Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Έφυγε» ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης
  • [02] Συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας για χρήση τοπωνυμίων
  • [03] Αντ. Σαμαράς: Πρέπει να προχωρήσουμε σταθερά μπροστά
  • [04] Δ. Κουτσούμπας: Ο πραγματικός ένοχος είναι η ΕΕ
  • [05] Οδοιπορικό 15 ξένων δημοσιογράφων στη Δυτική Κρήτη
  • [06] Νέο κρούσμα του κοροναϊού MERS στις ΗΠΑ

  • [01] «Έφυγε» ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης

    Πέθανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, ο οποίος νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα του Ωνασείου νοσοκομείου, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

    Γεννήθηκε το 1951 στο Βουκουρέστι Ρουμανίας, ήταν πτυχιούχος του Τμήματος Πληροφορικής του Πολυτεχνείου της Δρέσδης (Technische Universit?t Dresden) (1973) και το 1978 πήρε Διδακτορικό Πληροφορικής στο Πολυτεχνείο Δρέσδης. Από το 1975 έως το 1985 ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και το 1985 έγινε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Εκλέχτηκε βουλευτής του ΚΚΕ στην περιφέρεια της Α? Αθήνας την περίοδο 1997-2000 και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ από το 2009 έως το 2014.

    [02] Συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας για χρήση τοπωνυμίων

    Σε συμφωνία για τη χρήση των τοπωνυμίων στα αλβανικά διαβατήρια και πιστοποιητικά κατέληξαν κατά τη συνάντησή τους σήμερα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Ευ.Βενιζέλος και της Αλβανίας Ντίτμιρ Μπουσάτι.

    Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως επήλθε συμφωνία σε ένα χρονίζον, πολύ σημαντικό θέμα που είναι η χρήση των τοπωνυμίων στα αλβανικά διαβατήρια και πιστοποιητικά.

    Συμφωνήσαμε, όπως σημείωσε, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στις σχέσεις καλής γειτονίας να χρησιμοποιούνται τοπωνύμια αποδεκτά και από τις δύο πλευρές, όπως προβλέπει και η διεθνής πρακτική. «Έτσι επιλύεται ένα ζήτημα το οποίο ταλαιπωρεί απλούς ανθρώπους, οι οποίοι δε θέλουμε να ταλαιπωρούνται. Κάνουμε ένα βήμα στον τομέα των σχέσεων καλής γειτονίας, ένα βήμα το οποίο συνδέεται φυσικά και με την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής μας χώρας, στην οποία επενδύουμε πολλές ελπίδες» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

    [03] Αντ. Σαμαράς: Πρέπει να προχωρήσουμε σταθερά μπροστά

    Στη Νέα Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Λαμία όπου μίλησε σε εκδήλωση γυναικών.

    «Νέα Ελλάδα δεν είναι εκείνοι που θέλουν να μας επιστρέψουν στο τέλμα από το οποίο μόλις με επιτυχία ξεκολλήσαμε. Νέα Ελλάδα δεν είναι η προστασία των προνομίων που είχαν οι λίγοι, οι επιτήδειοι, σε βάρος των πολλών. Νέα Ελλάδα δεν είναι οι συντεχνίες που με την ευκολία που ανάβει κανείς το τσιγάρο του, αυτοί κραυγάζουν αιτήματα, αλλά η Πολιτεία που σέβεται και αποκαθιστά δικαιώματα. Και το κυριότερο, Νέα Ελλάδα δεν είναι εκείνοι οι οποίοι διαιρούν, χωρίζουν τους Έλληνες» ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως « Νέα Ελλάδα είναι εκείνοι οι οποίοι ξέρουν την αξία που αποκτούν οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι! Και Νέα Ελλάδα είναι αυτοί που φέρνουν επενδύσεις, για να δουλέψουν τα παιδιά μας, τα παιδιά σας. Όχι αυτοί που τις διώχνουν! Είναι αυτοί που δημιουργούν εισόδημα, πλούτο, θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τον καθένα. Όχι αυτοί οι οποίοι μέλημά τους, στόχο τους, τρόπο πολιτικό, έχουν να κερδοσκοπούν πάνω στα δεινά του κόσμου.

    Νέα Ελλάδα είναι αυτό το οποίο θέλουμε να οικοδομήσουμε, πέρα από τη μιζέρια, πέρα από την κρίση, πέρα από το διχασμό! Είναι Αξιοπρέπεια και Αξιοσύνη. Ανάπτυξη με Ανταγωνιστικότητα και Δικαιοσύνη. Αυτό είναι Νέα Ελλάδα!» τόνισε ο Αντ. Σαμαράς.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «ξεπεράσαμε πια τα πολύ δύσκολα. Ο δρόμος είναι ανηφορικός. Η γραμμή που τραβάμε είναι ευθεία γραμμή. Κι από δω και μπρος να ξέρετε έχουμε «μόνο πάνω» να πηγαίνουμε. Τελείωσε το «προς τα κάτω». Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι συγχωρείται ο οποιοσδήποτε εφησυχασμός. Ακόμα και ένα μικρό λάθος, μπορεί να μας γυρίσει πίσω στην κρίση. Γι? αυτό και θα πρέπει να προχωρήσουμε σταθερά μπροστά! Με βήματα στέρεα, με πίστη στον εαυτό μας, με πίστη στις δυνατότητές μας».

