Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Δεν γυρίζουμε πίσω, δεν υπάρχει πίσω
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Ισχυροποιήστε το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες
  • [03] Α. Μέρκελ: Η συνεργασία με τη Ρωσία πρέπει μεσοπρόθεσμα να συνεχιστεί

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Δεν γυρίζουμε πίσω, δεν υπάρχει πίσω

    «Κλείνει μια δύσκολη περίοδος μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού και ανοίγει ο καινούργιος δρόμος της ελπίδας, για τη νέα Ελλάδα. Δεν γυρίζουμε πίσω, δεν υπάρχει πίσω»διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ.

    Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι έγιναν και αδικίες, κάποιες από αυτές ήταν «αναπόφευκτες» είπε, αλλά τη μεγάλη καταστροφή την αποτρέψαμε, σημείωσε και δεσμεύτηκε για αποκατάσταση των αδικιών.

    Φέτος θα έχουμε για πρώτη φορά ανάπτυξη και μέχρι το 2018 θα δημιουργηθούν 550.000 νέες θέσεις εργασίας και θα έχει υποχωρήσει 10 μονάδες η ανεργία, τόνισε ο πρωθυπουργός. Την Τρίτη θα παρουσιάσουμε το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα και μέχρι το 2020 η Ελλάδα θα έχει ανακτήσει πλήρως το βιοτικό επίπεδο, που είχε πριν από την κρίση, αλλά όχι με δανεικά, με ανάπτυξη και εξωστρέφεια, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι«νέο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει, δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα»,

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Ισχυροποιήστε το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες

    «Με το ΚΚΕ μπορούμε να απαντήσουμε στο πραγματικό, το ουσιαστικό δίλημμα που είναι: υποταγή ή χειραφέτηση του λαού μας από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μονοπωλίων. Κι αυτό το δίλημμα αφορά και την επιλογή στις κάλπες των δήμων και των περιφερειών και στις κάλπες της άλλης Κυριακής για τις ευρωεκλογές και τον δεύτερο γύρο» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας στην αποψινή ομιλία του στην κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, στο Πεδίον του Άρεως.

    «Τα συνθήματα που έχουν πέσει στο προεκλογικό τραπέζι, από τη μια μεριά με τα «σταθερά βήματα μπροστά» και τις ψεύτικες προσδοκίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και από την άλλη, τις παλινωδίες, τον καιροσκοπισμό την έλλειψη ευθύνης απέναντι στο λαό, με το άγχος του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αυτός χαλίφης στη θέση του χαλίφη, δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκβιασμοί, ψευτοδιλήμματα, αυταπάτες, με μοναδικό στόχο να αποσπάσουν τη λαϊκή συγκατάθεση και ανοχή, για να συνεχίσουν όλοι τους είτε παρέα, είτε ο καθένας από την θέση του, το αντιλαϊκό έργο που έχει τη σφραγίδα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, των μονοπωλίων και μέσα στις περιφέρειες και μέσα στους δήμους και στη βουλή και την ευρωβουλή» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    «Δίνουμε τη μάχη των εκλογών ενιαία σε όλες τις κάλπες, και τις δύο Κυριακές γιατί ενιαία είναι η πολιτική που ξεκινά από το ευρωκοινοβούλιο και καταλήγει σε κάθε δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο σε όλη τη χώρα» είπε εν συνεχεία, τονίζοντας ότι αυτή η αντιλαϊκή πολιτική διαπερνά όλα τα επίπεδα και τους κρίκους της αστικής διακυβέρνησης: από τα όργανα της ΕΕ, της κεντρικής κυβέρνησης, μέχρι τα όργανα της τοπικής διοίκησης, τις περιφέρειες και τους δήμους σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

    [03] Α. Μέρκελ: Η συνεργασία με τη Ρωσία πρέπει μεσοπρόθεσμα να συνεχιστεί

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εκτιμά ότι "μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα" η στενή συνεργασία της Ευρώπης με τη Ρωσία "πρέπει να συνεχιστεί", όμως οι δύο πλευρές χρειάζεται να συμμερίζονται ορισμένες "κοινές αξίες", όπως δήλωσε σε συνέντευξή της που πρόκειται να δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Φραγκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ.

    "Είμαι πεπεισμένη ότι μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα η στενή συνεργασία με τη Ρωσία πρέπει να συνεχιστεί. Για αυτό απαιτείται να υπάρχουν τουλάχιστον ορισμένες κοινές αξίες που θα αντικατοπτρίζονται σε συγκεκριμένες πολιτικές", τόνισε η καγκελάριος.

    Αναφερόμενη στο θέμα της Ουκρανίας η Μέρκελ απέρριψε την ιδέα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ευθύνεται καθ' οιονδήποτε τρόπο για την κρίση, όπως αφήνουν να εννοηθεί ορισμένοι πολιτικοί, μεταξύ των οποίων και ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ. Ο τελευταίος υποστηρίζει ότι οι Βρυξέλλες έκαναν λάθος όταν πίεσαν το Κίεβο να επιλέξει μεταξύ της Ευρώπης και της Ρωσίας και την άποψη αυτή επανέλαβε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας και ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 May 2014 - 18:30:23 UTC