Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανασχηματισμό «βλέπει» μετά τις ευρωεκλογές ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης
  • [02] Α. Ασημακοπούλου: Οι παραστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται
  • [03] ΠΑΣΟΚ: Μείζον θέμα η συμμετοχή Ηλ. Νικολόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Ηλ. Νικολόπουλος: Έχασε πλέον κάθε έλεγχο ο κ. Βενιζέλος
  • [05] Ι. Μηλιός: Θα κάνουμε σκληρή διαπραγμάτευση για το χρέος, και όχι εκβιασμό
  • [06] Στον εισαγγελέα ο φάκελος με τις παρατυπίες σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας
  • [07] Χρ. Κορτζίδης: Ευθύνη όλων είναι να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό
  • [08] Με 66,90% το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος στην Alpha Bank
  • [09] Βερολίνο και Τόκιο συμφώνησαν στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία
  • [10] Απεβίωσε ο ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς
  • [11] Παγκόσμια απειλή, χαρακτηρίζει ο ΠΟΥ, την ανθεκτικότητα των υπερμικροβίων στα φάρμακα
  • [12] Συνελήφθη ο οπαδός που πέταξε την μπανάνα στον Άλβες

  • [01] Ανασχηματισμό «βλέπει» μετά τις ευρωεκλογές ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης

    Ανασχηματισμό, πολιτικής διεύρυνσης, «βλέπει» μετά τις ευρωεκλογές ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. Με την πείρα της 20χρονης κοινοβουλευτικής του εμπειρίας, δεν βλέπει «τεράστιες αποκλίσεις» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Αλλά σε κάθε περίπτωση εκτιμά «ότι θα γίνει ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Δεν θα είναι ένας τυπικός ανασχηματισμός. Μπορεί να δεις πρόσωπα που να δίνουν μια εικόνα πολιτικής διεύρυνσης. Όχι τόσο αριθμητικά μέσα στη Βουλή, όσο πολιτικά προς τα έξω». Και «βέβαια», συμπληρώνει, «το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης θα είναι τι επιτέλους σημαίνει η φράση "ξεκινώ τον διάλογο για τη ρύθμιση του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο"».

    «Αυτό είναι το θέμα για το οποίο, φυσικά, ούτε η Μέρκελ πρόκειται να πει προεκλογικά τι έχει στο μυαλό της να μας κάνει» λέει. Ο κ. Κακλαμάνης επαναλαμβάνει από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κάλεσμά του «να μιλήσει με όλους» στο πλαίσιο του προεκλογικού διαλόγου. «Όχι σε στημένα ντιμπέιτ. Αλλά να είναι όλοι. Να είναι και ο Κασιδιάρης» προσθέτει. «Εγώ δεν φοβάμαι να τον αντιμετωπίσω πολιτικά και ιδεολογικά. Δεν μιλάμε για την Αθήνα. Διότι για την Αθήνα δεν λέει τίποτα. Λέει απλά ότι θα τη γεμίσει Αστυνομία. Τίποτε άλλο».

    Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες που θέτει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, αναφέρεται στα τέσσερα Α της Αθήνας: Ασφάλεια, Αλληλεγγύη, Ανάπτυξη, Αξιοπιστία. Όπου Ασφάλεια, διευκρινίζει, δεν εννοεί «μόνο το κομμάτι της καταστολής. Δίνουμε τη διάσταση ότι ασφάλεια δεν είναι μόνο η Ομάδα Δέλτα. Η ασφάλεια έχει να κάνει με κόσμο στον δρόμο, με αναπλάσεις που θα μαζεύουν κόσμο στους δημόσιους χώρους, με δρώμενα στις γειτονιές στον δρόμο». Όπως τονίζει, «με το φως το βράδυ δεν λύνουμε το θέμα της ασφάλειας στην Αθήνα».

