Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: «Aπαγορεύεται το πολιτικό φλέρτ» με ένα ακροδεξιό κόμμα
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Ένα «ατύχημα» αρκεί για να πάνε όλα στράφι
  • [03] Ο οίκος Standard & Poor' s αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ισπανίας
  • [04] Προπληρωμή 25 δισ. δολαρίων περιλαμβάνει η συμφωνία Ρωσίας- Κίνας για το φυσικό αέριο
  • [05] Εννέα τραυματίες σε επεισόδια, στην Κωνσταντινούπολη
  • [06] Σε ρυθμούς τζαζ η «Τεχνόπολις»
  • [07] Δημιουργήθηκε μίνι - μηχάνημα τεχνητού νεφρού, ειδικά για μωρά

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: «Aπαγορεύεται το πολιτικό φλέρτ» με ένα ακροδεξιό κόμμα

    Με μεγαλύτερη αισιοδοξία και από καλύτερη αφετηρία απ΄ ότι την προηγούμενη Κυριακή, προσέρχεται το ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και στις ευρωεκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ».

    Ο κ. Βενιζέλος μίλησε και στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», όπου έθεσε το ερώτημα αν ο λαός θα αφήσει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπάρχει πολιτική κρίση και θα επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση.

    Κατηγόρησε, επίσης, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι τώρα που τα πράγματα πάνε καλύτερα, θέλει να γυρίσει τη χώρα στο μηδέν, να τα αμφισβητήσει όλα για να κάνει το μικροκομματικό του παιχνίδι.

    Σχετικά με το θέμα της Χρυσής Αυγής, και τη διεκδίκηση των ψηφοφόρων της, ο κ. Βενιζέλος και στις δύο συνεντεύξεις του, τόνισε ότι «η μετάνοια επιτρέπεται», αλλά «απαγορεύεται το πολιτικό φλέρτ» με ένα ακροδεξιό κόμμα. Διευκρίνισε ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει φλερτ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής, ωστόσο δεν παρέλειψε να μιλήσει για «άθροιση» ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της ΧΑ.

    Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι μίλησε με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος του έστειλε mail, «ευγενικό και φιλικό», πληροφορώντας τον ότι θα βρει τρόπο να προβεί σε δήλωση στήριξης της δημοκρατικής παράταξης, μια δήλωση η οποία δεν αποκλείεται να γίνει σήμερα.

    Σχετικά με τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ και τις ενδεχόμενες εξελίξεις, ύστερα από ένα αποτέλεσμα που δεν θα είναι καλό, ο κ. Βενιζέλος συνέστησε υπομονή μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως το είχε και το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής. Τόνισε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το μαλακό υπογάστριο της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι αν δεν υπάρχει ισχυρός προοδευτικός πόλος στην κυβέρνηση, δεν υπάρχει σταθερότητα.

    Ανέφερε, επίσης, ότι το αποτέλεσμα της Κυριακής θα ασκήσει πίεση προς όλους, για συστράτευση και συσπείρωση της Κεντροαριστεράς.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Ένα «ατύχημα» αρκεί για να πάνε όλα στράφι

    «Θα ήταν λάθος να αφήσουμε να δημιουργηθεί αστάθεια ξανά, εξαιτίας των ευρωεκλογών. Γιατί η αστάθεια μπορεί να έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες...Χρειάστηκαν πολλές θυσίες για να σηκωθεί η Ελλάδα στα πόδια της. Αλλά θα αρκούσε ένα "ατύχημα" ή μια χαλαρή στάση στην εκλογική αναμέτρηση για να πάνε όλα στράφι. Και να γυρίσουμε πάλι εκεί που βρεθήκαμε πριν από τέσσερα χρόνια» τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του, στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ».

    «Τώρα χρειαζόμαστε σταθερότητα περισσότερο από ποτέ. Αποφύγαμε τα χειρότερα, μπήκαμε στην ανάκαμψη, αλλά ο κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω δεν έχει αποτραπεί πλήρως» επαναλαμβάνει, θέτοντας το δίλημμα των επικείμενων εκλογών. Ξεκαθαρίζει ότι οι πολίτες την Κυριακή, δεν ψηφίζουν για κυβέρνηση, αλλά για την Ευρωβουλή. «Οι κάλπες που στήθηκαν την περασμένη Κυριακή, αλλά και αυτές που θα στηθούν, δεν αφορούν κάποιο "δημοψήφισμα" (...). Το να δίνει όποιος θέλει, όποιο νόημα θέλει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για άλλο ζήτημα, είναι εκβιαστικό και επικίνδυνο» υπογραμμίζει. Σημειώνει ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει τώρα πρόωρες εκλογές, «γιατί καταλαβαίνει ότι κάτι τέτοιο τώρα θα προκαλούσε αποσταθεροποίηση, που θα κινδύνευε να βυθίσει τη χώρα, σε πολύ μεγάλες περιπέτειες».

    [03] Ο οίκος Standard & Poor' s αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ισπανίας

    Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ισπανίας κατά μία βαθμίδα από ΒΒΒ- σε BBB με σταθερή προοπτική, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

    Είναι η πρώτη φορά που ο S&P αναβαθμίζει το αξιόχρεο της Ισπανίας μετά το 2009, όταν τής αφαίρεσε την αξιολόγηση ΑΑΑ. Με την απόφασή του, ο S&P ακολούθησε αντίστοιχες κινήσεις που έκανε ο οίκος Fitch τον περασμένο μήνα και ο οίκος Moody's τον Φεβρουάριο.

