Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Αυτή την Κυριακή ο λαός θα γράψει ιστορία
  • [02] Β. Μιχαλολιάκος: Κάλεσμα στους πολίτες του Πειραιά για ενότητα
  • [03] Γ. Σακελλαρίδης: Την Κυριακή η Αθήνα αλλάζει εποχή
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Ο πολίτης να ψηφίσει εν γνώσει των ιστορικών συνεπειών της ψήφου του
  • [05] Γ. Μώραλης: Στον Πειραιά μπορούν να έλθουν πόροι και θέσεις εργασίας

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Αυτή την Κυριακή ο λαός θα γράψει ιστορία

    Σκληρή διμέτωπη επίθεση προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, εξαπέλυσε απόψε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του στην πλατεία Ελευθερίας.

    «Αυτή την Κυριακή ο λαός μας θα γράψει ιστορία» διεμήνυσε και τόνισε ότι «από Δευτέρα ο λαός μας με την ψήφο του, βάζει τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα. Μια Ελλάδα με φωνή, αξιοπρέπεια και υπόσταση στην Ευρώπη».

    Παράλληλα ανέφερε ότι «θέληση των Ελλήνων είναι να βάλουν ένα τέλος στην αθλιότητα των τελευταίων χρόνων. Να βάλουν τέλος στην εξουσία και στο καθεστώς της φθοράς, της διαφθοράς, της ψευτιάς, των εκβιασμών και του φόβου. Να ανοίξουν με την ψήφο τους, με τον αγώνα τους, έναν άλλο δρόμο για τα παιδιά τους και την πατρίδα».

    Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «αφήνουμε πίσω την παλιά Ελλάδα της αναξιοπρέπειας, της υποταγής, της αδικίας, της λεηλασίας, και χτίζουμε μαζί, την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής, της δημοκρατίας».

    [02] Β. Μιχαλολιάκος: Κάλεσμα στους πολίτες του Πειραιά για ενότητα

    Στα έργα που πρόκειται να γίνουν στην πόλη το επόμενο διάστημα αναφέρθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μας Ενώνει ο Πειραιάς» Βασίλης Μιχαλολιάκος, ολοκληρώνοντας την προεκλογική του εκστρατεία με ομιλία έξω από το εκλογικό του κέντρο στο οδό Δραγάτση, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους πολίτες του Πειραιά για ενότητα, ασκώντας παράλληλα οξεία κριτική προς τους πολιτικούς του αντιπάλους.

    Πριν αναφερθεί στον προγραμματισμό του έργου του, ο κ.Μιχαλολιάκος είπε ότι γνωρίζει ότι αν την Κυριακή το βράδυ θα είναι δήμαρχος του Πειραϊκού λαού, θα το οφείλει στο ιστορικό ήθος της αριστεράς και πρόσθεσε ότι είναι υποχρεωμένος να δηλώσει ότι στη νέα πενταετία θα λάβει προτάσεις δεσμευτικές που συμπεριλαμβάνονται στα προγράμματα του κ. Δρίτσα, της κ.Παντελάκη, του κ. Διαβολάκου, του κ.Καλογερόγιαννη και του κ.Βουράκη τονίζοντας ότι «αυτό σημαίνει δημοκρατία». Πρόσθεσε ότι ο συνδυασμός του επιθυμεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην πόλη και αναφερόμενος στα έργα είπε ότι αυτή τη στιγμή εκτελείται ένα από τα μεγαλύτερα που είναι η ανάπλαση του επιλιμένιου μετώπου. Ανέφερε ότι η δημοτική αρχή επί της θητείας του κατάφερε να εξασφαλίσει έργα 100 εκατομμυρίων ευρώ.

    Ο κ.Μιχαλολιάκος άσκησε οξεία κριτική εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων και σε ερώτηση του προς τους πολίτες είπε «ποιες επενδύσεις έκαναν στον Πειραιά οι κύριοι Κόκκαλης και Μαρινάκης και πόσους Πειραιώτες ανέργους προσέλαβαν στις επιχειρήσεις τους;» «Να μας πουν τα καράβια τους πόσο από αυτά έχουν ελληνική σημαία. Ποια είναι η κοινωνική τους συνεισφορά και αν έδωσαν έστω και ένα ευρώ στην κοινωνική πολιτική που κάνουμε στο δήμο Πειραιά για να έχουν αξιοπρέπεια οι φτωχοί. Να μας πουν πόσα χρήματα έδωσαν για να ξαναλειτουργήσει το δημοτικό θέατρο».

