Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον Ιούνιο η απολογία Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο
  • [03] Τουλάχιστον 20 νεκροί ανθρακωρύχοι σε ορυχείο της Τουρκίας
  • [04] Διακόσιοι ανθρακωρύχοι παγιδευμένοι σε ορυχείο της Τουρκίας
  • [05] Ζ.Κ. Γιουνκέρ: Η επιτυχία της Ευρώπης δεν μετριέται με το ποσοστό αποχής στις εκλογές

  • [01] Τον Ιούνιο η απολογία Παπακωνσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κλήθηκε να απολογηθεί ενώπιον του αρεοπαγίτη, ειδικού ανακριτή, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», αλλά ζήτησε και έλαβε προθεσμία για απολογηθεί μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου.

    Το ίδιο χρονικό διάστημα θα απολογηθούν και τα συγγενικά του πρόσωπα, Ελένη Παπακωνσταντίνου, Συμέων Σικιαρίδης και Ανδρέας Ρωσσώνης, τα οποία έχουν την ιδιότητα του συμμετόχου (μη πολιτικά πρόσωπα) στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αντιμετωπίζει δύο αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα σε βαθμό πλημμελήματος (παράβαση καθήκοντος) για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο

    Η διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου με τον επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Οικονομίας, Σιμ Κάλας, στο περιθώριο του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, σήμερα στις Βρυξέλλες.

    «Όπως έχουμε πει κατ' επανάληψη και όπως τονίζει και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο για λόγους που έχουμε εξηγήσει τεχνικά», δήλωσε λίγο μετά τη συνάντηση ο Ευ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «αυτό είναι κάτι το οποίο δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο οι κακόπιστοι». «Όλοι αυτοί δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι η Ελλάδα έχει διαμορφώσει, χάρη στις θυσίες των πολιτών της, τις προϋποθέσεις της οριστικής εξόδου από την κρίση και της οριστικής επανόδου σε συνθήκες ευρωπαϊκής κανονικότητας» πρόσθεσε ο Ευ. Βενιζέλος.

    Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα των Financial Times αναφορικά με το παρασκήνιο της Συνόδου των Καννών, τον Νοέμβριο του 2011, ο Ευ. Βενιζέλος σχολίασε ότι όποιος έχει στοιχειώδη μνήμη θυμάται τα γεγονότα και πως τέτοιου είδους δημοσιεύματα ανακυκλώνονται και δεν έχουν ενδιαφέρον.

    [03] Τουλάχιστον 20 νεκροί ανθρακωρύχοι σε ορυχείο της Τουρκίας

    Τουλάχιστον 20 ανθρακωρύχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κατάρρευση στοάς σε ορυχείο στην τουρκική επαρχία Μάνισα (Μαγνησία), όπως δήλωσε ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), επικαλούμενος ιατρικές πηγές.

    Ο Μουζαφέρ Γιουρτάς δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ότι 20 σοροί έχουν ανασυρθεί από το ανθρακωρυχείο και τουλάχιστον 20 ακόμη ανθρακωρύχοι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

    Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Σόμα, στην επαρχία Μάνισα, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk πως τουλάχιστον 200 ως 300 άνθρωποι δούλευαν στο ανθρακωρυχείο όταν σημειώθηκε έκρηξη λόγω βραχυκυκλώματος.

    [04] Διακόσιοι ανθρακωρύχοι παγιδευμένοι σε ορυχείο της Τουρκίας

    Τουλάχιστον ένας ανθρακωρύχος έχασε τη ζωή του, ενώ 200 παγιδεύτηκαν μετά την κατάρρευση στοάς σε ορυχείο στην τουρκική επαρχία Μάνισα (Μαγνησία), μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο δήμαρχος της Σόμα, στην επαρχία Μάνισα, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk πως τουλάχιστον 200 ως 300 άνθρωποι δούλευαν στο ανθρακωρυχείο όταν σημειώθηκε έκρηξη λόγω ενός βραχυκυκλώματος. Άλλοι 20 εργαζόμενοι διασώθηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    [05] Ζ.Κ. Γιουνκέρ: Η επιτυχία της Ευρώπης δεν μετριέται με το ποσοστό αποχής στις εκλογές

    Η επιτυχία του ευρωπαϊκού σχεδίου "δεν μετριέται από το ποσοστό συμμετοχής", δήλωσε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είναι ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφερόμενος στις προβλέψεις για μεγάλη αποχή των ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν το διάστημα 22-25 Μαΐου.

    "Το ευρωπαϊκό σχέδιο και η επιτυχία του δεν μετριούνται από το ποσοστό της συμμετοχής. Μήπως οι ΗΠΑ είναι αποτυχημένες επειδή στις προεδρικές εκλογές συμμετέχουν λιγότεροι από το 50% των Αμερικανών;", είπε ο πρώην πρόεδρος του Γιούρογκρουπ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μπορντό της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

    "Το υψηλό ποσοστό αποχής είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, όμως δεν αποτελεί όργανο μέτρησης της αποτυχίας", πρόσθεσε ο Γιούνκερ, ο οποίος διεκδικεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη θέση του απερχόμενου Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 May 2014 - 16:30:24 UTC