    [02] Α. Ασημακοπούλου: Οι παραστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται

    «Οι παραστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου, με αφορμή δηλώσεις του Γιάννη Μηλιού στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ FM». Συγκεκριμένα, κ. Ασημακοπούλου ανέφερε ότι ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως αν ποτέ κυβερνήσουν δεν θα πληρώσουν (θα καθυστερήσουν ή θα διακόψουν) την πληρωμή των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου που έχουν στην κατοχή τους η ΕΚΤ και άλλες Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης και εξήγησε ότι αυτό σημαίνει "default", κατάπτωση όλων των αξιογράφων του ελληνικού Δημοσίου, διακοπή της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από το Eurosystem, υποβάθμιση όλων των ελληνικών εταιρειών και πιθανότατα διακοπή όλων των χρηματοδοτήσεων της Ελλάδας από την ΕΕ. «Δεν εξήγησε ότι αυτό που προτείνει σημαίνει GREXIT», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

    [03] ΠΑΣΟΚ: Μείζον θέμα η συμμετοχή Ηλ. Νικολόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

    «Μείζον θέμα δημοκρατικής και ηθικής τάξης» θέτει, κατά το ΠΑΣΟΚ, η συμμετοχή του Ηλία Νικολόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί επί των απόψεών του και να διαχωρίσει τη θέση του, συμπληρώνοντας ότι «δυστυχώς, όμως, υπάρχουν βουλευτές του που καταψηφίζουν τις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ».

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «μετά όλα όσα μεσολάβησαν γύρω από το ευρωψηφοδέλτιό του, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τελικά τον κ. Νικολόπουλο που: »-Μετέχει χωρίς ενδοιασμό από κοινού με όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής σε τηλεοπτικές εκπομπές, τεκμηριώνοντας, δήθεν επιστημονικά, τις απόψεις τους, με τα στελέχη της ΧΑ να χαμογελούν, να χειροκροτούν και να χαίρονται. »-Αντιτίθεται στην απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη διακοπή της χρηματοδότησης της ΧΑ. »-Αντιτίθεται στην περικοπή της αποζημίωσης των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ. »-Τάσσεται υπέρ της παρουσίας και συμμετοχής στη Βουλή των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ». Επιπλέον, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, «τώρα ο κ. Νικολόπουλος πάει να καλυφθεί πίσω από την αυτονόητη διαπίστωση ότι το ελληνικό Σύνταγμα δεν προβλέπει θεσμική διαδικασία απαγόρευσης πολιτικών κομμάτων, επικαλούμενος το εγχειρίδιο Συνταγματικού Δικαίου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου». «Πόσο δύσκολο», διερωτάται το ΠΑΣΟΚ, «είναι να καταλάβει κάθε δημοκρατικός πολίτης ότι είναι άλλο η απαγόρευση κόμματος και άλλο η απαγόρευση και η ποινική καταστολή εγκληματικής οργάνωσης, που συγκροτείται και λειτουργεί με κέλυφος και πρόσχημα ένα πολιτικό κόμμα;».

    [04] Ηλ. Νικολόπουλος: Έχασε πλέον κάθε έλεγχο ο κ. Βενιζέλος

    Με την ρήση «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι» και με παραπομπή σε απόσπασμα από βιβλίο του Ευάγγελου Βενιζέλου, απαντά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Νικολόπουλος, στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι είναι «συνταγματολόγος της Χρυσής Αυγής». Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει ότι: «ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ομότεχνος συνάδελφός μου, εκτός του ότι συμφωνεί με την άποψή μου ότι το Σύνταγμα δεν δίνει την δυνατότητα δικαστικής απαγόρευσης πολιτικού κόμματος, «καλύπτει» το φασιστικό αυτό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής ακόμα και για το μέλλον. Πιο συγκεκριμένα όποιος ανατρέξει στο βιβλίο του «Μαθήματα Συνταγματικού Δικαίου» στη σελίδα 449 θα διαβάσει πως: «...ακόμη και αν επιλεγεί στο μέλλον από τον αναθεωρητικό νομοθέτη η λύση της εισαγωγής του Συνταγματικού Δικαστηρίου? δεν θα πρέπει να διαθέτει αρμοδιότητες σχετικές...με τη δράση και τη λειτουργία των κομμάτων... Η λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος (ως συστήματος θεσμών, διαδικασιών, δικαιωμάτων) ή είναι ελεύθερη ή δεν υφίσταται καθόλου». Ο κ. Βενιζέλος, σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος, «αφού κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να αποτελειώσει και να μετατρέψει σε πολιτικό φάντασμα - υποζύγιο του κ. Σαμαρά και της Αβερωφικής δεξιάς, το κόμμα που ίδρυσε κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου, έχασε πλέον κάθε έλεγχο. Απορροφημένος στο πώς θα καμουφλάρει πίσω από αλλότριους τίτλους (ΕΛΙΑ κλπ) τα υπολείμματα του πάλαι - ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, απώλεσε κάθε επαφή με την πραγματικότητα».