    Νωρίτερα, τη βεβαιότητα ότι οι υποψήφιοι που υποστηρίζονται από τη ΝΔ για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον δήμο της Λαμίας θα κερδίσουν τη μάχη των εκλογών, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Οι εκλογές να δώσουν σταθερότητα στον τόπο

    Αντ. Σαμαράς: Το "πίσω" τελείωσε πάμε μπροστά

    [04] Δ. Κουτσούμπας: Ο πραγματικός ένοχος είναι η ΕΕ

    «Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης γίνεται πολιτικό όπλο που σημαδεύει κατευθείαν την αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν αστοχεί απ' τις αυταπάτες και τις ψεύτικες ελπίδες της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύει και χτυπά τον πραγματικό ένοχο, την πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης.

    Τόνισε ότι ο πραγματικός ένοχος, που είναι η ΕΕ και ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές κατεβαίνει με πολλά πρόσωπα δήθεν «ανεξάρτητα», «υπερκομματικά» κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με πολλά ψηφοδέλτια, συσκοτίζοντας την αλήθεια και καλύπτοντας την πραγματικότητα».

    Είπε ότι «μια ζωή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εκβίαζαν το λαό, μοίραζαν υποσχέσεις, παραπλανούσαν και τελικά εγκλώβιζαν το λαό στη μεταξύ τους σικέ αντιπαράθεση», ενώ «στα πρότυπα του παλιού δικομματισμού σήμερα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν την ίδια τακτική με τον ίδιο βασικό στόχο: η λαϊκή δυσαρέσκεια να μην αμφισβητήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, το σάπιο σύστημά τους, να μη φτάσει να συναντηθεί με τη ρεαλιστική πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».

    [05] Οδοιπορικό 15 ξένων δημοσιογράφων στη Δυτική Κρήτη

    Σε οδοιπορικό γνωριμίας με τον πολιτισμό, την παράδοση, την κρητική γη και τα προϊόντα της, εξελίχθηκε η επίσκεψη που πραγματοποίησαν στην Κρήτη 15 ξένοι δημοσιογράφοι που εργάζονται ως ανταποκριτές μέσων ενημέρωσης από τη Βραζιλία, την Κίνα, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Τουρκία, την Ελβετία και τη Ρωσία, οι οποίοι βρέθηκαν στα Χανιά έπειτα από πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (Ι.Ε.Τ.) και του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και με τη χορηγία της «Aegean», που κάλυψε τα έξοδα των εισιτηρίων. Η ξένη αποστολή φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ι.Ε.Τ. (Ίδρυμα «Αγία Σοφία», στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου).

    Κατά την παρουσία τους στα Χανιά δοκίμασαν κρητικά εδέσματα, παρακολούθησαν μουσικοχορευτικά δρώμενα, ξεναγήθηκαν σε χώρους πολιτισμού και επισκέφθηκαν επιχειρήσεις που παράγουν και εξάγουν στο εξωτερικό κρητικά προϊόντα.

    Σκοπός του ταξιδιού τους ήταν να γνωρίσουν καινοτόμες δράσεις που αναπτύσσονται στη Δυτική Κρήτη. Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκαν τις μονάδες της «Terra Creta» και της «Biolea» στο Κολυμπάρι που παράγουν και εξάγουν κρητικό ελαιόλαδο ποιότητας. Ξεναγήθηκαν επίσης και στην εταιρεία «Cretan Carob» που έχει έδρα στην Αργυρούπολη και παράγει προϊόντα με βάση το κρητικό χαρούπι σε 40 διαφορετικούς κωδικούς.

    [06] Νέο κρούσμα του κοροναϊού MERS στις ΗΠΑ

    Αμερικανοί αξιωματούχοι του τομέα της υγείας επιβεβαίωσαν σήμερα ότι εντοπίστηκε ένα δεύτερο κρούσμα στις ΗΠΑ του κοροναϊού MERS, αυτή τη φορά στην πολιτεία Φλόριντα.

    Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και αξιωματούχοι στη Φλόριντα επιβεβαίωσαν το κρούσμα του ιού, που επίσημα είναι γνωστός ως Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής.

    Το CDC ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο «εισαγόμενο» κρούσμα MERS που καταγράφεται στις ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι ένας ταξιδιώτης προσβλήθηκε από τον ιό σε κάποια άλλη χώρα ταξίδεψε, ενώ είχε προσβληθεί, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στις αρχές του μήνα σε έναν άνδρα, ο οποίος είχε ταξιδέψει από τη Σαουδική Αραβία στην Ιντιάνα.

    Εξάλλου στην Ιορδανία σημειώθηκε ο πέμπτος θάνατος που σχετίζεται με τον ιό, ενώ την Κυριακή ένας ακόμα άνθρωπος στη Σαουδική Αραβία πέθανε, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 142.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 May 2014 - 20:30:24 UTC