Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταγγελίες από Ι. Μανώλη και Τ. Κουίκ για «τεχνητή έλλειψη ψηφοδελτίων» των συνδυασμών τους
  • [02] Σεισμός 4,3 βαθμών νότια της Κρήτης
  • [03] Υπό κατάληψη σχολή του Πολυτεχνείου Κωνσταντινούπολης, για την τραγωδία στη Σόμα
  • [04] Καταδικάσθηκαν σε 10ετή κάθειρξη 126 υποστηρικτές του Μόρσι, στην Αίγυπτο

  • [01] Καταγγελίες από Ι. Μανώλη και Τ. Κουίκ για «τεχνητή έλλειψη ψηφοδελτίων» των συνδυασμών τους

    Kαταγγελίες για «τεχνητή έλλειψη ψηφοδελτίων» των συνδυασμών τους, έκαναν σήμερα οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονιας και Θράκης, Τέρενς Κουίκ και Πελοποννήσου Γιάννης Μανώλης, προβαίνοντας σε σκληρές δηλώσεις. Ειδικότερα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μανώλης με δήλωσή του κατήγγειλε παντελή «έλλειψη ψηφοδελτίων του συνδυασμού "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ" στα μεγάλα εκλογικά τμήματα» και επισήμανε ότι, μετά από έλεγχο των εκπροσώπων τού συνδυασμού του, τα ψηφοδέλτιά του «βρέθηκαν στις αποθήκες των αντιπεριφερειών, αντί να έχουν παραδοθεί από την Περιφέρεια στα εκλογικά τμήματα και τους δικαστικούς αντιπροσώπους» και προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη. «Καταγγέλλουμε τον φασισμό, που ξεκίνησε από τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και κορυφώνεται σήμερα την ημέρα της ψηφοφορίας με προφανή στόχο να αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα από την τεχνητή έλλειψη ψηφοδελτίων του συνδυασμού μας στα μεγάλα εκλογικά κέντρα. Στο Τατουλιστάν των μνημονίων, κάποιοι ενοχλούνται από τη φωνή μας και ακολουθούν μεθόδους βίας και νοθείας. Περισσότερο συγκαλυμμένης αλλά και περισσότερο επικίνδυνης» κατέληξε.

    Εξάλλου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, έκανε λόγο για τεχνητή έλλειψη ψηφοδελτίων του από εκλογικά κέντρα της Ξάνθης, προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη, και τόνισε ότι δεν θα ανεχθεί «εκλογικές αλητείες». Επίσης χαρακτήρισε «εξαιρετικά ύποπτη» την παράδοση -σύμφωνα με τον ίδιο- «μειωμένου αριθμού ψηφοδελτίου σε εκλογικά κέντρα του Δήμου Τοπείρου. Προφανώς εκεί κυκλοφορούν Δούρειοι Ίπποι ή Εφιάλτες της Δημοκρατίας που μας έχουν στοχεύσει επ' ωφελεία συγκεκριμένου αντιπάλου Συνδυασμού» είπε ο κ. Κουίκ.

    [02] Σεισμός 4,3 βαθμών νότια της Κρήτης

    Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:08 νότια της Ζάκρου Λασιθίου Κρήτης. Η σεισμική δόνηση προέρχεται από απόσταση 406 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο Θαλάσσιο χώρο, 22 χιλιόμετρα νότια της Ζάκρου, όπως κατεγράφη από τους σεισμογράφους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    [03] Υπό κατάληψη σχολή του Πολυτεχνείου Κωνσταντινούπολης, για την τραγωδία στη Σόμα

    Φοιτητές έχουν καταλάβει από την Παρασκευή τη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης, αντιδρώντας στην τραγωδία στο ανθρακωρυχείο της Σόμα. Η κατάληψη ξεκίνησε από μία απλή εκδήλωση διαμαρτυρίας για τις σχέσεις ανάμεσα στη Σχολή και την εταιρεία που εκμεταλλευόταν το ορυχείο. Ηδη η διαμαρτυρία τους απέδωσε καρπούς, καθώς το Πολυτεχνείο ανακοίνωσε όυι διέκοψε τις σχέσεις της με τους ιδιοκτήτες του Soma Komur, που συμμετείχαν στο διοικητικό συμβούλιο του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

    «Η Σχολή είναι συνεργός στον θάνατο των ανθρακωρύχων. Η εταιρεία είχε οργανώσει εδώ ένα σεμινάριο δύο εβδομάδες πριν από την καταστροφή. Δεν θα εγκαταλείψουμε το κτίριο πριν οι υπεύθυνοι λογοδοτήσουν», δήλωσε ο Ορκούν, ένας φοιτητής. Η τουρκική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε σήμερα 18 άτομα, ανάμεσά τους και στελέχη της εταιρείας που θεωρούνται ύποπτα για αμέλεια στην εφαρμογή των κανόνων ασφαελίας στο ορυχείο της Σόμα.

    [04] Καταδικάσθηκαν σε 10ετή κάθειρξη 126 υποστηρικτές του Μόρσι, στην Αίγυπτο

    Δικαστήριο του Καΐρου καταδίκασε σήμερα σε κάθειρξη 10 ετών 126 υποστηρικτές του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, κατά τη διάρκεια νέας ομαδικής δίκης, έγινε γνωστό από δικαστικές πηγές. Οι καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για τη συμμετοχή τους στις «ταραχές» του Καφρ ελ-Σέιχ, βόρεια του Καΐρο, στις 16 Αυγούστου 2013, για κατοχή όπλων, επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας και συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση, δηλαδή στην Μουσουλμανική Αδελφότητα. Οι ταραχές στο Καφρ ελ-Σέιχ ξέσπασαν δύο ημέρες αφού οι αυγυπτιακές δυνάμεις έπνιξαν στο αίμα τις διαδηλώσεις κατά της αποπομπής του Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο σκοτώνοντας 700 διαδηλωτές.

    Από την καθαίρεση του Μοχάμεντ Μόρσι, τον περασμένο Ιούλιο, η αιγυπτιακή αστυνομία και ο στρατός έχουν επιδοθεί σε άγρια καταστολή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, κατά την οποία περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ενώ έχουν γίνει περί τις 15.000 συλλήψεις. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν καταδοκασθεί σε θάνατο ή σε βαριές ποινές κάθειρξης κατά τη διάρκεια πολυάριθμων ομαδικών δικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 May 2014 - 14:30:24 UTC