Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προθεσμία για τις 16 Ιουνίου έλαβε ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος
  • [02] Ομιλία Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα στην Ομόνοια
  • [03] Π. Καμμένος: Να μπει η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να υπάρξει ανάπτυξη
  • [04] Στην Ήπειρο ο Αντώνης Σαμαράς
  • [05] Επιστρέφουν στη δουλειά τους οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών
  • [06] Ιω. Στουρνάρας: Η τραπεζική ενοποίηση θα συμβάλει στην αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας
  • [07] Ανησυχίες περί ενδεχόμενης πολιτικής αποσταθεροποίησης επηρεάζουν την αγορά ομολόγων
  • [08] Ταϊλάνδη: Ο στρατός πυροβολεί στον αέρα για να διαλύσει διαδήλωση χιλιάδων φιλοκυβερνητικών μετά το πραξικόπημα
  • [09] Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι μετακίνησε στρατεύματα και εξοπλισμό από τη μεθόριο με την Ουκρανία
  • [10] Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία στη νότια Γαλλία
  • [11] ΝΑΤΟ: Μέρος των ρωσικών δυνάμεων ενδέχεται να ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τα ουκρανικά σύνορα
  • [12] Πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη - Ο στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της κυβέρνησης

  • [01] Προθεσμία για τις 16 Ιουνίου έλαβε ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

    Στις 16 Ιουνίου θα βρεθεί ξανά ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος έλαβε σήμερα προθεσμία για την απολογία του. Ο βουλευτής κλήθηκε σε απολογία από τις εφέτες, Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου μετά την άρση ασυλίας του για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Ο κ. Αλεξόπουλος αρνείται κάθε εμπλοκή του σε ποινικά κολάσιμες πράξεις της Χρυσής Αυγής και πριν λίγο καιρό, αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, υποστηρίζοντας πως οι πρακτικές που εφάρμοζε αμαυρώνουν τις αξίες του πατριωτισμού. Υποστηρίζει επίσης, πως μετά τη δολοφονία Φύσσα είχε ήδη αρχίσει να σκέπτεται σοβαρά να ανεξαρτητοποιηθεί.

    [02] Ομιλία Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα στην Ομόνοια

    Σήμερα στις 19:30 στην πλατεία Ομονοίας θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας σε ομιλία του χθες στη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι «δεν σας θέλει ο λαός πάρτε τα μνημόνια, πάρτε την τρόικα και μπρος» θα είναι η ξεκάθαρη εντολή του λαού την Κυριακή.

    «Η Ελλάδα του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Μπαλτάκου, που συνδιαλέγονταν με τους φασίστες, ανήκει στο χθες» είπε και κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ότι «θέλει την Ελλάδα ταπεινωμένη στην ποδιά της κ. Μέρκελ, του κ. Σόϊμπλε και του κ. Γιούνκερ, που φαντάζουν γίγαντες, αλλά είναι πολιτικοί νάνοι».

    [03] Π. Καμμένος: Να μπει η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να υπάρξει ανάπτυξη

    Την άποψη ότι η χώρα θα πρέπει να μπει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να σταματήσει να πληρώνει τοκοχρεολύσια, εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε δήλωσή του, στο πλαίσιο επίσκεψής του στη ζώνη του Περάματος, σήμερα το μεσημέρι. Αυτή είναι -κατά τον κ. Καμμένο- η λύση για να υπάρξει ανάπτυξη, και «για να υπάρξει μια άλλη μέρα, θα πρέπει άμεσα να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό». Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κάλεσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων, «αντί να δημιουργούν τεχνητό κλίμα πόλωσης, να σκεφτούν ότι υπάρχουν 2.100.000 άνεργοι, 2.100.000 οικογένειες ανέργων και 3.000.000 ανασφάλιστοι».

    Τέλος, πρότεινε «τα χρήματα τα οποία δίνονται σε τραπεζίτες και σε ημέτερους να δοθούν για την ανάπτυξη της χώρας, για να βρουν δουλειά οι Έλληνες άνεργοι και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να προσλάβουν ξανά νέους εργαζόμενους».

    [04] Στην Ήπειρο ο Αντώνης Σαμαράς

    Στο Μέγαρο της Αστυνομίας στα Ιωάννινα, έφθασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ήπειρο. Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν η βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου, ο υφυπουργός Υγείας, βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας και οι βουλευτές Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης και Κώστας Τασούλας.

    Στην είσοδο του αστυνομικού Μεγάρου τον υποδέχθηκε ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τρομπούκης, ενώ στο Μέγαρο βρίσκεται και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος επανεξελέγη από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στη συνέχεια, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, ενώ στις 19:00 θα μιλήσει σε συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

    Ο πρωθυπουργός ολοκληρώνει την προεκλογική του εκστρατεία με συγκέντρωση και ομιλία στο Σύνταγμα, αύριο το απόγευμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, από το επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού η απόφαση για τη συγκέντρωση ελήφθη την Τετάρτη το μεσημέρι, ύστερα από προβληματισμό αρκετών ημέρων. Στόχος είναι να επιδειχθεί αυτοπεποίθηση και σιγουριά από τον πρωθυπουργό. Προς τούτο έχει επιστρατευθεί ο κομματικός μηχανισμός και η νεολαία του κόμματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να κορυφώσει την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ και να θέσει το βασικό δίλημμα των ευρωεκλογών: "κυβερνητική σταθερότητα και ανάπτυξη ή πολιτική ανωμαλία και επιστροφή στην κρίση".

