Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξάνει τα δρομολόγια των λεωφορείων Κιάτο - Πάτρα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ
  • [02] Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fairfax συναντάται ο Ι. Στουρνάρας
  • [03] Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή του Ε9
  • [04] «Ο ουκρανικός στρατός θα συνεχίσει την επιχείρησή του κατά των φιλορώσων αυτονομιστών»
  • [05] Τα ευχάριστα αρώματα κάνουν όντως μια γυναίκα να φαίνεται πιο ελκυστική (αλλά όχι κατ' ανάγκη πιο νέα)
  • [06] Συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού με την ΑΣΚΤ
  • [07] Από αμερικανικό έδαφος η επόμενη αποστολή Αμερικανών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

  • [01] Αυξάνει τα δρομολόγια των λεωφορείων Κιάτο - Πάτρα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    Αυξάνει τα δρομολόγια των λεωφορείων στο τμήμα Κιάτο - Πάτρα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ώστε σε συνδυασμό με τις ανταποκρίσεις του προαστιακού σιδηρόδρομου, να διευκολύνει το επιβατικό κοινό που μετακινείται από την Αθήνα, με προορισμό την αχαϊκή πρωτεύουσα και αντίστροφα, με οικονομικές τιμές. Το κανονικό εισιτήριο απλής μετάβασης κοστίζει 17,00 ευρώ και 27,20 ευρώ, μετ' επιστροφής. Για τους φοιτητές των ΑΕΙ/ ΤΕΙ, οι οποίοι ταξιδεύουν από τον τόπο διαμονής τους προς τον τόπο σπουδών τους (Πάτρα ή Αθήνα), παρέχεται ειδική εκπτωτική τιμή 17,00 ευρώ στα εισιτήρια μετ΄ επιστροφής. Η παραπάνω ειδική τιμή θα διατίθεται από τα σημεία πώλησης Αθήνας & Πάτρας, καθώς επίσης από τα εκδοτήρια των σταθμών του προαστιακού στο τμήμα μεταξύ Πειραιά - Μαγούλας και Πειραιά - Δουκ. Πλακεντίας.

    Τα δρομολόγια του προαστιακού στη γραμμή Αεροδρόμιο-Κιάτο, τα οποία έχουν άμεση ανταπόκριση με τα λεωφορεία, εκτελούνται ανά μία ώρα, με πρώτη αναχώρηση στις 05:44 το πρωί και τελευταία στις 18:44 το βράδυ. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

    [02] Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fairfax συναντάται ο Ι. Στουρνάρας

    Με τον ιδρυτή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του επενδυτικού οίκου Fairfax Financial Holdings, Πρέμ Ουάτσα (Prem Watsa) συναντάται σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    Όπως είναι γνωστό, η ομάδα επενδυτών υπό τη Fairfax (Fairfax, W. Ross, Capital, Fidelity, Mackenzie, και Brookfield) εισήλθε ως βασικός επενδυτής στην αύξηση κεφαλαίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ που διενήργησε πρόσφατα η Eurobank, με ποσό ύψους 1,332 δισ. ευρώ.

    [03] Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή του Ε9

    Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Ε9), από τους υπόχρεους φορολογούμενους. Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή της παραπάνω δήλωσης εκπροθέσμως, επιβαρύνεται με πρόστιμο 100 ευρώ.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, οι αρμόδιες φορολογικές Αρχές προωθούν ρύθμιση για την απαλλαγή εκπρόθεσμων δηλώσεων Ε9 από το σχετικό πρόστιμο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων στα στοιχεία ακινήτων του Ε9 έως και τρεις μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων αυτών. Επί των στοιχείων περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων, θα βασιστεί η έκδοση των εκκαθαριστικών για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Υπενθυμίζεται ότι υποχρέωση υποβολής δήλωσης Ε9 για το έτος 2014 έχουν όσοι φορολογούμενοι είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση εντός του έτους 2013.

    [04] «Ο ουκρανικός στρατός θα συνεχίσει την επιχείρησή του κατά των φιλορώσων αυτονομιστών»

    Οι ουκρανικές δυνάμεις θα συνεχίσουν τη στρατιωτική επιχείρηση κατά των φιλορώσων αυτονομιστών στα ανατολικά μέχρι να αποκατασταθεί η ειρήνη και η τάξη στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο προσωρινός υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Μιχάιλο Κοβάλ. «Έργο μας είναι να φέρουμε την ειρήνη και την τάξη στην περιοχή» είπε ο Κοβάλ.

