Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δολοφονία 31χρονου στον Κορυδαλλό
  • [02] Σύλληψη παράτυπων μεταναστών στη Λέσβο
  • [03] Ξεκίνησε η μεταφορά των τελευταίων αποθεμάτων του χημικού οπλοστασίου της Συρίας
  • [04] Επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Κύπρο
  • [05] Τριάντα δύο εξεγερμένοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές, στο Πακιστάν
  • [06] Συνάντηση των πολιτικών αντιπάλων στην Ταϊλάνδη
  • [07] Γιούνκερ και Σουλτς προέτρεψαν τους ψηφοφόρους να μην επιλέξουν εξτρεμιστικά κόμματα
  • [08] Το ευρώ θα εξαφανισθεί αν δεν μεταρρυθμισθεί η ΕΕ, λέει ο Μπερλουσκόνι
  • [09] Σεισμός 5,9 βαθμών στις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν
  • [10] Νέα μεγάλη ταμπλέτα από την Microsoft, με στόχο να αντικαταστήσει τα «λάπτοπ»

  • [01] Δολοφονία 31χρονου στον Κορυδαλλό

    Για υποθέσεις εκβιασμών είχε απασχολήσει τις αρχές ο 31χρονος, που σήμερα το πρωί έπεσε νεκρός από τα πυρά ένοπλου άνδρα, σε εστιατόριο στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το θύμα, που είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί, αιφνιδιάστηκε από τον δράστη ο οποίος τον πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές. Η ασφάλεια Αττικής διερευνά την υπόθεση.

    [02] Σύλληψη παράτυπων μεταναστών στη Λέσβο

    Στη σύλληψη 26 παράτυπων μεταναστών στην περιοχή Μανταμάδος Λέσβου, προχώρησαν στελέχη του λιμενικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες ανέφεραν ότι τους μετέφερε στην περιοχή λέμβος, από τα τουρκικά παράλια.Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

    [03] Ξεκίνησε η μεταφορά των τελευταίων αποθεμάτων του χημικού οπλοστασίου της Συρίας

    Η Συρία ξεκίνησε τη μεταφορά του υπόλοιπου του αποθέματος των χημικών όπλων που διαθέτει, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση για την οποία επικαλέστηκε ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια, αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου που κοινοποιήθηκε την Τρίτη. «Έχουν αρχίσει να μετακινούνται (τα χημικά όπλα) καθώς μιλάμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Υποναύαρχος, Τζον Κίρμπι.

    Η είδηση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση της κοινής επιχείρησης του ΟΗΕ και του Οργανισμού για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), σύμφωνα με την οποία η Συρία είχε καταστρέψει ολόκληρο το απόθεμα ισοπροπανόλης που είχε δηλώσει ότι κατέχει, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή του νευροπαραλυτικού αερίου Σαρίν. «Πλέον, μόνο το 7,2% των υλικών του χημικού οπλοστασίου της Συρίας βρίσκεται ακόμα στη χώρα και αναμένεται να απομακρυνθεί άμεσα ώστε να καταστραφεί. Η κοινή αποστολή καλεί τις συριακές αρχές να αναλάβουν την ευθύνη για αυτή την επιχείρηση το συντομότερο δυνατόν», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του ΟΗΕ και του ΟΑΧΟ.

    Η κυβέρνηση της Συρίας έχει δεσμευτεί να παραδώσει ή να καταστρέψει ολόκληρο το χημικό της οπλοστάσιο, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να έχει στην κατοχή μέρος αυτού.

    [04] Επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Κύπρο

    Μέσα σε κλίμα έντονων αντιδράσεων, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, φθάνει στις 6.30 το απόγευμα στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγο του Τζιλ. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη στην Κύπρο Αμερικανού αντιπροέδρου, ύστερα από 52 χρόνια. Το 1962 είχε επισκεφθεί το νησί ο τότε αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Λίντον Τζόνσον. Τα κόμματα, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι και Συμμαχία Πολιτών υποστηρίζουν ότι η συνάντηση Μπάιντεν με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, στα κατεχόμενα θα αποβεί επιζήμια, διότι θα αναβαθμίσει το παράνομο τουρκοκυπριακό καθεστώς. Εξάλλου, σε αμηχανία βρίσκεται η τουρκοκυπριακή ηγεσία αναφορικά με τον χειρισμό του θέματος της Αμμοχώστου, στο οποίο η Λευκωσία αναμένει μια ανακοίνωση προθέσεων από τις ΗΠΑ για την είσοδο εμπειρογνωμόνων στην κλειστή περιοχή της πόλης με στόχο την εκπόνηση μελέτης για την ανοικοδόμηση της.

