Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μάχη ψήφο με ψήφο στην περιφέρεια Αττικής - Επανεξελέγη ο Γ. Καμίνης στην Αθήνα
  • [02] Ικανοποίηση στο ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα
  • [03] «Πολιτικός άθλος» το εκλογικό αποτέλεσμα του Ποταμιού, δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης
  • [04] «Δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα», είπε ο Πάνος Καμμένος
  • [05] Ανάληψη τριών πρωτοβουλιών, ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
  • [06] Αλ. Τσίπρας: Εκλογές το συντομότερο δυνατόν
  • [07] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,19% έναντι της ΝΔ
  • [08] Αντ. Σαμαράς: Η κυβέρνηση άντεξε - Αποτρέψαμε τον εφιάλτη
  • [09] Προς έκτακτο συνέδριο οδεύει η ΔΗΜΑΡ
  • [10] Προβληματισμός και κριτική απο τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων
  • [11] Νέα βήματα στις σχέσεις Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
  • [12] Προβάδισμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο ευρωκοινοβούλιο
  • [13] Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε τη νίκη του ΕΛΚ

  • [01] Μάχη ψήφο με ψήφο στην περιφέρεια Αττικής - Επανεξελέγη ο Γ. Καμίνης στην Αθήνα

    Συνεχής είναι η ροή των αποτελεσμάτων, από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ μέχρι στιγμής έχει καταμετρηθεί πάνω από το 45,18, για την περιφέρεια Αττικής.

    Στην περιφέρεια Αττικής, προηγείται ο συνδυασμός της Ρ. Δούρου με 50,38% έναντι 49,62% του συνδυασμού του Ι. Σγουρού.

    Ο Γιώργος Καμίνης στην Αθήνα, ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη , ο Γιάννης Μώραλης στον Πειραιά και ο Κώστας Πελετίδης στην Πάτρα, αναδεικνύονται νικητές στους δήμους τους.

    [02] Ικανοποίηση στο ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα

    Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δηλώσεις του για τα εκλογικά αποτελέσματα, ανέφερε ότι «θεωρούμε πως έγινε ένα μικρό βήμα σήμερα με το αποτέλεσμα που κατέγραψε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές με ποσοστό που κυμαίνεται μέχρι αυτή την στιγμή, πάνω από 6% που μεταφράζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους και την εκλογή δύο ευρωβουλευτών».

    Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε το αποτέλεσμα αυτό ως συνέχεια του αποτελέσματος της περασμένης Κυριακής και ανέφερε ότι σε τρείς δήμους, Πάτρα, Πετρούπολη και Χαϊδάρι «πανηγυρικά οι υποψήφιοι του ΚΚΕ κέρδισαν την μάχη», ενώ «φαίνεται ότι έχει κερδηθεί και η Ικαρία». Είπε ότι είναι θετικό το γεγονός της πλειοψηφίας του ΚΚΕ σε αυτούς τους δήμους, με δεδομένη τη ριζικά διαφορετική πολιτική γραμμή που εκφράζει το ψηφοδέλτιο του κόμματος, σε αντίθεση με τους άλλους συνδυασμούς των κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου και στη τοπική διοίκηση.

    [03] «Πολιτικός άθλος» το εκλογικό αποτέλεσμα του Ποταμιού, δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης

    Ως ένα «πολιτικό άθλο» σε μία χώρα όπου «το παλιό πολιτικό σύστημα έχει γερές βάσεις στη κοινωνία και όχι πάντα υγειείς», χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Ποταμιού το ποσοστό του 6,6% που έλαβε το κόμματου. «Το Ποτάμι χωρίς λεφτά, χωρίς προστάτες, χωρίς λαϊκίστικες κορώνες, κατάφερε μέσα σε 88 μέρες να πάρει το 6,6% του ελληνικού λαού».

    «Μας ψήφισαν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου μόνο και μόνο για τις αρχές μας, δεν θέλαμε και δεν είχαμε τίποτα να τους υποσχεθούμε, μας βοήθησαν άνθρωποι, απλοί πολίτες, που δεν είχαν οργανωθεί ποτέ σε κόμματα και βγήκαν στους δρόμους πήραν τις ιδέες μας και τις μετέφεραν στις πόλεις και τα χωριά. Δεν καταφέραμε να φθάσουμε παντού, σε κάθε περίπτωση καταφέραμε τα αδύνατα», είπε ο Στ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Το μόνο που υποσχεθηκαμε στον κόσμο και θα κάνουμε, είναι ότι σε αυτή τη χώρα πρέπει να τα αλλάξουμε όλα χωρίς, όμως, να την γκρεμίσουμε. Θα επιμείνουμε».

