Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ για το αποτέλεσμα των εκλογών
  • [02] «Τάση επανασυσπείρωσης γύρω από το ΚΚΕ»
  • [03] Ι. Στουρνάρας: Θετικά μηνύματα για την οικονομία
  • [04] Ενέκρινε το ΣτΕ τη μεταβίβαση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στο ΤΑΙΠΕΔ
  • [05] Ευχές για περισσότερους καρπούς στον διάλογο Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών

  • [01] Ικανοποίηση στο ΠΑΣΟΚ για το αποτέλεσμα των εκλογών

    Ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα εκφράστηκε στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στην πορεία από εδώ και πέρα και στο μεγαλύτερο, όπως τονίστηκε, «ειδικό βάρος» που λαμβάνει το ΠΑΣΟΚ ως προς τον ρόλο του, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στις διεργασίες για την ευρύτερη ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

    Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, εκτιμήθηκε κατά τις τοποθετήσεις ότι πρόκειται για ένα θετικό αποτέλεσμα που οφείλεται κυρίως στη διάθεση του κόσμου της δημοκρατικής παράταξης για ύπαρξη σταθερότητας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στην παρουσία του κόμματος στην κυβέρνηση, που, όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, αντικειμενικά αποκτά μεγαλύτερο βάρος με προοδευτικό πρόσημο, αλλά και μεγαλύτερο βάρος για τη διεύρυνση της στήριξης της κυβέρνησης από άλλες δυνάμεις. Επιπλέον, ανέφεραν ότι το ΠΑΣΟΚ αποκτά μεγαλύτερο ειδικό βάρος και ως προς τον ρόλο που μπορεί να παίξει στην ευρύτερη ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, χωρίς προαπαιτούμενα και με συζήτηση με όλους ανεξαρτήτων των αποτελεσμάτων που έλαβαν και τη συμπεριφορά που είχε επιδείξει ο καθένας προγενέστερα.

    [02] «Τάση επανασυσπείρωσης γύρω από το ΚΚΕ»

    Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της για το αποτέλεσμα των εκλογών της 18ης και 25ης Μαΐου, σημειώνει ότι «τα ποσοστά για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές - δημοτικές, εκφράζουν τάση επανασυσπείρωσης γύρω από το ΚΚΕ, απήχησης των θέσεών του σε νέους ψηφοφόρους και σε ένα ποσοστό αποδοχή της θεμελιακής θέσης του ΚΚΕ ενάντια στην ΕΕ, τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο».

    Το ΚΚΕ εκτιμά ότι με το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφεται η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ χωρίς, όμως «το συνολικό αποτέλεσμα να δείχνει ανατροπή του αντιλαϊκού πολιτικού συσχετισμού».

    [03] Ι. Στουρνάρας: Θετικά μηνύματα για την οικονομία

    Για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στις αγορές για την οικονομία, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, σήμερα πραγματοποιήθηκε ένα ράλι στα ομόλογα και τα μηνύματα για την οικονομία είναι θετικά.

    [04] Ενέκρινε το ΣτΕ τη μεταβίβαση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στο ΤΑΙΠΕΔ

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις υπ' αρίθμ. 1902-1905/2014 τέσσερις αποφάσεις της, ενέκρινε σε αυτό το στάδιο τη μεταβίβαση του 30% των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, της μαρίνας Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά Αττικής (Μητροπολιτικός πόλος Ελληνικού-Αγίου Κοσμά) στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

    Η Ολομέλεια του ΣτΕ ομόφωνα απέρριψε τις αιτήσεις των δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου, δέκα κατοίκων του Ελληνικού, καθώς και της Ιεράς Μητρόπολης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης, οι οποίοι στρεφόντουσαν κατά της συγκεκριμένης μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ.

    [05] Ευχές για περισσότερους καρπούς στον διάλογο Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών

    Την ευχή οι συνομιλίες τους, χθες και σήμερα, στα Ιεροσόλυμα να φέρουν στον διάλογο Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας περισσότερους καρπούς πλήρους συμφωνίας σε δογματικά θέματα και σε ζητήματα εκκλησιαστικής ενότητας, εξέφρασαν το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, αναφερόμενος στη χθεσινοβραδινή σεμνή τελετή στον Πανάγιο Τάφο, τόνισε ότι «μας καλεί (ο Τάφος αυτός) να αποβάλουμε έναν ακόμη φόβο, τον πλέον διαδεδομένο στον σύγχρονο κόσμο, τον φόβο του άλλου, του διαφορετικού, του αλλόπιστου, του αλλόθρησκου, του ετερόδοξου».

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καυτηρίασε το γεγονός ότι οι διακρίσεις διαπερνούν πολλές φορές ακόμη και τον θρησκευτικό βίο των ανθρώπων και σημείωσε ότι ο θρησκευτικός φανατισμός απειλεί την ειρήνη σε πολλές περιοχές της γης. «Ενώπιον της καταστάσεως αυτής το μήνυμα του ζωοδόχου Τάφου είναι επείγον και σαφές: αγαπήσατε τον άλλο, τον διαφορετικό, τον αλλόπιστο, τον ετερόδοξο ως αδελφό» υπογράμμισε ο κ. Βαρθολομαίος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 May 2014 - 18:30:22 UTC