Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζει την ανάπτυξη τώρα που αφήνουμε τα μνημόνια πίσω
  • [02] Σ. Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Αυτή την Κυριακή τελειώνουμε με τα μνημόνια
  • [04] Δεκατρείς νεκροί σε συγκρούσεις στη Λιβύη
  • [05] Φιλορώσοι αυτονομιστές πήραν τον έλεγχο ενός στρατώνα στο Ντονέτσκ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζει την ανάπτυξη τώρα που αφήνουμε τα μνημόνια πίσω

    Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απόψε στην Πάτρα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπερασπίζεται το σπάταλο κράτος και τις ασύδοτες συντεχνίες, την αδιαφάνεια, τη φοροδιαφυγή και ό,τι μας οδήγησε στην κρίση.

    Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη, στο κλειστό γήπεδο του Έσπερου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εμποδίζει την ανάπτυξη τώρα που αφήνουμε τα μνημόνια πίσω», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι τρέφεται από τον πόνο του κόσμου και δεν τους ενδιαφέρει η Ευρώπη.

    Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο τζογαδόρο». Απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους, ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο από όλους, για να πάει μπροστά η χώρα «και να τους ματαιώσουμε τα σχέδια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα όπως τόνισε, απευθυνόμενος και πάλι προς τους συγκεντρωμένους, «δεν εξαρτάται η κυβέρνηση από την ψήφο τους, αλλά η ίδια η χώρα και η αξιοπιστία της».

    Στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς έκανε αναφορές στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει την χώρα από την κρίση και όπως σημείωσε «υποφέραμε, αλλά αποτρέψαμε τα χειρότερα».

    Διαβάστε επίσης:

    «Ο λαός δεν θα ψηφίσει ποτέ να γυρίσει η Ελλάδα στην κρίση»

    [02] Σ. Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν

    Επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για την ομιλία του στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, εξαπέλυσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

    «Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του είναι οι μόνοι που παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως η Ελλάδα έφθασε δύο φορές, επικίνδυνα κοντά, στην έξοδο από το ευρώ και στη χρεοκοπία. Εκεί, στο χείλος της καταστροφής, θέλουν να την επαναφέρουν. Αυτό είναι πολιτική ανωμαλία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Αυτή την Κυριακή τελειώνουμε με τα μνημόνια

    Τη βεβαιότητά του ότι «αυτή την Κυριακή τελειώνουμε με τους εκβιαστές, τελειώνουμε με τους τρομοκράτες του ελληνικού λαού, τελειώνουμε με τη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις, τελειώνουμε με τα μνημόνια και τις πολιτικές της καταστροφής και παίρνουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια» εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας χαιρετισμό στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή της υποψήφιας Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου και του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

    Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας στην νέα και οξύτατη επίθεσή του κατά των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου είπε ότι «στην Ελλάδα ζούμε μια πρωτοφανή πολιτική ανωμαλία, που μόνο με την περίοδο των ανακτόρων μπορεί να συγκριθεί».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον λαό, στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και «με περηφάνια, με αποφασιστικότητα, με σιγουριά να ξαναφέρουμε την Ελλάδα εκεί που της αξίζει».

    Ο κ. Τσίπρας ζήτησε «να πάρουμε το δήμο και την Περιφέρεια από τη διαπλοκή και τα συμφέροντα και να τα ξαναδώσουμε στους πολίτες. Να ξεκινήσουμε μαζί το δύσκολο έργο της αναγέννησης, της αποκατάστασης, της ανοικοδόμησης της πατρίδας μας. Και πάνω από όλα, να ξαναδώσουμε στον λαό μας την αξιοπρέπεια που του στερήσανε τέσσερα χρόνια τώρα οι δυνάμεις που χρεοκόπησαν τη πατρίδα μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Αλ. Τσίπρας: Οι εθνικές εκλογές επιβάλλονται εκ των πραγμάτων

    [04] Δεκατρείς νεκροί σε συγκρούσεις στη Λιβύη

    Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, σε συγκρούσεις μεταξύ μιας ένοπλης ομάδας πιστής σε έναν απόστρατο στρατηγό και ισλαμιστών ανταρτών, όπως έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές.

    Το Ιατρικό Κέντρο της Βεγγάζης ανακοίνωσε ότι παρέλαβε τις σορούς εννέα ανθρώπων και έκανε εισαγωγή σε οκτώ τραυματίες ενώ στο νοσοκομείο Αλ Τζάλα νοσηλεύονται άλλοι 29 άνθρωποι. Στο νοσοκομείο Αλ Μαρτζ, 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Βεγγάζης, όπου νοσηλεύονται οι άνδρες του απόστρατου στρατηγού Χαλίφα Χέφταρ, μεταφέρθηκαν τέσσερις νεκροί και 60 τραυματίες.

    Από το Αλγέρι, έγινε γνωστό ότι η Αλγερία αποφάσισε να κλείσει την πρεσβεία και το προξενείο της στην Τρίπολη λόγω μιας "πραγματικής και άμεσης απειλής" εναντίον των διπλωματών της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, αποφασίστηκε, σε συνεργασία με τις αρχές της Λιβύης, να κλείσουν κατεπειγόντως, για προληπτικούς λόγους, η πρεσβεία και το γενικό προξενείο στη λιβυκή πρωτεύουσα.

    [05] Φιλορώσοι αυτονομιστές πήραν τον έλεγχο ενός στρατώνα στο Ντονέτσκ

    Ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές πήραν σήμερα τον έλεγχο ενός στρατώνα της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας στο Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στο σημείο.

    Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, ένοπλοι άνδρες που φορούσαν την κορδέλα του Αγίου Γεωργίου, την οποία φέρουν οι αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, εισέβαλαν στον στρατώνα των ειδικών δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών. Όσοι βρίσκονταν μέσα δεν φάνηκε να πρόβαλαν αντίσταση, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου η οποία είδε φορτηγά που μετέφεραν τα μέλη της Εθνικής Φρουράς να εγκαταλείπουν το σημείο.

    «Ελέγχουμε τη βάση» είπε μόνο στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ένοπλος άνδρας με στολή αγγαρείας στην είσοδο του στρατώνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 May 2014 - 20:30:23 UTC