Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Να επαναθεμελιώσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη χωρίς ηγεμονισμούς και αλαζονεία
  • [02] Έως τις 30 Μαΐου 2014 η προθεσμία υποβολής του Ε9
  • [03] Οι επικεφαλής των πολιτικών σχηματισμών του ευρωκοινοβουλίου υποστηρίζουν τον Ζ. Κλ. Γιούνκερ
  • [04] Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ
  • [05] Ο Βλ. Πούτιν ζητεί τον άμεσο τερματισμό της επιχείρησης του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία

  • [01] Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Να επαναθεμελιώσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη χωρίς ηγεμονισμούς και αλαζονεία

    «Απευθυνόμαστε σε δυνάμεις και εντός βουλής και εκτός βουλής για να συγκροτήσουμε και να επαναθεμελιώσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς αλαζονεία» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος . «Η πρότασή μας είναι ανοικτή κατά την άποψη μου και προς τη ΔΗΜΑΡ και προς το "Ποτάμι" -όχι όμως μόνο στα στελέχη, τους βουλευτές, αλλά προς την πλατιά μάζα των πολιτών που ανήκουν στον χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Είναι η στιγμή αυτή μια μεγάλη ευκαιρία και για την παράταξή μας να προχωρήσουμε όλοι μαζί με κοινό στόχο να βγει η χώρα από τη μεγάλη αυτή κρίση με θετικό και προοδευτικό πρόσημο» σημειώνει ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

    Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές ο κ. Κωνσταντινόπουλος τονίζει: «Στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε -αν θυμηθείτε ότι προεκλογικά έλεγαν όλοι ότι είμαστε στο 3,5% έως 4%- το γεγονός ότι σήμερα είμαστε στο 8% είναι ένας άθλος που αφορά όλους και κυρίως τους υποψηφίους μας που έτρεξαν και βοήθησαν πάρα πολύ, αλλά και τους ανθρώπους της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, που θέλουν πραγματικά να υπάρχει αυτός ο χώρος, ο οποίος δημιούργησε τις εξελίξεις στη χώρα όλα αυτά τα χρόνια».

    [02] Έως τις 30 Μαΐου 2014 η προθεσμία υποβολής του Ε9

    Την εκπνοή του χρόνου εμπρόθεσμης υποβολής της Δήλωσης Ακινήτων Έτους 2014 (Δήλωση Ε9) στις 30 Μαΐου 2014, υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

    Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΓΔΕ του Υπουργείου Οικονομικών, η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής της Δήλωσης Ακινήτων Έτους 2014 (Δήλωση Ε9) είναι η 30η Μαΐου 2014 και καλούνται όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν υποχρέωση υποβολής της δήλωσης να το πράξουν έγκαιρα ώστε να αποφύγουν τυχόν πρόστιμα.

    [03] Οι επικεφαλής των πολιτικών σχηματισμών του ευρωκοινοβουλίου υποστηρίζουν τον Ζ. Κλ. Γιούνκερ

    Οι επικεφαλής των κύριων κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζουν τον υποψήφιο των συντηρητικών, πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ο αρχηγός των Σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα.

    Οι πρόεδροι των κομμάτων ζητούν από τα κράτη μέλη «να δώσουν στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ --τον υποψήφιο της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο-- μια σαφή εντολή για να αρχίσει διαπραγματεύσεις με άλλες πολιτικές ομάδες», δήλωσε ο Σβόμποντα. Οι σοσιαλιστές, οι οποίοι ήρθαν συνολικά δεύτεροι στις ευρωεκλογές, θα υποστηρίξουν τον Γιούνκερ μόνον αν το πρόγραμμά του «ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις ανησυχίες των πολιτών της ΕΕ», πρόσθεσε.

    [04] Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

    Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρ. Γιατσενιούκ, απέρριψε σήμερα τη διεξαγωγή απ' ευθείας συνομιλιών με τη Ρωσία για τον τερματισμό της κρίσης στην Ουκρανία χωρίς δυτικούς μεσολαβητές, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ ανακοίνωσε πως οι ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν από τους ρωσόφωνους αυτονομιστές τον έλεγχο του αεροδρομίου του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία προσθέτοντας πως η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των αυτονομιστών θα συνεχισθεί. Ο υπουργός δήλωσε ακόμη πως ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης των αυτονομιστών στο γειτονικό Λουγκάνσκ καταστράφηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής.

    Νωρίτερα ο δήμαρχος του Ντονέτσκ Αλεξάντρ Λουκιαντσένκο είχε δηλώσει πως σαράντα άνθρωποι, 38 μαχητές και δύο άμαχοι, σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους φιλορώσους εξεγερμένους για τον έλεγχο της πόλης.

    Διαβάστε επίσης:Ο Βλ. Πούτιν ζητεί τον άμεσο τερματισμό της επιχείρησης του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία

    [05] Ο Βλ. Πούτιν ζητεί τον άμεσο τερματισμό της επιχείρησης του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε σήμερα τον άμεσο τερματισμό της ουκρανικής στρατιωτικής επιχείρησης κατά των φιλορώσων αυτονομιστών στα ανατολικά της χώρας. Στα πρώτα σχόλιά του που μεταδίδονται σχετικά με την Ουκρανία μετά τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, ο Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, στον οποίο τόνισε ότι ο διάλογος ανάμεσα στο Κίεβο και στους εκπροσώπους των περιφερειών θα συμβάλλει στις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

    Εξάλλου, νωρίτερα και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σ. Λαβρόφ, έκανε έκκληση για άμεσο τερματισμό της βίας, ενώ χαρακτήρισε γελοίες τις νέες δυτικές κυρώσεις και τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα επίσκεψης του Ποροσένκο στη Μόσχα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 May 2014 - 12:30:22 UTC