Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Το βράδυ των εκλογών της 25ης Μαΐου χρειάζεται ένα αποτέλεσμα που να μη θέτει σε αμφιβολία την κυβερνητική σταθερότητα
  • [02] Στη δημοσιότητα, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 47χρονου παιδιάτρου που συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων
  • [03] Διανομή τροφίμων από τους παραγωγούς στη λαϊκή αγορά του Περισσού
  • [04] Το «πράσινο φως» από τους επιθεωρητές περιμένει το «Πρέβελης»
  • [05] Με ετήσιο αποκλεισμό τιμωρήθηκε ο Τάισον Γκέι

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Το βράδυ των εκλογών της 25ης Μαΐου χρειάζεται ένα αποτέλεσμα που να μη θέτει σε αμφιβολία την κυβερνητική σταθερότητα

    «Εάν κάποιος πιστεύει ότι δεν πρέπει να διαταραχθεί η κυβερνητική σταθερότητα, εάν κάποιος πιστεύει ότι η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της προσπάθειας και την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση, πρέπει να στηρίξει τον προοδευτικό πόλο που είναι πολύ συγκεκριμένος, που εκφράζεται στη Βουλή με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Ελιάς», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Παράλληλα, βάλλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι «οι δήθεν "αντιμνημονιακοί" είναι αυτοί που χτυπιούνται υπέρ του μνημονίου τώρα, γιατί δεν έχουν τι να πουν, δεν έχουν τι να προτείνουν» και «χάνουν το πολιτικό τους ψωμί».

    Ειδικότερα, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα την αντιπολίτευση, ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι επειδή θα προσπαθήσουν το βράδυ των εκλογών της 25ης Μαΐου να κάνουν μια συνδυαστική ερμηνεία του αποτελέσματος «με στόχο την υπονόμευση της κυβέρνησης και της εθνικής πολιτικής», γι' αυτό «χρειάζεται ένα αποτέλεσμα που να μην επιδέχεται διφορούμενες αναγνώσεις και να μη θέτει σε αμφιβολία την κυβερνητική σταθερότητα ως βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του μεγάλου εθνικού στόχου, που είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση και το μνημόνιο και η επάνοδος στην κανονικότητα μιας αυτοδύναμης, ουσιαστικά ισότιμης χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης». Αυτό όπως σημειώνει, «εξαρτάται, σε καθοριστικό βαθμό, από τη θέση που θα έχει το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά στο κομματικό φάσμα και άρα ο προοδευτικός πόλος μέσα στην κυβέρνηση».

    [02] Στη δημοσιότητα, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 47χρονου παιδιάτρου που συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων

    Δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 47χρονου αλλοδαπού, παιδιάτρου, ο οποίος συνελήφθη την 28.04.2014, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για κακουργηματικής μορφής πορνογραφία ανηλίκων. Πρόκειται για τον Ζαχαρίεβ Ζβέτλοζαρ που γεννήθηκε στις 10.10.1967 στη Βουλγαρία.

    Σε βάρος του ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, με χρήση διαδικτύου, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρήση ανήλικου που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, από υπαίτιο που ενεργεί κατά συνήθεια.

    [03] Διανομή τροφίμων από τους παραγωγούς στη λαϊκή αγορά του Περισσού

    Συνεχίζουν την Πανελλαδική Απεργία Διαρκείας οι Ομοσπονδίες Λαϊκών Αγορών και σήμερα αποφάσισαν να διανείμουν δωρεάν τρόφιμα στον Περισσό στην οδό Σαλαμίνος. Η διανομή των τροφίμων άρχισε στις 10:30 ενώ τη Δευτέρα οι Ομοσπονδίες των Λαϊκών Αγορών διοργανώνουν απεργιακό συλλαλητήριο στις 18:00 στο Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή.

    Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους οι παραγωγοί προτίθενται να αποκλείσουν τους δρόμους γύρω από τη Βουλή, ενώ τα κατά τόπους σωματεία όλης της χώρας θα διοργανώσουν πολύμορφες κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη.

    [04] Το «πράσινο φως» από τους επιθεωρητές περιμένει το «Πρέβελης»

    Στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη, προκειμένου να ελεγχθεί από επιθεωρητές του ιταλικού νηογνώμονα rina, παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης» που στις 4 το πρωί υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, προσάραξε με 75 άτομα πλήρωμα και 190 επιβάτες, στη νησίδα Ασπρονήσι της Θήρας. Το πλοίο, που είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά, αποκολλήθηκε με ίδια μέσα κατόπιν εξονυχιστικού ελέγχου που διενήργησε δύτης, ενώ στη θαλάσσια περιοχή είχαν σπεύσει άμεσα πλωτό του λιμενικού, λάντζες και ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο από τη Σαντορίνη.

    Ο αρχιπλοίαρχος της ΑΝΕΚ Σταύρος Αγγελιδάκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι από το συμβάν δεν υπήρξε καμία αναστάτωση στους επιβάτες, ενώ το πλήρωμα τήρησε όλους τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρόσθεσε επίσης ότι ο δύτης που ερεύνησε το πλοίο δεν διαπίστωσε κάποια σοβαρή ζημιά ή ρήγμα. Αυτή τη στιγμή στο «Πρέβελης» από τους 190 επιβάτες βρίσκονται 78, οι οποίοι αφού το πλοίο κριθεί από τους επιθεωρητές ότι μπορεί να συνεχίσει το δρομολόγιό του, θα συνεχίσουν κανονικά το ταξίδι τους.

    [05] Με ετήσιο αποκλεισμό τιμωρήθηκε ο Τάισον Γκέι

    Ο οργανισμός κατά του ντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA) ανακοίνωσε σήμερα τον ετήσιο αποκλεισμό του Τάισον Γκέι, μετά από ανίχνευση απαγορευμένης ουσίας στον οργανισμό του. O δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής καλείται να επιστρέψει το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στα 4x100μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, ενώ διαγράφηκαν όλα τα ρεκόρ εκείνης της χρονιάς. O Γκέι θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση τον προσεχή Ιούνιο, ενώ θα μπορεί να πάρει μέρος σε μελλοντικά παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Ο κάτοχος του ρεκόρ στα 100μ. είχε τιμωρηθεί αρχικά με διετή αποκλεισμό, αλλά η ποινή μειώθηκε λόγω της απρόσκοπτης βοήθειάς του στην έρευνα της υπόθεσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 3 May 2014 - 10:30:22 UTC