    Η κυβέρνηση του προέδρου Αναστασιάδη αναφέρει πως έχει τις διαβεβαιώσεις της αμερικάνικης κυβέρνησης, «ότι προς αποφυγή της οποιασδήποτε απόπειρας αξιοποίησης της συνάντησης για άλλους λόγους, ο αντιπρόεδρος θα συναντηθεί όχι στο σύνηθες γραφείο του Τουρκοκύπριου ηγέτη αλλά σε παρακείμενο κτίριο, χωρίς τους οποιουσδήποτε συμβολισμούς». Επίσης, η κυπριακή κυβέρνηση αποβλέπει στην περιφερειακή αναβάθμιση της Κύπρου, λόγω των υδρογονανθράκων. Την ίδια στιγμή υπάρχει ο φόβος ότι θα της ζητηθούν πολλά σε σχέση με τις διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας, για την κρίση στην Ουκρανία. Ο γγ του ΑΚΕΛ, 'Αντρος Κυπριανού, προειδοποίησε ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτό.

    Αύριο, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα συναντηθεί χωριστά με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς 'Ερογλου. Επίσης, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και με ηγέτες διαφόρων θρησκευμάτων της Κύπρου.

    [05] Τριάντα δύο εξεγερμένοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές, στο Πακιστάν

    Αεροπορικά πλήγματα στοίχισαν τη ζωή σε 32 εξεγερμένους στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα αφγανικά σύνορα, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι. «Οχυρά των εξεγερμένων έγιναν στόχοι αεροπορικών πληγμάτων ακριβείας νωρίς σήμερα το πρωί στο Βόρειο Ουαζιριστάν» δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας. «Σύμφωνα με πληροφορίες, 32 τρομοκράτες σκοτώθηκαν από τα πλήγματα αυτά, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται σημαντικοί διοικητές» πρόσθεσε χωρίς να κάνει γνωστό για ποιούς πρόκειται.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αντάρτες που έγιναν στόχοι των επιδρομών αυτών είχαν συμμετάσχει πρόσφατα σε βίαιες επιθέσεις, ανάμεσα στις οποίες μια έκρηξη σε καταυλισμό εκτοπισμένων στην Πεσαουάρ, επιθέσεις στις περιοχές Μοχμάντ και Μπατζαούρ, καθώς και επιθέσεις εναντίον αυτοκινητοπομπών των δυνάμεων ασφαλείας στο Βόρειο Ουαζιριστάν. Οι πακιστανοί Ταλιμπάν του TTP, οι οποίοι μάχονται από το 2007 εναντίον της κυβέρνησης του Ισλαμαμπάντ, είχαν τερματίσει τον περασμένο μήνα μια εκεχειρία πέντε εβδομάδων που προοριζόταν αρχικά να δώσει μια νέα πνοή στην ειρηνευτική διαδικασία με την κυβέρνηση.

    [06] Συνάντηση των πολιτικών αντιπάλων στην Ταϊλάνδη

    Ο αρχηγός του στρατού της Ταϊλάνδης στρατηγός Πραγιούθ Τσαν-ότσα, θα συναντηθεί σήμερα με ηγέτες αντίπαλων πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων, μέλη της Εκλογικής Επιτροπής και γερουσιαστές για να συζητήσουν πώς θα βγει η χώρα από την πολιτική κρίση, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού. «Ο στρατηγός Πραγιούθ συγκάλεσε συνάντηση στη Λέσχη Στρατού με όλες τις πλευρές για να μιλήσουν για τρόπους εξόδου της χώρας από την κρίση» δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερς ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του στρατού Βινθάι Σουβάρι.

    Ο αρχηγός του στρατού θα συζητήσει με όλους τους προαναφερθέντες μαζί σε μια συνάντηση η οποία θα αρχίσει στη 1:30 μ.μ. (τοπική ώρα, 09:30 ώρα Ελλάδας). Το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για μια πρωτοφανή συνάντηση των πολιτικών αντιπάλων που βρίσκονται στην καρδιά της πολιτικής κρίσης. Η συνάντηση πραγματοποιείται μια μέρα αφότου ο στρατός επέβαλε τον στρατιωτικό νόμο στη χώρα έπειτα από μήνες πολιτικής αναταραχής. Στο μεταξύ, κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως η κυβέρνηση εμποδίσθηκε σήμερα να χρησιμοποιήσει το γενικό επιτελείο κρίσης που έχει δημιουργήσει.