    [05] Ι. Μηλιός: Θα κάνουμε σκληρή διαπραγμάτευση για το χρέος, και όχι εκβιασμό

    «Συζήτησε τη φράση του Ντράγκι "whatever it takes". Τι σημαίνει; Ό,τι χρειαστεί, ακόμη και αν το καταστατικό της ΕΚΤ δεν το επιτρέπει, εμείς θα το κάνουμε, είπε ο Ντράγκι. Και ο Δραγασάκης είπε πως κι εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για όφελος του ελληνικού λαού», δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα FM", αναφερόμενος στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη. Ο κ. Μηλιός αναρωτήθηκε «γιατί λοιπόν από αυτό να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού να βάλουμε θέμα νομίσματος, όταν εμείς έχουμε πει με κάθε τρόπο ότι θέμα νομίσματος δεν είναι να υποτιμηθεί περισσότερο το εσκούδο από τη δραχμή ή την πεσέτα και τη λιρέτα, όταν ξανά υποτιμάμε την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων και της μεγάλης πλειοψηφίας» και πρόσθεσε: «Δεν τον θεωρούμε τον λαό ως κόστος. Ο εργαζόμενος παράγει τις αξίες. Δεν θεωρούμε ότι με την εσωτερική ή νομισματική υποτίμηση θα έχουμε μια διαφορετική κοινωνία».

    «Πρώτα απ' όλα, υπάρχει ένα θέμα που είναι η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Είναι μεγάλο ευρωπαϊκό θέμα», συνέχισε ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε: «Για τη χώρα μας, που το χρέος είναι 320 δισ., το θέμα είναι μεγάλο, και λέμε ότι πρέπει να διαγραφεί μέρος του και το υπόλοιπο να αποπληρωθεί με ρήτρα ανάπτυξης, όπως έγινε στη Γερμανία. Μου λέτε τι θα γίνει αν δεν δεχθούν... Θα ανοίξει το θέμα σε όλη την Ευρώπη και θα γίνει μια διαπραγμάτευση. Δεν είναι δυνατόν οι δανειστές και η ΕΕ, που σας υπενθυμίζω ότι είναι και οι 27 χώρες και όχι μόνο η Γερμανία, να μην δεχθούν μια διαπραγμάτευση. Σας θυμίζω ότι την ίδια στιγμή δίδονται κάποια χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ για να πληρωθούν ομόλογα που λήγουν προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Αυτό γίνεται. Δεν πρόκειται λοιπόν αυτή την κατάσταση να μην τη δεχθούν προς συζήτηση. (Αν δεν δεχθούν) δεν θα πληρωθούν αυτά τα ομόλογα. Δεν θα είναι στάση πληρωμών, αλλά μια καθυστέρηση πληρωμής των δόσεων. Δεν θα το έλεγα εκβιασμό. Θα κάνουμε μια έντονη, σκληρή διαπραγμάτευση και όχι εκβιασμό. Αυτή η σκληρή διαπραγμάτευση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, διότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα έχει δεδομένο το τέλος τής λιτότητας και δεν θα είναι από την ίδια πλευρά του τραπεζιού για το πώς θα περάσουν άλλα μέτρα». Αναφερόμενος στο νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που κατατίθεται σήμερα, ο κ. Μηλιός είπε ότι αποτελεί «τη συνέχεια των μνημονίων στις μαζικές απολύσεις κλπ» και πως «σαφέστατα περιλαμβάνει νέα μέτρα, που είναι η μείωση των συντάξεων και εφάπαξ, των μισθών -με την κατάργηση των τριετιών για τους μακροχρόνια ανέργους, που θα συμπιέσει όλους τους μισθούς στα 586 ευρώ», ενώ «και το θέμα των ομαδικών απολύσεων είναι μεγάλο, εν όψει των αναδιαρθρώσεων των τραπεζών που γίνονται, διότι αυτό που αναμένουμε εμείς είναι εκεί να γίνουν οι μαζικές απολύσεις». «Πηγαίνουμε σε μια συνέχιση της κατάστασης και μια ζοφερή πραγματικότητα που πρέπει να σταματήσουμε. Αυτό λέμε», τόνισε.

