Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Σ. Κεδίκογλου: Δεν θα αφήσουμε οι εμμονές του κ. Τσίπρα να δηλητηριάσουν την Ελλάδα
  • [03] ΣτΕ: Συνταγματικό και νόμιμο το «κούρεμα» των ομολόγων
  • [04] Πρόγραμμα εξοικονόμησης 50 δισεκ. ευρώ στη Γαλλία
  • [05] Κέρι: Το έδαφος του ΝΑΤΟ είναι απαραβίαστο
  • [06] Ένοπλοι εισέβαλαν στο λιβυκό κοινοβούλιο
  • [07] Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν "τρομοκρατία" τα βίαια επεισόδια στην ανατολική Ουκρανία
  • [08] Ισχυρές καταιγίδες σαρώνουν τις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ

  • [01] Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε απόψε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος:

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ

    ΑΡΣΕΝΗΣ ΚΡΙΤΩΝ

    ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΓΛΕΖΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

    ΓΟΛΕΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ)

    ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

    ΚΑΛΥΒΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

    ΚΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

    ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ ΜΑΡΙΑ

    .ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΘΕΜΗΣ

    ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

    ΚΟΥΝΕΒΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΛΑΣΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΜΑΝΩΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

    ΜΑΡΤΑΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

    ΜΕΣΤΑΝ ΟΣΜΑΝ ΟΥΜΙΤ

    ΜΗΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΜΠΕΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ

    ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

    ΞΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

    .ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΗ

    ΠΕΡΚΑ ΠΕΤΗ

    .ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΠΗ

    ΡΟΜΠΟΛΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

    .ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΟΦΙΑ

    ΣΒΙΓΚΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ)

    ΣΠΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑ

    ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

    ΤΟΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΤΣΟΥΛΑΚΟΥ ΑΛΚΗΣΤΙΣ

    ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΧΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

    ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΣΙΑ

    ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

    ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    [02] Σ. Κεδίκογλου: Δεν θα αφήσουμε οι εμμονές του κ. Τσίπρα να δηλητηριάσουν την Ελλάδα

    «Με την αρρωστημένη λογική του κ. Τσίπρα όποιος διαφωνεί μαζί του είναι ακροδεξιός. Με την ίδια λογική όλη η Ευρώπη είναι ακροδεξιά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματός του μίλησε για «ακροδεξιά συμμορία του Μαξίμου».

    «Ο κ. Τσίπρας είναι παγιδευμένος στον κόσμο του, στις ιδεοληψίες του και στις εμμονές του. Κρίμα για τον κ. Τσίπρα, αλλά δεν θα αφήσουμε οι εμμονές του να δηλητηριάσουν την Ελλάδα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [03] ΣτΕ: Συνταγματικό και νόμιμο το «κούρεμα» των ομολόγων

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με νέες έξι αποφάσεις της, επαναλαμβάνει ότι είναι συνταγματικό, νόμιμο και σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, που έγινε για «λόγους δημοσίου συμφέροντος» τον Μάρτιο του 2012.

    Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις νέες αποφάσεις της (1506-1511/2014) απέρριψε τις αιτήσεις 223 ομολογιούχων, του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού Τράπεζας της Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Μαρτίου 2014 η Ολομέλεια του ΣτΕ με ανάλογες αποφάσεις της είχε απορρίψει και πάλι όλους τους ισχυρισμούς των περίπου επτά χιλιάδων ομολογιούχων (φυσικών προσώπων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ΕΔΟΕΑΠ, φαρμακευτικών εταιρειών, κ.λπ.).

    [04] Πρόγραμμα εξοικονόμησης 50 δισεκ. ευρώ στη Γαλλία

    Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς κέρδισε σήμερα ψήφο «νομιμοποίησης» του προγράμματος εξοικονόμησης 50 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2017 με στόχο να καταφέρει η Γαλλία να επιτύχει τους στόχους στους οποίους έχει συμφωνήσει με τις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό της έλλειμμα, όμως με αρκετές αποχές από τους Σοσιαλιστές.

    Το οικονομικό πρόγραμμα για το 2015-2017 υιοθετήθηκε με 265 ψήφους υπέρ και 232 κατά από την Εθνοσυνέλευση, ενώ 67 απείχαν, σε μια ψηφοφορία που δεν είναι δεσμευτική, καθώς έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα. Το πρόγραμμα τώρα μπορεί να σταλεί για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    «Είναι μια αποφασιστική ψήφος που δίνει έμφαση στην πρόοδο της χώρας μας», δήλωσε ο Βαλς στο κοινοβούλιο πριν την ψηφοφορία, ενώ αμέσως μετά ευχαρίστησε «την πλειοψηφία για την υποστήριξη αυτή».

    Παρόλα αυτά 41 από τους 291 σοσιαλιστές βουλευτές απείχαν, γεγονός που παρέχει ενδείξεις για τις δύσκολες διαμάχες που ενδέχεται να ξεσπάσουν στους κόλπους των Σοσιαλιστών.

