουν».

    Ερωτηθείς εάν το χρηματοδοτικό κενό της περιόδου 2015-2016 θα μπορέσει να καλυφθεί χωρίς νέο Μνημόνιο, αναφέρει: «Είναι ξεκάθαρο, και από τη δήλωση του Eurogroup, ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας είναι πλήρως καλυμμένες για τους επόμενους 12 μήνες. Ακόμη και στο δυσμενέστερο σενάριο, που αυτές ανέλθουν στα 8,6 δισ. ευρώ. Εμείς εκτιμούμε ότι, υπό προϋποθέσεις, δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό ούτε για τους μεθεπόμενους 12 μήνες. Ενισχυτικά σε αυτή την εκτίμηση λειτουργεί η σταδιακή και λελογισμένη επιστροφή στις διεθνείς αγορές για μακροπρόθεσμο δανεισμό, νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις».

    [03] Ένα εκατομμύριο πιστοί στην τελετή αγιοποίησης δύο παπών, στο Βατικανό

    Σε εξέλιξη είναι η τελετή αγιοποίησης των παπών Ιωάννου Παύλου του Β' και Ιωάννη του Εικοστού Τρίτου, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, οι πιστοί αγγίζουν το ένα εκατομμύριο, ενώ η τελετή μεταδίδεται απευθείας σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι διεθνείς αντιπροσωπείες ξεπερνούν τις εκατό, με παρόντες τριάντα τέσσερις αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

    Ο βροχερός καιρός δεν εμπόδισε τους πιστούς να συρρεύσουν στη Ρώμη και να προσευχηθούν σε έντεκα ολονυκτίες που τελέστηκαν σε ένδεκα εκκλησίες της Αιώνιας Πόλης. Δεκάδες χιλιάδες οι προσκυνητές που έφτασαν από την Πολωνία, την πατρίδα του πάπα Κάρολ Βοϊτίλα, όπως και από την ιταλική πόλη του Μπέργκαμο, κοντά στο Μιλάνο, την ιδιαίτερη πατρίδα του πάπα Ιωάννη του Εικοστού Τρίτου.

    Ύψιστα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί, με δέκα χιλιάδες άνδρες της αστυνομίας, των καραμπινιέρων, της οικονομικής αστυνομίας και του στρατού, οι οποίοι εγγυώνται την ασφάλεια των συμμετεχόντων στην όλη αυτή τελετή.

    [04] Το Βατικανό θα ανακηρύξει αγίους δύο πάπες

    Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένονται σήμερα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου της Ρώμης για να παρακολουθήσουν την τελετή αγιοποίησης του πάπα Ιωάννη XXIII και του πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ , δύο από τις κορυφαίες προσωπικότητες της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας κατά τον 20ο αιώνα. Ο πάπας Ιωάννης XXIII , ο οποίος ηγήθηκε της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας από το 1958 έως το 1963 και δημιούργησε το εκσυγχρονισμένο Δεύτερο Συμβούλιο του Βατικανού και ο Ιωάννης Παύλος ο ΙΙ, ο Πολωνός ποντίφικας ο οποίος ήταν στην κορυφή του Βατικανού για σχεδόν 27 χρόνια και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή , θα ανακηρυχτούν άγιοι από τον πάπα Φραγκίσκο.

    Περίπου 10.000 αστυνομικοί, προσωπικό ασφαλείας και των ειδικών παραϊατρικών ομάδων, έχουν αναπτυχθεί σε περιοχές της Ρώμης όπου έχει κλείσει η κυκλοφορία, σε μια τελετή που το δημαρχείο της Ρώμης εκτιμά ότι θα κοστίσει περισσότερα από 7 εκατομμύρια ευρώ.

    [05] «Νέες κυρώσεις, για τις ρωσικές "προκλήσεις" στην Ουκρανία»

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στην ουκρανική κρίση, δήλωσε από τη Μαλαισία, ότι οι νέες κυρώσεις που πιθανόν να επιβληθούν από τη Δευτέρα σε βάρος της Ρωσίας έχουν στόχο να σταματήσουν τις «προκλήσεις» της Μόσχας στην ανατολική και νότια Ουκρανία. «Είναι σημαντικό να λάβουμε περαιτέρω μέτρα για να στείλουμε ένα μήνυμα στη Ρωσία ότι οι ενέργειες αποσταθεροποίησης στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσουν» τόνισε. «Όσο η Ρωσία θα ακολουθεί το δρόμο των προκλήσεων αντί να προσπαθεί να επιλύσει το θέμα αυτό με ειρηνικούς τρόπους και να ενθαρρύνει μια αποκλιμάκωση, θα υπάρχουν συνέπειες και οι συνέπειες αυτές θα αυξάνονται» προειδοποίησε.

