Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα στον δρόμο για την ανάκαμψη
  • [02] «Η συνταγματική αναθεώρηση δεν πρέπει να μετατραπεί σε προεκλογικό παιχνίδι»
  • [03] Κλειστός αύριο ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα
  • [04] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές
  • [05] Παράταση στην υποβολή δηλώσεων
  • [06] Αντλεί 700 εκατ. ευρώ, μέσω ομολόγων, η ΔΕΗ
  • [07] Δικαστική έρευνα εναντίον του ιμάμη Γκιουλέν
  • [08] ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-1

  • [01] ΝΔ: Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα στον δρόμο για την ανάκαμψη

    Η φετινή Πρωτομαγιά μετά τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, βρίσκει τη χώρα στον δρόμο για την ανάκαμψη, σημειώνει η ΝΔ σε μήνυμά της για την αυριανή εργατική Πρωτομαγιά.

    «Πριν δύο χρόνια, η Εργατική Πρωτομαγιά έβρισκε τη χώρα μας στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης και την κοινωνία μπροστά στον κίνδυνο ολοκληρωτικής παράλυσης», τονίζεται στο μήνυμα και προστίθεται:

    «Η οικονομία αρχίζει να στέκεται στα πόδια της και η ελπίδα να ξαναγεννιέται. Όλες οι προσπάθειές μας είναι τώρα στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Όλη η έγνοια μας είναι στους ανέργους και τους οικονομικά ασθενέστερους. Η αντίστροφη μέτρηση έχει, ήδη, αρχίσει. Ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

    [02] «Η συνταγματική αναθεώρηση δεν πρέπει να μετατραπεί σε προεκλογικό παιχνίδι»

    «Η συνταγματική αναθεώρηση δεν πρέπει να μετατραπεί σε προεκλογικό παιχνίδι, καθώς είναι ένα πολύ σοβαρό εργαλείο αναθεώρησης των θεσμών του κράτους και της κοινωνίας των πολιτών». Αυτό δήλωσε, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σημειώνοντας ότι «δεν νοείται να γυρίσουμε στην εποχή της πλατείας Κλαυθμώνος».

    Πρόσθεσε δε ότι «είναι αδιανόητο να διασπείρεται ο φόβος στους δημόσιους υπάλληλους. Όμως δεν μπορούμε να μείνουμε και στην άλλη άκρη, όπου κανείς ποτέ δεν τιμωρούνταν ή δεν έφευγε από το Δημόσιο ακόμα και αν ήταν επίορκος».

    [03] Κλειστός αύριο ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα

    Κλειστός θα είναι αύριο από την έναρξη της λειτουργίας έως το τέλος των συγκεντρώσεων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάση.

    [04] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές

    Συνεχίζουν την κινητοποίησή τους οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν σήμερα τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών.

    Όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση των Ομοσπονδιών Παραγωγών και Επαγγελματιών πωλητών των Λαϊκών Αγορών:«Οι πρακτικές "αποφασίζουμε και διατάζουμε" για τη διάλυση των λαϊκών αγορών, χωρίς να λαμβάνουν καθόλου υπ' όψιν τους τα αιτήματα παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών, δείχνουν το αδιέξοδο και τον πανικό της κυβέρνησης. Η αντιδημοκρατική αδιαλλαξία της κυβέρνησης θα μας βρει όλους ενωμένους σαν μία γροθιά».

    Οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές θα συμμετάσχουν αύριο στο συλλαλητήριο για την Εργατική Πρωτομαγιά. Η προσυγκέντρωση τους θα γίνει στις 9:30 π.μ. στην Πλατεία Κάνιγγος και αργότερα, στις 10:30 π.μ., θα προσφερθούν δωρεάν τρόφιμα στα διόδια των Αφιδνών.Την Παρασκευή 2 Μαΐου, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, προγραμματίζεται διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλ. Κάνιγγος, και ώρα 10:30 π.μ. Το Σάββατο 3 Μαΐου οργανώνεται διανομή τροφίμων στον Περισσό, στην οδό Σαλαμίνος.

    [05] Παράταση στην υποβολή δηλώσεων

    Μέχρι και την 5η Μαΐου παρατείνονται η υποβολή των δηλώσεων και η πληρωμή των αντίστοιχων ποσών για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ν.2238/1994 (ΟΕ, ΕΕ, κλπ) και των οριστικών δηλώσεων από μισθωτές υπηρεσίες και από ελευθέρια επαγγέλματα της παραγράφου 3 του άρθρου 59 του ίδιου νόμου, οι οποίες έληγαν σήμερα, 30/04/2014.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η παράταση ισχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσικό χαρτί στις Δ.Ο.Υ.

