Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει το δημοκρατικό άλλοθι κανενός
  • [02] Διακαναλική συνέντευξη των Πράσινων
  • [03] Π. Καμμένος: Η κυβέρνηση θα συντριβεί στις ευρωεκλογές
  • [04] Μεθυσμένος νεαρός σκότωσε 3 άτομα και τραυμάτισε άλλα 25, μέσα στο μετρό της Ταϊλάνδης
  • [05] Δεν ξέρουν αν και ποιον θα ψηφίσουν 14 εκατομμύρια Ιταλοί

  • [01] Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει το δημοκρατικό άλλοθι κανενός

    Ο Φώτης Κουβέλης κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν τη ΔΗΜΑΡ, αρνούμενοι με την ψήφο τους το διχαστικό, όπως το αποκάλεσε, κλίμα πόλωσης, που επιχειρούν να θέσουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ από τη μια και ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη. Σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε: «Όσο λάθος είναι το δίλημμα σταθερότητα ή πισωγύρισμα, που θέτει η κυβερνητική πλειοψηφία, άλλο τόσο λάθος είναι και το δίλλημα Μέρκελ ή ΣΥΡΙΖΑ, που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση».

    Και τόνισε ότι: «Η ΔΗΜΑΡ θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες στις ευρωεκλογές». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για το ενδεχόμενο δυσμενούς αποτελέσματος για το κόμμα του και τυχόν δικές του ευθύνες. «Οι νίκες και οι ήττες έχουν τους δικούς τους πατέρες και συντελεστές» είπε και άφησε να εννοηθεί ότι όλα θα εκτιμηθούν από τα συλλογικά όργανα του κόμματος ακόμη κι αν γίνει πρόταση για πραγματοποίηση συνεδρίου. «Όποιος θέλει μπορεί να το ζητήσει. Γιατί όχι;» ανέφερε. Για τις επικρίσεις που δέχεται η ΔΗΜΑΡ απάντησε λέγοντας ότι το κόμμα «έρχεται από μακριά και πάει μακριά, ανεξάρτητα ποιος θα είναι πρόεδρός της. Ούτε η ΔΗΜΑΡ ούτε ο πρόεδρός της χρωστούν σε κανένα». Ενόψει του Β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι η θέση της ΔΗΜΑΡ είναι να στηριχθούν οι υποψήφιοι που έχουν αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, προοδευτικό πρόγραμμα και αξιοσύνη στις τοπικές κοινωνίες. Με αφορμή δε την περίπτωση του Βόλου -όπου αναμετρώνται ο Αχιλλέας Μπέος και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Μαργαρίτης Πατσιαντάς- ο Φώτης Κουβέλης κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση, καθώς, όπως ανέφερε, δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να στηρίζει τους κ. Καμίνη και Μπουτάρη και στον Βόλο να σιωπά. Επανέλαβε δε ότι οι δηλώσεις του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου υπέρ του Γιάννη Μώραλη στον δήμο Πειραιά δεν έχουν σχέση με τη θέση της ΔΗΜΑΡ για τον δεύτερο γύρο, επισημαίνοντας ότι όλοι θα πρέπει να σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος. Ο κ. Κουβέλης απέρριψε ενδεχόμενη πρόσκληση να ξαναμπεί η ΔΗΜΑΡ στη κυβέρνηση, γιατί, όπως ανέφερε, ασκείται βαθιά συντηρητική πολιτική, ενώ προέβλεψε ότι δεν θα σημειωθούν μεγάλες μεταβολές στη δύναμη των κομμάτων με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, εκτιμώντας ότι δεν είναι εφικτό, στη παρούσα Βουλή, να συγκροτηθεί πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Ναι σε κυβερνήσεις συνεργασίας, όχι, όμως, γενικά και αόριστα. Η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει το δημοκρατικό άλλοθι κανενός» τόνισε ο κ. Κουβέλης και προσδιόρισε ως απαραίτητες προϋποθέσεις να υπάρχει προοδευτικό πρόγραμμα και φερεγγυότητα.

    [02] Διακαναλική συνέντευξη των Πράσινων

    Την κρισιμότητα των ευρωεκλογών της προσεχούς Κυριακής και της συμμετοχής των πολιτών σε αυτές τόνισαν στη διακαναλική τους συνέντευξη οι «Πράσινοι Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικονομία» με επικεφαλής τον Νίκο Χρυσόγελο. «Θέλουμε καλύτερη Ευρώπη, μία Ευρώπη κοινωνική» τόνισε ο κ. Χρυσόγελος επισημαίνοντας ότι μπορεί να υπάρξει μια τέτοια Ευρώπη, αρκεί να μη την αφήσουμε στα χέρια ευρωσκεπτικιστών και αντιευρωπαίων. «Μπορούμε αρκεί να μην μείνουμε στο σπίτι μας» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι σε αυτές τις εκλογές «δεν κρίνεται αν θα νικήσει ο Σαμαράς η ο Τσίπρας -δεν είμαστε σε ποδοσφαιρικό αγώνα, είμαστε σε μία κρίσιμη επιλογή που αφορά το μέλλον μας».

