Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του παρουσίασε ο Γιάννης Μώραλης
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Όσο πιο μεγάλη η ήττα της ΝΔ τόσο πιο γρήγορα θα αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα
  • [03] Ευθύνες στον υπεύθυνο του Λούνα Παρκ επιρρίπτει ο πατέρας των παιδιών
  • [04] Στις 18 Δεκεμβρίου κρίνεται η συνταγματικότητα του ΕΕΤΗΔΕ
  • [05] Αθ. Σκορδάς: Εφάπαξ η κλήρωση θέσεων για λαϊκές αγορές
  • [06] Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς
  • [07] Ενδιαφέρον για τον ΟΛΠ από 6 επενδυτικά σχήματα
  • [08] Πέντε τραυματίες σε διαδήλωση στο Ντονέτσκ

  • [01] Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του παρουσίασε ο Γιάννης Μώραλης

    Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του «Πειραιάς Νικητής», που περιλαμβάνει πολλά γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού και του ναυτιλιακού κόσμου, παρουσίασε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, που εκλέγεται βουλευτής στην Α' Πειραιώς, οι βουλευτές της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος (Β' Αθηνών) και Λευτέρης Αυγενάκης (Ηρακλείου). Επίσης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς, οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Ανδρέας Λοβέρδος και Βύρων Πολύδωρας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, ο πρώην βουλευτής και γραμματέας Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ Δημήτρης Καρύδης, ο πρώην νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής του ΠαΣοΚ Γιάννης Διαμαντίδης, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

    Το «βαρύ πυροβολικό» στον συνδυασμό του Γ. Μώραλη αποτελούν τα ονόματα του εφοπλιστή και προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, του επιχειρηματία Πέτρου Κόκκαλη, της Ειρήνης Νταϊφά, κόρης του προσφάτως εκλιπόντος πρώην προέδρου του Ολυμπιακού, Σταύρου Νταϊφά και του παλαίμαχου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και της Εθνικής Αντώνη Νικοπολίδη.

    Αλλά γνωστά ονόματα είναι εκείνα του τέως δημάρχου Πειραιά Χρήστου Αγραπίδη, της πρωταθλήτριας του πόλο Σταυρούλας Αντωνάκου, της πρωταθλήτριας ξιφασκίας Βάσως Βουγιούκα, του ομοσπονδιακού προπονητή κολύμβησης Νίκου Γέμελου, του μάνατζερ της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού Νίκου Μαντούβαλου και της τραγουδίστριας Πόπης Αστεριάδη.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Όσο πιο μεγάλη η ήττα της ΝΔ τόσο πιο γρήγορα θα αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα

    Την πεποίθησή του ότι «όσο πιο μεγάλη η διαφορά της ήττας της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, τόσο πιο γρήγορα θα αποκατασταθούν η δημοκρατική ομαλότητα, η οικονομική και κοινωνική σταθερότητα, και η ανάπτυξη» εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Πράγα.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε και πάλι την πολιτική σημασία των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου εκτιμώντας ότι «θα αποδειχθούν ένας σταθμός για τη γενιά μας. Που, σε μεγάλο βαθμό, θα καθορίσουν τη μοίρα και της επόμενης».

    Σε νέα επίθεσή του κατά της κυβέρνησης με αφορμή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2015-2018, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εκτός από ψεύτες είναι και επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν» και πρόσθεσε:

    «Πως γίνεται να τελειώνουν το Μνημόνιο και η λιτότητα, ενώ το νέο Μεσοπρόθεσμο 2015-2018 προβλέπει μέτρα λιτότητας μέχρι και το 2018; Στις δημόσιες δαπάνες, τους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων, τις επικουρικές συντάξεις. Όπως και τη μονιμοποίηση των χαρατσιών. Το δικό τους Μεσοπρόθεσμο αποδεικνύει πως είναι ψεύτες. Γι' αυτό εμείς λέμε: Εκτός από ψεύτες, είναι και επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν».

    [03] Ευθύνες στον υπεύθυνο του Λούνα Παρκ επιρρίπτει ο πατέρας των παιδιών

    Ευθύνες στον υπεύθυνο του Λούνα Παρκ στο Ελληνικό που χθες αποτέλεσε το τραγικό σκηνικό όπου έχασε την ζωή του ένα δεκατριάχρονο αγόρι και τραυματίστηκε σοβαρά η αδελφή του, επιρρίπτει στην κατάθεσή του ο πατέρας των δύο παιδιών.

    Ο 45χρονος υποστήριξε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο υπεύθυνος του χώρου δεν είχε φροντίσει να δέσει την πλαστική κυλινδρική μπάλα με σχοινιά στο έδαφος με αποτέλεσμα όσα τραγικά έγιναν χθες μετά τις 4 το απόγευμα.

    Σύμφωνα με τον πατέρα των δύο παιδιών, ενώ ο γιος και η κόρη του είχαν μπει στο συγκεκριμένο παιχνίδι που ήταν στην πισίνα «ξαφνικά φύσηξε δυνατός αέρας και ανασήκωσε την πλαστική μπάλα στον αέρα, περίπου σε ύψος 10 μέτρων και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος και σε απόσταση 10 μέτρων από την πισίνα».