    Επίσης, παρατείνεται μέχρι την 5η Μαΐου 2014 η προθεσμία υποβολής των περιοδικών εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ των οποίων η προθεσμία έληγε στις 30/04/2014. Ο φόρος που οφείλεται με βάση τις ανωτέρω περιοδικές δηλώσεις καταβάλλεται στο σύνολο του μέχρι 30/05/2014.

    [06] Αντλεί 700 εκατ. ευρώ, μέσω ομολόγων, η ΔΕΗ

    Στην προσφορά ομολογιών ("Senior Notes"), ύψους 700.000.000 ευρώ, με συνδυασμό ομολογιών, ύψους 200.000.000 ευρώ, λήξεως το 2017 και ομολογιών, ύψους 500.000.000 ευρώ, λήξεως το 2019, με σταθερό επιτόκιο 4,75% και 5,5%, ετησίως, αντίστοιχα, προέβη η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ΑΕ.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ζήτηση ήταν ιδιαίτερα σημαντική, με αποτέλεσμα οι προσφορές να ανέλθουν συνολικά σε περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 6 φορές μεγαλύτερες από το αρχικό ποσό της έκδοσης που είχε ανακοινωθεί.

    Τα έσοδα από την έκδοση και πώληση των ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της επιχείρησης και τη μερική προπληρωμή υφιστάμενων δανείων.

    Ο όγκος των προσφορών και το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επιτόκιο, που ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες και είναι σημαντικά χαμηλότερο από το κόστος δανεισμού από εμπορικές τράπεζες, που πρόσφατα πέτυχε η επιχείρηση, οδήγησε στην απόφαση να αντληθούν επιπλέον 200 εκατ. ευρώ από τη σημερινή έκδοση.

    Το επιπλέον ποσό των 200 εκατ. ευρώ θα διατεθεί αποκλειστικά για την πρόωρη αποπληρωμή υφιστάμενου χρέους της επιχείρησης υψηλότερου κόστους. Με την πρόωρη αποπληρωμή χρεολυσίων, συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της πρόσφατης αναχρηματοδότησης δανείων, ύψους 2,2 δισ. ευρώ, με κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών, η ΔΕΗ επιτυγχάνει, παράλληλα, μείωση του επιτοκίου του υπολοίπου του εν λόγω δανείου κατά 50 μονάδες βάσης (0,5%).

    [07] Δικαστική έρευνα εναντίον του ιμάμη Γκιουλέν

    O εισαγγελέας της Άγκυρας ξεκίνησε σήμερα δικαστική έρευνα με την κατηγορία της απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο εδώ και μήνες κατηγορεί ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι βρίσκεται πίσω από μια συνωμοσία εναντίον του, ανακοίνωσε σήμερα ένας υπουργός.

    «Υπάρχουν εναντίον του σοβαρές κατηγορίες, κυρίως για κατασκοπεία. Μπορούμε να δούμε ότι εκείνοι (οι πιστοί του Γκιουλέν) συνιστούν ένα κράτος εν κράτει που κατάφερε να παρακολουθεί τις πλέον απόρρητες συναντήσεις της κυβέρνησης» εξήγησε ο υπουργός Πολιτισμού Ομέρ Τσελίκ στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

    Σύμφωνα με αυτό το μέσο ενημέρωσης, η έρευνα που ξεκίνησε από την εισαγγελία της πρωτεύουσας αφορά κατηγορίες περί «απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης της Τουρκίας ή (απόπειρας) να εμποδιστεί ή να επηρεαστεί η καλή της πορεία» όπως και περί «σύστασης και συμμορίας και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης».

    Χθες ο ίδιος ο Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη αυτής της δικαστικής έρευνας εναντίον του αντιπάλου του Φετουλάχ Γκιουλέν και ζήτησε την έκδοσή του από τις ΗΠΑ.

    [08] ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 1-1

    Ισόπαλο με σκορ 1-1 τελείωσε το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο της Τούμπας, στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στους Αρκάδες πέτυχε στο 12΄ ο Μπαράλες με δυνατό σουτ, ενώ για το «δικέφαλο» του Βορρά ισοφάρισε ο Στοχ στο 59΄.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 April 2014 - 18:30:24 UTC