    Ο κ. Χρυσόγελος αναφέρθηκε στη σημασία του ευρωκοινοβουλίου, στην πολιτική συζήτηση και στα εργαλεία που υπάρχουν σήμερα, αλλά και σε αυτά που θα πρέπει να δοθούν στο μέλλον, με λόγο και δύναμη, και θα βοηθήσουν στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων. Στη συνέχεια, ο κ. Χρυσόγελος τόνισε τη σημασία που έχει για την οικονομία, μεταξύ άλλων, η εξοικονόμηση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, η αναδιαμόρφωση κτιρίων και οι κοινωνικοί συνεταιρισμοί, λύσεις που εφαρμόζονται με επιτυχία στην Ευρώπη.

    [03] Π. Καμμένος: Η κυβέρνηση θα συντριβεί στις ευρωεκλογές

    Την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα και την πεποίθηση ότι «η κυβέρνηση θα συντριβεί στις ευρωεκλογές και θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις» και πως η ψήφος στις ευρωεκλογές «δεν είναι χαλαρή ψήφος» εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

    Εκτίμησε ότι στις ευρωεκλογές θα αποτυπωθεί στις κάλπες η αντίδραση των πολιτών, ειδικά του Νότου, «απέναντι στην προσπάθεια της αλλαγής της Ευρώπης των λαών, στην Ευρώπη των τραπεζιτών» ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για εσωκομματικές εξελίξεις, στην περίπτωση που το κόμμα του δεν φέρει θετικά αποτελέσματα την Κυριακή.

    Είπε ότι η χώρα έχασε την εθνική της κυριαρχία και ότι «ο Μπαρόζο φέρεται να επέβαλε τον Παπαδήμο πρωθυπουργό» έκανε λόγο για σενάρια φόβου με «στόχο την πίεση του ελληνικού λαού ενόψει των εκλογών», υποστήριξε ότι οι πολίτες στις ευρωεκλογές «θα απελευθερωθούν». Ο κ. Καμμένος είπε ακόμη ότι η πίεση που υφίσταται η Ελλάδα «έχει στόχο την εθνική τραγωδία» και πρόσθεσε ακόμη ότι «πρέπει να απελευθερωθούν οι πολίτες, να καταλάβουν ότι ετοιμάζεται μια καινούργια μέρα, με μια κυβέρνηση που θα κάνει στάση πληρωμών στα τοκοχρεολύσια».

    Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του κ. Σαμαρά για 770.000 θέσεις εργασίας, ο κ. Καμμένος τον χαρακτήρισε «παλαιοκομματικό αρχηγό που τάζει» τον κατηγόρησε ότι «λέει ψέματα» και είπε ότι για να δημιουργηθούν αυτές οι θέσεις εργασίας πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη 9%, και για να συμβεί αυτό «θα πρέπει να έρθουν όλοι οι Κινέζοι ως τουρίστες στη χώρα μας, και να λειτουργούν όλες οι πετρελαιοπηγές».

    [04] Μεθυσμένος νεαρός σκότωσε 3 άτομα και τραυμάτισε άλλα 25, μέσα στο μετρό της Ταϊλάνδης

    Ένας μεθυσμένος νεαρός επιτέθηκε με μαχαίρι στους επιβάτες ενός συρμού στο μετρό της Ταϊλάνδης, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

    Ο δράστης, που σύμφωνα με τις Αρχές ονομάζεται Τσενγκ και είναι 21 ετών, είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Τουνγκχάι της Ταϊβάν. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τσεν Κούο-εν είπε ότι ο νεαρός άρχισε να μαχαιρώνει τους επιβάτες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, στο τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο από τον Ναό Λόνγκσαν στον Σταθμό Τζιανγκζικούι της πρωτεύουσας. Δύο άνδρες και μία γυναίκα σκοτώθηκαν ενώ άλλοι 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

    Το κίνητρο της επίθεσης παραμένει αδιευκρίνιστο, όμως η αστυνομία ανέφερε ότι ο Τσενγκ νωρίτερα είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Μετά τη σύλληψή του ο φοιτητής είπε στους αστυνομικούς ότι ήθελε ανέκαθεν να τραβήξει την προσοχή του κόσμου «κάνοντας κάτι μεγάλο».

    [05] Δεν ξέρουν αν και ποιον θα ψηφίσουν 14 εκατομμύρια Ιταλοί

    Δεκατέσσερα εκατομμύρια Ιταλοί δεν αποφάσισαν, ακόμη, «ποιόν και αν θα ψηφίσουν» στις Ευρωεκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Swg η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας της Ρώμης «Ιλ Μεσατζέρο». Πρόκειται, αναφέρει η εφημερίδα, για το 30,2% των εχόντων δικαίωμα ψήφου. Επτά εκατομμύρια απάντησαν ότι θα αποφασίσουν «τις επόμενες ημέρες».

    Αναποφάσιστο δηλώνει το 36,5% των γυναικών, το 32,6% των εκλογέων που ζουν στην Κάτω Ιταλία, το 35,6% των νέων μέχρι 24 ετών, το 50,7% των Ιταλών «χωρίς πολιτική τοποθέτηση» αλλά και το 33,7% των «κεντρώων ψηφοφόρων». «Η μεγάλη μάχη των τελευταίων ημερών, μέχρι την Παρασκευή, δίνεται για να πεισθούν τα εκατομμύρια αναποφάσιστοι, για το ποιος -ο Ρέντσι, ο Γκρίλο ή ο Μπερλουσκόνι- θα καταφέρει να κερδίσει την προτίμησή τους βασισμένη στην λογική, μια που η καρδιά των πολιτών συνεχίζει να βρίσκεται μακριά από την πολιτική», γράφει η εφημερίδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 May 2014 - 14:30:24 UTC