    [04] «Δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα», είπε ο Πάνος Καμμένος

    Την πραγματοποίηση εκτάκτου συνεδρίου το οποίο «θα διαμορφώσει ένα ενιαίο μέτωπο αντιμνημονιακών - πατριωτικών δυνάμεων», εξήγγειλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος αργά απόψε το βράδυ, σε δήλωσή του αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

    Ο κ. Καμμένος, ο οποίος ουσιαστικα απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας «στο σύνολο των αντιμνημονιακών πατριωτικών δυνάμεων και των κινημάτων της πλατείας», είπε ότι τα ποσοστά που έλαβε το κόμμα του δεν τον ικανοποιούν, έκανε δε λόγο για «πόλεμο» που δέχθηκε - όπως είπε - το κόμμα του, με αποκλεισμό απο τα ΜΜΕ, κάτι το οποίο επηρέασε - σύμφωνα με τον κ.Καμμένο - την εκλογική επίδοση των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «αποτυχία της κυβέρνησης και αποδοκιμασία».

    [05] Ανάληψη τριών πρωτοβουλιών, ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

    Τρεις πρωτοβουλίες, ανήγγειλε ότι θα αναλάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη δήλωσή του μετά τις σημερινές εκλογές.

    Η πρώτη αφορά την κυβέρνηση και θα ζητήσει επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. Η δεύτερη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίο θα ζητήσει να αναλάβει στο δικό του επίπεδο, πρωτοβουλίες για εθνική συσπείρωση, πέραν της κυβέρνησης. Η τρίτη αφορά το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη. Ο ίδιος, όπως είπε, θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή, τον Οκτώβριο, ενός ιδρυτικού συνεδρίου, θεωρώντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη η συσπείρωση της παράταξης και επαναλαμβάνοντας ότι η πόρτα του διαλόγου είναι ανοιχτή για όλους.

    [06] Αλ. Τσίπρας: Εκλογές το συντομότερο δυνατόν

    Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, το συντομότερο δυνατό, είναι, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών.

    Σε σχετική δήλωσή του, ο κ Τσίπρας τόνισε ότι η λαϊκή ετυμηγορία στις ευρωεκλογές ανέδειξε την Αριστερά πρώτη δύναμη με σημαντική διαφορά, υπογραμμίζοντας ότι ο λαός έδωσε εντολή για τη συγκρότηση μιας πλατιάς, δημοκρατικής προοδευτικής συμμαχίας που θα κερδίσει τις εκλογές και θα αναλάβει το έργο της κοινωνικής σωτηρίας και της ανασυγκρότησης της χώρας. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η ΝΔ έχασε 7% από τον Ιούνιο του 2012, και το ΠΑΣΟΚ 5%, ενώ εάν γίνονταν σήμερα εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάμβανε 130 έδρες και η ΝΔ 69 έδρες.

    [07] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,19% έναντι της ΝΔ

    Με 3,19% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ, σύμφωνα τα έως τώρα αποτελέσματα των ευρωεκλογών (ενσωμάτωση 35,34%) της καταμέτρησης στην Επικράτεια.

    Λαμβάνουν:

    ΣΥΡΙΖΑ 26,47% (έξι έδρες)

    ΝΔ 23,28% (πέντε έδρες)

    ΧΑ 9,32% (τρεις έδρες)

    Ελιά 8,12% (δύο έδρες)

    Το Ποτάμι 6,57% (δύο έδρες)

    ΚΚΕ 5,97% (δύο έδρες)

    Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,38% (μία έδρα)

    ΛΑΟΣ 2,72%

    Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες 1,40%

    ΔΗΜΑΡ 1,26%

    [08] Αντ. Σαμαράς: Η κυβέρνηση άντεξε - Αποτρέψαμε τον εφιάλτη

    «Ο λαός έστειλε μήνυμα, αλλά απέρριψε την ανατροπή, που ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Πρόσθεσε δε ότι «περάσαμε δύο δύσκολα χρόνια. Γύρισα όλην την Ελλάδα, γνωρίζω τα προβλήματα, ξέρω τι πρέπει να αλλάξει. Παρά τα προβλήματα η κυβέρνηση άντεξε στις ακραίες επιθέσεις. Όσοι ήθέλαν αστάθεια και αβεβαιότητα και ακυβερνησία απέτυχαν. Το σύνθημα σήμερα ψηφίζουμε, αύριο φεύγουν έπεσε στο κενό. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αύξησε τα ποσοστά της, σε σχέση με τις εκλογές του 2012 και ήθέλαν κι εκλογές τώρα». Ο πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι «αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε».

