Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Δεν μπορεί να λειτουργεί η Δημοκρατία με εκβιαστικά διλήμματα
  • [02] Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ αν απορριφθεί η τροπολογία για μη παραγραφή χρεών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ
  • [03] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κερατέα
  • [04] Τέσσερα νέα προγράμματα για 35.000 ωφελούμενους ξεκινά ο ΟΑΕΔ
  • [05] Ο Πούτιν δήλωσε έτοιμος να συζητήσει μια λύση στην ουκρανική κρίση με τον ΟΑΣΕ
  • [06] Ανοιχτή στη διεξαγωγή δεύτερης συνόδου στη Γενεύη για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, η ΕΕ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Δεν μπορεί να λειτουργεί η Δημοκρατία με εκβιαστικά διλήμματα

    Πέντε προτάσεις για άμεσες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης μαζί με τον πρώην υπουργό και ομότιμο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Αντώνη Μανιτάκη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Τσούκαλη.

    Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δέχθηκε ερωτήσεις και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα τόνισε ότι δεν μπορεί να λειτουργεί η Δημοκρατία με εκβιαστικά διλήμματα και δεν ταυτίζεται η πολιτική με την κοινωνική αστάθεια, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου περί αμφισβήτησης της πολιτικής σταθερότητας αν δεν ενισχυθεί η Ελιά. «Κάνουν πολιτικό λάθος όσοι το θέτουν», είπε. Πρόσθεσε επίσης ότι η ΔΗΜΑΡ δεν συμπιέζεται από το στρεβλό δίλημμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. «Ίσως είναι η δικαιολογία της για το αποτέλεσμα», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και χαρακτήρισε ατυχή αρνητική και επικίνδυνη την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι σε τυχόν καταψήφιση της Ελιάς η χώρα θα γίνει Ουκρανία. Σχετικά με τις διαγραφόμενες πολιτικές εξελίξεις και την πιθανότητα εθνικών εκλογών μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι αυτό θα καθοριστεί είτε από τη λήψη νέων μέτρων είτε από τη συνέχιση της ακολουθούμενης πολιτικής και τις συνέπειές της, αλλά και τη δυσαρμονία της με τη κοινωνία.

    [02] Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ αν απορριφθεί η τροπολογία για μη παραγραφή χρεών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

    Για «άθλια στάση πολιτικού καιροσκοπισμού» κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ευάγγελο Βενιζέλο, απαντώντας στη χθεσινή επικριτική δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για την ενέργεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή για τα χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεσμεύεται ότι σε περίπτωση απόρριψης της τροπολογίας που κατέθεσε για τη μη διαγραφή των χρεών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο κ. Βενιζέλος προτίθεται να πάρει κανονικά τη χρηματοδότηση για τις εκλογές ως «Ελιά» αν και προοριζόταν για το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θέλει να πληρώσει για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ. «Πρόκειται για μία άθλια στάση πολιτικού καιροσκοπισμού από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Τον αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

    [03] Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Κερατέα

    Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δύσβατο σημείο κοντά στον οικισμό του Άνω Δασκαλειού στην Κερατέα. Η πυρκαγιά έκαψε κυρίως χαμηλή βλάστηση.

    [04] Τέσσερα νέα προγράμματα για 35.000 ωφελούμενους ξεκινά ο ΟΑΕΔ

    Τέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης, πρόκειται να τεθούν σύντομα σε εφαρμογή από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Τα προγράμματα ανακοινώθηκαν από τον διοικητή του Οργανισμού Θεόδωρο Αμπατζόγλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 4ου Forum Εργασίας του ΟΑΕΔ, το ερχόμενο Σάββατο. Τα νέα προγράμματα είναι συνολικού κόστους 100.000.000 ευρώ, και απευθύνονται σε 35.000 ωφελούμενους.

