Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Ο κ . Σαμαράς κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες του Μαξίμου»
  • [02] Φ.Κουβέλης: Μήνυμα αλλαγής πολιτικής πρέπει να στείλουν οι ευρωεκλογές
  • [03] Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο Eurogroup της Δευτέρας
  • [04] Επικοινωνία Πούτιν-Μέρκελ για την κρίση στην Ουκρανία
  • [05] Eλεύθερος o Τζέρι Άνταμς
  • [06] Επεισόδια πριν από το ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ
  • [07] Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-0

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Ο κ . Σαμαράς κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες του Μαξίμου»

    «Η υπομονή του λαού εξαντλείται και στις 18 και 25 Μαίου θα στείλει μήνυμα αλλαγής και ανατροπής στους «τρομοκράτες» του», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του, σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

    Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον κατηγόρησε ότι «κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες του Μαξίμου» και αρνείται τον διάλογο μαζί του. «Που είναι ο πρωθυπουργός, που είναι κ. Σαμαράς; Μπήκε η άνοιξη και δεν έχει ξεμυτίσει από το Μαξίμου, να τον δει λίγο ο ήλιος, το φως της ημέρας. Δεν τολμά να βγει να συνομιλήσει με τον λαό, με τους πολιτικούς του αντιπάλους. Κυκλοφορεί μονάχα στο απολύτως προφυλαγμένο και αποστειρωμένο περιβάλλον. Υπάρχει μόνο σε άρθρα σε Κυριακάτικες εφημερίδες, σε διαγγέλματα, στα κανάλια και στις δημοσκοπήσεις της διαπλοκής», είπε ο κ. Τσίπρας.

    Κάλεσε εκ νέου σε τηλεοπτική αναμέτρηση τον κ. Σαμαρά, είπε ότι «κρύβεται γιατί φοβάται» και σημείωσε πως είναι «ακατάλληλος για πρωθυπουργός, ο καταλληλότερος της διαπλοκής και της Τρόϊκας».

    [02] Φ.Κουβέλης: Μήνυμα αλλαγής πολιτικής πρέπει να στείλουν οι ευρωεκλογές

    Μήνυμα για αλλαγή πολιτικής πρέπει να στείλουν οι Ευρωεκλογές, για να αντιμετωπιστεί το μέγα ζήτημα της ανεργίας, υπογράμμισε από την Τρίπολη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από υποψήφιους ευρωβουλευτές και στελέχη του κόμματός του.

    Ο κ. Κουβέλης περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους και την πλατεία της πόλης και χαιρέτισε πολίτες ενω συμμετείχε σε δράση φύτευσης λουλουδιών σε παρτέρια της πλατείας Πετρινού, που οργάνωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου. Επισκέφθηκε τα γραφεία του περιφερειακού συνδυασμού, «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία», που στηρίζει η Δημοκρατική Αριστερά και στην συνέχεια την γενική περιφερειακή έκθεση ?'Αρκαδικό Πανόραμα'' στην βιομηχανική περιοχή Τρίπολης, όπου συνομίλησε με παραγωγικούς φορείς , πολλούς εκθέτες κι επιχειρηματίες της Πελοποννήσου.

    Ο Φώτης Κουβέλης,συναντήθηκε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Γιώργο Δέδε, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Δημήτρη Μπερτζελέτο και υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, ενώ σημείωσε ότι:, «Το κεντρικό πολιτικό σύστημα είναι απαξιωμένο», προσθέτοντας ότι η νοσηρότητα του πολιτικού συστήματος διαχέεται. Από την πλευρά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες δήλωσε πως η παρουσία του κ. Κουβέλη στα γραφεία του συνδυασμού, δίνει δύναμη να συνεχίσουν τον αγώνα σε μια μάχη που είναι κρίσιμη.

    [03] Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο Eurogroup της Δευτέρας

    Το ζήτημα της νέας μείωσης του ελληνικού χρέους αναμένεται να θέσει και επίσημα αύριο, Δευτέρα, στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το ζήτημα θα τεθεί μεν στο Eurogroup, «αλλά η διαδικασία θα είναι μακρά» για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων. Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, ότι η διαδικασία αναμένεται να είναι ανάλογη εκείνης του Νοεμβρίου 2012, όταν εξετάστηκε από τους εταίρους το σύνολο των δεδομένων. Τώρα, πρόσθεσε, θα συμπεριληφθούν στα νέα δεδομένα, τα στοιχεία για τις τράπεζες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι όποιες αποφάσεις προσδιορίζονται χρονικά προς το τέλος του έτους, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα ευρωπαϊκά stress tests στα πιστωτικά ιδρύματα.