    Οι επτά πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες του πλανήτη (G7) αποφάσισαν χθες να επεκτείνουν τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας στοχεύοντας υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στον τραπεζικό τομέα και της ενέργειας, απέναντι στην κλιμακούμενη ένταση στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι αντάρτες συνεχίζουν να κρατούν από την Παρασκευή ομάδα διεθνών στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ. Διπλωμάτες από τις 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν αύριο στις Βρυξέλλες για «να υιοθετήσουν ένα πρόσθετο πακέτο κυρώσεων 2ης φάσης», όπως το πάγωμα περιουσιακών στοιχειών και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

    [06] Οκτώ νεκροί από πυρκαγιά σε κέντρο αποτοξίνωσης, στη Ρωσία

    Oκτώ άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο σήμερα σε πυρκαγιά που κατέστρεψε κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών στην περιοχή Αλτάι της κεντρικής Ρωσίας, ανακοίνωσαν οι ερευνητές που διενεργούν την έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας. Τα πτώματα οκτώ ασθενών βρέθηκαν στα ερείπια του κέντρου φροντίδας «Chisty List» αφότου οι πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά, σε μια νέα τραγωδία που διαδραματίζεται σε κέντρο υγειονομικής περίθαλψης της χώρας.

    [07] Μπ. Ομπάμα: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια στις έρευνες για το Boeing

    Ο Aμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ «δεσμεύονται απόλυτα» να συνεχίσουν να παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στις έρευνες στο νότιο Ινδικό Ωκεανό για το αεροσκάφος της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας στο τέλος της συνάντησής τους στην Κουάλα Λουμπούρ. «Μπορώ να σας πω ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται απόλυτα να παράσχουν κάθε μέσο που διαθέτουν» στις έρευνες, τόνισε ο Ομπάμα.

    Αμερικανός αξιωματούχος στον τομέα της Άμυνας δήλωσε την Παρασκευή ότι η έρευνα στη θάλασσα πιθανόν να συνεχιστεί για χρόνια καθώς εισέρχεται στην πιο δύσκολη φάση της, της εξερεύνησης ευρύτερων περιοχών του ωκεανού, κοντά στο σημείο όπου το αεροπλάνο πιστεύεται ότι συνετρίβη.

    [08] Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ν. Κορέας, λόγω του ναυαγίου

    Ο πρωθυπουργός ης Νότιας Κορέας Τσουνγκ Χονγκ- γουόν παραιτήθηκε την Κυριακή αναλαμβάνοντας την κυβερνητική ευθύνη για την τραγωδία της 16ης Απριλίου με την βύθιση του πλοίου που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες επιβάτες κυρίως νεαροί μαθητές. «Δεν ήθελα να παραιτηθώ νωρίτερα καθώς η διαχείριση της κατάστασης ήταν η πρώτη προτεραιότητά μου και σκέφτηκα ότι ήταν δική μου ευθύνη να παρέχω βοήθεια. Αλλά αποφάσισα να παραιτηθώ τώρα για να μην επιβαρύνω άλλο την κυβέρνηση » ανέφερε σε μια σύντομη άκρως συναισθηματικά φορτισμένη δήλωσή του.

    Ο Τσουνγκ αποδοκιμάστηκε για τις κυβερνητικές ενέργειες και κάποιος πέταξε ένα μπουκάλι νερό εναντίον του, όταν επισκέφτηκε τους γονείς των θυμάτων μια ημέρα μετά την καταστροφή. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι, οι περισσότεροι από αυτούς μαθητές και καθηγητές από ένα σχολείο της Σεούλ έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται μετά τη βύθιση του επιβατηγού πλοίου. Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών που επιβεβαιώθηκε έως τώρα είναι 187.

    [09] Ο Τζ. Κλούνεϊ αρραβωνιάστηκε, γράφει το περιοδικό People

    Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ, ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες του Χόλιγουντ, αρραβωνιάστηκε τη φίλη του Βρετανίδα δικηγόρο Αμαλ Αλαμουντίν, γράφει το περιοδικό People. Η 36χρονη Αμαλ είναι δικηγόρος με ειδικότητα το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η πρώτη τους κοινή δημόσια εμφάνιση ήταν τον Οκτώβριο στο Λονδίνο, σύμφωνα με το People. Έκτοτε κυκλοφορούν μαζί στη Νέα Υόρκη, ενώ έχουν ταξιδέψει στην Τανζανία και τις Σεϊχέλες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 April 2014 - 8:30:24 UTC