    Εξάλλου, το 4ο Forum Εργασίας πραγματοποιείται το Σάββατο, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254 στον Ταύρο. Κατά τη διάρκεια του Forum Εργασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα λάβουν μέσω προσωπικών συνεντεύξεων εξατομικευμένη υποστήριξη για αναζήτηση εργασίας και να πάρουν εξειδικευμένες συμβουλές, για τη σωστή σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, και τη διαμόρφωση του επαγγελματικού τους προφίλ. Το Forum θα διεξαχθεί από τις 09.00 έως τις 18.00 στον «Ελληνικό Κόσμο» Πειραιώς 254 στον Ταύρο, με τη συμμετοχή 40 μεγάλων εταιρειών, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΑΕΔ οι συμμετέχοντες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού www.oaed.gr.

    [05] Ο Πούτιν δήλωσε έτοιμος να συζητήσει μια λύση στην ουκρανική κρίση με τον ΟΑΣΕ

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να συζητήσει έναν τρόπο εξόδου από την κρίση στην Ουκρανία με τον επικεφαλής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). «Γνωρίζω ότι έχετε τις δικές σας προτάσεις, τις δικές σας ιδέες για το πώς μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο εξόδου από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί (στην Ουκρανία). Η θέση μας είναι επίσης γνωστή», δήλωσε ο Πούτιν ενόψει μιας συνάντησής του με τον Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ, που ασκεί αυτή την περίοδο την προεδρία του ΟΑΣΕ. «Ας προσπαθήσουμε να αναλύσουμε την κατάσταση και να αναζητήσουμε τρόπους εξόδους από αυτή την κρίση», πρόσθεσε ο Πούτιν.

    Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ επεσήμανε ότι η επέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία, που είναι προγραμματισμένες για τις 25 Μαΐου, είναι «απαράδεκτη».

    Στο μεταξύ, ο υποψήφιος στις ουκρανικές προεδρικές εκλογές Πέτρο Ποροσένκο κάλεσε σήμερα από τη Γερμανία να χρησιμοποιηθεί «βία» εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών, τους οποίους χαρακτήρισε «τρομοκράτες». «Για τους τρομοκράτες πρέπει να βρούμε μια γλώσσα που κατανοούν και αυτή είναι η βία», υπογράμμισε ο Ποροσένκο έπειτα από μια συνάντηση που είχε με έναν αξιωματούχο του CDU, του κόμματος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

    Εξάλλου, η Ουάσινγκτον ελπίζει ότι η Ρωσία θα αλλάξει στάση στο θέμα της Ουκρανίας και εργάζεται με τους εταίρους της για να διασφαλίσει ότι οι κυρώσεις εναντίον της Μόσχας θα έχουν μεγάλο κόστος, αν θα δεν το κάνει, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιος για την τρομοκρατία και την συγκέντρωση πληροφοριών οικονομικού χαρακτήρα Ντέιβιντ Κόεν.

    Διαβάστε επίσης: Ανακατάληψη του δημαρχείου της Μαριούπολης από τις ουκρανικές δυνάμεις , Ανοιχτή στη διεξαγωγή δεύτερης συνόδου στη Γενεύη για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, η ΕΕ

    [06] Ανοιχτή στη διεξαγωγή δεύτερης συνόδου στη Γενεύη για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, η ΕΕ

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ανοιχτή στη διεξαγωγή περαιτέρω διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ ώστε να αποκλιμακωθεί η ουκρανική κρίση, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι. «Αυτό που κάνουμε είναι να κρατάμε ανοιχτό τον δρόμο των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου. Είμαστε ακόμη ανοιχτοί στο ενδεχόμενο μιας δεύτερης συνόδου στη Γενεύη. Είμαστε ανοιχτοί στην ιδέα αυτή και θα εργαστούμε με τους συνεργάτες μας για την πιθανότητα αυτή», δήλωσε ο Ρόμπαϊ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Εξάλλου και η Γερμανία εμπλέκεται στις διεθνείς προσπάθειες να αποτραπεί μια κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία μέσω μιας συνέχειας της συνόδου της Γενεύης που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα, όπως επεσήμανε μια εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 May 2014 - 14:30:29 UTC