    [03] Γ. Σακελλαρίδης: Την Κυριακή η Αθήνα αλλάζει εποχή

    Συνάντηση με τις απολυμένες καθαρίστριες που παραμένουν έξω από το υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους, είχε νωρίτερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης και τα μέλη του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη», εκφράζοντας τη συμπαράσταση στον αγώνα τους.

    «Κάναμε έναν όμορφο αγώνα. Βρεθήκαμε σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Μιλήσαμε με τους πολίτες, ανταλλάξαμε προβληματισμούς και προτάσεις. Ολοκληρώνουμε την προεκλογική περίοδο, όχι με μια τυπική συγκέντρωση, αλλά με μια γιορτή» ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης, σηματοδοτώντας το κλείσιμο της προεκλογικής εκστρατείας της «Ανοιχτής Πόλης».

    «Ελάτε μαζί μας, τώρα είναι στο χέρι μας ν' αλλάξουμε την πόλη. Νίκη για την Αθήνα τώρα. Την Κυριακή η Αθήνα αλλάζει εποχή»» επισήμανε ο κ Σακελλαρίδης.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Ο πολίτης να ψηφίσει εν γνώσει των ιστορικών συνεπειών της ψήφου του

    Να ψηφίσουν εν γνώσει των ιστορικών συνεπειών της ψήφου τους «ώστε η χώρα το βράδυ της Κυριακής να μην μπει σε μια περιδίνηση και σε μια αμφισβήτηση», «να μην αποκτήσουμε και πολιτική κρίση, τώρα που βγαίνουμε από την κρίση και πρέπει να κάνουμε μια τελική εθνική προσπάθεια όλοι μαζί», κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενόψει των ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ.

    Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Epsilon» (η οποία θα μεταδιδόταν αργότερα και στον τηλεοπτικό σταθμό «EXTRA»), τόνισε ότι η ψήφος στην Ελιά δεν είναι θέμα πολιτικής επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά της χώρας, γιατί «το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει για άλλο λόγο τώρα, μόνο για τη χώρα» και πως χωρίς αυτό δεν υπάρχει σταθερότητα, δεν υπάρχει «προοδευτική σταθερότητα» που σημαίνει «ολοκλήρωση της κίνησης προς τα μπρος». Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα, εκτιμώντας, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «Blue Sky», «ότι θα είναι μια καλή μέρα η Δευτέρα».

    [05] Γ. Μώραλης: Στον Πειραιά μπορούν να έλθουν πόροι και θέσεις εργασίας

    Το πώς θα καταφέρει ο Πειραιάς να κερδίσει κεφάλαια στην επόμενη επταετία από το νέο ΕΣΠΑ, προκειμένου η πόλη να κερδίσει τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά της, περιέγραψε απόψε για άλλη μία φορά στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

    Αναφερόμενος στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του ενόψει του δεύτερου γύρου της Κυριακής, είπε ότι θα πρέπει να γκρεμιστεί ο «Πύργος» και να επιστρέψουν τα «Ποσειδώνια» το 2016 στην πόλη, ενώ ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να αναλάβουν δημόσια δέσμευση ότι ο Πειραιάς και ο δήμος θα αποτελέσουν βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης και των δεσμεύσεων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

    Πρόσθεσε ότι η πόλη του Πειραιά είναι πύλη εισόδου και εξόδου υπηρεσιών και προϊόντων τουριστών και εμπορίου και κατέχει στρατηγική θέση στον εθνικό σχεδιασμό και νευραλγική θέση στη Μεσόγειο και στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

    Δήλωσε, επίσης, ότι οι συνεργάτες του έχουν ήδη εκπονήσει τεκμηριωμένες μελέτες, ότι αν ο Πειραιάς μετατραπεί σε Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο, σε διεθνή κόμβο συγκοινωνιών, επικοινωνιών, logistics, εμπορίου και σε λιμάνι αφετηρίας για την κρουαζιέρα, θα επιφέρει πόρους στην πόλη πλέον των 3 δισ. ευρώ και 35.000 θέσεις εργασίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 May 2014 - 20:30:23 UTC