    [09] Προς έκτακτο συνέδριο οδεύει η ΔΗΜΑΡ

    Άμεση σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου προκαλεί το δυσμενές αποτέλεσμα για τη ΔΗΜΑΡ, των ευρωεκλογών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ο Φώτης Κουβέλης, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αρνητικό. «Η ΔΗΜΑΡ είναι βαθιά δημοκρατικό κόμμα. Μέσα από το σύνολο των προβλεπόμενων διαδικασιών, θα συζητήσουμε το μήνυμα των εκλογών και τις αιτίες του αποτελέσματος» ανακοίνωσε ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε: «Η ΔΗΜΑΡ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είναι και θα είναι παρούσα προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας».

    Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ευχαρίστησε τα μέρη και τους φίλους, που εργάστηκαν για τις εκλογές, καθώς κι όσους πολίτες υποστήριξαν με τη ψήφο τους την παράταξη. Τέλος, ο κ. Κουβέλης ευχαρίστησε όσους στήριξαν υποψήφιους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση της ΔΗΜΑΡ, υποψήφιοι οι οποίοι συνέβαλαν, όπως είπε, καθοριστικά με ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες.

    [10] Προβληματισμός και κριτική απο τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων

    Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως προκύπτει απο τις δημόσιες δηλώσεις τους, για τα μέχρι στιγμής επίσημα εκλογικά αποτελέσματα, τα οποία φέρουν το κόμμα να κερδίζει προσώρας το 3,44% των ψήφων, έναντι του 7,51% που έλαβε στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

    Οι βουλευτές Έλενα Κουντουρά, Μίκα Ιατρίδη και Βασίλης Καπερνάρος σε τοποθετήσεις τους σε τηλεοπτικούς σταθμούς, παραδέχθηκαν ότι το αποτέλεσμα είναι δυσμενές για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τόνισαν ότι πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια αυτής της εξέλιξης.

    [11] Νέα βήματα στις σχέσεις Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

    Ένα νέο βήμα στις σχέσεις Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας άνοιξε η αποψινή συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο. «Νέο και αναγκαίο βήμα στην πορεία προς την ενότητα, προς την οποίαν μόνον το Άγιο Πνεύμα δύναται να μας οδηγήσει, εκείνην της κοινωνίας εν νομίμω ποικιλία», χαρακτηρίζουν την σημερινή τους συνάντηση στα Ιεροσόλυμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως αναφέρεται στην Κοινή Διακήρυξη που υπέγραψαν.

    Με την Διακήρυξη απευθύνουν έκκληση σε όλους τους χριστιανούς , καθώς και πιστούς κάθε παραδόσεως και όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης , να αναγνωρίσουν ότι επείγει να επιζητείται η καταλλαγή και ενότητα της ανθρώπινης οικογένειας , με πλήρη σεβασμό προς τις νόμιμες διαφορές , για το καλό όλης της ανθρωπότητας και των γενεών του μέλλοντος.

    [12] Προβάδισμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο ευρωκοινοβούλιο

    Προβάδισμα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με 211 έδρες έναντι του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που συγκεντρώνει 193 έδρες, δίνει η πρώτη εκτίμηση που δημοσιοποίησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η οποία βασίζεται στα έξιτ πολ στα κράτη μέλη της ΕΕ.

    Επί συνόλου 751 εδρών μετά το ΕΛΚ και το ΕΣΚ ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι με 74 έδρες, οι Πράσινοι με 58 έδρες και η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά με 47 έδρες. Οι Συντηρητικοί-Μεταρρυθμιστές συγκεντρώνουν 39 έδρες, οι μη εγγεγραμμένοι 40 έδρες, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες 33 έδρες, ενώ διάφοροι άλλοι πολιτικοί συνδυασμοί που εμφανίζονται για πρώτη φορά και δεν μπορούν να καταχωρηθούν σε κάποια ομάδα λαμβάνουν 56 έδρες.

    [13] Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε τη νίκη του ΕΛΚ

    Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ανακοίνωσε απόψε τη νίκη της πολιτικής ομάδας του στις ευρωεκλογές. «Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) κερδίζει τις ευρωεκλογές και άρα διεκδικεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», έγραψε ο Γιούνκερ στον λογαριασμό του στο Twitter.

    Σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ΕΛΚ προηγείται με ποσοστό 28,10% και αναμένεται ότι θα καταλάβει 211 από τις 751 έδρες. Το ΕΛΚ, στο οποίο μετέχουν μεταξύ άλλων το γαλλικό UMP, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Γερμανίας και το Λαϊκό Κόμμα (PP) της Ισπανίας ελπίζει ότι θα έχει τουλάχιστον 20 έδρες περισσότερες από τους Σοσιαλδημοκράτες στην επόμενη ευρωβουλή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 May 2014 - 22:30:27 UTC