    [06] Στον εισαγγελέα ο φάκελος με τις παρατυπίες σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας

    Στη διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προχωρά το υπουργείο Υγείας, μετά τη διαπίστωση παρατυπιών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δειγματοληπτικού ελέγχου, 500.000 Έλληνες εμφανίζονται να κάνουν χρήση υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε ένα εξάμηνο. Επίσης ασθενείς εμφανίζονται να λαμβάνουν υπηρεσίες από πολλά Κέντρα, να επισκέπτονται Κέντρα Ημέρας την ίδια ημέρα σε Αθήνα και επαρχία, και άλλοι να λαμβάνουν υπηρεσίες από Κέντρα Ημέρας, ενώ ταυτόχρονα διαμένουν σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στεγαστικού τύπου.

    «Ενοχλητικά και δυσάρεστα» χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του ελέγχου, η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, ανακοινώνοντας ότι ο πλήρης φάκελος θα σταλεί στον εισαγγελέα, ενώ ο έλεγχος δεν θα περιοριστεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2013 και μετά, όπου και εφαρμόστηκε το νέο μοντέλο κοστολόγησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας ανά ωφελούμενο και τύπο μονάδας ψυχικής υγείας, αλλά θα επεκταθεί και παλαιότερα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου σε σύνολο 65 φορέων, προέκυψε η ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης των υποβληθέντων στοιχείων των 38, δηλαδή σε ποσοστό της τάξης του 58%.

    [07] Χρ. Κορτζίδης: Ευθύνη όλων είναι να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό

    Ευθύνη όλων είναι να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό, τόνισε ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα, τρεις ημέρες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό 13χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό της 9χρονης αδελφής του σε λούνα- παρκ που λειτουργούσε στα όρια του δήμου. Σύμφωνα με τον Χρήστο Κορτζίδη,ο δήμος δεν έδωσε άδεια λειτουργίας στο λούνα- παρκ επειδή, όπως είπε, υπάρχει «πολυδαίδαλο θεσμικό πλαίσιο» λειτουργίας τέτοιων επιχειρήσεων, ο δήμος δεν είχε ανάλογη εμπειρία, η επιχείρηση δεν κατέθεσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τελικώς ο δήμος θεώρησε ότι η λειτουργία του παιδότοπου θα ήταν προσωρινή και άρα δεν ήταν απαραίτητη η σχετική άδεια. Ο κ. Κορτζίδης δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση του και υποστήριξε ότι «η σφοδρή επίθεση που γίνεται από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και πολιτικούς, εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και συμφέροντα». «Θέλουν να μας βγάλουν από τη μέση», είπε γιατί «παλεύουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού».

    [08] Με 66,90% το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος στην Alpha Bank

    Η Alpha Bank AE ανακοίνωσε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος (ΤΧΣ) κατέχει 8.925.267.781 κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές ή ποσοστό 69,90 επί του συνόλου κοινών μετοχών εκδόσεως της τράπεζας. Σημειώνεται ότι η άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου επί των ανωτέρω μετοχών υπόκειται στους διαλαμβανομένους στο άρθρο 7α του ν. 3864/2010 περιορισμούς. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαπραγματεύονται 3.843.792.077 κοινές μετοχές της Alpha Bank. Ο αριθμός αυτός θα χρησιμοποιηθεί από τους μετόχους στον υπολογισμό των ποσοστών συμμετοχής τους βάσει του ν.3864/2010.

    [09] Βερολίνο και Τόκιο συμφώνησαν στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε διαμήνυσαν σήμερα ότι οι ανεπτυγμένες βιομηχανικά δυνάμεις θα παραμείνουν ενωμένες στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, εφόσον χρειαστεί κάτι τέτοιο, παρά την απειλή της Μόσχας ότι θα ανταποδώσει με δικές της κυρώσεις εναντίον ξένων εταιρειών του τομέα της ενέργειας.

    Κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα οι δύο ηγέτες η Μέρκελ τόνισε ότι η απελευθέρωση των παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη θα μπορούσε να αποτελέσει μια ένδειξη ότι η Ρωσία επιδιώκει τον τερματισμό της κρίσης στην Ουκρανία. "Θα ήταν μια ένδειξη αποκλιμάκωσης", είπε η καγκελάριος προσθέτοντας ωστόσο ότι η Ρωσία θα πρέπει να κάνει ακόμη περισσότερα, όπως να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία που είναι προγραμματισμένες για την 25η Μαΐου. Σύμφωνα με την καγκελάριο της Γερμανίας, η διεθνής κοινότητα δεν έχει κανένα λόγο να αμφισβητεί την στρατηγική που ακολουθεί όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία. Από την πλευρά του ο Άμπε σημείωσε ότι η κρίση στην Ουκρανία έχει επιπτώσεις στην Ασία. "Πρόκειται για ένα παγκόσμιο πρόβλημα", τόνισε.

    [10] Απεβίωσε ο ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς

    Ο Βρετανός ηθοποιός Μπομπ Χόσκινς, ο οποίος έγινε διάσημος με τις ερμηνείες του στην ταινία «Ποιός παγίδευσε τον Ρότζερ Ράμπιτ» και δεκάδες άλλες, απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών αφού προσβλήθηκε από πνευμονία, ανακοίνωσε η οικογένεια του ηθοποιού μέσω του καλλιτεχνικού του πράκτορα. Σε δήλωση που εκδόθηκε εκ μέρους της συζύγου του, της Λίντας, και των παιδιών του, του Άλεξ, της Σάρας, της Ρόζας και του Τζακ, αναφέρεται: «Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του αγαπημένου μας Μπομπ. Ο Μπομπ έφυγε ειρηνικά χθες τη νύκτα ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο έχοντας γύρω του την οικογένειά του, έπειτα από μια κρίση πνευμονίας».

    Ο λονδρέζος ηθοποιός, ο οποίος στη δεκαετία του 1980 είχε παίξει σε πολλές γκανγκστερικές ταινίες, πριν κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ, είχε αποσυρθεί το 2012 αφού διαγνώσθηκε πως πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον.

    [11] Παγκόσμια απειλή, χαρακτηρίζει ο ΠΟΥ, την ανθεκτικότητα των υπερμικροβίων στα φάρμακα

    Η εξάπλωση θανατηφόρων υπερμικροβίων που διαφεύγουν ακόμη και των πιο ισχυρών αντιβιοτικών δεν αποτελεί πλέον μια πρόβλεψη, αλλά λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι του ΟΗΕ. Η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά μπορεί εν δυνάμει να εμφανισθεί στους πάντες, σε οποιαδήποτε ηλικία, σε οποιαδήποτε χώρα, αναφέρει σε έκθεσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) του ΟΗΕ. Αποτελεί πλέον μια μείζονα απειλή για τη δημόσια υγεία, "οι συνέπειες της οποίας θα είναι καταστροφικές". "Ο κόσμος οδεύει προς μια εποχή μετά τα αντιβιοτικά, στην οποία κοινές λοιμώξεις και ήσσονος σημασίας τραύματα που επί δεκαετίες ήταν θεραπεύσιμα, μπορούν και πάλι να σκοτώνουν", λέει ο Κέιτζι Φουκούντα, ο βοηθός γενικός διευθυντής του ΠΟΥ αρμόδιος για την ασφάλεια της υγείας.

    [12] Συνελήφθη ο οπαδός που πέταξε την μπανάνα στον Άλβες

    Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε τον οπαδό της Βιγιαρεάλ που την περασμένη Κυριακή (27/4) πέταξε μια μπανάνα στον Ντάνι Άλβες της Μπαρτσελόνα, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στο «Μαδριγάλ» για την 35η αγωνιστική της πριμέρα ντιβιζιόν. Το περιστατικό πήρε γρήγορα μεγάλη έκταση, λόγω της απρόσμενης αντίδρασης του Βραζιλιάνου φουλ-μπακ, ο οποίος σήκωσε την μπανάνα από το χορτάρι και την έφαγε. Αρκετοί ποδοσφαιριστές θέλησαν να συμπαρασταθούν στον Άλβες, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού, δημοσιεύοντας φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικά δικτύωσης, όπου έτρωγαν μια μπανάνα.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισπανικής αστυνομίας, ο οπαδός, αφου συνελήφθη, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών, στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και θα περιμένει να οριστεί δικάσιμος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 April 2014 - 14:30:25 UTC