    [05] Επιστρέφουν στη δουλειά τους οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών

    Την προσωρινή επανατοποθέτηση των υπαλλήλων του κλάδου καθαριότητας στο υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε ο υπουργός Ιω. Στουρνάρας, όπως ανακοινώθηκε. Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών «κάνει δεκτή την ομόφωνη γνωμοδότηση του Α' τμήματος του ΝΣΚ σε σχέση με την τηρητέα πορεία από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση επί της οποίας εκδόθηκε η 1584/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και αφορά την προσωρινή επανατοποθέτηση των υπαλλήλων του κλάδου καθαριότητας στο υπουργείο Οικονομικών». Ταυτόχρονα, όμως, το υπουργείο θα προσφύγει και στον Άρειο Πάγο κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

    [06] Ιω. Στουρνάρας: Η τραπεζική ενοποίηση θα συμβάλει στην αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας

    H τραπεζική ενοποίηση είναι σήμερα σχεδόν πραγματικότητα, σε λιγότερο από δύο χρόνια από την έναρξη υλοποίησης του φιλόδοξου αυτού σχεδίου, που έχει ως στόχο την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρας, μιλώντας στη Διάσκεψη για την Τραπεζική Ένωση που διοργανώθηκε σήμερα στο Μέγαρο Καρατζά (ΕΤΕ), στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας από το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δικαίου και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

    Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της Τραπεζικής Ενοποίησης στην ευρωπαϊκή οικονομία, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι θα συμβάλει στην αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της εμπιστοσύνης στην ευρωπαϊκή οικονομία, με αποτέλεσμα τη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Επίσης, θα εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό σύστημα υψηλής ποιότητας της εποπτείας και ένα κοινό πλαίσιο για την επίλυση των χρεοκοπημένων τραπεζών (failed banks), η οποία θα κάνει τις τράπεζες ισχυρότερες και ασφαλέστερες να ασκήσουν καλύτερα τον διαμεσολαβητικό ρόλο τους. Ο κ. Στουρνάρας επισήμανε επίσης ότι η τραπεζική ένωση θα βοηθήσει επίσης να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τον τραπεζικό τομέα, με την αντιμετώπιση των βασικών αιτίων της κρίσης.

    Αναφορικά με τα οφέλη που θα έχουν οι πολίτες και οι πελάτες των τραπεζών ο κ. Στουρνάρας είπε, μεταξύ άλλων, ότι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και η εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων των ιδιωτών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξη και την απασχόληση.

    Επισήμανε επίσης ότι οι καταθέσεις διασφαλίζονται ενώ οι δημοσιονομικές Αρχές και οι φορολογούμενοι δεν θα επωμίζονται το κόστος της διάσωσης των χρεοκοπημένων τραπεζών.

    [07] Ανησυχίες περί ενδεχόμενης πολιτικής αποσταθεροποίησης επηρεάζουν την αγορά ομολόγων

    Οι αποδόσεις των ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης υποχώρησαν σήμερα, μετά την ανακοίνωση από την εταιρεία Markit ότι η γαλλική οικονομία συρρικνώθηκε απροσδόκητα τον Μάιο, ενισχύοντας τα επιχειρήματα για περισσότερη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

    Οι αποδόσεις των ισπανικών 10ετών ομολόγων μειώθηκαν κατά 5 μονάδες βάσης στο 2,97%, ενώ των αντίστοιχων ιταλικών τίτλων υποχώρησαν 4 μονάδες βάσης στο 3,17%, αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερς. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι ανησυχίες πως οι Ευρωεκλογές αυτής της εβδομάδας μπορεί να αποσταθεροποιήσουν ορισμένες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης ή να τις κάνουν να καθυστερήσουν επίπονες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ήταν μεταξύ των παραγόντων στους οποίους οφείλεται η πρόσφατη αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων της Περιφέρειας.

    Στην Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα, μία ισχυρή επίδοση των κομμάτων κατά του μνημονίου θα μπορούσε να πλήξει τον ήδη εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό, ανοίγοντας πιθανώς τον δρόμο για εθνικές εκλογές.

    Στην Ιταλία, μία αδύναμη επίδοση για το κόμμα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι μπορεί να εξασθενήσει τη θέλησή του για τις ταχείες μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε όταν ανέλαβε την εξουσία.

    Η πολιτική αβεβαιότητα μπορεί ακόμη να κάνει επιφυλακτικούς τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, όταν θα αποφασίσουν αύριο για το αξιόχρεο της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Βρετανίας, σημειώνει το δημοσίευμα.

