Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να αποκρουστεί η περαιτέρω απορρύθμιση των εργασικών δικαιωμάτων, δήλωσε ο Φ. Κουβέλης
  • [02] Περισσότερες από 130 συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη
  • [03] Η Greenpeace εμποδίζει ρωσικό τάνκερ στο Ρότερνταμ

  • [01] Να αποκρουστεί η περαιτέρω απορρύθμιση των εργασικών δικαιωμάτων, δήλωσε ο Φ. Κουβέλης

    «Η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και η διαμόρφωση ενός πλαισίου προστασίας των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι σήμερα ανάγκη επιτακτική», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε δήλωσή του με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Ο κ. Κουβέλης επισημαίνει ότι η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τον κόσμο της εργασίας και τη νέα γενιά αντιμέτωπους με πολιτικές που τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή και εκτινάσσουν την ανεργία σε επίπεδα εφιαλτικά.

    «Πρέπει να αποκρουσθούν όσα αρνητικά έχουν προαναγγελθεί για τα εργασιακά δικαιώματα, όπως η εισαγωγή του λοκ-άουτ ή η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.Οι εξελίξεις αυτές αν δεν αποτραπούν, θα αποδομήσουν οριστικά το ήδη αποσαρθρωμένο εργασιακό τοπίο», καταλήγει στην δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

    [02] Περισσότερες από 130 συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη

    Τουλάχιστον 138 άνθρωποι συνελήφθησαν και 51 άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ανέφερε μια ένωση δικηγόρων. Οι τραυματίες δεν έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα, ενώ η πλειονότητά τους είχε ενοχλήσεις από τα δακρυγόνα, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ένωση Προοδευτικών Δικηγόρων.

    Οι τουρκικές δυνάμεις επιβολής της τάξης έχουν επέμβει σήμερα το πρωί σε πολλές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης με στόχο να διαλύσουν τις ομάδες των διαδηλωτών οι οποίοι, μετά το κάλεσμα των μεγαλύτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων, ήθελαν να επιστρέψουν στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ, την καρδιά του αντικυβερνητικού κινήματος αμφισβήτησης που συγκλόνισε την Τουρκία τον Ιούνιο του 2013.

    [03] Η Greenpeace εμποδίζει ρωσικό τάνκερ στο Ρότερνταμ

    Τριάντα ακτιβιστές της Greenpeace, μεταξύ τους ο καπετάνιος του πλοίου Rainbow Warrior, συνελήφθησαν σήμερα στο λιμάνι του Ρότερνταμ την ώρα που εμπόδιζαν ένα ρωσικό πετρελαιοφόρο να παραδώσει πετρέλαιο από την Αρκτική, ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία. «Ο καπετάνιος συνελήφθη και το πλοίο οδηγήθηκε αλλού» δήλωσε ο Ρόλαντ Εκερς, εκπρόσωπος της ολλανδικής αστυνομίας σύμφωνα με τον οποίο και άλλοι ακτιβιστές της οικολογικής οργάνωσης υπήρχαν σε μικρότερα πλοία προκειμένου να εμποδίσουν το ρωσικό τάνκερ να προσεγγίσει το λιμάνι.

    Ο καπετάνιος είναι το μόνο πρόσωπο στο Rainbow Warrior που συνελήφθη. Οι άλλοι συλληφθέντες μετείχαν στην επιχείρηση κυρίως με πλοιάρια και είχαν τοποθετηθεί μεταξύ της αποβάθρας και του ρωσικού πετρελαιοφόρου «Μιχαήλ Ουλιάνοφ» ώστε να εμποδίσουν την προσέγγισή του, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Στόχος της Greenpeace είναι να διαμαρτυρηθεί με αυτό τον τρόπο κατά της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Αρκτική, μια περιοχή με ευαίσθητο οικοσύστημα. Οι ακτιβιστές της είχαν υψώσει πανό στο κύτος του τάνκερ που έγραφε «Οχι πετρέλαιο από την Αρκτική».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 May 2014 - 14:30:23 UTC