Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγωδία σε παιδότοπο στο Ελληνικό
  • [02] Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 51 συλληφθέντες σε επεισόδια πριν από τον τελικό ΠΑΟ-ΠΑΟΚ
  • [03] Στη Συρία «βρίσκεται το 7,8% του χημικού της οπλοστασίου»
  • [04] Κατάληψη τοπικού τηλεοπτικού σταθμού του Ντονέτσκ από φιλορώσους αυτονομιστές

  • [01] Τραγωδία σε παιδότοπο στο Ελληνικό

    Tραγωδία με ένα 13χρονο αγόρι νεκρό και την 9χρονη αδελφούλα του σοβαρά τραυματισμένη σημειώθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα σε παιδικό πάρκο στην συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη στο Ελληνικό.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τα αδελφάκια έπαιζαν, μέσα σε μια φουσκωτή μπάλα σε πισίνα του παιδικού πάρκου όταν ξαφνικά σηκώθηκε μπουρίνι και πήρε την μπάλα με τα παιδιά τα οποία χτύπησαν σε άλλα αντικείμενα του πάρκου.

    Οι γονείς τους και οι άλλοι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να τα συνεφέρουν ενώ τελικά διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

    Οπως έγινε γνωστό από το Νοσοκομείο , το 13χρονο αγόρι όταν διακομίστηκε ήταν ήδη νεκρό ενώ ενώ η αδελφούλα του νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

    [02] Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 51 συλληφθέντες σε επεισόδια πριν από τον τελικό ΠΑΟ-ΠΑΟΚ

    Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε δυο από τους 51 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, πριν από τον αγώνα του τελικού Κυπέλλου, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του.

    Οι δυο συλληφθέντες Βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με την κατηγορία της παράνομης κατοχής εκρηκτικών και θα απολογηθούν σε ανακριτή.

    Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, μετά την δίωξη που άσκησε σε βάρος τους ο Εισαγγελέας, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού και παράβαση του νόμου περί κροτίδων

    [03] Στη Συρία «βρίσκεται το 7,8% του χημικού της οπλοστασίου»

    Η Συρία εξακολουθεί να κρατάει στο έδαφός της σχεδόν το 8% από το χημικό της οπλοστάσιο ενώ εξέπνευσε η προθεσμία για την καταστροφή του, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της κοινής αποστολής του ΟΗΕ και του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), που έχει αναλάβει την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα η επικεφαλής του Οργανισμού Ζίγκριντ Κάαγκ είπε: "Μιλάμε για το υπόλοιπο 7,8% του χημικού οπλοστασίου που εξακολουθεί να βρίσκεται στη χώρα, σε μία συγκεκριμένη τοποθεσία".

    Η ίδια πρόσθεσε ότι "περίπου το 6,5% χρειάζεται να απομακρυνθεί, ένα μικρό ποσοστό πρόκειται να καταστραφεί ανεξάρτητα από τη χώρα όπου μπορεί να γίνει (...) είναι ζήτημα πρόσβασης στην τοποθεσία".

    «Όχι στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου» είπαν σήμερα εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων και εκατοντάδες πολίτες από όλη την Κρήτη, που συμμετείχαν παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες, σε μια ακόμα εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στα Σφακιά.

    Η σημερινή εκδήλωση, είχε κυρίαρχο σύνθημα «Οχι στα δικά τους χημικά στη δική μας θάλασσα», και ήταν η τρίτη που γίνεται στο νησί μετά από αυτές που είχαν οργανωθεί στο λιμάνι της Σούδας, στα Χανιά και στη Μονή Αρκαδίου, στο Ρέθυμνο.

    Όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση έφτασαν στη Χώρα Σφακίων με ιδιωτικά μέσα και λεωφορεία ενώ ως τόπος συγκέντρωσης είχε οριστεί ο χώρος στο λιμάνι της Χώρας.

    [04] Κατάληψη τοπικού τηλεοπτικού σταθμού του Ντονέτσκ από φιλορώσους αυτονομιστές

    Φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν σήμερα τα γραφεία ενός τοπικού τηλεοπτικού σταθμού στην πόλη Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Ρόιτερς που βρίσκεται έξω από το κτίριο.

    Ο δημοσιογράφος είπε ότι τέσσερις αυτονομιστές φορώντας μάσκες και κρατώντας ρόπαλα και ασπίδες στέκονταν στην είσοδο του κτιρίου κι ήλεγχαν την πρόσβαση, ενώ πολλοί άλλοι αυτονομιστές με στολές παραλλαγής διακρίνονταν στο εσωτερικό του κτιρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 April 2014 - 16:30:22 UTC