Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ναι» από το ΚΑΣ στη μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά από το Νομισματοκοπείο στο όρος Πατέρα
  • [02] Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον της λιτότητας στην Πορτογαλία
  • [03] Ο Ντ. Κάμερον διαψεύδει οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση όσον αφορά τη σύλληψη του Τζ. Άνταμς
  • [04] Ο Μ. Ρέντσι παρουσιάζει τη στρατηγική του για τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση

  • [01] «Ναι» από το ΚΑΣ στη μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά από το Νομισματοκοπείο στο όρος Πατέρα

    Το «πράσινο φως» για τη μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά από την περιοχή του Νομισματοκοπείου του Δήμου Χαλανδρίου στη θέση της Παλαιάς Αμερικάνικης Βάσης στην κορυφή «Κανδύλι» του όρους Πατέρας, έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

    Τα μέλη του ΚΑΣ δέχτηκαν κατά πλειοψηφία (με μία ψήφο κατά) την εισήγηση της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων περί μη άμεσης και έμμεσης βλάβης αρχαίου οχυρού που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια αυτοψίας περίπου 100 μ. βορειοδυτικά της βάσης. Κυρίως όμως κατανόησαν την αναγκαιότητα της περίστασης, καθώς όπως αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που έκαναν και το σχετικό αίτημα, υπάρχει εισαγγελική προθεσμία ως τις 17 Ιουνίου η οποία αφορά δύο αλληλένδετα θέματα: την κατεδάφιση των αυθαιρέτων στο Νομισματοκοπείο και την προσωρινή μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά.

    [02] Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον της λιτότητας στην Πορτογαλία

    Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα μετά το μεσημέρι στη Λισαβόνα και στις μεγάλες πόλεις της Πορτογαλίας εορτάζοντας την Εργατική Πρωτομαγιά και διαδηλώνοντας εναντίον της πολιτικής λιτότητας η οποία εφαρμόζεται στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος οικονομικής στήριξης της χώρας, το οποίο τυπικά λήγει σε δύο εβδομάδες.

    «Αρκετά με την πολιτική λιτότητας», «πρέπει να αγωνιστούμε εναντίον αυτών που μας ληστεύουν», «ποτέ πια φασισμός», φώναζαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στη Λισαβόνα κρατώντας στα χέρια κόκκινα γαρίφαλα -- το σύμβολο της επανάστασης που έδωσε τέλος στη δικτατορία του Σαλαζάρ. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από μόλις 40 χρόνια οι Πορτογάλοι γιόρτασαν την πρώτη τους Πρωτομαγιά ελεύθεροι», δήλωσε η Ρακέλ Βαρέλα, η οποία πήγε στη συγκέντρωση μαζί με τα παιδιά της, μία εβδομάδα μετά τους εορτασμούς για την 40ή επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας.

    [03] Ο Ντ. Κάμερον διαψεύδει οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση όσον αφορά τη σύλληψη του Τζ. Άνταμς

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι δεν υπήρξε καμιά πολιτική παρέμβαση όσον αφορά τη σύλληψη του Τζέρι Άνταμς, ο οποίος ανακρίνεται στο πλαίσιο της έρευνας για μια από τις πιο διαβόητες δολοφονίες στη Βόρεια Ιρλανδία.

    «Έχουμε ένα ανεξάρτητο σύστημα δικαιοσύνης, τόσο εδώ στην Αγγλία και επίσης στη Βόρεια Ιρλανδία και δεν υπήρξε απολύτως καμία πολιτική παρέμβαση στο θέμα αυτό», είπε ο Κάμερον στον τηλεοπτικό σταθμό Sky.

    [04] Ο Μ. Ρέντσι παρουσιάζει τη στρατηγική του για τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι μετά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να στείλει ειδική επιστολή στους δημοσίους υπαλλήλους της χώρας, την οποία συνυπογράφει με την υπουργό Δημόσιας Διοίκησης Μαριάνα Μαντία. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης ανακοίνωσε τις κατευθυντήριες γραμμές της μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα.

    Τα βασικά μέτρα τα οποία πρόκειται να υιοθετηθούν μέχρι την 13η Ιουνίου, έπειτα από ανοικτό διάλογο με συνδικάτα και πολίτες, αφορούν, μεταξύ άλλων, τα εξής σημεία:Μείωση κατά έως και 50% των αδειών για συνδικαλιστική δραστηριότητα, dυνατότητα απόλυσης ανώτερων δημοσίων υπαλλήλων όταν διαπιστώνεται ότι δεν έχουν ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας, mείωση των δαπανών του μηχανισμού της δημόσιας διοίκησης, αρχής γενομένης από τον περιορισμό των τοπικών γραφείων και υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 May 2014 - 18:30:24 UTC