    [08] Ταϊλάνδη: Ο στρατός πυροβολεί στον αέρα για να διαλύσει διαδήλωση χιλιάδων φιλοκυβερνητικών μετά το πραξικόπημα

    Ο στρατός άνοιξε πυρ στον αέρα για να διαλύσει μια φιλοκυβερνητική διαδήλωση χιλιάδων "κόκκινων πουκαμίσων" σε μια τοποθεσία στην οποία πραγματοποιούνται εδώ και καιρό διαμαρτυρίες στα δυτικά προάστια της Μπανγκόκ μετά το σημερινό πραξικόπημα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των διαδηλωτών. Ο στρατός έχει συλλάβει τουλάχιστον ένα ηγετικό στέλεχος των ακτιβιστών, οι οποίοι είναι πιστοί στον πρώην πρωθυπουργό Τακσίν Σιναουάτρα, δήλωσε ο εκπρόσωπος αυτός, ο Ταναούτ Ουισαϊντίτ.

    Εξάλλου ανώτερος αξιωματικός του στρατού δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς λίγο μετά το σημερινό πραξικόπημα ότι ο στρατός θα αποστείλει στρατιώτες και οχήματα για να απομακρύνουν και να συνοδεύσουν τους διαδηλωτές μακριά από τις τοποθεσίες στις οποίες πραγματοποιούνται διαμαρτυρίες. Φιλοκυβερνητικοί και αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πραγματοποιούν διαμαρτυρίες σε τοποθεσίες εντός και γύρω από την Μπανγκόκ.

    [09] Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι μετακίνησε στρατεύματα και εξοπλισμό από τη μεθόριο με την Ουκρανία

    Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι 15 μεταγωγικά αεροσκάφη και 20 τραίνα μετέφεραν προσωπικό και στρατιωτικό εξοπλισμό από τρεις επαρχίες της που συνορεύουν με την Ουκρανία στις βάσεις τους, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

    «Η μετακίνηση των μονάδων συνεχίζεται», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου, ενώ πρόσθετε ότι τα στρατεύματα επιστρέφουν στις κανονικές τους βάσεις μετά τη διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων στις επαρχίες της μεθορίου.

    [10] Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία στη νότια Γαλλία

    Ισχυροί άνεμοι και σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τη νότια Γαλλία το τελευταίο 24ωρο προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων, ενώ δεκάδες χιλιάδες σπίτια δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές.

    Οι άνεμοι έπνεαν μερικές φορές με ταχύτητα έως 120 χλμ. και συνοδεύονταν από καταιγίδες. Είκοσι οκτώ χιλιάδες σπίτια δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το πρωί στη νοτιοδυτική και την κεντρική Γαλλία, αλλά η κατάσταση αποκαθίσταται σιγά-σιγά, σύμφωνα με την επιχείρηση ηλεκτρισμού.

    [11] ΝΑΤΟ: Μέρος των ρωσικών δυνάμεων ενδέχεται να ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τα ουκρανικά σύνορα

    Το ΝΑΤΟ διαπίστωσε περιορισμένη δραστηριότητα των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, η οποία ενδέχεται να υποδηλώνει πως κάποιες ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να αποχωρήσουν, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας, Άντερς Φογ Ράσμουσεν, ενώ η Μόσχα ανακοίνωσε πως η φιλοδυτική ουκρανική κυβέρνηση ενισχύει την ένοπλη επιχείρησή της στην ανατολική Ουκρανία και την κατηγόρησε ότι δεν εφαρμόζει μέτρα με στόχο τον τερματισμό της κρίσης.

    Για πρώτη φορά στη διάρκεια της ουκρανικής κρίσης, το ΝΑΤΟ θεώρησε κάπως αξιόπιστες τις δηλώσεις της Μόσχας ότι αποσύρει στρατεύματα από τα ουκρανικά σύνορα, όπου η ατλαντική συμμαχία υποστηρίζει ότι έχουν συγκεντρωθεί 40.000 Ρώσοι στρατιώτες. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι προς το παρόν το μεγαλύτερο μέρος των ρωσικών δυνάμεων «που είχαν αναπτυχθεί προηγουμένως» παραμένει κοντά στα ουκρανικά σύνορα και ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να διεξάγει γυμνάσια στην ίδια περιοχή.

    [12] Πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη - Ο στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της κυβέρνησης

    Ο αρχηγός του στρατού της Ταϊλάνδης στρατηγός Πραγιούθ Τσαν-ότσα ανέλαβε σήμερα τον έλεγχο της κυβέρνησης, λέγοντας πως ο στρατός πρέπει να αποκαταστήσει την τάξη και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, δύο ημέρες αφότου κήρυξε το στρατιωτικό νόμο.

    "Για να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα", οι ένοπλες δυνάμεις "αναλαμβάνουν την εξουσία από τις 16:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) της 22ας Μαΐου", δήλωσε. Ο Πραγιούθ έκανε την ανακοίνωση αυτή από την τηλεόραση, αφού πραγματοποίησε συνάντηση με όλες τις αντίπαλες παρατάξεις με στόχο την εξεύρεση μιας λύσης έπειτα από έξι μήνες αντικυβερνητικών διαμαρτυριών. Ο ίδιος δήλωσε πως το πραξικόπημα και η ανάληψη της διακυβέρνησης από το στρατό δεν θα επηρεάσει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 May 2014 - 12:30:31 UTC