    [05] Κέρι: Το έδαφος του ΝΑΤΟ είναι απαραβίαστο

    Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι «προσπαθεί να αλλάξει την αρχιτεκτονική της ασφάλειας στην ανατολική Ευρώπη» αποσταθεροποιώντας την Ουκρανία.

    Σε ομιλία του για τις διατλαντικές σχέσεις σε ένα ινστιτούτο μελετών της Ουάσινγκτον, ο Κέρι υπογράμμισε ότι «το έδαφος του ΝΑΤΟ είναι απαραβίαστο» και ότι η Συμμαχία θα υπερασπιστεί κάθε τμήμα του.

    «Σήμερα η Ρωσία προσπαθεί να αλλάξει την αρχιτεκτονική ασφαλείας της ανατολικής και της κεντρικής Ευρώπης» είπε ο αμερικανός υπουργός. «Όποιο δρόμο επιλέξει η Ρωσία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί μας θα σταθούν μαζί στην υπεράσπιση της Ουκρανίας» πρόσθεσε στην ομιλία του την οποία παρακολούθησαν πολλοί υπουργοί ευρωπαϊκών χωρών και χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

    [06] Ένοπλοι εισέβαλαν στο λιβυκό κοινοβούλιο

    Σποραδικά πυρά εξακολουθούν να ακούγονται γύρω από το κοινοβούλιο της Λιβύης, όπου νωρίτερα εισέβαλε μια ομάδα ενόπλων την ώρα που οι βουλευτές ετοιμάζονταν να ψηφίσουν για την ανάδειξη του νέου πρωθυπουργού της χώρας.

    Σύμφωνα με βουλευτές, η επίθεση σημειώθηκε μετά από μια διένεξη μεταξύ ένοπλων διαδηλωτών με τους άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του κοινοβουλίου.

    Ένας εκπρόσωπος του κοινοβουλίου δήλωσε νωρίτερα ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι είναι οι τραυματίες και σε τι κατάσταση βρίσκονται.

    Σύμφωνα με κάποιους βουλευτές, οι δράστες της επίθεσης είναι υποστηρικτές του ενός από τους δύο υποψηφίους για την πρωθυπουργία οι οποίοι αντέδρασαν κατ' αυτόν τον τρόπο όταν πληροφορήθηκαν ότι ο δικός τους υποψήφιος ήταν πιθανό να ηττηθεί στον δεύτερο γύρο.

    [07] Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν "τρομοκρατία" τα βίαια επεισόδια στην ανατολική Ουκρανία

    Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν «τρομοκρατία» τα βίαια επεισόδια στην ανατολική Ουκρανία και την απαγωγή παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), σε ανακοίνωση της πρεσβείας τους στο Κίεβο.

    «Καταδικάζουμε την απαγωγή από αυτονομιστές των Ουκρανών και διεθνών παρατηρητών, κάποιοι εκ των οποίων χτυπήθηκαν άγρια (....) Πρόκειται απλά και ξεκάθαρα για τρομοκρατία» υπογραμμίζει η αμερικανική πρεσβεία στην ανακοίνωσή της.

    Εξάλλου, η πρεσβεία εκφράζει τον «αποτροπιασμό» της για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες Δευτέρα στο Ντονέτσκ, στη διάρκεια των οποίων φιλορώσοι επιτέθηκαν σε φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές προκαλώντας τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.

    [08] Ισχυρές καταιγίδες σαρώνουν τις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ

    Το σύστημα καταιγίδων που έχει στοιχίσει την ζωή σε περισσότερους από 20 ανθρώπους συνεχίζει σήμερα την καταστροφική του πορεία κατά μήκος ενός μεγάλου τμήματος των νοτιοανατολικών πολιτειών των ΗΠΑ, προκαλώντας χαλαζοπτώσεις σε μέγεθος μπάλας του μπέιζμπολ, θυελλώδεις ανέμους ενώ υπάρχει ο κίνδυνος περισσότεροι ανεμοστρόβιλοι να πλήξουν την περιοχή.

    Οι πληροφορίες για τον απολογισμό των νεκρών είναι συγκεχυμένες, ωστόσο το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι 29 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους σε 6 πολιτείες και δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

    Ο κίνδυνος για το σχηματισμό νέων ανεμοστρόβιλων μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες καθώς το ισχυρό μετεωρολογικό σύστημα σαρώνει τα νότια και τα κεντρικά των ΗΠΑ.

    Νωρίς σήμερα το πρωί, ένα μεγάλο σύμπλεγμα από καταιγίδες σφυροκόπησε την Αλαμπάμα, την Τζόρτζια και την Φλόριντα, με ανεμοστρόβιλους να πλήττουν την Αλαμπάμα και τη Τζόρτζια. Ο κίνδυνος εκδήλωσης ανεμοστρόβιλων θα ελαττωθεί για λίγο πριν αυξηθεί και πάλι στο Τενεσί, το Μισισίπι, την Αλαμπάμα τις επόμενες ώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 April 2014 - 20:30:23 UTC