    Παράλληλα, τα ζητήματα που άπτονται των φορολογικών και των δημοσιονομικών πολιτικών των κρατών- μελών της ΕΕ αναμένεται να κυριαρχήσουν στη σύνοδο των υπουργών Οικονομίας των «28» που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, στις Βρυξέλλες. Η ελληνική Προεδρία ελπίζει ότι μία γενική προσέγγιση θα προκύψει μετά την ενημέρωση για την οδηγία για τις μητρικές και τις θυγατρικές εταιρίες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του δελτίου πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Agence Europe, η βασική ιδέα είναι να αποσυρθούν τα νομοθετικά κενά που επιτρέπουν στις εταιρείες να αποφεύγουν τον στόχο της οδηγίας (αποφυγή της διπλής φορολογίας) και να μην πληρώνουν φόρους, μετά από διερεύνηση μεταξύ των κρατών μελών για το πιο συμφέρον φορολογικό καθεστώς.

    Επίσης οι υπουργοί θα εγκρίνουν τα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες που διαγνώστηκαν σε 14 κράτη- μέλη (Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία, Ιταλία, Ουγγαρία, Κάτω Χώρες, Σλοβενία, Φινλανδία, Σουηδία και Μ. Βρετανία).

    Τέλος, οι υπουργοί της ΕΕ θα ενημερωθούν από τις έντεκα χώρες που υποστηρίζουν την εισαγωγή ενός φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Κάτι που θα χρησιμεύσει για να καθησυχάσει τους φόβους που εξέφρασαν χώρες που δεν συμμετέχουν στην ενισχυμένη συνεργασία, που είναι ο μηχανισμός που χρησιμοποιείται για την εισαγωγή του νέου φόρου.

    [04] Επικοινωνία Πούτιν-Μέρκελ για την κρίση στην Ουκρανία

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συνομίλησαν σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν νωρίτερα σήμερα και τόνισαν τη σημασία που έχει να αναληφθεί «αποτελεσματική δράση από τη διεθνή κοινότητα» για να αποκλιμακωθεί η ένταση στη χώρα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

    Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης σχετικά με τη διάθεση και τη μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου, βάσει των συμπερασμάτων της πρόσφατης συνόδου στη Βαρσοβία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας.

    Η ρωσική κυβέρνηση απείλησε την Παρασκευή δια χειλέων των απεσταλμένων της στη Βαρσοβία να διακόψει την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ουκρανία τον Ιούνιο εάν δεν υπάρξει προπληρωμή του, καθώς η διένεξη ανάμεσα στη Μόσχα, το Κίεβο και την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την ενέργεια κλιμακώνεται.

    [05] Eλεύθερος o Τζέρι Άνταμς

    Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι άφησε ελεύθερο απόψε τον ηγέτη του κόμματος Σιν Φέιν Τζέρι Άνταμς έπειτα από τέσσερις ημέρες κράτησής του και ανάκρισής του στο πλαίσιο της έρευνας για μια δολοφονία που φέρεται ότι είχε διαπράξει ο IRA το 1972, ενώ αναμένεται η εισαγγελία να ανακοινώσει εάν θα του ασκήσει δίωξη για την υπόθεση.

    Ο 65χρονος πρόεδρος του Σιν Φέιν, ο οποίος ανακρινόταν από την 30ή Απριλίου σχετικά με την υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας της Τζιν Μακόνβιλ, μιας μητέρας 10 παιδιών, το 1972, «αφέθηκε ελεύθερος» και ο φάκελός του διαβιβάστηκε στην εισαγγελία, η οποία θα αποφασίσει εάν θα του ασκήσει δίωξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της βορειοϊρλανδικής αστυνομίας.

    [06] Επεισόδια πριν από το ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ

    Ενταση και επεισόδια σημειώθηκαν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας αρχικά επιχείρησαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, στη συνέχεια αντάλλαξαν κανπνογόνα με οπαδούς του Παναθηναϊκού και μετά έσπασαν καθίσματα και τα πέταξαν προς τον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς να μην σφυρίξει την έναρξη και να δώσει εντολή οι παίκτες των δύο ομάδων να απμακρυνθούν, ενώ μαζί με τους βοηθούς του επέστρεψε στα αποδυτήρια.

    Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, και ο πρόεδρος του συλλόγου, Ζήσης Βρύζας, αρχικά πήγαν προς το μέρος των οπαδών της ομάδας τους και προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση, όμως αυτό στάθηκε αδύνατον. Στη συνέχεια έκαναν την εμφάνιση οι δυνάμεις των ΜΑΤ και για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έναρξη του αγώνα.

    [07] Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 1-0

    Με γκολ του Μπαράλες στο 67' ο Αστέρας νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο στην Τρίπολη για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και πλέον τον πέρασε κατά ένα βαθμό στην ειδική βαθμολογία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 May 2014 - 18:30:23 UTC