    «Η αναβάθμιση αντανακλά την άποψή μας για βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της Ισπανίας για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο S&P, προσθέτοντας: «Αντανακλώντας τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών και την προσδοκία μας ότι η νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη θα παραμείνει εξαιρετικά χαλαρή, αναθεωρήσαμε την πρόβλεψή μας για το μέσο ρυθμό ανάπτυξης της ισπανικής οικονομίας την περίοδο 2014-16 στο 1,6% από 1,2%».

    [04] Προπληρωμή 25 δισ. δολαρίων περιλαμβάνει η συμφωνία Ρωσίας- Κίνας για το φυσικό αέριο

    Η Ρωσία και η Κίνα συμφώνησαν στην προπληρωμή 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο της συμφωνίας για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα ο Αλεξάντερ Μεντβέντεφ , αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της Gazprom. «Συμφωνήθηκε προπληρωμή, συμφωνήθηκε επί της αρχής, οι λεπτομέρειες είναι υπό συζήτηση. Πρόκειται για ποσόν 25 δισεκατομμυρίων» δήλωσε ο Μεντβέντεφ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη. Η Ρωσία και η Κίνα υπέγραψαν την Τετάρτη συμφωνία 30ετούς διάρκειας για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου, συνολικού ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κίνα.

    [05] Εννέα τραυματίες σε επεισόδια, στην Κωνσταντινούπολη

    Δύο διαδηλωτές και επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη διάρκεια της νύχτας στην Κωνσταντινούπολη ύστερα από τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 30χρονου, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της πόλης. Το θύμα, ο Ουγκούρ Κουρτ, παρευρισκόταν στην κηδεία συγγενούς του χθες Πέμπτη, όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι στη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών οπλισμένων με βόμβες μολότωφ και πέτρες στη συνοικία Οκμεϊντανί, συχνά θέατρο ταραχών.

    Τα νέα βίαια επεισόδια σημειώνονται σχεδόν ένα χρόνο μετά τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, οι οποίες προκάλεσαν κύμα αντικυβερνητικών διαμαρτυριών σε ολόκληρη τη χώρα στη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού. Τα χθεσινά επεισόδια ξεκίνησαν όταν μία ομάδα αποτελούμενη από 10 με 15 άτομα άρχισε να φωνάζει συνθήματα υπέρ του Μπερκίν Ελβάν, του 15χρονου ο οποίος πέθανε τον Μάρτιο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε συγκρούσεις με την αστυνομία, και κατά της κυβέρνησης με αφορμή το δυστύχημα στο ορυχείο της Σόμα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 301 άνθρωποι.

    [06] Σε ρυθμούς τζαζ η «Τεχνόπολις»

    Σε ρυθμούς τζαζ, γιορτάζει και φέτος η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων καθώς διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά το 14ο «Athens Technopolis Jazz Festival» που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου. Μουσικά συγκροτήματα από όλο τον κόσμο θα εμφανιστούν στον ιδιαίτερο χώρο στο Γκάζι, με μοναδικό σκοπό, να ταξιδέψουν το κοινό με τη μουσική τους. Οι χώρες που θα συμμετάσχουν είναι οι: Ουγγαρία, Ισραήλ, Ελλάδα, Ολλανδία, Ισπανία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Κύπρος, Ιταλία, Βέλγιο και Τουρκία.

    Έχοντας προσελκύσει χιλιάδες θεατές, φέτος το «Athens Technopolis Jazz Festival» γιορτάζει τα 14 χρόνια του από την πρώτη διοργάνωση που έγινε το Μάιο του 2011, ενώ η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τις πρεσβείες και τα μορφωτικά ινστιτούτα των χωρών - μελών της Ε.Ε. που εδρεύουν στην Ελλάδα, κατάφερε να δημιουργήσει έναν θεσμό για τα μουσικά δρώμενα της πόλης, προσελκύοντας χιλιάδες θεατές. Πάντα με ελεύθερη την είσοδό του, το «Athens Technopolis Jazz Festival» φιλοδοξεί και φέτος να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της πόλης και να το αγκαλιάσει το κοινό.

    [07] Δημιουργήθηκε μίνι - μηχάνημα τεχνητού νεφρού, ειδικά για μωρά

    Ιταλοί επιστήμονες ανέπτυξαν για πρώτη φορά στον κόσμο ένα μηχάνημα τεχνητού νεφρού για αιμοκάθαρση (ή αιμοδιύλιση), το οποίο έχει «μίνι» διαστάσεις και απευθύνεται αποκλειστικά στα νεογέννητα μωρά, ακόμη και στα πιο μικρόσωμα, τα οποία πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια και χρήζουν άμεσης θεραπείας. Η νέα τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη θεραπεία μωρών με οξεία νεφρική βλάβη. Τα υπάρχοντα μηχανήματα τεχνητού νεφρού έχουν σχεδιαστεί για ενήλικες και πρέπει να προσαρμόζονται κατά περίπτωση για χρήση από νεογέννητα και βρέφη.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Κλαούντιο Ρόκο του Διεθνούς Ινστιτούτου Έρευνας Νεφρών του Νοσοκομείου Σαν Μπαρτόλο της Βιτσέντζα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», σύμφωνα με το BBC, ανέφεραν ότι η συσκευή τους μπορεί να εξυπηρετήσει μωρά και μικρά παιδιά βάρους δύο έως δέκα κιλών. Η μίνι-μονάδα νεφρικής αποκατάστασης ήδη χρησιμοποιήθηκε για την επιτυχή θεραπεία ενός μωρού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 May 2014 - 8:30:23 UTC