    Όπως εξηγεί ο πατέρας των δύο παιδιών, αμέσως έτρεξε στο σημείο για να δει τα παιδιά και να σταματήσει «τη φονική μπάλα που κυλούσε στο έδαφος», εν μέσω κραυγών της συζύγου του που φώναζε για τα παιδιά τους. «Αμέσως έβγαλα έξω την κόρη μου, η οποία δεν μου μίλησε και μετά από λίγα λεπτά άνοιξε τα μάτια της και την έδωσα σε έναν κύριο. Συγχρόνως η γυναίκα μου μαζί με άλλους παρευρισκόμενους τράβηξαν έξω από την μπάλα τον γιο μου, τον οποίο μόλις τον βγάλαμε, ένας κύριος του έκανε τεχνητή αναπνοή και αμέσως κάλεσα το ΕΚΑΒ και την αστυνομία» περιγράφει στην κατάθεσή του.

    Διαβάστε επίσης:

    Ποινική δίωξη σε βάρος του ενοικιαστή και των δύο υπαλλήλων στο λούνα παρκ του Ελληνικού

    [04] Στις 18 Δεκεμβρίου κρίνεται η συνταγματικότητα του ΕΕΤΗΔΕ

    Προσδιορίστηκε για τις 18 Δεκεμβρίου 2014 να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου εάν είναι συνταγματικό ή μη το πρώτο ΕΕΤΗΔΕ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών) που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

    Τον Φεβρουάριο του 2014 το Δ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε (με πλειοψηφία 3 υπέρ και 2 κατά) αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το «χαράτσι» το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Το Τμήμα του Αρείου Πάγου παρέπεμψε το όλο θέμα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

    Στον Άρειο Πάγο έχουν προσφύγει κατά της επιβολής του έκτακτου ΕΕΤΗΔΕ καταναλωτικές οργανώσεις (ΙΝΚΑ, κ.λπ.) και ο δικηγόρος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γεώργιος Κόκκας.

    [05] Αθ. Σκορδάς: Εφάπαξ η κλήρωση θέσεων για λαϊκές αγορές

    Με την κατηγορηματική διαβεβαίωση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Θανάση Σκορδά, ότι δεν θα μειωθούν οι υφιστάμενες άδειες στις λαϊκές αγορές και τη βελτιωτική αλλαγή, που έκανε, στην επίμαχη διάταξη για την κλήρωση των θέσεων σε παραγωγούς και πωλητές, ολοκληρώθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο.

    Ο κ. Σκορδάς αποδεχόμενος σχετικό αίτημα ακόμα και βουλευτών της συγκυβέρνησης, συμφώνησε η κλήρωση των θέσεων να γίνει εφάπαξ τον Ιανουάριο του 2015 και στη συνέχεια να εφαρμόζεται κάθε χρόνο κυκλική μετατόπιση για να είναι δικαιότερο και διαφανέστερο, όπως τονίστηκε, το σύστημα με το στήσιμο των πάγκων στις λαϊκές αγορές.

    Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και επί των άρθρων με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    [06] Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς και ζητούν την άρση της επίταξής τους, που επιβλήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2013 και ισχύει ακόμα.

    Τον Ιανουάριο του 2013, με αποφάσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης, επιτάχθηκαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, όπως επίσης επιτάχθηκε και η χρήση των ακινήτων και κινητών της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και της «ΣΤΑΣΥ Α.Ε.», που είναι απαραίτητα για «την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου».

    Αμέσως, μετά την επιστράτευση, από το Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίφθηκε η αίτηση του «Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών» που ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που να παγώνει την επίταξη του προσωπικού του Μετρό, κ.λπ., ενώ αναμένεται από την Ολομέλεια του ΣτΕ η έκδοση της σχετικής απόφασης επί της κυρίας προσφυγής (αίτησης ακύρωσης) που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι στο Μετρό για επίμαχο θέμα.

    [07] Ενδιαφέρον για τον ΟΛΠ από 6 επενδυτικά σχήματα

    Έξι επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν σήμερα, ημέρα λήξης της προθεσμίας, αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της «Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ)».

    Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για τα εξής επενδυτικά σχήματα:

    -APM Terminals B.V.

    -Cartesian Capital Group, LLC

    -COSCO (Hong Kong) Group Limited

    -International Container Terminal Services, Inc

    -Ports America Group Holdings

    -Utilico Emerging Markets Limited

    Στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες αιτήσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους στο ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

    [08] Πέντε τραυματίες σε διαδήλωση στο Ντονέτσκ

    Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα, κατά τα φαινόμενα από χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, που ερρίφθησαν κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης υπέρ της ενότητας της Ουκρανίας στο Ντονέτσκ, μια πόλη στα ανατολικά της χώρας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών.

    Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στο κεφάλι όταν φιλορώσοι αυτονομιστές προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.000 κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι αντιτίθενται στην ένοπλη εξέγερση.

    Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, η ζωή των τραυματιών δεν διατρέχει κίνδυνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 April 2014 - 18:30:25 UTC