    Οι δηλώσεις του έγιναν μετά την χθεσινή κατάρριψη ελικοπτέρου του ουκρανικού στρατού που μετέφερε ενισχύσεις στην πόλη Σλαβιάνσκ, θέατρο σφοδρών συγκρούσεων στην περιοχή του Ντονέτσκ, που έχει κηρύξει την αυτονομία της από το Κίεβο, κατά την οποία σκοτώθηκαν 14 στρατιώτες, μεταξύ τους και ο στρατηγός της Εθνοφρουράς.

    [05] Τα ευχάριστα αρώματα κάνουν όντως μια γυναίκα να φαίνεται πιο ελκυστική (αλλά όχι κατ' ανάγκη πιο νέα)

    Το πρόσωπο μιας γυναίκας αξιολογείται ως πιο ελκυστικό από τους άλλους, αν περιβάλλεται από ένα ωραίο άρωμα. Αντίθετα, το άρωμα δεν φαίνεται να τη δείχνει κατ' ανάγκη πιο νέα στους γύρω της, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη αποκαλύπτει ότι τα αρώματα δεν «τραβούν» μόνο σε επίπεδο όσφρησης, αλλά σε ένα βαθμό αλλάζουν τον τρόπο που ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται οπτικά μια γυναίκα.

    Οι ερευνητές πειραματίστηκαν με μια ομάδα 18 εθελοντών, τα δύο τρία των οποίων ήσαν γυναίκες. Οι εθελοντές κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητα και την ηλικία οκτώ γυναικείων προσώπων σε φωτογραφίες. Κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, οι ερευνητές απελευθέρωσαν σκοπίμως στο χώρο διάφορα αρώματα, από άκρως δυσάρεστα (π.χ. μυρωδιά ψαρίλας) έως πολύ ευχάριστα (μυρωδιά ροδέλαιου).

    [06] Συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού με την ΑΣΚΤ

    Τον σχεδιασμό και τη διαμόρφωση αντικειμένων που θα διατίθενται στα πωλητήρια των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, καλούνται να προτείνουν μέσω διαγωνισμού, οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στο πλαίσιο μια ευρύτερης συνεργασίας της ΑΣΚΤ και του υπουργείου Πολιτισμού, όπως ανακοίνωσε χθεςσε συνέντευξη Τύπου ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    Τη δημιουργική τους ικανότητα και το ταλέντο τους θα ζητηθεί να βάλουν οι απόφοιτοι της ΑΣΚΤ, των οποίων τα έργα θα διακριθούν μέσα από μια ειδική διαδικασία και προδιαγραφές που θα προτείνει ειδική επιστημονική επιτροπή. «Οι τελειόφοιτοι πρόκειται να σχεδιάσουν αντικείμενα που θεωρούν ότι εκπροσωπούν την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, να είναι ελκυστικά για τον επισκέπτη και να μπορούν να πωληθούν από τα πωλητήρια», είπε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. «Επιχειρούμε να φέρουμε αυτά τα παιδιά μέσα στα πωλητήρια, ώστε και να φανεί η δουλειά τους και να ανανεώσουμε τα πωλητέα είδη. Ταυτόχρονα τα παιδιά αυτά θα μπορέσουν να έχουν και οικονομικό όφελος, διότι η δουλειά τους η οποία θα διακριθεί, θα αγοραστεί από το ΤΑΠΑ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων) και θα αναπαραχθεί. Σε αυτή τη συνεργασία πιστεύω πολύ, και αυτή η πρωτοβουλία είναι μόνο η αρχή...», προσέθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

    [07] Από αμερικανικό έδαφος η επόμενη αποστολή Αμερικανών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

    Η εταιρεία SpaceX παρουσίασε στην Καλιφόρνια το διαστημικό σκάφος της, το Dragon V2, που αναμένεται ότι μέσα σε τρία χρόνια θα μπορεί να μεταφέρει τους Αμερικανούς αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

    Θα είναι η πρώτη φορά που οι αστροναύτες θα απογειωθούν από το έδαφος των ΗΠΑ μετά την τελευταία πτήση των διαστημικών λεωφορείων, τον Ιούλιο του 2011.

    Έκτοτε οι ΗΠΑ εξαρτώνται αποκλειστικά από τα ρωσικά διαστημόπλοια Σογιούζ για να μεταφέρουν τους αστροναύτες τους στον ISS με κόστος 70 εκατομμύρια δολάρια τη θέση.

    «Το Dragon V2 θα μπορεί να προσγειωθεί παντού στη Γη με την ακρίβεια ενός ελικοπτέρου» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας. Έτσι το νέο σκάφος , το οποίο δεν χρησιμοποιεί αλεξίπτωτα, παρά μόνο σε περίπτωση δυσλειτουργίας των πυραύλων ανάσχεσης, θα μπορεί να ξαναχρησιμοποιείται πολύ γρήγορα επιτρέποντας σημαντικές οικονομίες, εξήγησε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 May 2014 - 8:30:23 UTC