    [07] Γιούνκερ και Σουλτς προέτρεψαν τους ψηφοφόρους να μην επιλέξουν εξτρεμιστικά κόμματα

    Κατά των εξτρεμιστικών πολιτικών κομμάτων προέτρεψαν τους ψηφοφόρους δύο υποψήφιοι για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λίγες μόλις ημέρες πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που έχουν δημοσιευθεί πρόσφατα, τα κόμματα της ακροδεξιάς έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, DPA. «Αν εκλεγόμουν πρόεδρος της επιτροπής μόνο επειδή οι εξτρεμιστές ψήφισαν για εμένα, θα παραιτούμουν από τη θέση», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκλογικής συζήτησης που μεταδόθηκε από τον γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD. «Δεν θα εκλεχθώ από φασίστες, ρατσιστές, από όσους τάσσονται εναντίον ανθρώπων επειδή δεν τους συμπαθούν», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

    Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο υποψήφιος Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος προέτρεψε τους συμπατριώτες του να προσέλθουν στις κάλπες, ώστε να εμποδίσουν το ακροδεξιό Εθνικοδημοκρατικό Κόμμα να κερδίσει έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο. «Πιστεύω ότι αποτελεί καθήκον όσων πιστεύουν στη δημοκρατία στη Γερμανία να εξασφαλίσουν με την ψήφο τους ότι οι προπαγανδιστές της ιδεολογίας του Αδόλφου Χίτλερ δεν θα σπιλώσουν το όνομα της Γερμανίας στο Ευρωκοινοβούλιο», δήλωσε ο Σουλτς.

    [08] Το ευρώ θα εξαφανισθεί αν δεν μεταρρυθμισθεί η ΕΕ, λέει ο Μπερλουσκόνι

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι προειδοποίησε χθες, Τρίτη, πως το ευρώ μπορεί να εξαφανισθεί αν δεν υπάρξει μια ριζική μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Έχουμε ανάγκη από ριζικές αλλαγές, αλλιώς η οικονομική κατάσταση θα μας υποχρεώσει, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να εγκαταλείψουμε το ευρώ και να επιστρέψουμε στα εθνικά νομίσματά μας» προειδοποίησε ο Μπερλουσκόνι μιλώντας στο BBC. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η μη ισορροπημένη οικονομική πολιτική» της ΕΕ απειλεί την επιβίωση της ζώνης του ευρώ».

    Ο Μπερλουσκόνι επέκρινε επίσης τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για τις προσπάθειές του υπέρ της ανατροπής του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

    [09] Σεισμός 5,9 βαθμών στις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν

    Σεισμός 5,9 βαθμών έπληξε τα ξημερώματα της Τετάρτης την Ταϊβάν, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές, αναφέρεται σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της η Κεντρική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 18 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στην κομητεία Χουαλιέν, στα ανατολικά της χώρας.

    [10] Νέα μεγάλη ταμπλέτα από την Microsoft, με στόχο να αντικαταστήσει τα «λάπτοπ»

    Σε μια ακόμη προσπάθεια να καλύψει το χαμένο έδαφος έναντι των ανταγωνιστών της στην παγκόσμια αγορά υπολογιστών-ταμπλετών, η Microsoft παρουσίασε το νέο μοντέλο Surface Pro 3, που διαθέτει μεγάλη οθόνη 12 ιντσών (διαγώνιος 30,5 εκατοστών) και έτσι, σύμφωνα με την εταιρεία, ουσιαστικά αντικαθιστά τους φορητούς υπολογιστές (λάπτοπ). Η νέα ταμπλέτα, που ζυγίζει 800 γραμμάρια, είναι μεγαλύτερη, πιο λεπτή (πάχος 0,9 εκατοστών) και με ισχυρότερο επεξεργαστή σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς Surface Pro, ενώ απευθύνεται σε χρήστες που θέλουν τόσο να εργάζονται, όσο και να ψυχαγωγούνται, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το BBC.

    Η ταμπλέτα «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Windows 8 σε επεξεργαστές Interl Core i5 ή i7, η μπαταρία της διαρκεί εννέα ώρες, ενώ διαθέτει και ηλεκτρονική «πένα» με την οποία ο χρήστης μπορεί τόσο να γράψει πάνω στην οθόνη, όσο και να ενεργοποιήσει από απόσταση το μηχάνημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 May 2014 - 6:30:26 UTC