Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών
  • [02] ΣτΕ: Συνταγματικό το παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ
  • [03] Αδ. Γεωργιάδης: Έχουμε πόλεμο με το κάπνισμα
  • [04] ΔΝΤ: Αναγκαία η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα
  • [05] Μ. Ντράγκι: Θετικά τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών

    Τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ επισκέφθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συγχαρεί τη φοιτητική παράταξη της ΝΔ για την επιτυχία της στις εκλογές των πανεπιστημίων.

    Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα και έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, το οποίο «αποτελεί μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση».

    «Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος γιατί το αποτέλεσμα δείχνει ότι η γενική πορεία των νέων, η στάση των νέων, είναι προς την ανάπτυξη, τις ίσες ευκαιρίες για όλους και τις μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «δεν είναι κυρίαρχη τάση η μιζέρια και τα τριτοκοσμικά πανεπιστήμια, που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

    [02] ΣτΕ: Συνταγματικό το παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ

    Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις υπ' αριθμ. 1716 - 1717/2014 αποφάσεις του, απέρριψε τις αιτήσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και διαφόρων Δήμων της χώρας, κρίνοντας ότι το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν παραβιάζει την συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ (Δήμοι-Κοινότητες).

    Από το ΣτΕ οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών του Σεπτεμβρίου 2013 για την κατάρτιση και υποβολή προϋπολογισμού των περιφερειών οικονομικού έτους 2014 και για την παροχή οδηγιών για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των Δήμων και Κοινοτήτων.

    [03] Αδ. Γεωργιάδης: Έχουμε πόλεμο με το κάπνισμα

    «Η ελληνική κυβέρνηση, μην έχετε καμιά αμφιβολία, και φυσικά το υπουργείο Υγείας, έχουν πόλεμο με το κάπνισμα». Με αυτήν τη φράση ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκίνησε σήμερα την ομιλία του στην ημερίδα με θέμα «Υγεία των Πνευμόνων και Κάπνισμα στην Ευρώπη», η οποία διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και την Εθνική Επιτροπή για τον Έλεγχο του Καπνίσματος.

    Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα φάρμακα που βοηθούν στη διακοπή του καπνίσματος θα αποζημιώνονται πλέον από τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ τόνισε ότι, παρά τις αντιδράσεις, ο νόμος θα εφαρμοστεί -και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει ακόμη πιο αυστηρός.

    [04] ΔΝΤ: Αναγκαία η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα

    Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του Τζέρι Ράις απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για «πολιτική σταθερότητα» στην Ελλάδα.

    Σε ερωτήσεις για το ελληνικό χρέος, ο κ. Ράις επανέλαβε ότι η άποψη του Ταμείου για την αξιολόγηση του χρέους παραμένει η ίδια και πως το χρέος αναμένεται να παραμείνει σε «υψηλά επίπεδα». Επίσης, επεσήμανε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας συμφώνησαν να προσφέρουν ελάφρυνση του χρέους, αν κριθεί απαραίτητη, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα είναι «απόλυτα ευθυγραμμισμένη» με την τήρηση των δεσμεύσεών της έναντι του προγράμματος.

    Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν δηλώσει ότι οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος θα ξεκινήσουν εντός του δευτέρου εξαμήνου της τρέχουσας χρονιάς.

    [05] Μ. Ντράγκι: Θετικά τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα

    Στα θετικά αποτελέσματα των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έγιναν στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, αναφέρθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη Τύπου μετά την τακτική συνεδρίαση της ΕΚΤ, η οποία πραγματοποιήθηκε στη βελγική πρωτεύουσα και στην οποία μετείχε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γιερούν Ντάισελμπλουμ.

    Ο Μ. Ντράγκι είπε ότι χάρη στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν σε αυτές τις χώρες βλέπουμε πολύ σημαντικά σημάδια ανάκαμψης των οικονομιών τους και οι προβλέψεις για τους επόμενους μήνες κάθε άλλα παρά αρνητικές μπορούν να θεωρηθούν. Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη, αυτό δείχνει ότι οι προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν στην ίδια κατεύθυνση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 May 2014 - 16:30:24 UTC